31.01.05, 07:51
Złe kilometry dzielą nas
Lato umiera jesieni czas
W blaszany daszek tłucze deszcz
A w mojej głowie wciąż ktoś jest

Więc gdy wspomnienia męczą cię
Wracają myśli krótkie dnie zobaczyć jeszcze raz

Jej piękne czarne oczy
śnią się czarne oczy
ich nie przeoczysz
wiem że nie jej piękne czarne oczy
widzę czarne oczy
to za mną kroczy
ze mną jest

Takie to życie dziwne jest
Miłość tęsknota ścigają się
Możesz uciekać możesz nie
Jedno i drugie dopadnie cię

Wracają myśli krótkie dnie
Zobaczyć jeszcze raz

Jej piekne czarne oczy
śnią się czarne oczy
ich nie przeoczysz
wiem że nie jej piękne czarne oczy
widzę czarne oczy
to za mną kroczy
ze mną jest

Wracają myśli krótkie dnie
Zobaczyć jeszcze raz
jej piękne czarne oczy :-)
Obserwuj wątek
    • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 08:33
      Ojej, Ka... to czarne oczy tak potrafią zapaść w serce?:)))
      A ja mam zielono-szare:(

:D
      • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 08:35
        Dzień Dobry Meg25 :-)

najważniejsze oczy to te, w których się codziennie przeglądamy :-)
        Na przykład w zielono-szarych :-)
        • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 08:41
          Dzień dobry Ka:)))

Uff... odetchnęłam;)))

Czy piłeś już dzisiaj coś specjalnego?
          • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 08:57
            Meg25 :-)

oczy to zwierciadło duszy, cokolwiek to oznacza :-)

Specjalna kawa dla Ciebie Meg25? :-)
            • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 09:00
              Specjalna czyli jaka Ka?
              Czarna, gorąca i słodka?:))
              • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 09:02

czarna niczym węgiel
                gorąca niczym płomień
                słodka niczym ambrozja :-)

Taka w sam raz dla Ciebie :-)
                • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 09:13
                  Znasz moje upodobania Ka:))
                  Przynajmniej co do kawy;))
                  A może zjesz ze mną takiego pysznego rogaliczka z dżemem truskawkowym?:)))
                  • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 09:14

Ty wiesz, co najlepsze :-)
                    Poznać prawdziwą koneserkę Życia :-)
                    • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 09:30
                      Lubię Życie!:))
                      Chociaż Ono nie zawsze odwzajemnia moje uczucia;)))
                      • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 09:38

zamknij oczy swe zielono-szare,
                        ujrzysz w Zyciu to, co najpiękniejsze ... :-)
                        • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 09:41
                          Ka, ja i nie zamykając swoich oczek umiem widzieć rzeczy piękne i te
                          najpiękniejsze...:))
                          • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 09:57

masz duszę ... :-)
                            • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:03
                              Ty też ją masz Ka:)))
                              • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 10:13

i gdzie Twoje rogaliki z truskawkami?
                                • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:21
                                  Ha, ha... w brzuszku!;))
                                  Nie, nie martw się, mam ich więcej i już Ci podaję na talerzyku, a... kawałek
                                  mlecznej czekolady też?:))
                                  • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 10:32
                                    Mmmmm ...
                                    i jej brzuszek pełen rogalików chrupiących
                                    z truskawkowym dżemikiem :-)

A moze Twoje wypieki do kawy? :-)
                                    • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:38
                                      Ostatnio upiekłam taką szarlotkę, że zniknęła w mgnieniu oka;)))
                                      Ale jak tylko znów będę miała ciągotki do pieczenia to dla Ciebie Ka, zostawię
                                      największy kawałek!:)))
                                      • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 10:45

największy, a zatem najpyszniejszy kawałek szarlotki, będzie dla Ciebie :-)
                                        • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:58
                                          O, ja sobie krzywdy nie dam zrobić;))
                                          Zresztą... ostatniej zjadłam połowę napewno;))
                                          Więc terat muszę trochę przystopować!:DDD
                                          • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 11:04

Ty pzrecież zasługujesz na najlepsze kąski :-)
                                            • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 11:12
                                              Szkoda, że nie każdy tak myśli jak Ty!;))
                                              • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 11:15

myśli tak każdy, kto jest bliski Tobie ... :-)
                                                • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 11:59
                                                  I komu ja jestem bliska...:)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 13:36

to tylko Ty czujesz ... :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 14:01
                                                    A pewnie, że czuję... jeszcze jak!:)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 14:04

mmmm ... sama widzisz, jakie Życie jest piękne :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 14:07
                                                    Ja to widzę Ka, a czy Ty również to dostrzegasz?:))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 14:16

przez zielono-szare oczka? :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 14:33
                                                    Widzieć można nie tylko oczkami:)))

Zapomniałam, że Ty nie odpowiadasz na pytania...;))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 14:40

Dobrze widzi się tylko serduszkiem ... tak Lis mówił :-)

Ale nie Tomasz :P
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 14:51
                                                    Mądry ten Lisek był:)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 15:08

bo nie chadzał koło drogi :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 15:15
                                                    ...tylko siedział nad książkami?:)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 15:18

miał Serce ... :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 15:21
                                                    I dlatego nie chodził koło drogi?;)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 07:26

miał Cel ... :-)
                                                    Kawy? :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 08:19
                                                    Witaj Ka_27!:)))

To ważne by ten Cel mieć:))
                                                    A o kawkę baaardzo proszę i to szybciutko bo oczy same mi się zamykają...:))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 08:23

po tej kawie
                                                    Twe zielono-szare oczy rozbłysną ... :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 08:34
                                                    Kawa podana Twoją ręką zawsze rozświetla moje oczy...;)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 08:39

to nie moje dłonie,
                                                    lecz aromat kawy ... :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 08:41
                                                    Aromat kawy to jedno, a dłonie, które tę kawę podaję, to drugie. Prawie tak
                                                    samo ważne jak sama kawa;))))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 08:45

każde inne dłonie
                                                    podałyby kawę
                                                    o niebo lepszym smaku :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 08:48
                                                    Są takie dłonie, ale... napewno nie każde inne;)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 08:50

są takie dłonie,
                                                    które tylko Ciebie
                                                    dotykać mogą ... :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 09:14
                                                    Takie, których dotyk sprawia, że oczy błyszczą i bez kofeiny...:)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 09:16

dokładnie takie ... :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 09:21
                                                    No dobrze, ale póki co wypiłam Twoją pyszną kawkę, a teraz zjadłabym ociupinkę
                                                    czegoś słodkiego, masz coś Ka?:))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 09:34
                                                    Meg15 :-)

kawa jest z filiżanki :-)
                                                    kawa jest dla Ciebie :-)
                                                    nie mam nic słodkiego :-)
                                                    ale Ty dostaniesz krówkę :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 09:38
                                                    Hurra!!!!
                                                    Uwielbiam krówki:)))
                                                    A mogę dostać dwie? Wiem, wiem, łakomczuch ze mnie okropny... masz dwie,
                                                    Ka?:))))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 09:46

ja nie mam krówek,
                                                    ale Ty dostaniesz dwie ciągutki :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 09:53
                                                    Czarodziej Ka?:))))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 09:58
                                                    Nie :-)

po prostu uśmiechnięta Meg25 :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 10:02
                                                    Łoj, ciężko się uśmiechać z ciągutką w buzi, ale spróbuję!
                                                    :)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 10:07

jeśli czegoś bardzo chcesz ... :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 10:22
                                                    Nie zawsze się to sprawdza, czasami baaardzo chcę i... nic:(
                                                    Jeszcze za słabo chcę?;)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 10:31

to nie perpetum mobile :P
                                                    Czasem trzeba chcieć i działać ... :-)

Przecież jesteś dzielną Meg :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 10:36
                                                    No chyba jestem:))
                                                    Ale czasem to jest tak, że chciałoby się, żeby po prostu działo się...:)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 10:44

zatem naucz się dostrzegać to,
                                                    co dzieje się tak o, samo :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 10:49
                                                    I znowu mam się czegoś uczyć?;))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 11:35

kobieta uczy się całe życie ... :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 12:03
                                                    A mężczyzna nie?????;)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 12:43

owszem :-)

• meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 13:17
                                                    A jaką serwujesz?;))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 13:19

taką, jaką lubisz ... :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 13:43
                                                    O, to może po irlandzku?:))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 14:05

oczywiście, dla Ciebie specjalnie irish cafe :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 01.02.05, 14:33
                                                    Pychotka, tylko żebym nie zaczęła szaleć bo jeszcze trochę pracy mam;))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 02.02.05, 08:59
                                                    Dzień Dobry :-)

a może poranna odrobina szeleństwa przy aromacie pysznej kawy? :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 02.02.05, 10:30
                                                    Witaj Ka!:))

Brzmi tak zachęcająco...:))
                                                    Dlaczego jednak odrobina? Jak szaleć to szaleć;)))
                                                    Zjesz naleśniczka z konfiturą truskawkową? Albo wiśniową?:)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 08.02.05, 07:15

czasem wystarczy mała odrobinka,
                                                    by dac bardzo wielką radość ... :-)

Ciesz się chwilką :-)

• meg25 Re: Oczy :-) 09.02.05, 11:07
                                                    Kawy Ka_27, KAWY!!!
                                                    To będzie ta odrobinka, która dzisiaj da mi radość;)))

Dzień dobry:)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 09.02.05, 11:28

prosze bardzo :-)
                                                    odrobina aromatycznej kawy
                                                    która pobudzi Cię do działania :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 09.02.05, 11:35
                                                    Dzięki Ka...:))
                                                    Nie wiem czy cokolwiek jest w stanie pobudzić mnie do działania;))
                                                    Ratunku!
                                                  • ka_27 Oczy :-) 09.02.05, 11:37

z pewnością znajdzie się parę rzeczy,
                                                    a może i Ktoś ... :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 09.02.05, 12:05
                                                    No tam, muszę tylko pilnie poszukać;))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 09.02.05, 14:22

nie pilnie, tylko normalnie :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 10.02.05, 09:53
                                                    Witaj Ka:)))

Normalnie to znaczy jak?;))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 10.02.05, 10:25

czyli dokładnie tak, jak sama to czujesz ... :-)

• meg25 Re: Oczy :-) 10.02.05, 10:51
                                                    Dobra kawka nie jest zła i przydaje się z rana, a czasem i później, zwłaszcza
                                                    jeżeli się zapomniało cokolwiek o tym, że karnawał skończył się we wtorek...;)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 10.02.05, 11:55
                                                    Ależ Meg25!

myślałem, że w Tej duszy nastrój karnawału
                                                    nawet w dzień deszczowy panuje :-)
                                                    Czyżbym się mylił? :P
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 10.02.05, 11:58
                                                    Nastrój w duszy... a i owszem, ale ja nie duszę miałam na myśli:P
                                                  • ka_27 Oczy :-) 10.02.05, 12:55
                                                    Ależ Meg25!

pieniądze? :P
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 10.02.05, 13:06
                                                    Ka_27...

ciało?:PP
                                                  • ka_27 Oczy :-) 10.02.05, 14:02

nie samym chlebem człowiek żyje, nieprawdaż? :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 11.02.05, 07:42
                                                    dzień doberek Ka_27:)))

A nie samym, miło jak na tym chlebku pyszna konfitura z róży np.:)))
                                                    I tango argentyńskie w tle...:)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 11.02.05, 09:23

tak :-) Radosna Meg25 :-)
                                                    chrupiąca kromka z różaną konfiturą :-)
                                                    argentyńskie tango :-)
                                                    i On, trzymający Cię w swoich raminach :-)
                                                    z różą w ustach ... :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 11.02.05, 10:08
                                                    Nieee, róża leży sobie spokojnie, jeszcze by pokłuła usta tancerza, albo
                                                    policzek tancerki...;))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 11.02.05, 10:13

właśnie o to chodzi, by róża przeszła z ust do ust, bez użycia rąk i bez
                                                    podrapań ... :-)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 11.02.05, 10:34
                                                    Tango argentyńskie obywa się bez róży...
                                                    Parnerzy są skupieni wyłącznie na sobie:)))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 11.02.05, 12:47

zatem do dzieła! :-)

• meg25 Re: Oczy :-) 11.02.05, 13:31
                                                    A taka jaką lubię?:))
                                                  • ka_27 Oczy :-) 11.02.05, 15:21

dla Ciebie tylko taką :-)
                                                  • m_alina Re: Oczy :-) 09.02.05, 11:56
                                                    Meg, Aniołku:) Już ja wiem, że ratunek znajdziesz:)
                                                    Życzę powodzenia
                                                    Twoja uczennica;)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 09.02.05, 12:07
                                                    Malina!!!!! Więc nie zasypało Cię! Zresztą Larix miał przykazane coby pilnie
                                                    Cię wypatrywać i nie dać Ci zamarznąć w jakiejś zaspie;)))

Raczej diabełek ze mnie wyszedł;)))
                                                  • m_alina Re: Oczy :-) 09.02.05, 12:13
                                                    Nie zasypało mnie, choć były ogromne hałdy śniegu:)

Diabełkowy dzień minie szybko, za kilka godzin sobie pójdzie, coż, trzeba
                                                    przeżyć. A potem już z górki. Diabły nie lubią uśmiechu to i Ciebie nie powinny
                                                    lubić;) W jaki sposób on włamał się do Ciebie? Masz gdzieś nieszczelny mur;)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 09.02.05, 12:30
                                                    Wiesz jaki ze mnie aniołek, taki co to pobrykać lubi...;))
                                                    No i diabeł wyczuł bratnią (chwilowo) duszyczkę;)))

Malinko było super? Odpoczęłaś?:)))
                                                  • m_alina Re: Oczy :-) 09.02.05, 13:27
                                                    Rozbrykane aniołki są najlepsze:))
                                                    Kto wytrzymałby aniołka z buzią w ciup, oczkami w słup i rączkami wciąż
                                                    złożonymi błagalnie?:)

Odpoczęłam:) Było świetnie, głównie zwiedzałam. Po górach nie chodziłam. Wiesz,
                                                    mają tam tyle śniegu, że robią z niego kolejne góry:)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 10.02.05, 09:54
                                                    Cześć Malinko!:)))

A dużo bałwanów spotkałaś na szlaku? Oczywiście... śniegowych;)))
                                                  • m_alina Re: Oczy :-) 10.02.05, 10:06
                                                    Są bałwanki, mnóstwo bałwanków:) Sztuka lepienia w śniegu nie zamarła:)
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 10.02.05, 10:13
                                                    I tylko śniegowe?;)))
                                                  • m_alina Re: Oczy :-) 10.02.05, 10:30
                                                    Ludzkie też były, wykulane, wytarzane i wymoczone w śniegu:) Początkowo trudno
                                                    nakłonić bałwana, aby wyturlał się w sniegu, ale siła sugestii działa;)
                                                    Muszę Cię chwilowo opuścić. Jeszcze do końca tygodnia wałkonię się, dopiero w
                                                    poniedziałek do pracy.
                                                  • meg25 Re: Oczy :-) 10.02.05, 10:52
                                                    O, szczęśliwa Malino!:))) Bywaj zatem!:)))
              • larix31 Re: Oczy :-) 31.01.05, 09:04
                Witam miłe towarzystwo...
                Również jestem w trakcie popijania kawusi...to sobie pomyślałem, że się
                dołączę...a tak wogóle to każdy kolor oczków jest piękny byleby te oczka zawsze
                były błyszcząco-radosne...:)))))
                • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 09:11
                  Larix31,

nieważne jaka kawa,
                  nie ważne gdzie,
                  ważne z KIM :-)
                  • larix31 Re: Oczy :-) 31.01.05, 09:20
                    Święte słowa...właściwie to ze wszystkim tak jest...:)))
                    Dlatego ta kawa mi tak dzisiaj smakuje...:)))
                    • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 09:22
                      Ze wszystkim,
                      jeśli jest to Ta Osoba :-)
                • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 09:14
                  Witaj Larix!!!:DDD

Moje podobno takie są;)))
                  • larix31 Re: Oczy :-) 31.01.05, 09:18
                    Właśnie tak je sobie wyobrażam...:DDDD
                    • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 09:31
                      Jak tam Larix, inspektorzy poszli precz? Czy wciąż Cię jeszcze gnębią?:)))
                      • larix31 Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:35
                        Już pojechali Meg i co najważniejsze wypadłem bardzo dobrze (niechwaląc się).
                        Teraz czekamy kiedy szefy imprezę zafundują...:))))
                        • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:42
                          Ja tam wiedziałam, że źle wypaść nie mogłeś!:))
                          A jak szefy poskąpią to wpadaj do mnie, zimne piwko będzie, a i inne atrakcje
                          też! Np. tańce na stole itp...;)))
                          • larix31 Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:55
                            Dzięki za zaproszenie...pod warunkiem, że to Ty będziesz tańczyć na stole...ze
                            mnie kiepski tancerz...:)))))
                            • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:59
                              Ściągniemy Mandarynkę i Malinkę i zrobimy takie trio, że dech Ci będzie
                              zapierać!;)))
                              • larix31 Re: Oczy :-) 31.01.05, 11:03
                                No ba! juz się nie moge doczekać...:))))
                                "Tańczę na stole, kieckę zadzieram...itd"

Przemykowa przy Was to pikuś...:DDDDDD
                                • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 11:15
                                  Ha, ha... maciupeńki pikuś na dodatek;)))
                                  3razyM! Tak się nazwiemy:DDD
                                  Odpuść zatem tym swoim szefom, oni Ci takich atrakcji nie zapewnią;))
    • samowolny Re: Oczy :-) 31.01.05, 09:05
      "Oczy tej małej jak dwa błękity
      Myśli tej małej białe zeszyty
      A Tyś był dla niej więcej niż Bóg
      Pokłoń się do jej martwych stóp."
    • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 09:44
      "Tyle chciałem Ci dać
      Deszczem kwiatów okryć Cię
      Czasem porwał mnie wiatr
      Chciałem siebie odnaleźć
      Lecz nie ma mnie

Tyle chciałam Ci dać
      Ubrać miłość w spokój snu
      Gdzieś byłeś, a ja
      Twoich dłoni szukałam
      I Twoich ust...

Refren1:

Bo ja przez Ciebie zginę
      Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć
      Sto lat niech chociaż minie
      Nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw już

Wiem, że grałem nie fair
      Głupie kłamstwa, czasem flirt
      Nie wiedziałem, że wiesz
      Przecież mogłaś pogadać,
      A tu tylko list...
      Mogę zmienić swój świat
      Byleś ze mną była znów
      Będę kochał Cię tak,
      Jak to było, gdy miałem 20 lat

Refren2:

Bo ja bez Ciebie zginę
      Bo ja bez Ciebie nawet nie wiem jak żyć
      Sto lat być może minie
      Nim spotkam Cię znów, proszę Cię, błagam wróć

Przecież wiesz jak jest - kochałam Cię
      Wierzyłam w to, co mówiłeś
      Chociaż czułam dziwny lęk
      Przecież wiesz jak jest
      Nie, nie, nie mym rytmem dziś
      Gra muzyka naszych serc

Tyle chciałem Ci dać..."

Dzień dobry poniedziałkowo wszystkim Państwu :-)
      Gdy patrzę na te miłe nicki, to niestraszny mi poniedziałek :-)
      • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 09:56
        Czołem Mandarynko!!!!!!!!:)))

Rogaliczek dla Ciebie? Pysznyyyy...
        • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 09:58
          Witaj Meg! :-)

Chętnie, jeszcze nie jadłam śniadania...
          i herbatkę z cytrynką poproszę:-)

Co u Was słychać?
          Zdrówko Wam dopisuje? śnieżek u Was pada ?
          • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:06
            To może i odrobinę soku malinowego? Rozgrzeje Cię wyśmienicie:))
            Moje zdrówko grzeczne i nie rozrabia, w przeciwieństwie do mnie;)))
            Śnieżek sypie!
            A Ciebie jeszcze widać?;)))
            • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:10
              Taak poproszę tego słodziutkiego soczku do herbatki ...
              Cieszę się, że dzielnie się trzymasz, zuch dziewczynka!! :-)

U mnie biało, mroźno, ale jeszcze znośnie... Daję radę mimo wszystko i wbrew
              wszystkiemu. Tak trzeba Meg! :-)
              • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:14
                Ha, Mandarynko jest tu parę takich dzielnych dziewczynek!:DDD

Cieszę się zawsze jak tylko zobaczę ten Twój soczysty i pachnący nick!:)))
                • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:17
                  Ja z Twojego Megowego też sie bardzo cieszę... :-)

Dzięki Meg za miłe słowa :-)
                  • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:24
                    Wiesz, że dla Ciebie mam je zawsze!:))
                    I pyszną czekoladkę też!;))
                    • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:34
                      Meeg, a zamiast tej czekoladki nie znalazłabyś tam pomidora ?? ;-)

Oooj, ale mam ochotę na świeżutkie pomidorki:-)

Pamiętasz nasze pomidorowe przepisy na różne sałatki?
                      • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:43
                        Mandarynko, ale co to za pomidory teraz:( Bez smaku, bez zapachu, nawet bez
                        koloru... blee
                        Ale przepisy fajne były!:)))
                        • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:50
                          Oj tak, to prawda. Nawet sobie ostatnio kupiłam kilka. Jednego zjadłam, ale
                          rzeczywiście kiepsko smakował, jak woda... Następne leżą i czekają, aż zje je
                          pleśń, bo ja ich już nie ruszę... :-)

Meg, na jakim cieście pieczesz swoją szarlotkę? na kruchym... ?
                          • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 11:01
                            To zależy...
                            Piekę taką na kruchym i taką na półkruchym:)))
                            Dwie zupełnie inne szarlotki!
                            Nie wiem, która lepsza, obie idą jak woda!;)))
                            • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 11:25
                              To w przypływie odrobiny mozliwośc poprosze o przepis na skrzynkę i na jedna i
                              na drugą...
                              Może mi coś z tego wyjdzie.
                              Zadebiutuję Megową szarlotką :-)
                              • meg25 Re: Oczy :-) 31.01.05, 12:04
                                Wyślę napewno!
                                Ale i popróbować bym chciała;))))
      • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 09:59
        Dzieńdobry Mandaryn_ko :-)

dla Ciebie kawy o aroamcie śnieznego pięknego poranka? :-)

• mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:03
          Taak, bardzo chętnie, poproszę Panie ka_27 :-),
          a zamiast śmietanki do tej kawy proszę mi dosypać kilka płatków śniegu... :-)
          • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 10:14
            Mandaryn_ko :-)

proszę bardzo :-)

Do Twojej filiżanki wleję pyszną kawę :-)
            którą zabielę zimnymi płatkami śniegu ... :-)
            • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:22
              Dziękuję Ka... :-)
              To będzie kawa z mikroelementami ;-)

Od razu mi się przypomina doświadczenie ( z przedszkola) z rozpuszczonym
              bielusieńkim śniegiem w szklance pozostawionej obok kaloryfera, gdy okazało się
              że z tego ślicznego białego puszku zrobiła sie wstrętna brudna woda ;-)

Ładnie mnie ugościłeś ...
              ;-)
              • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 10:34
                Ooooooo ...
                Manadryn_ko :-)

płatki śniegu w Twojej kawce pochodzą z krystalicznie czystej północy :-)

A śnieg z dalekiej północy, jak wiadomo już w pzredszkolu, jest czysty, jak
                łza :-)
                • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:38
                  Hmmm...
                  Panie ka_27...:-)nie jestem tak do końca przekonana , bo tam przeciez jest dużo
                  białych polarnych niedźwiadków, które sikają na ten krystalicznie czysty
                  śnieżek ;-)
                  no i...

hmmm...

A jak to wypiję, to czeka mnie jakaś nagroda? ;-)
                  • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 10:48

dla Ciebie kawa zawsze jest kawą :-)
                    diabelnie czarną :-)
                    mleczkiem wprost od krówki i trzcinowym cukrem doprawioną :-)
                    Może będzie Ci smakować? :-)

Może będzie i nagroda? :-)
                    • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 10:56
                      Jeśli mi powiesz, że to mleczko od fioletowej krówki to milki, to kawka z nim
                      będzie na pewno przepyszna!!:-)

Znam taki przypadek, że w pewnej wsi sąsiad sąsiadowi zrobił taki numer, że gdy
                      ten pierwszy wypasał swoją krówkę na łące tego drugiego, po bezskutecznych
                      upominaniach, ten drugi ze złości podpisał na brzuszku tą krówkę fioletowym
                      spreyem " Milka, daj sie skusić" :-)
                      • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 10:57

a jak myślisz, z jakim mleczkiem? :-)

A ja znam przypadek, gdy Mandaryn_ka ma całą uśmiechniętą buzię :-)
                        • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 11:13
                          Teraz jeśli chodzi o moją kawę, to jestem prawdziwym uzależnieńcem. Od pewnego
                          czasu piję prawdziwego szatana z trzech łyżeczek. Słabsza jest dla mnie
                          nieskuteczna... :-(

No, i częstotliwość przypadku o jakim wspomniałeś zwiększa się, gdy czytam
                          takie miłe Twoje posty :-)
                          • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 11:18

najpyszniejsza kawa to kawa w porcelanowej filiżance :-)

Mmmmm ... myślę, że jest koło Ciebie kilka osób, które wywołuja rodosć w
                            serduszku Manadryn_ki :-)
                            • samowolny Re: Oczy :-) 31.01.05, 11:28
                              brr ale zimno..przydałaby sie herbata z prądek ..larix masz zapewne cuś w
                              segregatorze?:)))
                            • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 11:30
                              Kawę piję zawsze w filiżance, w domku w porcelanowej poza domkiem różnie to
                              bywa, niekiedy zdarza się, że i w blaszanym kubeczku ;-)

Ooooj jest kilka takich osób, zwłaszcza takie dwie przecudne istotki :-)
                              radość i sens życia...
                              :-)
                              • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 13:41
                                Mamdaryn_ko :-)

to już dwie kochane istotki :-)
                                I do Tego tylko Twoje :-)
                                To jest to, czego Manadaryn_ce potrzebne do szczęścia :-)
                                • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 13:43
                                  Prawie, że tak...
                                  • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 13:45
                                    Manadryn_ko :-)

ale jak Cię widziałem na rynku w grodzie kraka
                                    to wręcz tryskałaś Wielką Radością :-)

Może to Ta Wielka Radość? :-)
                                    • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 14:50
                                      ???????????

ka_27,
                                      zaczynam się Ciebie bać...
                                      :-(
                                      • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 15:07

TV ma wielką moc :-)

ale skoro się mnie boisz ...
                                        :(
                                        • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 15:13
                                          No teraz już trochę mniej...

No dobrze,
                                          już w ogóle

Tak lepiej ? :-)
                                          • ka_27 Oczy :-) 31.01.05, 15:15

najlepsza i najpyszniejsza
                                            jest uśmiechnięta Manadarn_ka :-)
                                            • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 31.01.05, 15:18
                                              Będę się mocno starać,
                                              aby jak naczęściej
                                              mandaryn_ka była uśmiechnięta
                                              Oooobieeecuuuję! ;-)

ale Ty obiecaj mi to samo! :-)
                                              • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 07:27
                                                Dzień Dobry Mandaryn_ko :-)

uśmiech od samego ranka :-)
                                                w zamian pyszna kawa w kubeczku :-)
                                                dla Ciebie wraz z bułeczką słodką :-)
                                                • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 01.02.05, 10:15
                                                  Dzień dobry ka_27 :-)

Spieszę się z uśmiechem,
                                                  a zamiast kawki poproszę o kubeczek gorącej herbatki z cytrynką...
                                                  Strasznie zmarzłam!

Co słychać w szerokim świecie ?
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 10:22
                                                    Mandaryn_ka :-)

wnet herbatke dostanie
                                                    w kolorowym kubeczku :-)
                                                    z trzcinowym cuktem
                                                    i cytrynką świeżą :-)

Wnet się rozgrzeje,
                                                    uśmiechnie radośnie :-)

I zaraz usłyszy,
                                                    co w świecie szerokim :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 01.02.05, 11:19
                                                    Usłyszy pod warunkiem, że jej opowiesz;-)
                                                    A jak się zdąrzyłam zoriętować, to do opowiadania się nie palisz Panie ka_27 :-)
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 11:36

palą się dwa ogniki w manadrynkowych oczkach :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 01.02.05, 11:45
                                                    A Ty pewnie sięgasz po sikawę strażacką, aby je ugasić... :-(
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 12:45

raczej po odpowiednią podpałkę :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 01.02.05, 12:59
                                                    Łoooj :-(
                                                    Benzynę, czy denaturat??

Ka_27, czy Ty masz jakieś zapędy sadystyczne? :-)
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 13:13
                                                    Mandaryn_ko,

jedynie co mogę powiedzieć

...
                                                  • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 01.02.05, 13:19
                                                    Ka_27 :-), :-), :-)

Mam z Tobą i z tym Twoim TAJEMNICZYM podejściem do życia niezły ubaw... :-)

Czemu tak bardzo bronisz swojej prywatności?
                                                    Jesteś osobą publiczną ?

Podziwiam Cię , ja bym nie umiała trzymać tak języka za zębami ...
                                                    i chyba dlatego nie mogłabym być szpiegiem :-(, za bardzo kieruję się
                                                    emocjami...:-)
                                                  • ka_27 Oczy :-) 01.02.05, 13:22
                                                    Skoro masz ubaw ... to dobrej zabawy :P
                                                  • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 01.02.05, 13:58
                                                    Ojeej... :-(

Chyba się na mnie nie obraziłeś ?? :-(

No, proszę, nie gniewaj się na mnie..

Przepraszam :-(
                                                  • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 01.02.05, 14:21
                                                    Naprawdę nie chciałam Cię urazić ;-(

Mam dziś nienajlepszy dzień i piszę głupoty... :-(

Bardzo mi przykro, że tak to odebrałeś,
                                                    miłego popołudnia Ci życzę
                                                    pa, pa ;-(
                                                  • ka_27 Oczy :-) 02.02.05, 09:00
                                                    Dla Mandaryn_ki :-)

pyszna dziś kawa :-)
                                                    pełna radości w swej czarnej toni :-)
                                                    rozjaśniona mleczkiem, takim wprost od krówki :-)
                                                    osłodzona smakiem trzcinowego cukru :-)
                                                  • Gość: Dark - ayed Re: Oczy :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:13
                                                    ja mam ciemne oczka i jestem daleko od Niego:)) Buziaczek dla Ciebie Mój
                                                    Kochaniutki
                                                  • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 10.02.05, 11:23
                                                    Co Pan dziś serwuje, Panie ka_27? :-)
                                                  • ka_27 Oczy :-) 11.02.05, 09:25
                                                    Dzień Dobry Mandaryn_ko :-)

co dziś zaserwuję?
                                                    To, co lubisz najbardziej :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 11.02.05, 09:43
                                                    Banana poproszę;-)

Od razu przypomniał mi się taki dowcip:
                                                    Jedzie w pociągu pani z małym dzieckiem, dosiada się do nich pijany facet.
                                                    W pewnym momencie wyciąga zza pazuchy słone paluszki, częstuje kobietę, a do
                                                    dziecka mówi - a małpie damy banana... ;-)

Dzień dobry panie ka_27! :-)
                                                    obiecuję, że dziś będę trzymać jęzor za zębami,
                                                    i nie będę Ci dokuczać :-)
                                                  • ka_27 Oczy :-) 11.02.05, 10:01

kiść bananów, proszę bardzo :-)
                                                    Świeżutkie i żółciótkie :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 11.02.05, 10:04
                                                    ha, ha.. ;-)
                                                    To tak a propo's tego dziciątka podobnego do małpki? ;-)
                                                    No dobrze...
                                                    Niech bęęęędzie...
                                                    Dziękuję i mniam! :-)

A Ty czego sobie życzysz ?
                                                  • ka_27 Oczy :-) 11.02.05, 10:15

dzieci - przyszłością narodu :-)
                                                    i popularne imię dla dziewczynki - Tradycja :-)

• mandaryn_ka Re: Oczy :-) 11.02.05, 10:23
                                                    Nie sposób się z Panem nie zgodzić, panie Ka... :-)
                                                    Kiedyś usłyszałam inne podobno popularne imię dla dziewczynki - Latryna :-)

Dziękuję moim rodzicom, że nie wpadło im do glowy, aby mnie w to imię
                                                    przyodziać ;-)

Tak, poproszę -
                                                    filiżankę waniliowej Lavazzy...
                                                  • ka_27 Oczy :-) 11.02.05, 10:30

dziecko - twój skarb! :-)

a każde imię jest ładne :-)

Proszę :-)
                                                    filiżanka pysznej waniliowej Lavazzy dla Ciebie :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 11.02.05, 10:55
                                                    Matko - dziecko Twój skarb...
                                                    To fragment z jakiegoś starego, polskiego, komediowego filmu, nie mogę sobie
                                                    przypomnieć z jakiego? :-)

Każde i mnię jest ładne, jeśli ładnie się je wymawia, z tym mogę się zgodzić:-)

Nie znalazłaby się tam na zapleczu łyżeczka cukru do kawki?

• ka_27 Oczy :-) 11.02.05, 12:48

cukier trzcinowy - dla Ciebie do kawki :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Oczy :-) 11.02.05, 12:59
                                                    A jeeest cukier w kostkach, no wie pan dla konia... ;-)
                                                    To tekst chyba z "Wojny domowej" ?

Tak się spieszyłeś z tym cukrem, że juz wypiłam bez niego.
                                                    Ale nie zabieraj mi go z powrotem, będzie na później
                                                  • ka_27 Oczy :-) 11.02.05, 15:22

każdy wie, jak mówi koń :P

oczywiście, że będzie, na popołudniowa sjestę :-)
    • troll16 Meg, ja też chcę rogalika :-) 31.01.05, 11:41
      Własnie jestem po bardzo trudnym egzaminie z socjologii. Przede mna jeszcze 4
      egzaminki :-(
      Teraz siedze sobie w domku i popijam kawke, tylko rogalika jakby nie ma...:-(
      • meg25 Re: Meg, ja też chcę rogalika :-) 31.01.05, 12:06
        A spójrz na talerzyk sumienna Trollinko:)))
        I wcinaj!;)))

W dalszym ciągu trzymam kciuki i... dziękuję za ten wspaniały uśmiech:DDD
        • troll16 Re: Meg, ja też chcę rogalika :-) 31.01.05, 12:23
          Wcinam Meg :-)
          Poochwale sie, ze juz przez sesję schudłam 3 kg :-) wiec jesc moge do woli :-)
          • meg25 Re: Meg, ja też chcę rogalika :-) 31.01.05, 12:32
            Ja też mam sesję i nic nie schudłam:(
            Może dlatego, że to sesja córki?;))))
            • troll16 Re: Meg, ja też chcę rogalika :-) 31.01.05, 12:35
              hehehe, w takim razie Córka chudnie :-)
              Ja sie pochwalę, ze szczuplutka jestem już bardzo :-)) a jeszcze troche pracki
              przede mną ;-))
              • meg25 Re: Meg, ja też chcę rogalika :-) 31.01.05, 13:04
                No, tylko Malutka nie przesadzaj z tym chudnięciem, bo znowu będziemy się
                martwić o Ciebie!:))
                • troll16 Re: Meg, ja też chcę rogalika :-) 31.01.05, 13:55
                  Nie zniknę Meg, obiecuję :-))
                  Po prostu trochę schudłam, ale to stres tak na mnie działa :-)
                  • meg25 Re: Meg, ja też chcę rogalika :-) 31.01.05, 14:00
                    No... to pilnuj się!!!;)))
      • ka_27 Meg, ja też chcę rogalika :-) 31.01.05, 13:43
        Troll16,

nie pochwaliłaś się poprzednimi egzaminami :(
        i nie postawiłas szampana :(

Ale ja mam za to dla Ciebie coś specjalnego :-)
        • troll16 Re: Meg, ja też chcę rogalika :-) 31.01.05, 13:53
          a co takiego?
          powiedziałam, ze szampana postawie po wszystkich egzaminach :-) a ostatni 11
          lutego :-( wolę nie świętować przed by nie zapeszyć :-))
          • ka_27 Meg, ja też chcę rogalika :-) 31.01.05, 14:04
            Troll16,

zobaczysz ... :-)

To 12 lutego wielki bal z okazji zaliczenia sesji :-)
            Ale przedtem musisz trochę piór połamać i pogryźć się w język :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka