15.08.06, 20:10
Czy osoby biegłe w temacie mogłyby mi polecić fudusz europejski,w którym można
się starać o dofinansowanie praktycznej nauki zawodu w szkole. Głównie chodzi
o inwestycje w bazę praktycznej nauki zawodu na terenie szkoły.
Za informacje z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • cotbus76 Re: Edukacja 16.08.06, 08:05
      Masz naprawdę pecha, bo i w tym roku i w poprzednim był przytnajmniej jeden
      nabór do dofinansowanego z Ue programu , w którym dotacje przeznaczone były
      właśnie na inwestycje w podmiotach prowadzacych praktyczną naukę zawodu.
      Informacje nt. znalazłam na stronie www.parp.gov.pl w aktualnościach, z tym że
      to było kilka miesięcy temu. Myślę, że jesli te środki nadal bedą dostepne to
      tam znajdziesz informacje na ten temat. Nie wiem z którego jesteś województwa,
      ale w moim tj. dolnośląskim inwestycje w podmiotach prowadzacych praktyczną
      naukę zawodu będą miały bardzo duże szanse w priorytecie "EDUKACJA" projektu
      Regionalnego Programu Operacyjnego. Jeśli jesteś z dolnośląskiego to ściągnij
      sobie ten dokument ze stron Urzedu Marszałkowskiego (www.umwd.pl zakładka prace
      nad RPO 2007-2013 a tam cię dalej pokierują). Jeśli jesteś z innego województwa
      to musisz poszukać informacji w swoim Urzedzie Marszałkowskim. Ponadto warto
      byś zajrzał na stronę www.pozytek.gov.pl zakładka PO Kapitał Ludzki, bo w tym
      programie najprawdopodobniej jest przeiwidziane dofinansowanie praktycznej
      nauki zawodu (z tym , że jako nie fachowiec w dziedzinie edukacji mogę sie
      mylić).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka