01.12.04, 16:54
"Siedzę w przytulnym hotelowym pokoiku
i kładę pasjansa z kart mojego życia.
Może mi powie co przyniesie jutro.
Tasuję te karty i rozkładam na suknie
moich przeżytych lat.
Zgodnie z kanonem pasjansowym nakładają
się one na siebie w absolutnej przypadkowości.
Trefle moich potknięć zachodzą na kara sukcesów,
piki smutków i żali rozdzielają kiery uniesień.
Próbuję je ułożyć w jakąś logiczną sekwencję,
ale nie pozwalają na to figury i blotki
blokując dostęp do kart które chciałem korzystnie
dla mnie skonfigurować.
Tasowałem karty kolejny już raz. Rozkładałem je
wykorzystując wszelkie znane mi kombinacje.
Pasjans nie chciał wyjść. Coś się nie zgadza.
Przecież zawsze kiedyś wychodzi.Ten pasjans
niestety nigdy nie wyjdzie.W tali brakuje
jednej karty.Damy Kier."
Obserwuj wątek
    • messja Re: Pasjans. 01.12.04, 17:01
      jak nic musisz kupic nowa talie:)
      • caruzzo Re: Pasjans. 01.12.04, 17:11
        Ale tę mam poznaczoną,
        tyle pracy włozylem;-))
        • ewiku Re: Pasjans. 01.12.04, 17:56
          rzeczywistość skrzeczy... ale wrócę... obiecuję...
          • caruzzo Re: Pasjans. 01.12.04, 18:11
            My się ewiku nie boimy:-))
            • ewiku Re: Pasjans. 01.12.04, 18:13
              to dobrze... to jestem spokojna... rozluźniona...
              • caruzzo Re: Pasjans. 01.12.04, 18:16
                Tylko nie uśnij.;-)))
                • ewiku Re: Pasjans. 01.12.04, 18:19
                  jeszcze nie... jeszcze tyle przedemną... wrażeń... przeżyć... tajemnic...
                  niespodzianek...
                  • caruzzo Re: Pasjans. 01.12.04, 18:21
                    TAk optymistycznie myslisz?;-)))
                    • ewiku Re: Pasjans. 01.12.04, 18:22
                      ja nie myślę... ja wiem...zaczarowałam świat wokół mnie...
                      • caruzzo Re: Pasjans. 01.12.04, 18:23
                        O,to widzę konkurencja dla Kaszpirowskiego:-))
                        • ewiku Re: Pasjans. 01.12.04, 18:25
                          może?... kto wie...
                          • caruzzo Re: Pasjans. 01.12.04, 18:27
                            JA sie tez tym zajmuję,
                            mogą byc klopoty z czarowaniem;-))
                            • ewiku Re: Pasjans. 01.12.04, 18:32
                              ja nie czaruję... ja zaczarowuję...a może oczarowuję... jest tyle możliwości...
                              znikam... wrócę...
                              • caruzzo Re: Pasjans. 01.12.04, 18:48
                                A nie lepsza bylaby węzsza specjalizacja?;-)))
                                • ewiku Re: Pasjans. 01.12.04, 20:09
                                  a jakaż to specjalizacja Cię interesuje...
                                  • caruzzo Re: Pasjans. 02.12.04, 14:01
                                    Np zapasy:-))
                                    • ewiku Re: Pasjans. 02.12.04, 14:17
                                      słowne?... uczuciowe?... intelektualne?...
                                      • caruzzo Re: Pasjans. 02.12.04, 14:19
                                        W każdje formie moga byc:-)))))
                                        • ewiku Re: Pasjans. 02.12.04, 14:23
                                          intelektualne są cały czas... pozostają te inne...
                                          • caruzzo Re: Pasjans. 02.12.04, 14:24
                                            Z walką wręcz łacznie:-))
                                            • ewiku Re: Pasjans. 02.12.04, 14:29
                                              oł... tego nie przewidziałam... zaskoczona jestem...
                                              • caruzzo Re: Pasjans. 02.12.04, 14:30
                                                Nietety to szkola przetrwania;-)))
                                                • ewiku Re: Pasjans. 02.12.04, 14:39
                                                  mam kilka szkół za sobą... takich też...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 02.12.04, 14:42
                                                    Wyedukowana Dama to skarb,powiedzialbym.;;-))
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 02.12.04, 14:48
                                                    i wielka przeszkoda... bo wiedza czasem bardzo niewygodna...trudno znaleźć
                                                    równego sobie...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 02.12.04, 14:57
                                                    Kto szuka,nieraz znajduje:
                                                    co to zwątpienie sie wkrada:-))
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 02.12.04, 15:01
                                                    ależ skąd... to tylko życiowe rozważania... zawsze jest nadzieja...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 02.12.04, 15:03
                                                    Trzeba być wielkiej wiary'-))))))
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 02.12.04, 15:08
                                                    gdybym jej nie miała... to by mnie tu nie było...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 02.12.04, 15:15
                                                    Bardzo odwazna opinia;-))
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 02.12.04, 15:55
                                                    odważna i prawdziwa... jak cała reszta zresztą...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 02.12.04, 17:02
                                                    O Ty też;-)))))))
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 02.12.04, 17:27
                                                    czasami to trudne... ale jakże satysfakcjonujące...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 02.12.04, 17:56
                                                    Pełna satysfakcja, pełny smak;-))))))))
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 02.12.04, 18:56
                                                    istny miodzik... do nastepnego sprawdzianu... haha...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 03.12.04, 14:23
                                                    O ,dzisaj sciąqi przyniosłem;-))))))
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 03.12.04, 15:19
                                                    ... a będziesz miał czas do nich zagladać?...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 03.12.04, 16:07
                                                    Trzeba ustalic zasady, co grozi za
                                                    korzystanie z nich;-))))))
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 03.12.04, 16:53
                                                    hm... przeważnie słabsza nota...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 03.12.04, 16:54
                                                    A nie lubisz mnie troche,zaraz nizsza nota;-))
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 03.12.04, 20:32
                                                    do lekcji należy być przygotowanym...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 03.12.04, 20:43
                                                    Przecież mówię, ze czytałem;-DDDDD
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 04.12.04, 18:22
                                                    jeżeli czytałeś, to co jeszcze chcesz ściągać...i skąd?...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 04.12.04, 18:25
                                                    JA mam dobre patenty na sciagnaie.
                                                    w w kwestii ściąg, mogą niczemu nie
                                                    sluzyc ale dają wiekszą pewność
                                                    siebie;-DDD
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 04.12.04, 18:43
                                                    nieśmiałyś Panie... a w czymże to...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 04.12.04, 18:44
                                                    We wszystkim cokolwiek ma to znaczyć...
                                                    w tym też Pani;-DDDDDDDD
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 04.12.04, 18:53
                                                    nie wadzi mi to wcale... mamy czas... dużo czasu... wieczność całą...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 04.12.04, 18:55
                                                    Mozna tes powiedziec,albo jeszcze więcej.;-*DDDDDDDD
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 04.12.04, 19:05
                                                    czyżbyś wierzył w życie po życiu... a może w reinkarnację...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 04.12.04, 19:07
                                                    Ja juz mam trzecie wcielenie;-DDDDDDDD
                                                  • mandaryn_ka Re: Pasjans. 04.12.04, 19:29
                                                    Dwa poprzednie to: Cornet i Koszmarowski ;-)
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 04.12.04, 19:40
                                                    Nie znam tych Panów, ale żaluję
                                                    ze nie mogą Pani pomoc;-DDDDDDD
                                                  • mandaryn_ka Re: Pasjans. 04.12.04, 19:44
                                                    "że nie mogą Pani pomoc;-DDDDDDD"

że niby oni nie mogą mi pomóc ? :-)
                                                    a w czym, jeśli już by mieli pomagać ?
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 04.12.04, 19:49
                                                    Sory, mój błąd - miało byc,ze nie mogę
                                                    Pani pomóc.;DDDDDD
                                                    Jeszcze raz przpepraszam za niedogodnosci
                                                    w interperatacji wpisu;-DDDDDD
                                                  • mandaryn_ka Re: Pasjans. 04.12.04, 19:57
                                                    Każdy Pana wpis jest zaskakujący i trudny w interpretacji ... :-)
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 04.12.04, 20:01
                                                    Naprawdę nie jest moim celem
                                                    utrudnianie Waćpani życia,ktorą
                                                    mówiac nawiasem bardzo cenię,
                                                    piszę i podążam za swoimi myślami;-DDDDDD
                                                  • mandaryn_ka Re: Pasjans. 04.12.04, 20:09
                                                    No dobrze, już dobrze...:-)
                                                    Wyczułeś Waść złośliwość z mojej strony...
                                                    Siedzę i zmagam się z dość trudnym tematem i chorobcia kiepsko mi idzie, więc
                                                    postanowiłam się wyładować, a że Waść jesteś jakos tak zawsze pod ręką, to
                                                    padło na Ciebie ;-)!

Z góry przepraszam!
                                                    Ech, te ludzkie słabości... :-)
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 04.12.04, 20:13
                                                    Ale ja nic Waćpannie nie zrobiłem
                                                    dlaczego wiec mam robić za chlopca do bicia..
                                                    A niech tam jak ulzyło to Ok. Czyli juz
                                                    rózniczek w zdaniach nie mamy;-DDDDDDDDd
                                                  • mandaryn_ka Re: Pasjans. 04.12.04, 20:31
                                                    Weszłam tu do Pana na chwilkę, aby się rozerwać ( w między czasie podczas
                                                    ciężkiej pracy)i zamienić słówko z kimś miłym:-)

Opatrznie zrozumiał Pan żart, który ode mnie wypłynął...

Różniczek pomiędzy nami nie było i nie będzie :-)

Kolorowych snów życząc, pożegnam się z Państwem.
                                                    Dobranoc... :-)
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 04.12.04, 20:18
                                                    mandaryn_ka napisała:

> No dobrze, już dobrze...:-)
                                                    > Wyczułeś Waść złośliwość z mojej strony...
                                                    > Siedzę i zmagam się z dość trudnym tematem i chorobcia kiepsko mi idzie, więc
                                                    > postanowiłam się wyładować, a że Waść jesteś jakos tak zawsze pod ręką, to
                                                    > padło na Ciebie ;-)!

............. dziewczyno... gdyby nie moje dobre wychowanie... powiem
                                                    delikatnie... masz problemy, strzel kielicha... mózg Ci rozjaśni w jednej
                                                    chwili... i może zrozumiesz od razu dwie rzeczy: Twój problem i zasady dobrego
                                                    wychowania!... powodzenia...
                                                    >
                                                    > Z góry przepraszam!
                                                    > Ech, te ludzkie słabości... :-)
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 04.12.04, 20:20
                                                    sygnaturki jednakowe sobie
                                                    sprawiłyście, widzę ze bliźniaczki
                                                    cokowiekby to nie mialo znaczyć;-DDDDDDDD
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 04.12.04, 20:26
                                                    caruzzo napisał:

> sygnaturki jednakowe sobie
                                                    > sprawiłyście, widzę ze bliźniaczki
                                                    > cokowiekby to nie mialo znaczyć;-DDDDDDDD

widzisz coś, czego ja nie widzę?... bliźniaczki nie mam... jedna jestem...
                                                    >
                                                  • ewiku Re: Pasjans...do mandaryn_ki: 04.12.04, 20:24
                                                    ... żeby nie było wątpliwości.................

