caprissa 11.06.05, 00:26 A zna ktoś wiersz o nich? Albo wiersz,który je zaiera, choc w kilku wersach:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caruzzo Re: Usta...... 11.06.05, 00:30 ~ Usta i oczy ~ Znam tyle twoich pieszczot! Lecz gdy dzień na zmroczu Błyśnie gwiazdą, wspominam tę jedną - bez słów, Co każe ci ustami szukać moich oczu... Tak mnie żegnasz zazwyczaj, nim powrócę znów. Czemu właśnie w tej chwili, gdy odejść mi pora, Pieścisz oczy nim spojrzą w czar lasów i łąk?... Bywa tak: świt się budzi od strony jeziora, Nagląc nas do rozplotu snem zagrzanych rąk... O szyby - jeszcze chłodne - uderzą pozłotą Nagły z nieba na ziemię świateł zlot i spust - Usta twe - na mych oczach! Co chcesz tą pieszczotą Powiedzieć? Mów - lecz zmyślnych nie odrywaj ust! Bolesław Leśmian Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Usta...... 11.06.05, 00:32 Piękne:) gg mi przerywa:( A o postaci kobiety? Wiesz włosy, suta jak on ja widzi itp:) Moze byc debiut:) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Usta...... 11.06.05, 00:37 Buizaczek Rycerzyku:) Moj rycerzyku o kazdym niku:) dziekuje zapomoc, dobry z Ciebie czlowiek:) Ja to zawsze mowiłam Tobie:* Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Usta...... 11.06.05, 00:36 caprissa napisała: > Piękne:) > gg mi przerywa:( > A o postaci kobiety? Wiesz włosy, suta jak on ja widzi itp:) Moze byc debiut Miałobyc nie suta tylko usta:) Np:) "Próbowałem namalować Twój portret. Na sztalugach myśli umocowałem blejtram wyobraźni. Na palecie miałem do dyspozycji pełną gamę barw - fantazji , uczuć z dominującym kolorem miłości. Pędzlem twórczego porywu nabierałem poszczególne kolory i nanosiłem je na płótno. Nie potrafiłem stworzyć właściwej kompozycji. Mieszałem niektóre kolory z sobą np. beżowy kolor Twojego głosu z karminem ust, purpurowy kolor Twych uczuć rozrabiałem ze słoneczną barwa Twych włosów. Efekt zawsze był nie wystarczający. Zamalowywałem kolejny raz te bohomazy białym kolorem Twej czystości i ponawiałem próby wydobycia z plątaniny skojarzeń właściwego zestawienia barw i odcieni , które by pozwoliły na jak najwierniejsze odtworzenie Twojej postaci. W palecie barw którą dysponuję brakuje koloru dotyku......" Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Usta...... 11.06.05, 00:41 caprissa napisała: > caprissa napisała: > > Np:) > "Próbowałem namalować Twój portret. > Na sztalugach myśli umocowałem blejtram wyobraźni. > Na palecie miałem do dyspozycji pełną gamę barw -------- znam to;)) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Usta...... 11.06.05, 00:49 > > > > > Np:) > > "Próbowałem namalować Twój portret. > > Na sztalugach myśli umocowałem blejtram wyobraźni. > > Na palecie miałem do dyspozycji pełną gamę barw > -------- > znam to;)) Wiem:) I to.. tez wiem:):) Oj Ty Mój Kochany Rycerzyku:) Dotyk...:) został:) do odczucia:) ładny wiersz i dla mnie:)Od razu "wyczułam", wiedziałam:) Jest druga część?:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Usta...... 12.06.05, 08:42 CZUŁOŚĆ rozbudzony nadsłuchiwałem dalekiej muzyki fletu moje serce obracało się ku tobie niczym tarcza słonecznika i zobaczyłem jak zza obcych krajów wyciągasz dłonie i gładzisz mnie po włosach i mówiłem do ciebie szeptem i szept przez siedem chmur przewędrował myślałem o tobie tak usilnie że czas przestał tykać rozstępowała się noc a przestrzeń tak bardzo skurczyła że klęczeliśmy naprzeciw wstrzymując oddechy dotykałem powietrza i czułem jak drgają ci wargi w uśmiechu światłem neonu ulicznego który za chwilę zgaśnie i jak wypełnia się twoje ciało po czubki palców czułością klęczeliśmy naprzeciw nasze zamknięte oczy zachodziły widnokręgami od dalekiego wpatrywania się w siebie ramiona mdlały od powstrzymywania rozkurczającej się przestrzeni pragnącej się wydostać na wolność twoje źrenice zapadały za góry za lasy robiło się w całym kraju pusto cichła muzyka otwierałem oczy (J. Baran) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Usta...... 12.06.05, 15:31 Bardzo całusny wiersz:) > i zobaczyłem jak zza obcych krajów > wyciągasz dłonie > i gładzisz mnie po włosach > i mówiłem do ciebie szeptem > i szept przez siedem chmur przewędrował Słyszałem kazdy stuk palców:) Piekne:) mam to samo:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Wenus 12.06.05, 21:39 Wenus była piękna jak kamień alabaster z zielonymi żyłkami ętniącymi uśpioną krwią pół setki bogów na obłoku klaskało w ręce gdy szła chwiejąc się w biodrach i nawet nie głowa nie i nie usta nabrzmiały południa owoc piersi - właśnie piersi miała takie że tylko stać i wyć z zachwytu do chmur były jak bratnie księżyce odkradzione niebu Saturna owalne - uniesione w górę a Hefajstos który w kuźni koniom kopyta kuł skarżył się że go zdradza dureń -- H.Poswiatowska Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Wenus 13.06.05, 10:59 Kazdy Mars ma swoja Venus:) Piekny wiersz na kolejne godziny dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Wenus 13.06.05, 12:46 Układ słoneczny jest wspaniale skontruowany;)) wzajemnie....udanego dnia;) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Wenus 14.06.05, 12:44 > Układ słoneczny jest > wspaniale skontruowany;)) Tak Gwiazdy nam sprzyjają:):) > wzajemnie....udanego dnia;) udanego, słonecznego:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Wenus 14.06.05, 14:54 dzieki........zycznia od serca zasze się spełniają......niebo jest bez chmurek;)) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Wenus 14.06.05, 18:21 dzieki........zycznia od serca zasze się > spełniają...... Zawsze:) ja to wiem i Ty to wiesz:) To cudowne?:) nie:) niebo jest bez chmurek;)) U mnie bez chmurek, bez burzy. Ale jakos tak bez slonka. Taki jasny, ale niesłoneczny dzień. chyba bedzie padać wieczorem lub w nocy:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Wenus 14.06.05, 19:56 bedzie dobrze.....nie smuć się;) udanego wieczoru.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Wenus 15.06.05, 22:21 > bedzie dobrze.....nie smuć się;) Wierze Tobie i sobie. Miec wiare to połowa przebytej drogi:)) > udanego wieczoru.;)) Nawzajem:) Ksiezyc juz dawno tuli szafirowe niebo.... A TY:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Wenus 16.06.05, 09:19 A ja juz w tym czasie.....swoją podusię.;)) taka była potrzeba chwili;) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Wenus 16.06.05, 11:52 > A ja juz w tym czasie.....swoją podusię.;)) :))Szczesliwa ta podusia:) > taka była potrzeba chwili;) A teraz jest taka, ze budze zmysły aromatem kawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Wenus 16.06.05, 11:59 To trochę przesunęlaś ten ranek...;)) Zycze smacznego i wspaniałych planów;)) ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Wenus 16.06.05, 13:55 > To trochę przesunęlaś ten ranek...;)) :) Jak widać wszytsko jest możliwe:) Ranki, poranki dla Tomasz i Hanki:) > Zycze smacznego i wspaniałych planów;)) Tak poranna kawa umie kusić:) Ty sie nie dałeś skusić? Tak plany są teraz czas na realizacje. Tobie też życze wiele dobrego:) we wszelkiech marzeniahc i planach:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Wenus 16.06.05, 17:19 Pewnie,ze dałem sie skusić......ale u mnie kusznienie odbywa się codziennie okolo 7,00 rano;)) Nie jest ńajgorzej...dzięki;)) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Wenus 17.06.05, 17:13 teraz kusiła Cie ta popoludniowa pani:) Oj ta konkurecja:) Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Wenus 19.06.05, 19:48 najlepiej kuis jednka kobieta:) Oj to nam pozostało po matce Ewie:) Odpowiedz Link Zgłoś