23.04.06, 00:32
Chyba dosyć tych narzekań i tak zostaję w tym samym miejscu!!!
A więc po co jeszcze Wam zawracać głowę moimi problemami, każdy ma swoich
wystarczająco dużo!!!
Przytulę się do podusi(tylko) i popatrzę sobie na gwiazdy przez okno ( jest
ich dzisiaj sporo)!!1
Kolorowych snów wszystkim!!!!!
Obserwuj wątek
    • rycerz.krola.artura Re: Hmmm! ... 23.04.06, 00:35
      Tobie przede wszystkim kolorowych snów:) no... może bardziej jeszcze Khindze:) (a nawet nie "może", tylko na pewno:)
    • white.falcon Re: Hmmm! ... 23.04.06, 00:42
      Właściwie to... nic o nich nie powiedziałaś. Bardziej mówiłaś o swoich emocjach
      i nastroju. Niech Ci gwiazdki wesoło pomrugają i przyniosą dobre senki. :-)
      • luckanowa Kochani jesteści !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.06, 00:49
      • rycerz.krola.artura Do Sokółki <nie związane z tematem wątku> 23.04.06, 01:01
        Zauważyłem, iż masz w sygnaturze cytat z J.P. Sartre - przeczytałaś jego książkę którąś? Ja właśnie jestem na etapie wyboru, którą z jego książek przeczytać, więc jesli coś czytałaś, to zapytam o Twoje zdanie odnośnie jego książki?
        Miłej nocy:-)
        • white.falcon Sokółki czytanie Sartre'a :-) 23.04.06, 18:31
          Na zadane przez Ciebie pytanie, Rycerzu, odpowiem po swojemu. Czytam sporo i
          bardzo często tak się zdarza, że jedne książki prowadzą mnie do innych -
          takim "łańcuszkiem". Tak było w przypadku Tischnerowskiej filozofii, uroczych
          książeczek Milne'a i w przypadku Sartre'a i wielu innych książek. Najpierw
          wpadła mi w ręce i to dosłownie - w bibliotece na mnie spadła z górnej półki -
          biografia Simone de Beauvoir. (Może napadła ta książka na mnie? Nie wiem.) Gdy
          ją przeczytałam, sięgnęłam po Sartre'a. Jeśli nie czytałeś (nie mówię o
          studiowaniu i czytaniu "na zaliczenie") książek tego filozofa, to nie polecam
          na początek dzieła o teorii emocji (""coś tam" teoria emocji"), bo wcześniej
          trzeba "wykłócić się" z filozofem (ja w myślach czasem kłócę się z Autorami),
          czytając "Drogi wolności" lub "Mur", wyrobić w sobie przygotowanie na jego
          poważniejsze rozważania.

Pytasz się o zdanie na temat książek. Dla mnie w wielu miejscach było to
          odkrycie "drugiej strony" postrzegania wolności i odpowiedzialności. Nie we
          wszystkim z Sartre'em zgadzam się, niektóre jego rozwiązania mi nie pasują
          zupełnie, inne zaś zaciekawiły mnie zbieżnością z moimi przemyśleniami.
          Rycerzu, na te lektury nie zmarnujesz czasu, jeśli lubisz zastanawianie się nad
          pobudkami i powodami ludzkich zachowań, w tym swoich. Ale późniejszych dzieł
          Sartre'a nie polecam na wiosenno-letnią lekturę, bo czasem wyziera z nich
          smutek i rezygnacja.

Miłej lektury i ciekawa jestem, jak Ty postrzegasz dzieła Sartre'a, :-)
          Sokółka
          • rycerz.krola.artura Re: Sokółki czytanie Sartre'a :-) 23.04.06, 21:30
            Dziękuję Ci bardzo Sokółko:-)
            Mi wlasnie w tej chwili o 'Drogi wolnosci' i "Mur" chodzi :)
            Ze wzgledu na to, iz o wolnosci ksiązki Sartre traktują, chcę się zapoznac z jego pogladami. Slyszalem tez, iż pesymistyczne są jego ksiązki.
            Gdy przeczytam jego działo bądź dziela to sie podzielę z Tobą własnymi odczuciami:)
            Pozdrawiam
            • khinga Re: Sokółki czytanie Sartre'a :-) 23.04.06, 22:28
              Rycerzu...Tobie także kolorowych snów:))
              no i Wam wszystkim:))
            • white.falcon Re: Sokółki czytanie Sartre'a :-) 23.04.06, 22:33
              Miło mi będzie dowiedzieć się, co myślisz. :-) Rycerzu, nie przejmuj się
              tchnieniami pesymizmu, tylko, tak myślę, warto skoncentrować się nad samymi
              ideami. Pisze ciekawie, więc sądzę, że Ci spodoba się lektura.:-)

Pozdrawiam,
              Sokółka
          • Gość: romantica Re: Sokółki czytanie Sartre'a :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 23:16
            Intrygujacy wątek.
            Które rozwiązania Sartre'a są zbiezne z Twoimi White.Falcon.
            Pytam aby lepiej Cię poznać.
            Opisz proszę własnymi słowami swoje przemyślenia jeśli mozesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka