Dodaj do ulubionych

dieta antycellulitowa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 11:27
proszę o podanie produktów, które powinno się jeść by usunąc cellulit( na tle
hormonalnym0, oraz te, ktrych trzeba unikać, albo wyeliminować
Obserwuj wątek
    • jogger Re: dieta antycellulitowa 21.12.03, 02:04
      www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=85666&forum_id=104&Topic_Title=&forum_title=Fitness
      • Gość: fif Re: dieta antycellulitowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 10:16
        o nie, tylko nie ten link:( a tak bardziej po ludzku? konkretne produkty?
        proszę!
        • jogger Re: dieta antycellulitowa 21.12.03, 21:14
          Przede wszystkim białko: chude mięso/drób najlepiej z prywatnego uboju (ze
          sprawdzonej budki na bazarze a nie z hipermarketu, gdzie jest mięso z masowej
          hodowli być może zaprawione jeszcze estrogenem z tuczu przemysłowego i
          dodatkową chemią w 'fabryce mięsa'), pieczone np. w rękawie foliowym, zeby
          zszedł tłuszcz; ryby - np. tuńczyk na wodzie z puszki.
          I jako źródło węglowodanów złożonych przede wszystkim warzywa zielone
          liściaste w każdym posiłku - brokuły, szpinak, wszelkie sałaty i kapusty (mogą
          być mieszane surówki). Inne warzywa tylko jako dodatek do zielonych.
          Zero produktów mącznych, cukierniczych, tłuszczu zwierzęcego, soków.
          Owoce - jeden dziennie, jeśli coś ćwiczysz - po treningu może być dodatkowy.
          Przy dużym wydatku energetycznym - treningi - w posiłku przedtreningowym można
          uwzględnić płatki owsiane (takie ze zdrowej żywności).
          • Gość: fil Re: dieta antycellulitowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:21
            bardzo dziękuje:)))
            mam jeszcze jedno pytanie- co z nabialem? kefiry, chude sery są dozwolone?
            • jogger Re: dieta antycellulitowa 22.12.03, 10:24
              Raczej jogurt 0%, ser nawet chudy ma i tak sporo tłuszczów nasyconych.
              • Gość: patkag Re: dieta antycellulitowa IP: 81.15.189.* 22.12.03, 22:09
                jogger a czy w tej diecie jest jakis limit wegli, ktore mozna dziennie spozyc?

pozdrowienia przedswiateczne:)

Patka
                • jogger Re: dieta antycellulitowa 23.12.03, 16:53
                  Białko:ww jak 1:1 lub jeszcze mniej ww.
                  • Gość: patkag Re: dieta antycellulitowa IP: 81.15.189.* 25.12.03, 12:42
                    moim celem jest redukcja tkanki tluszczowej i tak jak kiedys wspominalam dieta
                    tluszczowa na mnie nie dziala wiec musze cos zmienic...no i ten celulit....no
                    i tabletki anty....3 razy w tyg chodze na silownie i po treningu jade na
                    rowerku 30 min - co jesc przed? czy nic nie jesc? kawa na czczo? aspiryna z
                    kawa? no i oczywiscie mazidla:) tylko ze nie mam nic z nepoprenu - folia? czy
                    obwiazywac sie bandazem elastycznym?
                    wiem wiem duzo pytan:) ale ja lubie wszystko wiedziec:))

POzdrawiam
                    P.
                    • jogger Re: dieta antycellulitowa 27.12.03, 21:46
                      Gość portalu: patkag napisał(a):

> moim celem jest redukcja tkanki tluszczowej i tak jak kiedys wspominalam
                      dieta
                      > tluszczowa na mnie nie dziala wiec musze cos zmienic...no i ten celulit....no
                      > i tabletki anty....3 razy w tyg chodze na silownie i po treningu jade na
                      > rowerku 30 min - co jesc przed? czy nic nie jesc?
                      2-3godz przed siłownią trzeba zjeść białko+ww złożone, żeby nie palić mięśni w
                      trakcie ćwiczeń. Ja stosuję pł. owsiane + odżywka wysokobiałkowa + jogurt 0%.

> kawa na czczo? aspiryna z
                      > kawa?

Zacznij od samej kawy.

> no i oczywiscie mazidla:) tylko ze nie mam nic z nepoprenu - folia? czy
                      > obwiazywac sie bandazem elastycznym?

Już pisałem - folia, na to bandaż.

> wiem wiem duzo pytan:) ale ja lubie wszystko wiedziec:))
                      >
                      > POzdrawiam
                      > P.
                      • Gość: patkag Re: dieta antycellulitowa IP: 81.15.189.* 09.01.04, 09:25
                        Gość portalu: patkag napisał(a):

> moim celem jest redukcja tkanki tluszczowej i tak jak kiedys wspominalam
                        3 razy w tyg chodze na silownie i po treningu jade na
                        > rowerku 30 min - co jesc przed? czy nic nie jesc?

2-3godz przed siłownią trzeba zjeść białko+ww złożone, żeby nie palić mięśni w
                        trakcie ćwiczeń. Ja stosuję pł. owsiane + odżywka wysokobiałkowa + jogurt 0%.

Joggerku a jezeli ten trening na silowni z dzielonego zamienie na obwodowy?
                        (tak jak juz wspomnialam w innym watku) - czy w takiej sytuacji tez mam jesc
                        to co napisales powyzej?:)

Patka
    • Gość: Danka Re: dieta antycellulitowa IP: *.client.comcast.net 02.01.04, 06:59
      Mowicie,o diecie niskotluszczowej i ze cellulit zniknie.Ja mam niedobor
      trojglicerydow,niski cholesterol,wysokie HDL i niskie LDL a mimo to mam problem
      z dosc widocznym celllitem.Zaznacze,ze w ogromnych ilosciach zjadalam
      slodycze,przestalam je jesc od tygodnia.Czy to cos pomoze?
      • jogger Re: dieta antycellulitowa 02.01.04, 17:21
        Dieta musi być nie tylko niskotłuszczowa, ale bez w/w prostych, które
        znakomicie są zamieniane w tłuszcz. Receptory estrogenowe powodują upychanie
        tego tłuszczu w komórkach tłuszczowych (adypocytach) w wiadomych częściach
        ciała. Dlatego można mieć szczupłą sylwetkę, dobre poziomy cholesterolu we
        krwi, i pomarańczową skórkę :-(. Z reguły zawdzięcza się to pigułce.
        • Gość: jaxa Re: dieta antycellulitowa IP: 217.11.133.* 06.01.04, 13:42
          To znaczy, że na Atkinsie nie ma co marzyć o pozbyciu sie cell?
          • jogger Re: dieta antycellulitowa 06.01.04, 15:54
            Jeśli jest to cell pochodzący ze zwykłej nadwagi, to powinien zejść. Jeśli jest
            na tle hormonalnym - Atkins na ogół nie pomaga.
    • Gość: Danka Re: dieta antycellulitowa IP: *.client.comcast.net 02.01.04, 17:37
      Nie biore pigulek,jestem szczupla i tluszczow tez za duzo nie jem.prawie wcale i
      stad moje wyniki krwi jezeli chodzi o tluszcze
    • Gość: raczek Re: dieta antycellulitowa IP: *.zdik.wroc.pl 06.01.04, 15:28
      sądząc po pomarańczce, a raczej jej braku to prawdą jest,że: pigułki hormonalne
      mogą (ale nie muszą) mieć wpływ na jej obecność; ja po jednofazowych miałam
      wyrzut, po trójfazowych zniknęła, aby pojawić się w pełnej krasie po dostawieniu
      tabletek. cellulit stał się mniej wyczuwalny po kopenhaskiej, którą stosowałam w
      sierpniu. potem przestawiłam się na normalne jedzenie, ale właśnie w chudym
      mięsem, rybami, chudym nabiałem (lżejszy ser żółty też), wszelką zieleniną
      liściastą i innymi jarzynami, niezbyt słodkimi owocami, ziarnami (orzechy,
      słonecznik, dynia, siemię lniane, migdały, soczewica, soja, otręby), czasem
      morele i śliwki, zero ziemniaków, bułeczek, białego ryżu z drobnym odstępstwem
      od czasu do czasu na rzecz kukurydzy (uwielbiam) i dzikiego ryżu (ale nigdy w
      towarzystwie białka). kawę piję jak piłam, alkohol ograniczyłam do czerwonego
      wina (no, bo takie zdrowe:), jem to co wymieniłam i prócz kilku kilogramów
      straciłam właśnie cellulit. oczywiście masowanie tych partii ciała i aktywność
      fizyczna również są wskazane:)
      • Gość: ana Re: dieta antycellulitowa IP: *.kasa-chorych.silesia.pl 15.01.04, 09:50
        to co napisałaś to dieta Montignac, tez ją stosowałam ale równocześnie brałam
        pigułkę i nie było aż tak dobrych efektów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka