sss9 31.03.08, 15:15 Niemcami czy Ślązakami? z odpowiedzią na to pytanie nie będzie już chyba problemów. ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: Kim jesteście? 31.03.08, 17:07 Jeszcze nigdy z tym problemow nie bylo, my jestesmy Europejczykami i nie uznajemy granic panstwowych. Odpowiedz Link
kubiss Re: Kim jesteście? 31.03.08, 17:44 Ballest jak zwykle nie odpowiada jak mezczyzna :-) On sie czuje Europejczykoniemcoslazakiem . Trzy w jednym ..... :-) -- Ja nie mam z tym problemow . Czuje sie Polakiem a nie jakims Mixonarodowościowcem :-) Odpowiedz Link
sss9 Re: Kim jesteście? 31.03.08, 18:27 to lepiej niż head & shoulders, ale to dobrze wygląda tylko w reklamie. :) chodzi jednak o to kim się czujecie? jesteście Niemcami, Ślązakami, Polakami, czy miksem tych wymienionych, o ile oczywiście to dopuszczalne? śmiało rebiata! Odpowiedz Link
gryfny Re: 100% tymi nie! 31.03.08, 19:23 "Zeby dobry Bog Polakowi dal takie cus,co moze sprawic aby drugiemu bylo tak samo! Noga nietoperza,troche z gesi pierza,ucho pasikonika,niech do tego wasata baba nasika,szczerbcem,kierpcem pomieszamy i co my tu mamy?.." www.matka-kurka.net/ Odpowiedz Link
gryfny Re: 100% tymi nie! 31.03.08, 19:24 www.fortunecity.com/tatooine/dick/350/3dart/aliens.jpg Odpowiedz Link
gryfny Re: 100% tymi nie! 31.03.08, 19:26 www.ufobc.ca/yukon/n-canol-abd/images/fig09-aliens-crop.jpg Odpowiedz Link
olandi1 Re: Kim jesteście? 31.03.08, 19:52 sss9 napisał: > Niemcami czy Ślązakami? > z odpowiedzią na to pytanie nie będzie już chyba problemów. ;) > Bynajmnie nie potomkami komunistów Odpowiedz Link
sss9 Re: Kim jesteście? 31.03.08, 20:03 nie możesz mieć tej pewności, masz zaledwie 50 lat. :) możesz za to z całym przekonaniem powiedzieć kim jesteś. to chyba łatwe? Odpowiedz Link
olandi1 Re: Kim jesteście? 31.03.08, 20:47 Idó na leczenie do Rybnika, bo z twoją głową jest grubo nie w porządku, albo ci matematyk w szkole podstawowej umarł. Odpowiedz Link
sss9 Re: Kim jesteście? 31.03.08, 20:52 olandi1 napisał: > Idó na leczenie do Rybnika, bo z twoją głową jest grubo nie w porządku, albo ci > matematyk w szkole podstawowej umarł. ty idziesz na leczenie, bo niby z moją głową... ja cię kręcę... ale czad! a wiesz już kim jesteś czy czekasz na podpowiedź? Odpowiedz Link
sss9 Re: Kim jesteście? 31.03.08, 20:59 dziadek, KGB też już nie ma. obudź się, proszam! wstydzisz się tego kim jesteś, że tak się krygujesz jak dziewica? Odpowiedz Link
kubiss Re: Kim jesteście? 31.03.08, 21:00 Śzlezjerzy przypominają mi trochę Kurdów z Kurdystanu . Lecz nasi "Kurdowie" są przez Polaków tolerowani czy nawet lubiani . Lecz oczywiscie bez wzajemności - ( syndrom niemiecki ) ..... :-) Odpowiedz Link
olandi1 Re: Kim jesteście? 31.03.08, 21:15 Kim jestem, dobrze wiem i nie muszę nikomu o tym gadać. Tylko ci którzy siebie nie znają pytają innych o tożsamość. Odpowiedz Link
sss9 Re: Kim jesteście? 31.03.08, 21:22 uuuu... lala. :) skoro taką masz defensywną postawę, to po jakie licho włazisz w ten wątek i pitolisz androny? załóżmy na chwilę, że ja siebie nie znam - teraz przyznasz się z dumą do własnej strachliwie skrywanej dotąd tożsamości? wiesz, chwilowo i teoretycznie daję ci przewagę, możesz poczuć się pewniej, ważniej... no, daj odczuć słabszemu swoją potęgę, swoją moc! Odpowiedz Link
olandi1 Re: Kim jesteście? 01.04.08, 11:29 Łon poszoł po porada do przewodniczoncego jego organizacji :) Odpowiedz Link
sss9 Re: Kim jesteście? 01.04.08, 11:48 czy twój przewodniczący albo wódz już powiedział ci kim jesteś? :) Odpowiedz Link
sss9 Re: My som Deutschschlesier synku! 31.03.08, 22:06 bercik, a po czamu wszystkie godajom "my" zamiast "ja"? w kupie raźniej? Odpowiedz Link
deutschschlesier Re: My som Deutschschlesier synku! 01.04.08, 21:30 "ja" mou inksze znaczynie gorolu Odpowiedz Link
sss9 Re: Kim jesteście? 01.04.08, 10:05 to może trzeba sprecyzować pytanko, bo widzę niejakie problemy z określeniem waszej tożsamości? jakiej jesteście narodowości? Odpowiedz Link
kubiss Re: Kim jesteście? 01.04.08, 16:00 Uny ni kaj nie wiedza ? Jeden wyskoczyl odwaznie ze uun Dojczszlezjer . A czy jest cos takiego ? Lemkowie sa , Kaszubow tyz znom . Uuostatnio im tutaj caujeta zic . Ale o Deutschschlesierach pierwszy raz slyszalem . Fajnie byloby popytac przypadkowych Niemcow np. w Cottbus czy wiedza co to Deutschschlesier . Wyniki bylyby porazajace :-) :-) ..... Kubiss Odpowiedz Link
gryfny Re: Kim jesteście? 01.04.08, 16:08 kubiss napisał: > > Ale o Deutschschlesierach pierwszy raz slyszalem . Tja,to ino lernen,lernen i jeszcze roz lernen de.wikipedia.org/wiki/Lernen Odpowiedz Link
sss9 Re: Kim jesteście? 01.04.08, 16:16 narodowość, to nie jest z cauom pewnosciom. :) Odpowiedz Link
sss9 Re: Kim jesteście? 01.04.08, 22:32 sloneczko1 napisała: > z tego co wiym to ludźmi ale jakimiś bardziej ułomnymi niż reszta. dojczszlezjer? a co to w ogóle jest? ni Niemiec ni Ślązak, ale bardziej chciałby być Niemcem, co widać po fanatycznym uwielbieniu wszystkiego co niemieckie. to jak to się ma do narodowości Śląskiej? dojczszlezjer ma w pogardzie Ślązaka jako stojącego w opozycji do niby Niemców, Niemców i Polaków? Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Kim jesteście? 01.04.08, 23:09 sss9 napisał: > sloneczko1 napisała: > > > z tego co wiym to ludźmi > > ale jakimiś bardziej ułomnymi niż reszta. byleś Ty je niyułomny,to sie ciesz z tego Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Kim jesteście? 01.04.08, 23:29 i co z tego?czy słońce inaczy tam świyci abo kwadry miesionczka inaczy sie zmiyniajom? Odpowiedz Link
sss9 Re: Kim jesteście? 01.04.08, 23:33 sloneczko1 napisała: > i co z tego?czy słońce inaczy tam świyci abo kwadry miesionczka > inaczy sie zmiyniajom? przyjedź do Gliwic, to się przekonasz. :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Kim jesteście? 01.04.08, 23:37 sss9 napisał: > sloneczko1 napisała: > > > i co z tego?czy słońce inaczy tam świyci abo kwadry miesionczka > > inaczy sie zmiyniajom? > > przyjedź do Gliwic, to się przekonasz. :) > i bez Twojego zaproszynia jestym tam prawie codziyń Odpowiedz Link
sss9 Re: Kim jesteście? 01.04.08, 23:40 sloneczko1 napisała: > sss9 napisał: > > > sloneczko1 napisała: > > > > > i co z tego?czy słońce inaczy tam świyci abo kwadry miesionczka > > > inaczy sie zmiyniajom? > > > > przyjedź do Gliwic, to się przekonasz. :) > > > > i bez Twojego zaproszynia jestym tam prawie codziyń ale chyba w gościach, bo twoja Ojczyzna jest przecież za Odrą. Odpowiedz Link
sloneczko1 sss9 01.04.08, 23:55 Glywice i okolice to je nasz Heimat od zawsze,i Ty nigdy to niy zmiynisz,boroczku Odpowiedz Link
sss9 Re: sss9 01.04.08, 23:58 Heimat, to może i jest, ale Ojczyznę masz daleko. a ja wszystko mam na miejscu.:) Odpowiedz Link
olandi1 Re: sss9 02.04.08, 08:11 sss9 napisał: > Heimat, to może i jest, ale Ojczyznę masz daleko. a ja wszystko mam na miejscu. > :) > Tego nie byłbyn taki pewien, czytając twoje wypowiedzi Odpowiedz Link
sss9 Re: sss9 02.04.08, 10:25 olandi1 napisał: > sss9 napisał: > > > Heimat, to może i jest, ale Ojczyznę masz daleko. a ja wszystko mam na mi > ejscu. :) > > Tego nie byłbyn taki pewien, czytając twoje wypowiedzi musisz uwierzyć. przecież ja nie mam takich jak wy problemów: Autor: olandi1☺ 02.04.08, 08:15 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz kubiss napisał: > Powiem jeszcze tak . > Napewno wiesz ze Niemcy z zachodu nie przepadaja za tymi z dawnego > DDR . > > Wiec wyobraz sobie teraz jak przepadaja za Szlezjerami ? ..... :-0 Tu ci Kubiss przyznom piyrszy roz racjo współczuję. Odpowiedz Link
oppelner_os Re: Kim jesteście? 02.04.08, 00:41 sss9 napisał: > ja wiem gdzie jest mój Heimat. :) > Na Ukrainie? Odpowiedz Link
sss9 Re: Kim jesteście? 01.04.08, 22:45 deutschschlesier napisał: > Mosz richtig problem synek:-) ta zbitka słów w różnych językach, to tak od dziecka czy przychodzi z wiekiem? Odpowiedz Link
kubiss Re: Kim jesteście? 01.04.08, 23:30 Jest mi niezmiernie przykro , poniewaz nie zdawalem sobie sprawy ze historia moze niektorym tak mozgi wypaczyc :-( To straszne . Swietej Pamieci Powstancy Slascy widzac wasze zamilowanie do Niemcow w grobach sie przewracaja . Slazacy walczac z okupantem niemieckim narazali a nierzadko poswiecali swoje zycie ! A dzisiaj wy wychowani w Polskich szkolach wykarmieni polskim chlebem kwicycie z radosci na widok Niymcow . Niedlugo zaloze nowy watek i pokaze wam zdjecia jak wyglada USA . Jak zyja ludzie wielu narodowosci miedzy soba, bez podzialow na swoich i Goroli czy Auslanderow . Ameryka to zupelnie inny swiat i inna cywilizacja ..... :-) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Kim jesteście? 01.04.08, 23:32 czekom niycierpliwie na te kukluxklany:) Odpowiedz Link
kubiss Re: Szwagier szwagier 01.04.08, 23:49 Powinienes chyba wierzyc swojemu ziomalowi Balestowi ktory zarzekal sie ze jo na pewno siedze w Niemczech , bo przeciez na swiecie nic innego nie ma tylko Deutschland Deutschland uber alles ..... :-) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Kim jesteście? 01.04.08, 23:35 wiysz Kubiss co? Ty mylisz pojyncia i niy znosz nos,inaczy byś niy wypisywoł takich gupot,u nos niy było niymieckich okupantow ale reżim nazistowski,a to je całkiym do nos co inkszego,i reżim komunistyczny,kery ty chyba choć trocha znosz Odpowiedz Link
sss9 Re: Kim jesteście? 01.04.08, 23:38 nazistowski reżim... który witaliście kwiatami. Odpowiedz Link
kubiss Re: Do dojczszlezjera 01.04.08, 23:45 A twoj protoplasta jak sie uchowol w Polsce po 1945 roku ? Chyba bil sie w piersi i udawal Polaka pelna geba . Teroz ty Richtig udajesz Niymca . Niemiec zawsze cie wyczuje zes ze wschodu ..... :-) Odpowiedz Link
kubiss Re: Do dojczszlezjera 01.04.08, 23:51 Powiem jeszcze tak . Napewno wiesz ze Niemcy z zachodu nie przepadaja za tymi z dawnego DDR . Wiec wyobraz sobie teraz jak przepadaja za Szlezjerami ? ..... :-0 Odpowiedz Link
olandi1 Re: Do dojczszlezjera 02.04.08, 08:15 kubiss napisał: > Powiem jeszcze tak . > Napewno wiesz ze Niemcy z zachodu nie przepadaja za tymi z dawnego > DDR . > > > Wiec wyobraz sobie teraz jak przepadaja za Szlezjerami ? ..... :-0 Tu ci Kubiss przyznom piyrszy roz racjo Odpowiedz Link
olandi1 Re: Do dojczszlezjera 02.04.08, 09:11 To miało być tak: kubiss napisał: > Powiem jeszcze tak . > Napewno wiesz ze Niemcy z zachodu nie przepadaja za tymi z dawnego > DDR . > Tu ci piyrszy roz przyznom racjo Odpowiedz Link
olandi1 Definicja GOROLA 02.04.08, 14:10 Gorol – w mowie śląskiej określenie osoby, która mieszka poza Śląskiem, lub w tym regionie a nie jest jego rdzennym mieszkańcem, a której najważniejszym celem jest zniszczenie tego, poza czym mieszka. Przypomnijmy, że gorolem jest zarówno Warszawiak, jak i Francuz, rdzenny Aborygen czy Eskimos, aczkolwiek ci ostatni nie przepadają za nazywaniem ich gorolami. Cechuje się: nieróbstwem, pasożytnictwem, skandaliczną głupotą, całkowitym brakiem inteligencji, a przede wszystkim kultury przez duże K. Jest pewne, że pochodzi od małp, co tłumaczy w pełni jej prymitywizm, niezdolność do organizowania państwa i to, że wszyscy się od niego chcą odciąć. Uosobieniem wszystkich obrzydliwych cech tego parszywego stworzenia są zagłębiacy (z naciskiem na mieszkańców nekropolii Sosnowiec). Na szczęście dla Śląska, Zagłębie oddziela odeń rzeka Brynica, po przekroczeniu której w którymkolwiek z kierunków można dostać wpierdol od tubylców. Odpowiedz Link
sss9 Re: to jest Definicja olandiego? 02.04.08, 15:14 mogłeś nam tego oszczędzić, w końcu to twoja prywatna sprawa komu i za co chciałbyś dać wpierdol. dotąd myślałem, że jesteś Niemcem udającym Ślązaka, ale widzę jak bardzo się myliłem. :) Odpowiedz Link
kubiss Re: to jest Definicja olandiego? 02.04.08, 15:28 Rozumiem ze Zaglebiacy to Slazacy a wy Szlezjerzy albo Gorole tak jak ja :-) . Slowo Gorol doczekalo sie definicji :-) Ale z was nacjonalisci i faszysci fuuuuj ..... :-) Odpowiedz Link
olandi1 Re: to jest Definicja olandiego? 02.04.08, 15:51 Nie ja to wymyśliłem nonsensopedia.wikia.com/wiki/Gorol Odpowiedz Link
sss9 Re: to jest Definicja olandiego? 02.04.08, 16:05 och, chyba nie pomyślałeś, że ktoś mógłby ciebie posądzić o tyle zdań na raz? i co sobie wyobrażałeś, że ktoś tu dostanie krwotoku? :))) ale na temat, to tradycyjnie już na tym forum humorum nie było. macie w sobie dużo metali ciężkich czy to jakaś inna skaza? Odpowiedz Link
kubiss Re: to jest Definicja 02.04.08, 18:59 olandi1 02.04.08, 09:11 Odpowiedz To miało być tak: > Powiem jeszcze tak . > Napewno wiesz ze Niemcy z zachodu nie przepadaja za tymi z dawnego > DDR . > Tu ci piyrszy roz przyznom racjo Sam nie zaprzeczyłeś a nawet potwierdziłeś moje słowa :-) Cieszę się . Doskonale zatem wiesz że Niemiec z BRD nie lubi tych z DDR . ZAUWAZ TYLKO ZE TU CHODZI O TO ZE Niemiec z BRD brzydzi sie DDR-owcami w wszystkim co ze wschodu . Czyli izoluje sie od takich jak ty ( udawany Niemiec ) czy ja Polak . Dla nich wszystko co z dawnego wschodu to hołota - mówiąc delikatnie Nawet jak mi zaprzeczysz ,to ja i tak wiem że w duchu się ze mną zgadzasz . Szkoda że macie tak ciasny pogląd na życie :-) Dzielicie ludzi na Goroli i Pnioków . Upodabniacie się tym do Niemców - rasy panów która też dokonuje podziałów po dzis dzień ..... :-I Odpowiedz Link
kubiss Re: to jest Definicja 03.04.08, 07:43 Cz nie jest wam łyso że jesteście tacy nietoleranzyjni i małostkowi ? Typowe uparciuchy bez krzty honoru . Jak ktoś powie o was prawde to go wycinacie ..... :-( Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: to jest Definicja 03.04.08, 07:58 wycinany je ino brak kultury - na drugi roz prosza lepiyj przemyslec swoje zachowanie na forum Odpowiedz Link