Dodaj do ulubionych

Miłość w cytatach

27.09.06, 17:56
"Miłość nie jest skarbem, który się posiadło, ale obustronnym zobowiązaniem."
Antoine de Saint-Exupery

"Miłość platoniczna to udawanie przed samym sobą, że rewolwer nie jest nabity."
William Somerset Maugham

"Mężczyźni pragną być zawsze pierwszą miłością kobiety; kobiety mają
subtelniejszy instynkt i wolą być zawsze ostatnią miłością mężczyzny."
Oscar Wilde
Obserwuj wątek
    • arogancka_agrafka Re: Miłość w cytatach 27.09.06, 18:00
      "Nie ma maski, która by mogła długo ukryć miłość tam, gdzie ona jest, ani udać
      ją tam, gdzie jej nie ma."
      François de La Rochefoucauld

"Szczególny to kwiat miłość. Potrzeba mu koniecznie rosy łez; a wtedy, jeśli
      niebo sprzyja, kwiat wyda najpiękniejszy owoc."
      Sakutaro Hagiwara

"Miłość może nas pogrążyć w ogniu piekieł albo zabrać do bram raju - ale zawsze
      gdzieś nas prowadzi."
      Paulo Coelho
      • delusa Re: Miłość w cytatach 27.09.06, 18:56
        Milosc to jak polowanie na czterolistna koniczyne.

W wieku transformacji, nawet milosc jest cybernetyka.

Kwadrat ma cztery boki, serce dwie komory, a cynizm milion twarzy.
        Nie pytaj o uczucia, gdy anatomia wzywa...

;););)
        • ma.lady Re: Miłość w cytatach 27.09.06, 18:58
          :))))))))
          • kobietabezserca Re: Miłość w cytatach 27.09.06, 21:04
            "Milośc to czas udostepniony sercu"
            autora nie pamietam!
            • dali5 Re: Miłość w cytatach 27.09.06, 22:14
              Szczęście jest jak motyl : kiedy usiłujesz je złapać , zawsze wymyka ci się z
              rąk. Ale jeśli cichutko usiądziesz , to może samo do ciebie przyleci .
              Nathaniel Hawthorne
              • bartekzoc Re: Miłość w cytatach 27.09.06, 22:33
                Nie bede wklejal cytatów...
                Polece wam za to program z ktorego sam korzystam....
                Cytat - darmowy program dostepny pod tym adresem
                amigo.pop.pl/index.php?a=prog&fname=cytat
                Naprawde fajna sprawa i cytatów o miłości znajdziecie full
                • white.falcon Re: Miłość w cytatach 27.09.06, 22:36
                  Upraszczasz - cytaty sa tymi naszymi cytatami, które nam zapadają w serce. My
                  ich nie szukamy - my nimi dzielimy się. :-)
                  • Gość: nyu Re: Miłość w cytatach IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.13, 16:27
                    tak
    • rycerz.krola.artura m i ł o ś ć n o c ą 28.09.06, 00:55
      Mógłbym nie spać każdej nocy po to tylko, żeby słyszeć jak oddychasz
      By obserwować twój uśmiech kiedy śpisz
      Kiedy jesteś daleko stąd i śnisz
      Mógłbym spędzić całe życie w tym słodkim poddaniu
      Mógłbym zagubić się w tej chwili na zawsze
      Cóż, każdy moment spędzony przy Tobie jest dla mnie skarbem
      Nie chcę zamykać oczu
      Nie chcę zasypiać
      Bo tęskniłbym za tobą kochanie
      A nie chcę uronić ani chwili
      Bo nawet gdy śnię o Tobie
      Najsłodsze sny nie potrafią zastąpić mi tych chwil
      Ciągle tęskniłbym za tobą, kochanie
      Leżę blisko Ciebie
      Czuję jak bije Twoje serce
      Zastanawiam się o czym śnisz
      zastanawiam się czy widzisz mnie teraz
      Całuję twoje oczy i dziękuję Bogu, że jesteśmy razem
      Chcę tylko z Tobą zostać
      W tej chwili na zawsze, na wieki wieków
      Nie chcę zamykać oczu
      Nie chcę zasypiać
      Nie chcę stracić choćby jednego uśmiechu
      Nie chcę stracić choćby jednego pocałunku
      Po prostu chcę być z tobą
      Właśnie teraz, tu, właśnie tak
      Chcę przytulić Cię mocno
      Czuć twoje serce tuż przy moim
      I pozostać tak w tej chwili
      Przez całą resztę czasu
      Nie chcę zamykać oczu
      Nie chcę zasypiać
    • khinga Re: Miłość w cytatach 28.09.06, 06:43
      ...Gdy miłość Cię zawoła, podążaj za nią, chociaż jej ścieżki strome są i
      wyboiste...

"Większość z nas kocha z potrzeby czucia miłości, a nie z powodu spotkania
      osoby godnej TEGO uczucia".

"Kobieta jest najsłabsza, gdy kocha, a najsilniejsza, gdy jest kochana"

"Miłość to rozmowa ciszą. Ciepło dłoni, gdy usta milczą. Bo kochać to być-w
      każdej chwili, radości i nieszczęściu zawsze blisko".

"Moja miłość zawsze umiera, zanim się zacznie..."
      • boleslawb Re: Miłość w cytatach 28.09.06, 13:31
        "Dlaczego tak bywa, że kochają nas ludzie, na których miłości nam nie zależy, a
        my kochamy tych, którym nasza miłość jest niepotrzebna?"

"Miłość jest triumfem wyobraźni nad inteligencją."
        Henry Louis Mencken

"Z miłością można żyć nawet bez szczęścia."
        Fiodor Dostojewski
        • kobietazsercem42 Re: Miłość w cytatach 28.09.06, 18:24
          "Prawdziwa miłość zaczyna się tam, gdzie kończy się własna"

"Miłość to jedyna rzecz,która mnoży się kiedy się ją rozdaje"
          • kobietabezserca Re: Miłość w cytatach 28.09.06, 19:01
            "Prawdziwa milosc jest jak duch, o ktorym wszyscy mowia, ale niewielu go
            widzialo"
            Francois de la Rochefoucauld
            • republika-jednojajowa Miłość w cycatych? 28.09.06, 19:09
              Na pierwszy rzut oka i wyszedł taki pikantny post
          • kobietabezserca Re: Miłość w cytatach 28.09.06, 19:15
            a wiec skoro w cytatach tacy "obcykani" jestesmy , to juz kazdy wie czy jest
            MILOSC? watka takiegoz juz nie bedzie...
            cytatem konczac:
            "Najwiekszym grzechem jest grzech milosci - jest tak wielki, ze trzeba az
            dwojga, aby go popelnic":DD
            Tristan Bernard
            • boleslawb Re: Miłość w cytatach 28.09.06, 20:17
              "Miłość jest grą... kto pierwszy powie "kocham" przegrywa."

"Miłość przychodzi na palcach, odchodzi trzaskając drzwiami."

"Miłość jest jak bańka mydlana: gdy pęknie, drugi raz taka sama już nie
              powstanie - lecz nowa może być jeszcze piękniejsza.

"Umieć kochać - do tego trzeba ukończyć szkołę cierpienia."
              • kobietabezserca Re: Miłość w cytatach 28.09.06, 20:24
                ale tego nazbierales? znasz z doswiadczenia?
                • boleslawb Re: Miłość w cytatach 28.09.06, 21:33
                  Cytujacych jest tu wielu, a wymienione przeze mnie raczej wiążą sie z moimi
                  skromnymi przeżyciami.
                  • Gość: KbS Re: Miłość w cytatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 21:38
                    cudne przecudne masz osobiste przezycia i takie plodne w "cytaty"...
                    • boleslawb Re: Miłość w cytatach 29.09.06, 06:32
                      "Człowiek może być zakochany jak szaleniec, ale nie jak głupiec."
                      Francois de La Rochefoucauld

"Rozsądek i miłość niedobrze żyją razem: w miarę jak miłość rośnie, rozsądek się
                      kurczy."

"Nie kochają ci, co nie okazują swojej miłości."
                      William Shakespeare
                      • rabea1 Re: Miłość w cytatach 29.09.06, 08:04
                        Ten cytyt z banka, baaaardzo mi sie spodobal i pozwolilam sobie zamiescic w
                        sygnaturce, mam nadzieje ze nie gniewasz sie za to:)
                        Mozesz mi zdradzic jego autora?

Człowiek sam szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go
                        szczęśliwym.."(Jan Paweł II)
                        • boleslawb Re: Miłość w cytatach 29.09.06, 13:34
                          Wydaje mi się, że bez radykalnych przedsięwzięć nie wyjdę z obecnych moich
                          wirtualnych zawirowań. Ostatnio nawet zaniedbałem się, a nie chodzi o higienę,
                          tylko w szufladach, półkach i innych miejscach mojego pokoju mam artystyczny
                          nieład. Na bieżąco staram sie chociaż zewnętrznie zachować pozory i w nieładzie
                          upycham gdzie co popadnie. Ponad miesiąc temu przygotowane materiały do
                          przerobienia na komputerze są pomieszane, zaś niezbędne akurat tematy poszukuję
                          w nieskończoność. Co prawda czytam wszystkie najważniejsze czasopisma
                          komputerowe i niektóre z nich kupuję, ale zaniechałem dalszej nauki tej
                          problematyki. Sytuacja staje się niepokojąca, a stosowana moja muzyczna terapia
                          szokowa niestety nie przynosi efektów. Jedynym i wyłącznym lekarstwem byłoby
                          pokłócenie sie ze wszystkimi informatykami w okolicy i popsucie komputera.
                          Jednak nie stać mnie na taki krok, a mam tu pewne skojarzenia z fajnym
                          teledyskiem zespołu Metallica. Próbuję zamęczyć się pięknymi nostagicznymi
                          niemieckimi melodiami i innymi z mojej płytoteki, a także sączącymi się z
                          telewizora francuskiej stacji telewizyjnej MCM Tip i MCM Hit oraz polskiej Vivy.
                          Żeby sobie dołożyć na co dzień włączam też internetowe Radio Piekary Śląskie i
                          Fajer Mix. Czasami lecą tam fajne piosenki, często wykonywane w gwarze śląskiej,
                          którą bardzo uwielbiam. Nie pogardzę też ostatnimi rytmicznymi i w energicznym
                          tempie wykonywanymi teledyskami Madonny, zespołu AC/DC i innymi w tym rodzaju.
                          Tego ostatniego, mającego niewytłumaczalny wpływ na widzów, dawno nie widziałem.
                          Faktycznie w utworach i wykanawstwie tego zespołu coś jest, bo dwa tygodnie temu
                          na MCM puszczano jeden, już bardzo stary ich teledysk i nawet brało mnie
                          ogromnie...W zasadzie interesuję się każdą muzyką i zawsze w różnych jej
                          rodzajach coś dla siebie znajdę. Mam przed soba jeszcze chyba 11 dni i
                          koniecznie muszę coś pozytywnego zrobić, aby wrócić do rzeczywistości/cdn/.
                          • boleslawb Re: Miłość w cytatach 29.09.06, 13:42
                            Ale zawaliłem! To typowy objaw zakochania, bo ten wpis powinien znaleźć się
                            całkowicie w innym miejscu. Przepraszam.
                            • boleslawb Re: Miłość w cytatach 29.09.06, 16:39
                              "Lepiej kochać i stracić miłość niż nie kochać wcale."
                              Alfred Tennyson

"Serce wystrychnie zawsze rozum na dudka."

"Gdy nie stać nas na miłość, stać nas zawsze na zazdrość."
                              Maria Dąbrowska
                            • Gość: takajedna Re: Miłość w cytatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 19:02
                              Och, nie. To nie przypadek, w każdym razie myślę, że przypadku mało w naszym
                              życiu. Bardzo ładnie napisałeś. Rzadko czytuje się teksty na forum dyktowane
                              sercem, a ten Twój właśnie jako taki odbieram. Opowiadasz zwyczajnie, bez
                              udziwnień o swoim samopoczuciu i dlatego odpowiadam. Z zachwytu odpowiadam na
                              ten wpis, choć we mnie romantyzmu za grosz.
                              Ważąc słowo tym razem postanawiam posłać pozdrowienia dla Autora za
                              autentyczność.
                              Polecam obejrzenie zachodu słońca, które właśnie zimnym seledynem rozlało się
                              po niebie i emanuje spokojem. Rano znowu zobaczymy rozlaną po niebie płynną
                              miedż, mam taką nadzieję, że tak będzie i wszyscy rozpoczniemy kolejny dzień.
                              Nowe jutro, nowy dzień, nowe niespodzianki tuż pod nogami i kolejna szansa na
                              doznanie zachwytu i szczęścia z faktu istnienia.
                              • boleslawb Re: Odpowiedź dla: takajedna 29.09.06, 22:30
                                Miałem tutaj nie odzywać się, ale połaskotałaś mnie i nie dotrzymałem sobie
                                słowa. Wszystko piszę na tym forum w miarę szybko i na goraco, przez co
                                popełniam wiele błędów.Jednak cieszę się, że komuś to moje pisanie podoba się,
                                za co Ci dziękuję. Faktycznie ten wpis był tu pomyłkowo dany, bo ostatecznie
                                znalazł się w moim wątku na stronie
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=43382&w=49364888&a=49480983
                                gdzie, o ile masz przyjemność, Ciebie zapraszam.
                                • kobietabezserca Re: Cytaty o milosci 29.09.06, 22:33
                                  milosc jest jak raca, zablysnie wystrzeli i gasnie
                                  h.sienkiewicz/ale nie doslownie/
                                  • Gość: KbS Re: Cytaty o milosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 18:41
                                    "Milosc jest tesknota do swiadka,lecz ilez to razy swiadek bywa slepy i gluchy"
                                • Gość: takajedna Re: Odpowiedź dla: takajedna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 23:31
                                  Pomyłkowo? Nie. Nie sądzę. Może myślałeś, aby wpis gdzie indziej zamieścić, ale
                                  ostatecznie znalazł się tu, i nie bez przyczyny tak sie stało.
                                  Tam trzeba mieć stały nick, a ja nie pisuję jako zalogowana (kiedyś bywało
                                  inaczej) , choć chętnie ponarzekam jedynie z przymrużeniem oka, bo
                                  długofalowych przyczyn narzekania własnego nie zaznaje obecnie, choć różnie
                                  bywało w przeszłości - (czytaj -nie uznaję nadmiaru narzekacta,), bo teraz
                                  świadomie i ze wszyskich sił tworzę swoją własną rzeczywistość i staram się nad
                                  nią panować porzez branie za nią odpowiedzialności).
                                  Pozdrawiam na wolne dni i zyczę poukładniania przede wszyskim samemu sobie
                                  siebie, a i wtedy porządek w szufladach sam się jakoś ustali:)
                                  M.
                                  • boleslawb Re: Odpowiedź dla: takajedna 30.09.06, 04:24
                                    Dziękuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka