Gość: patkag IP: 81.15.189.* 06.11.03, 09:50 hej mam pytanie odnosnie treningow dzielonych - jak podzielic rozne gropy miesniowe jezeli trenuje sie 3 dni w tygodniu? P. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: trening dzielony IP: 217.8.186.* 06.11.03, 10:38 Zajrzyj na www.sfd.pl dział fitness. Znajdziesz tam post trening cykliczny prowadzony przez Michaiła. Jest rozpisany na grupy ze względu na ilosc tkanki tłuszczowej i staż treningowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: trening dzielony 06.11.03, 20:49 Ale jeśli chodzi o kształtowanie mięśni, gdy nie ma potrzeby redukcji tłuszczu, można podzielić treningi na dni prostowników i zginaczy: 1. czworogłowy uda, łydki, kl.p, ramiona i triceps 2. dwugłowy uda, grzbiet, biceps i brzuch i np. w jdnym tygodniu pon-śr-piąt treningi 1:2:1, w kolejnym tygodniu 2:1:2 Oczywiście aeroby po treningu nie są wzbronione :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patkag Re: trening dzielony IP: 81.15.189.* 06.11.03, 22:58 jogger:)) a jezeli chodzi o redukcje tkanki tluszczowej- nie jest jej za duzo ale niestety jest:( - oraz o zarysowanie miesni? nie chce sie rozbudowac a wrecz przeciwnie przez cwiczenia zrzucic tluszczyk i sie wyrzezbic troszke :)) P. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: trening dzielony 08.11.03, 21:18 W takim razie nie trening dzielony, ale obwodowy :-) tu masz kilka profesjonalnych programów do wyboru: www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=112588 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patkag Re: trening dzielony IP: 81.15.189.* 09.11.03, 01:06 no to teraz wszystko rozumiem:) tylko jest jeden problem...a mianowicie tki ze u mnie jest tylko jedna opcja - cwiczenie 3 dni pod rzad:(((( tam jest napisane ze nie mozna:((( buu i co teraz> P. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: trening dzielony 09.11.03, 22:48 Faktycznie, są tam zbyt duże obciążenia. W takim razie możesz zastosować tegoż autora www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=92199 gdyż obciążenia są tam mniejsze - 15powt/seria bez progresji. Chociaż też jest zalecany (ale nie nakazywany :-) ) dzień przerwy, możesz robić ten trening w wersji dzielonej (V lub VI), z tym że zamieniasz miejscami ćwiczenia kl.p. z grzbietem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patkag Re: trening dzielony IP: 81.15.189.* 09.11.03, 23:02 jogger dzieki!!! czyli jezeli bym sie zdecydowala na ta opcje to mam robic w dniu 2 cwiczenia na grzbiet a w 3 na klatke (o to chodzi z ta zamiana tak?:) dziekuje bardzo za rade!!! P. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: trening dzielony 12.11.03, 12:41 Gość portalu: patkag napisał(a): > jogger dzieki!!! czyli jezeli bym sie zdecydowala na ta opcje to mam robic w > dniu 2 cwiczenia na grzbiet a w 3 na klatke (o to chodzi z ta zamiana tak?:) > dziekuje bardzo za rade!!! > > P. Tak, chodzi o separację prostowników od zginaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patkag Re: trening dzielony IP: 81.15.189.* 09.11.03, 01:18 aaa i jeszcze mam jedno pytanie:) ostatnio odkrylam fajne cwiczenie - z takim koleczkiem z raczkami:)) i sie nim zjezdza az na podloge:) fajnie pracuje brzuszek grzbiet uda i posladki:) czy jezeli bede cwiczyc tak ja mi poleciles to moge to cwiczenie jakos tam wmieszac? jak myslisz? P. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: trening dzielony 09.11.03, 22:52 Gość portalu: patkag napisał(a): > aaa i jeszcze mam jedno pytanie:) ostatnio odkrylam fajne cwiczenie - z takim > koleczkiem z raczkami:)) i sie nim zjezdza az na podloge:) fajnie pracuje > brzuszek grzbiet uda i posladki:) czy jezeli bede cwiczyc tak ja mi poleciles > to moge to cwiczenie jakos tam wmieszac? jak myslisz? > > P. Można je dołączyć do każdego treningu, z tym, że trzeba odpuścić brzuch, gdy trochę będą bolały mięśnie, zwłaszcza przy systemie 3dni non-stop :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patkag Re: trening dzielony IP: 81.15.189.* 12.11.03, 00:50 jestes de best:))) Odpowiedz Link Zgłoś