07.06.05, 07:15
Humor jest doskonałym amortyzatorem wstrząsów,
kiedy w życiu zaczyna coś pękać.
Humor niweluje wiele spraw,
które wydawały się przeogromne
i nie do przezwyciężenia.
Stają się śmiesznie małe i nieważne.
To, co wydawało się niemożliwym,
humor czyni możliwym.
Wtedy niejedna burza przemija
bez grzmotów, błyskawic i gradu.

Są ludzie, którzy nigdy się nie śmieją.
Robią wrażenie, jak gdyby każdego dnia
miał nastąpić koniec świata.
Żyjemy w ponurym świecie.
Jest zbyt wielu smutnych ludzi,
dla których już rano zachodzi słońce.

A wystarczy pogodne oblicze
i słońce znów zaświeci...
--------
(za n/n)
Obserwuj wątek
    • serduszkopoprostu Re: Humor.;) 07.06.05, 09:50
      "Od rana mam dobry humor, do przechodniów na ulicy śmieję się...":)))))
      Miłego dnia!

--
      trudno,jestem kobietą!
      ona wie czego chce
    • krtysia Re: Humor.;) 07.06.05, 09:57
      pogodnie ;)
      pozdrawiam z rana...

muzeumhumoru.onet.pl/1155986,1938,art.html
    • samowolny Re: Humor.;) 07.06.05, 12:18
      słoneczko późno dzisiaj wstało
      i w takim bardzo złym humorze
      i swiecić tez mu sie nie chciało
      bo mówi ze "zimno na dworze"

lecz gdy nasz usmiech zobaczylo
      to sie tak bardzo ucieszyło
      zza wielkiej chmury zaraz wyszło
      i nam radośnie zaświeciło
      • caruzzo Re: Humor.;) 07.06.05, 15:41
        I oby dobrze sie wiodło do wieczora;))
        • wietka Re: Humor.;) 07.06.05, 15:53
          Uśmiech i dobry humor są bardzo zaraźliwe:))
          patrząc na uśmiechnietą, pogodną osobe sami łagodniejemy :)
          • caruzzo Re: Humor.;) 07.06.05, 15:54
            Tak masz rację.....to się szybko
            udziela;))
            Pozdrawiam Panią;-))
            • wietka Re: Humor.;) 07.06.05, 17:25
              Lubię optymistów, ludzi z poczuciem humoru, ale takich ciągle żartujących,
              wesolutkich aż do bólu, nie bardzo...
              ...a ja Pana :)
              • caruzzo Re: Humor.;) 07.06.05, 17:31
                To dobrze, bo ja tylko trochę zartuję;))
                • wietka Re: Humor.;) 07.06.05, 17:32
                  żartujesz w sam raz:))
                  a mnie chodziło o taką...głupkowatośc, niektórzy tak mają.
                  • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 07.06.05, 18:20
                    Pewnego razu w Raju do Adama odezwał się Bóg:
                    - Słuchaj chłopie, widzę, że jesteś bardzo samotny więc spróbuje ci pomóc. Stworzę ci do towarzystwa istotę doskonałą, spełnienie twych najskrytszych marzeń, po prostu cudo! Ale do tego potrzebuję twej nogi, ręki, ucha, oka i ośmiu żeber.
                    Na to Adam po głębszym zastanowieniu się:
                    - Hmmm..... a co dostanę za jedno żebro?
                    • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 07.06.05, 20:04
                      No właśnie.....co mozna dostac?;-))
                      • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 10:08
                        > a nie wiem.... moze samochod;)))))
                        • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 20:16
                          Kuszące propozycje przedstawiasz.;))
                          • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 20:21
                            ;))))
                            • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 20:24
                              I dalej je podtrzymujesz?;-))
                              • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 20:26
                                caruzzo napisał:

> I dalej je podtrzymujesz?;-))
                                >

-nie , nie mam niczego szczegolnego do podarowania,samochodu mojego nie dam
                                nikomu;)))
                                • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 20:27
                                  To przynajmniej mnie trochę powozisz.;-))
                                  • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 20:36
                                    caruzzo napisał:

> To przynajmniej mnie trochę powozisz.;-))
                                    >

-to moge zrobic w kazdej chwili;))))
                                    • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 20:37
                                      własnie..a ja tę uprzejmość mogłbym odpracowac;))
                                      • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 20:38
                                        caruzzo napisał:

> własnie..a ja tę uprzejmość mogłbym odpracowac;))
                                        >
                                        -a o tym juz rozmawialismy;))))))obiecales wytapetowac i wymalowac mi
                                        mieszkanie;)))

-zapoomnieLes?
                                        • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 20:46
                                          oczywiscie ,ze pamiętam....ale lepiej sie
                                          dwa razy spytać niz cos źle zrobic.;-))
                                          • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 20:49
                                            caruzzo napisał:

> oczywiscie ,ze pamiętam....ale lepiej sie
                                            > dwa razy spytać niz cos źle zrobic.;-))
                                            >

-;))))Kto pyta nie bladzi;)))
                                            podwioze Pana do pracy;))))taka bede;))))

interesujesz sie dominem?
                                            • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 20:51
                                              niekoniecznie...grywałem jedynie w takie
                                              dzięcięce;-))
                                              • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 20:54
                                                caruzzo napisał:

> niekoniecznie...grywałem jedynie w takie
                                                > dzięcięce;-))
                                                >
                                                -ja wcale sie na tym nie znam...
                                                -a jakis zapaleniec zalozyl Forum ,i bardzo energicznie i ciekawie o tym
                                                opowiada.Zreszta zobacz sam,,,Q

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29920
                                                • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 20:56
                                                  Zgadza się...ale trzeba znać chociaz podstawy
                                                  gry zeby dobrze rozumiec o czym on pisze......
                                                  • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 20:59
                                                    caruzzo napisał:

> Zgadza się...ale trzeba znać chociaz podstawy
                                                    > gry zeby dobrze rozumiec o czym on pisze......

>tak... ja tez tak mysle....:))
                                                    >ja zupelnie sie na tym nie znam....
                                                    >a ty masz jakies ulubione gry?
                                                  • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 21:01
                                                    generalnie....w szachy jedynie grywam...
                                                    chociaz ostatnio nie miałem okazji....;-))
                                                  • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 21:03
                                                    caruzzo napisał:

> generalnie....w szachy jedynie grywam...
                                                    > chociaz ostatnio nie miałem okazji....;-))
                                                    >
                                                    -ojoj!szachy to dla tych madrzejszych;)))
                                                    -ja lubilam grac w warcaby i w tysiaca....nawet udawalo mi sie wygrywac;)
                                                  • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 21:09
                                                    A szerzej...to grywałem w szachy,warcaby,pekera
                                                    remika,trzy karty,tysiaca,ruletkę (ale prywatnie
                                                    nie w kasynie). i w grę regionalną
                                                    tzw."baśkę".;-)),,były tez inne, ale juz mi uciekły
                                                    z pamięci;))
                                                  • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 21:11
                                                    caruzzo napisał:

> A szerzej...to grywałem w szachy,warcaby,pekera
                                                    > remika,trzy karty,tysiaca,ruletkę (ale prywatnie
                                                    > nie w kasynie). i w grę regionalną
                                                    > tzw."baśkę".;-)),,były tez inne, ale juz mi uciekły
                                                    > z pamięci;))
                                                    >
                                                    W ruletke i pokera!!!na pieniadze?
                                                  • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 21:13
                                                    niewielkie.....ale zeby było
                                                    wlasciwie...to tak,na pieniądze. Nie
                                                    były to wielkie rozgrywki...
                                                    takie spokojne i okazjonalne.;))
                                                  • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 21:22
                                                    caruzzo napisał:

> niewielkie.....ale zeby było
                                                    > wlasciwie...to tak,na pieniądze. Nie
                                                    > były to wielkie rozgrywki...
                                                    > takie spokojne i okazjonalne.;))
                                                    >
                                                    _jakie to byly sumy?
                                                    -przegales duuuzo?
                                                  • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 21:26
                                                    Roznie , niekiedy tak....ale stawki były
                                                    symboliczne..kwoty niewielkie.....to nie
                                                    był hazard...i nikt na tym sie nie dorobił
                                                    ani nie stracił.....;-))
                                                    A dlatego nalezy grac na pieniadze...ze to skutecznie
                                                    dyscyplinuje graczy..nie ma fantazjowania, ;-))
                                                  • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 21:31
                                                    caruzzo napisał:

> Roznie , niekiedy tak....ale stawki były
                                                    > symboliczne..kwoty niewielkie.....to nie
                                                    > był hazard...i nikt na tym sie nie dorobił
                                                    > ani nie stracił.....;-))
                                                    > A dlatego nalezy grac na pieniadze...ze to skutecznie
                                                    > dyscyplinuje graczy..nie ma fantazjowania, ;-))
                                                    >

> a znasz bongo,ja pare razy tam bylam...i tylko raz wygralam :
                                                    >i nigdy wicej ;((((@
                                                    >a w dodatku,to co wtedy wygralam to przegralam ;)))
                                                    >nie mam szczescia do gier;(
                                                    > a grasz w toto-lotka?
                                                  • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 21:36
                                                    wiem mniej więcej o zasadach gry w bongo
                                                    czy to mowi sie bingo?..-))
                                                    W totka oczywiscie ze grywam....ale spokojonie..
                                                    biorę knumery na 'chybił trafił"....nie gram
                                                    systemowo..bo to jest niedorzeczność .;-))
                                                  • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 21:46
                                                    caruzzo napisał:

> wiem mniej więcej o zasadach gry w bongo
                                                    > czy to mowi sie bingo?..-))
                                                    > W totka oczywiscie ze grywam....ale spokojonie..
                                                    > biorę knumery na 'chybił trafił"....nie gram
                                                    > systemowo..bo to jest niedorzeczność .;-))
                                                    >

"bingo"

chociaz jest jakas gra albo taniec "bongo"
                                                    tak mi sie przynajmniej wyd@je.............

a czemu totek ,to niedorzecznosc....ludzie trafiaja;)
                                                    >co bys zrobil ,gdybys wygral glowna wygrana?
                                                  • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 21:48
                                                    rachunek prawdopodobieństwa wykazuje,
                                                    ze sznasa trafienia głownej wygranej jest
                                                    jak 1 do 14 milionów;;)) ...dlatego mowię
                                                    ze wszystkie systemy to jewst niedorzeczność..
                                                    ;))
                                                  • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 21:51
                                                    > ale co bys zrobil jak bys wygral?
                                                    >oprocz zakupienia domku Puchatkowi...
                                                  • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 21:53
                                                    połozyłbym sie w jakimś urokliwym i cichym miejscu
                                                    na sloneczku i narazie nic bym nie robił z kasą;))
                                                  • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 21:59
                                                    caruzzo napisał:

> połozyłbym sie w jakimś urokliwym i cichym miejscu
                                                    > na sloneczku i narazie nic bym nie robił z kasą;))
                                                    >

>widze ,ze trudno Ci to sobie wyobrazic....ale ja tez nie mialabym pomyslu.
                                                    >i tez najpierw wyjechalabym do cieplejszych miejsc na ziemi...

>a masz jakies wymarzone miejsce ,gdzie chcialbys jechac,np.do Indii.
                                                    >?
                                                  • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 22:01
                                                    Wybrałbym Chiny;))
                                                  • krtysia Re: Humor.;) ;)))) 08.06.05, 22:05
                                                    caruzzo napisał:

> Wybrałbym Chiny;))
                                                    >

-tez bym tam chciala pojechac,podobno jest przepieknie..;)))
                                                    kupilabym duzo porcelany;)))
                                                  • caruzzo Re: Humor.;) ;)))) 09.06.05, 08:46
                                                    O własnie....przyjemnie z pozycznym mozna połączyc.
                                                    Witam i milego dnia;))
    • Gość: cos wesolego Re: Humor.;) IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.05, 20:24
      www.superlaugh.com/1/blkmarket.htm
      • caruzzo Re: Humor.;) 08.06.05, 20:29
        Ładne te spodenki,gdzie mozna takie kupic?.-))
    • Gość: mimoza67 Re: Humor.;) IP: *.skierniewice.mediaclub.pl / *.skierniewice.mediaclub.pl 08.06.05, 23:43
      mam zasadnicze pytnie - byc moze dla Ciebie i innych nawiwne pytanie - skąd się
      bierze poczucie humoru? - jest wrodzone czy nabyte, czy można sie go nauczyć?
      Przepadam za ludźmi z poczuciem humoru ale sama go nie posiadam a
      chciałabym.... Czekam na poważne i niepowżne odpowiedzi.
      • agent006 Re: Humor.;) 09.06.05, 00:01
        Gość portalu: mimoza67 napisał(a):

> mam zasadnicze pytnie - byc moze dla Ciebie i innych nawiwne pytanie - skąd się
        >
        > bierze poczucie humoru? - jest wrodzone czy nabyte, czy można sie go nauczyć?
        > Przepadam za ludźmi z poczuciem humoru ale sama go nie posiadam a
        > chciałabym.... Czekam na poważne i niepowżne odpowiedzi.

Otóż poczucie humoru, najczęściej bierze się z dobrego humoru. :)
      • caruzzo Re: Humor.;) 09.06.05, 08:51
        Tzw. poczucie humoru ja okresliłbym chyba
        jako tzw cechę wrodzoną.Nie mniej kazdy w
        mniejszym luub wiekszym stopniu takimi umiejęt
        nosciami dysponuje, tylko nie kazdy odwazy sie
        je demonstrowac.Ponadto aby tryskac radoscią
        potrzebne tez jest dobre samopoczucie i zdrowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka