exman 01.05.07, 13:01 Nie będę tu ściemniał, mam dylemat, mieszkanie które obecnie zajmuję ma nieciekawe wibracje, choć przy tym piękny widok z okna. Czy można to zmienić za pomocą Feng Shui, oczywiście nie chodzi mi o widok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: panienka z okienka cool vibes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 13:04 nie znam się na tym, ale sądzę, że ładna Chinka w tym mieszkaniu mogłaby wprowadzić trochę pozytywnych wibracji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santorini Re: cool vibes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 13:13 Też czytałam, że Chinka byłaby najlepsza, ale gdzie znaleźć Chinkę? Odpowiedz Link Zgłoś
duszka2 Re: Feng Shui 01.05.07, 15:28 zasada pierwsza: mieszkanie musi być w kształcie kwadrata lub prostokata w przeciwnym razie zawsze czegoś bedzie brakowało ( w życiu) albo energia będzie się żle skupiać, np w trójkatnych pokojach... łazienka nie może być na srodku mieszkania...bo energia się spłukuje...to samo z "kątem bogactwa" czyli katem lewym...jak chcesz to zapraszam na prywatne konsultacje...ale tak powaznie podobno sa jakies techniki "oczyszczania " mieszkania/domu ze złej energii, jakies kadzidełka itp...nie znam się;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ladyx Re: Feng Shui 01.05.07, 16:15 Ex, nie zapomnij sprawdzić czy łózko nie stoi na żyle wodnej, bo jak tak to przechlapane ;) Pomaluj też ściany na jakiś ładny kolor w zależności od efektu jaki chcesz osiągnąć i zawieś łapacz snów, zeby nie mieć w nowym lokum koszmarów Odpowiedz Link Zgłoś
blue.jeans Re: Feng Shui 02.05.07, 12:34 Woda i ogień nie lubią się, niedobre jest więc bliskie sąsiedztwo zlewu i kuchenki. Lodówki nie ustawia się naprzeciw piekarnika. Drzwi do łazienki nie powinny być na wprost drzwi wejściowych do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Feng Shui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 12:36 A lustro naprzeciw wejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Feng Shui 03.05.07, 23:01 I coś mi obiło się o uszy o żabie i aniołkach. Tylko, niestety, nie pamiętam, czy żabę masz mieć żywą, czy jakąś inną i gdzie te aniołki wlepić. Ja kiedyś dostałam dwa gliniane aniołki na sznurkach, a że w łazience mam dwa haczyki, które pozostały mi po piecyku (przerobiono blok na wodę ciepłą i zimną, więc go zdemontowano), to aniołki na nich zawiesiłam i tak sobie dyndają, nie wiem, co przynosząc. Żaby nie mam, natomiast mam glinianego hipopotama w jej zastępstwie (też dostałam w prezencie). Czy w feng-shui jest coś o hipopotamach z otwartą paszczą? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Feng Shui 04.05.07, 07:32 Hmmm, hipcio z otwartą paszczą mówisz....może on po prostu przypomina, że trzeba czasem psiknąć mu tam jakimś pachnącym sprayem ? Wówczas, teoretycznie pwinien ją szybko zamknąć. Tylko na jak długo ? Odpowiedz Link Zgłoś
fanka.turystyki Re: Feng Shui 07.05.07, 18:54 white.falcon napisała: > a że w łazience mam dwa haczyki, > które pozostały mi po piecyku (przerobiono blok na wodę ciepłą i zimną, więc go > > zdemontowano), to aniołki na nich zawiesiłam i tak sobie dyndają, nie wiem, co > przynosząc. A ja mam 4 figurki aniołków i postawiłam na segmencie w pokoju... Ponieważ jeden ma w rękach serce, drugi różę, trzeci dzwonek a czwarty -latarnię... to ja głupia wierzyłam, że idą w orszaku i niosą same pozytywne rzeczy dla mnie. Dziwiłam się strasznie, że kilka lat już stoją, szaty im wyblakły a nic mi nie przynoszą... a to do łazienki je trzeba było wstawić ;-))) Tylko czy to nie jest jakaś profanacja i obraza uczuć religijnych? No bo jak wstąpi do mnie jakaś dewotka, postanowi skorzystać z sedesu... i wzrok jej spocznie na aniołkach... ??? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
noaidi Program o Feng Shui 04.05.07, 16:34 Plecam Ci obejrzeć program o feng shui który znalazłem na youtube, całkiem dużo informacji. Czesc1. youtube.com/watch?v=uaPbHKcH38s Czesc2. youtube.com/watch?v=H2oTfnnKhqA Czesc3. youtube.com/watch?v=9Q7h3GXz210 Czesc4. youtube.com/watch?v=mEJl8X31mzU Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja ;) Re: Feng Shui IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.07, 01:27 Nigdy nic nie wiadomo - może lepiej egzorcystę wezwać...? Odpowiedz Link Zgłoś