> mandaryn_ka napisała:
                                                    >
                                                    > > No dobrze, już dobrze...:-)
                                                    > > Wyczułeś Waść złośliwość z mojej strony...
                                                    > > Siedzę i zmagam się z dość trudnym tematem i chorobcia kiepsko mi idzie,
                                                    > więc
                                                    > > postanowiłam się wyładować, a że Waść jesteś jakos tak zawsze pod ręką, t
                                                    > o
                                                    > > padło na Ciebie ;-)!
                                                    >
                                                    > ............. dziewczyno... gdyby nie moje dobre wychowanie... powiem
                                                    > delikatnie... masz problemy, strzel kielicha... mózg Ci rozjaśni w jednej
                                                    > chwili... i może zrozumiesz od razu dwie rzeczy: Twój problem i zasady
                                                    dobrego
                                                    > wychowania!... powodzenia...
                                                    > >
                                                    > > Z góry przepraszam!
                                                    > > Ech, te ludzkie słabości... :-)
                                                    >
                                                    >
                                                  • mandaryn_ka Re: Pasjans...do mandaryn_ki: 04.12.04, 20:39
                                                    Nie wątpię w Pani dobre wychowanie, za to mam pewne wątpliwości, co do poczucia
                                                    humoru ...
                                                    Powiem szczerze, że nie nauczona jestem rozganiać problemów ( jeśli nawet bym
                                                    takowe miała) alkoholem, to mi conajmniej zakrawa na pewnego rodzaju przesłanki
                                                    patologii.

Na temat zasad dobrego wychowania mogłybyśmy sobie podyskutować z chwilą
                                                    poznania siebie nawzajem. Nie trudno jest świadczyć o kimś kogo się nie zna...
                                                    A takie postępowanie też ma swoje określenie...
                                                    Miłego wieczoru życzę...
                                                    Dobranoc.
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 04.12.04, 20:27
                                                    caruzzo napisał:

> Ja juz mam trzecie wcielenie;-DDDDDDDD
                                                    >

trzecie wcielenie powiadasz... to zobowiązuje...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 04.12.04, 20:34
                                                    W życiu nie w necie,ale nikt o to mnie
                                                    nie pytał;-DDDD
                                                    A Waćpani widzę rozdygotana Jesteś, do
                                                    białosci Cię doprowadzono;-DDDDDDD
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 04.12.04, 20:47
                                                    ... spokój... zaletą jest bogów... temat nia wart rozważań... ( żałuję bardzo,
                                                    nie chciałam nikogo urazić, ale co za dużo, to nie zdrowo... przykro mi...)
                                                    ... ( wcielenie...)wiem o czym mówisz... mogę pytać?...ale może to przy
                                                    okazji... i gdzie indziej...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 04.12.04, 20:58
                                                    Jasne dyskrecja rzecz święta...
                                                    ale całe zawirowanei juz minęlo,..chyba Jesteś
                                                    juz spokojna;-DDDDDDDD
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 04.12.04, 21:18
                                                    oczywiście... raczej trudno mnie wyprowadzić z równowagi... i zbić z
                                                    pantałyku...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 04.12.04, 21:36
                                                    Wiem ześ Waćpanna stateczna;-DDDDDD
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 04.12.04, 21:44
                                                    no, do matrony mi daleko...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 04.12.04, 21:48
                                                    To też ciekawe przeslanie;-DDDDDDD
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 04.12.04, 21:56
                                                    i zapowiedź różnych możliwości...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 04.12.04, 22:07
                                                    Oczywiscie mila Pani...troche mi sie
                                                    stronki upierają..ale chyba utrzymam sie
                                                    z lacznoscia.;-DDDDDDD
                                                  • ewiku Re: Pasjans. 04.12.04, 22:14
                                                    widać stronki już znużone...
                                                  • caruzzo Re: Pasjans. 04.12.04, 22:17
                                                    Nie,jednak co jakis czas trzeba sie
                                                    zresetować, wyczyscić pamięc i inne
                                                    "smieci", wtedy wszystko chodzi dobrze.
                                                    W Waćpanne e\sennosć nie nachodzi.Mam ładną
                                                    opowieć o Morfeuszu.;-DDDDDDD
    • nimia Re: Pasjans. 01.12.04, 20:14
      "Kwiaty we włosach potargał wiatr
      Po co więc wracasz do tamtych lat
      Zgubionych dni nie znajdziesz już
      Choć przejdziesz świat i wszerz i wzdłuż

Kwiaty we włosach potargał wiatr
      Dawno zmieniłaś swych marzeń kształt
      I dzisiaj Ty, i dzisiaj ja
      To drogi dwie i szczęścia dwa

Więc choć z daleka wołasz mnie
      Nie powiem tak, nie powiem nie
      Bez wspomnień czasem łatwiej żyć