Dodaj do ulubionych

pewność uczuć

19.03.02, 10:17
Poznałam mężczyznę... a połączył nas Internet. Chciałabym bardzo wiedzieć, jak
można być pewnym własnych uczuć. Gdybym w życiu kochała wielu mężczyzn, może
miałabym jakiś punkt odniesienia, ale on jest moim pierwszym... Co to znaczy
kochać? Że skoczę za nim w ogień, że nie przeszkadzają mi jego wady, że chcę
być przy nim? Co to jest ta miłość? Czasami mam wrażenie, że się jej bardzo
boję. Straciłam w życiu najdroższą mi osobę i jak pokochać kogoś, kto też może
odejść z mojego życia...
Obserwuj wątek
    • Gość: mandarin Re: pewność uczuć IP: 195.205.242.* 26.03.02, 13:15
      tej pewności raczej się nie jest pewnym. z moich doświadczen wynika, ze w miarę
      związku rośnie w Tobie coś takiego jak zaufanie. Bezgraniczna czujność . Twoja
      świadomosć, uczucie, intuicja podpowiada najlepiej. Z tą osobą chce być. Warto
      oswoić myśl, że poza nami (Wmi) jest jeszcze coś. Bóg, los, okolicznośći. To
      bardzo delikatna sfera. Warto czule do siebie szeptać, odkrywać piękno,
      poznawać nawzajem, pielęgnowac dobre uczucia, uczyć sie ich nawzajem. I oswoić
      związek w rzeczywistosci. Życzę Ci takiego związku. Co do internetu pewne
      rzeczy łatwiej napisać, ale czego nie odda się za bliskość tej ukochanej osoby.
      ja teraz np. bardzo tęsknię. Nie mam znaku od niego
      Pozdrawiam
    • ya_bolek Re: pewność uczuć 27.03.02, 07:42
      Okreslenie "pewnosc uczuc" z definicji nie ma zadnego sensu, gdyz uczucie jest
      czyms nietrwalym, tak jak i ogien za ktorym dla Niego wskoczysz.

oryza napisał(a):

> Poznałam mężczyznę... a połączył nas Internet. Chciałabym bardzo wiedzieć, jak
      > można być pewnym własnych uczuć. Gdybym w życiu kochała wielu mężczyzn, może
      > miałabym jakiś punkt odniesienia, ale on jest moim pierwszym... Co to znaczy
      > kochać? Że skoczę za nim w ogień, że nie przeszkadzają mi jego wady, że chcę
      > być przy nim? Co to jest ta miłość? Czasami mam wrażenie, że się jej bardzo
      > boję. Straciłam w życiu najdroższą mi osobę i jak pokochać kogoś, kto też może
      > odejść z mojego życia...

• Gość: kicia Re: pewność uczuć IP: 213.25.183.* 27.03.02, 22:05
      Daj sobie trochę czasu, nie zastanawiaj się czy go kochasz po pierwszym
      miesiącu bycia z nim. Miłość jest wtedy, kiedy jesteś gotowa poświęcić coś dla
      tej osoby, kiedy akceptujesz go takim jakim jest, potrafisz dać mu margines
      swobody, bo doceniasz to, że ma też swój prywatny świat. Tak naprawdę nikt
      chyba dobrze nie wie jak to wytłumaczyć ale to się po prostu wie.
      Najprawdziwsze słowa o miłości to: miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku,
      wszystko znosi, wszystkiemu ufa, we wszystkim pokłada nadzieję itd. (to jest
      jakiś psalm). Poczekaj aż poczujesz, że to jest to! Życzę szcęścia (no i dbaj
      bardzo o ten związek aby mógł przerodzić się w głęboką miłość). Pozdrawiam
    • kosturek Re: pewność uczuć 28.03.02, 08:37
      Milość jest wbrew pozorom bardzo mocnym i rozsądnym uczuciem. W Twoim
      przypadku myśle że to jest zauroczenie. Z tego może być milość, ale gdy będzie
      to wzajemne zauroczenie, ktore dopiero jest podstawą budowania prawdziwej
      milości. Bo porywające musi być zawsze to co jest potem, nie to co już było. A
      lęki są objawem niepweności - niestety.
      Trzymaj się!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka