Dodaj do ulubionych

refleksja...............

29.11.05, 17:52
Wiekszosc pisze o milosc, prezentach dla ukochanej osoby pod choinke, planach
na sylwestra o czyms cieplym i milym a mnie naszla refleksja.. Oprocz
samotnosci, monotonnosci zycia codziennego, normalnego zycie, nic milego mnie
nie spotyka. A przeciez nie jestem szara, mam bagaz doswiadczen ale nie mam
sily .... juz do wszystkiego. Ciagle uklada mi sie pod gore... Obserwuje
szczesliwe zwiazki, zazdroszcze parom tych uczuc. A nie potrafie sama sie w
tym odnalezc. Wieczorami padam ze zmeczenia po urokach dnia codziennego i nie
oczekuje na nic innego. Czasem przechodze mnie dreszcze ze nie chce tak zyc,
tez pragne milosci, osoba ktora bedzie ze mna cieszyc sie postepami
zawodowymi i innymi - ale jestem zniechecona tym bagazem ktory dzwigam.
Ciagle mam nadzieje, ze stanie mi mezczyzna na drodze, ktory szuka tego co
ja.. ciepla, zrozumienia, szacunku, uczciwosci... bratniej duszy.
Obserwuj wątek
    • pazerny Re: refleksja............... 29.11.05, 18:09
      Mysle, ze potrzebujesz odrobiny odwagi, by wyjsc owemu mezczyznie na przeciw.
      Bierne czekanie zazwyczaj do niczego nie prowadzi. Poza tym troszeczke
      optymizmu i checi zmienienia otaczajacego Cie kieratu. Slusznie zauwazasz, ze
      kariera to nie wszystko, ale chyba sama choc troche sterujesz wlasnym zyciem?
      Powodzenia.
    • Gość: ksiezniczka Re: refleksja............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 18:24
      jest wielu takich mezczyzn,wsytarczy spawic by zechcieli sie otworzyc i
      uwierzyli w Milosc:):):)zycze pwowdzenia:):):)
    • Gość: poprostu gość Re: refleksja............... IP: *.chello.pl 29.11.05, 18:25
      dziewczyno mam podobną sytuacja i też zazdroszcze ludzią w normalnych
      związkach...chociaż podobno to ja jestem zły? a to dlatego że wymagałem od
      partnerki lojalności i szczerosci...
      • Gość: Konwalia Re: refleksja............... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 18:41
        W Miłosci to podstawa. A szczscia nie trzeba zazdroscic tylko wyjsc mu
        naprzeciw.Wtety to nam beda zazdroscic:)0000
    • khinga Re: refleksja............... 29.11.05, 18:53
      To ja się dopiszę...
      Ja uciekłam w karierę,ostatnimi czasy poświęciłam się jej bez reszty!
      Wiele osób uważa,że to bład,ale nie chce mi się juz chodzić na
      przeciw,szukać,oczekiwać...
      Samo przyjdzie! Wielu powie...głupie podejście! Nie powiem wychodzę czasami tu
      i tam,ale nie tak,jak kiedyś!
      • white.falcon Re: refleksja............... 29.11.05, 20:47
        Ja wychodzę z założenia, że nie warto szukać "na siłę", trzeba jednak być
        uważnym i mieć oczy szeroko otwarte, by nie przegapić tej właściwej osoby, gdy
        los postawi ją na naszej drodze.
        • zagubionaaa Re: refleksja............... 30.11.05, 12:40
          Dzieki za wypowiedzi.
          To nie jest tak ze ja szukam, wlasciwie ja nie szukam. Jednak tesknie za taka
          osoba i kazde przejscie mi kolo nosa kochajacej sie pary powoduje, ze oczy
          uciekaja mi w dol. Choc nie mam nascie lat... ale takie pojawia sie zal, ze
          czemu ja nie potrafie szukac... a moze nikt nie jest juz mi pisany. I napewno
          chce to zmienic...... ale nie umiem...nie wiem jak. Napewno na sile nie chce
          tego robic wole spontanicznie zeby cos milego sie zdarzylo.. niz tak na sile.
          Pzdr.
    • dyskopata Re: refleksja............... 30.11.05, 14:53
      z pewnoscia wiele jest takich mezczyzn ktorzy z checia by cie wyreczyli w
      noszeniu tego bagazu nie mozesz tylko pod plaszczykiem dumy ukrywac tego jak
      ci ciezko je niesc albo sama poprosic zachecajacym usmiechem
      • zagubionaaa Re: refleksja............... 01.12.05, 15:29
        dyskopata napisał:

> z pewnoscia wiele jest takich mezczyzn ktorzy z checia by cie wyreczyli w
        > noszeniu tego bagazu nie mozesz tylko pod plaszczykiem dumy ukrywac tego jak
        > ci ciezko je niesc albo sama poprosic zachecajacym usmiechem
        nadzieja, ze spotka sie kogos odpowiednie... moze wrescie. Pzdr.
        • dyskopata Re: refleksja............... 01.12.05, 19:56
          ja nie napisalem ze to jest proste wiem jak trudno pozbyc sie strachu przed
          porazka nawet gdybym posluzyl sie najracjonalniejszymi argumentami niewiele by
          to pomoglo aby ktos ciebie pokochal najpierw musisz pokochac siebie patrz w
          lustro przez tafle swoich zalet a nie wad
          • zagubionaaa Re: refleksja............... 02.12.05, 17:42
            dyskopata napisał:

> ja nie napisalem ze to jest proste wiem jak trudno pozbyc sie strachu przed
            > porazka nawet gdybym posluzyl sie najracjonalniejszymi argumentami niewiele
            by
            > to pomoglo aby ktos ciebie pokochal najpierw musisz pokochac siebie patrz w
            > lustro przez tafle swoich zalet a nie wad
            Lub odwrotnie u mnie jest chemia a nie ma jej w stosunku do mnie w drugiej
            osobie. I jak to sam napisales to bardzo trudne. Osiagamy duzo, mamy juz wiele
            ale nie mamy milosci, uczuc, kochanej osoby itd - pisze ogolnikowo ale tak
            jest. I mozemy jeszzce tak dlugo pisac, nie tylko ja ale wiele innych osob.
            Pzdr.
            • dyskopata Re: refleksja............... 02.12.05, 17:49
              ale ta chemia chyba nie pojawia sie od razu? potrzeba troche czasu
              mi tez brakuje kochanej osoby ale z calkiem innych przyczyn niz twoje (nie
              brak mi niesmialosci)
              • zagubionaaa Re: refleksja............... 05.12.05, 08:46
                dyskopata napisał:

> ale ta chemia chyba nie pojawia sie od razu? potrzeba troche czasu
                > mi tez brakuje kochanej osoby ale z calkiem innych przyczyn niz twoje (nie
                > brak mi niesmialosci)

• dyskopata Re: refleksja............... 05.12.05, 11:50
                  moje powody sa bardzo prozaiczne a wynikaja ze zmiany miejsca zamieszkania i
                  potrzeba czasu na znalezienie tej osoby
                  • zagubionaaa Re: refleksja............... 05.12.05, 13:09
                    dyskopata napisał:

> moje powody sa bardzo prozaiczne a wynikaja ze zmiany miejsca zamieszkania i
                    > potrzeba czasu na znalezienie tej osoby
                    _________________-
                    No fakt ze sa troche dziwne. :) Myslalam, ze inne problemy bardziej osobiste
                    itd a miejsce zamieszkania to powod bardzo prozaiczny. Napewno szybko Ci sie
                    uda znalezc taka osobe. Pozatym ja wychodze z zalozenia, ze mezczyzna jest
                    latweij kogos poznac niz kobiecie. Chopc rozne opinie na ten temat slyszlam.
                    Zycze wiec powodzenia aby Ci ie udalo znalezc bliska osobe i pzdr.
                    • dyskopata Re: refleksja............... 05.12.05, 13:28
                      moze faktycznie mezczyznie jest latwiej ale to wynik spolecznych konwenansow z
                      ktorymi ja walcze i ktorym ja sie nie klaniam
                      tobie tez zycze z calego serca znalezienia (lub bycia znaleziona) wymarzonego
                      mezczyzny
                      • zagubionaaa Re: refleksja............... 05.12.05, 14:38
                        dyskopata napisał:

> moze faktycznie mezczyznie jest latwiej ale to wynik spolecznych konwenansow
                        z
                        > ktorymi ja walcze i ktorym ja sie nie klaniam
                        > tobie tez zycze z calego serca znalezienia (lub bycia znaleziona) wymarzonego
                        > mezczyzny
                        ______
                        Nie dziekuje!! :) ale wszystko w swoim czasie- i tym sie kieruje - co ma byc to
                        bedzie aczkolwiek czasem zal... ze nie jest cos juz.:) pzdr.
                        • dyskopata Re: refleksja............... 05.12.05, 14:42
                          na pewno samotnosc nie jest latwa do zniesienia na szczescie przemija
                          • Gość: smutek Re: refleksja............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 15:08
                            Albo tak się do niej przyzwyczaisz, że już nie umiesz z kimś się związać...
                            • dyskopata Re: refleksja............... 05.12.05, 15:10
                              ja walcze ze swoimi przyzyczajeniami i nawet dobrze mi idzie
                              • Gość: smutek Re: refleksja............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 16:31
                                To powodzenia... życzę by Ci się udało
    • Gość: Tatraman Re: refleksja............... IP: *.SERVER / *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 20:45
      Kiedyś życie też wydawało mi się mało ciekawe,szre dni podobne jeden do drugiego,drobne krzątaniny dnia codziennego.Parę lat temu wybrałem się w góry z 13 letnim synem. Tam na szlaku spotkałem bardzo sympatyczną Turystkę,z którą już wielokrotnie byliśmy na niejednym szlaku,oczywiscie na stopie koleżeńskiej.Te górskie wyprawy dały mi dużo sił i energi do przezwyciężania trudności dnia codziennego.Pocieszam Cię,że można znaleźć dla siebie takie miejsce,gdzie możemy inaczej spojrzeć na nasze dotychczasowe życie.Pozdrawiam
      • zagubionaaa Re: refleksja............... 02.12.05, 17:38
        Gość portalu: Tatraman napisał(a):

Bardzo ladnie ujales swoje slowa to znak ze napwno mozna znalezc takich ludzi.
        Ja w to wierze, ja sie w pelni akceptuje. U mnie problem polega na tym, ze ja
        jestem niesmiala, w kazdym gescie widze zle cele, kazda poznana osobe obserwuje
        dlugo.. wiem ze moze robie zle, ale nie chce naciac sie na niewlasciwa osobe.
        Oczywiscie zawsze jest jakies ryzyko... i jesli cos ma byc to nawet moja uwaga
        i dystans do osob nie uchronia mnie przed kims/czyms zlym.
        Tak jak w temacie to moja refleksja i wiem ze duzo nas jest - takich osob ktore
        pragna spotkac wlasciowa, kochana osobe a los im na to nie pozwala. Szkoda, bo
        czas ucieka ... a na sile nic nie zrobimy. Moge/mozemy miec nadzieje, ze kiedys
        wrescie pochwale sie kims wyjatkowym mi duchowo i uczuciowo. Pozdrawiam
        wszystkich!!!!
    • Gość: Tatraman Re: refleksja............... IP: *.SERVER / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 14:22
      Wiesz do życia trzeba mieć odrobinkę pozytywnego nastawienia.To prawda,że można spotkać ludzi którzy mogą Cię skrzywdzić,ale nie jest to powód aby zrezygnować z szukania tej drugiej połówki,która będzie do Ciebie pasować.Przecież nie przestajemy jeździć samochodami mimo,że istnieje zagrożenie wypadkami.W górach na szlaku spotykałem ludzi życzliwych i pogodnych,gdyby takich spotykać na codzień wokół nas świat byłby o wiele piękniejszy.Staraj się dostrzegać w otaczającej nas rzeczywistości małe i drobne przyjemności,np zachód słońca.Życie składa się z wielu małych wydarzeń,których sumą może być nasze szczęscie,bo trudno czekać na jedno wielkie szczęśliwe wydarzenie,które może nas nie spotkać.Pozdrawiam.
      • zagubionaaa Re: refleksja............... 05.12.05, 08:49
        Gość portalu: Tatraman napisał(a):

> Wiesz do życia trzeba mieć odrobinkę pozytywnego nastawienia.To prawda,że
        można
        > spotkać ludzi którzy mogą Cię skrzywdzić,ale nie jest to powód aby
        zrezygnować
        > z szukania tej drugiej połówki,która będzie do Ciebie pasować.Przecież nie
        prz
        > estajemy jeździć samochodami mimo,że istnieje zagrożenie wypadkami.W górach
        na
        > szlaku spotykałem ludzi życzliwych i pogodnych,gdyby takich spotykać na
        codzień
        > wokół nas świat byłby o wiele piękniejszy.Staraj się dostrzegać w
        otaczającej
        > nas rzeczywistości małe i drobne przyjemności,np zachód słońca.Życie składa
        się
        > z wielu małych wydarzeń,których sumą może być nasze szczęscie,bo trudno
        czekać
        > na jedno wielkie szczęśliwe wydarzenie,które może nas nie
        spotkać.Pozdrawiam.
        >
        pozytywnym. Pragne jedynie aby kiedys spelnilo mi sie moje marzenie... miec
        spokoj umyslu, stablizacje zyciowa ... itd.
        Dzieki za zainteresowanie. Zycze powodzenia i pozdrawiam.
    • Gość: gb Re: refleksja............... IP: *.toya.net.pl 05.12.05, 18:55
      Wyglada na to, ze zakończyłaś już rozważania, ale ja czegoś tu nie rozumiem. Nic
      miłego Cię nie spotyka? Mylisz się, spotyka Cię wiele miłych spraw, ale Ty chyba
      tego nie dostrzegasz. Np. nowy dzień, to niespodzianka, zawsze coś się zdarzy,
      nie ma takiej możliwości, by nie działo się nic miłego. To może nie dotyczyć
      bezpośrednio Ciebie, ale jest miłe. Widok szczęśliwych par, jest miły, przyjemny
      bo one ciągle są, może nie te same, w tych samych układach, ale są, to znaczy,
      że jest to możliwe, że ludziom się udaje zbliżyć do siebie. Jeden z Twoich
      rozmówców napisał, że boi się porażki, jakiej porażki, czego ona ma dotyczyć?
      Bierzemy udział w walce? Czy nie chodzi o to, by być z drugim człowiekiem, tak
      normalnie, po prostu? Być, kiedy jesteśmy mu potrzebni i tego samego oczekiwać
      od niego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka