Dodaj do ulubionych

Chciałbym być gdzie indziej teraz

25.10.07, 12:03
za oknem ponuro, siąpi mżawka, pełno kałuż, ludzi przemykających z
parasolami...

Słoneczna plaża, gorący piasek, tyskie piwo podawane przez
uśmiechnięte promiennie dziewczę ... :) Marzy mi się, ech.. ;)))
Obserwuj wątek
    • analityczka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 12:27
      Cześć Sewerynku
      Moja mama właśnie jedzie sobie jeepem po trasie rajdu Paryż-
      Dakar.Podobno jest 30 stopni:)Wczoraj leżała na plaży kilka godzin.A
      to wszystko w niedalekiej Tunezji...Zazdroszczę:)
      • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 12:48
        Analityczka :))))) To naprawdę Ty ?????
        Z Toba mgły, burze, deszcze, ulewy, mżawki i tornada
        niestraszne :)))
        • analityczka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 26.10.07, 09:15
          Ano ja Sewerynie Miły:)
          Wczoraj nie mogłam już zajrzeć bo mnie praca wciągnęła.
          Ale za to czytam sobie z rana Twój post i już mi się gębusia śmieje:)
          Buziaki:)
          • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 26.10.07, 11:44
            Przecież wiesz, że od dawna jestem "podziwiaczem" Twych zarówno
            intelektualnych jak i cielesnych przymiotów :)
            • analityczka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 26.10.07, 14:01
              Ahh...W gronie mężczyzn którzy są zwykle dość powściągliwi w
              podziwianiu głośno przymiotów kobiecych,zajmujesz zaszczytne miejsce
              mojego idola:)Uroczy jak zwykle i niezmordowanie wylewny:)
              Miłego weekendu:)
    • dwausmiechy Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 12:38

"Na zewnątrz mgła, tylko ziąb i deszcz
      A dla mnie świat w ciepłym świetle świec
      Powietrze ma elektryczny smak
      Chciałbym tak trwać nawet tysiąc lat

Bo jesteś Ty
      Znów przy mnie budzisz się
      Bo jesteś Ty
      I wciąż czuję, że...
      Bo jesteś Ty
      Cóż więcej mógłbym chcieć?
      Bo jesteś tu
      I proszę zostań już

Ja chciałbym tak zawsze biec pod wiatr
      Nie liczyć dni, ciągle zmieniać twarz
      Sprawić by czas wciąż owijał mnie
      Wszystko to już dziś nie liczy sie

Bo jesteś Ty
      Zaczynasz ze mną dzień
      Bo jesteś wciąż
      Gdy zaczyna się noc
      Już wszystko mam
      Cóż więcej mógłbym chcieć?
      Bo jesteś tu
      I zawsze tu bądź "

tra la la

-
      :))
      • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 12:50
        Nie wierzę w takie bajki :)
        O takich rzeczach można było marzyć dekady temu !
        Ale piosenka miła choć o takich abstrakcyjnych sprawach traktuje ;)
        • dwausmiechy Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 12:52
          e tam, nie znasz się :)) to nie bajka :))
          • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 12:55
            Nie bajka ??? Zdradziłaś swój wiek !!! Musisz być siwiutką babuleńką
            skoro wierzysz w takie dyrdymały ;)))))
            • dwausmiechy Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 12:58
              zaraz sprawdzę czy aby już całkiem po ostatnich przypadkach osiwiałam :)) ja
              myślałam, że odwrotnie jest-że to na starość (dziadku gdzie nasza laseczka??)
              się w bajki nie wierzy :))
              • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 13:02
                Dawniej to podobno małżonkowie całe życie potrafili przeżyć zgodnie,
                ale nie wiem czy to prawda, brzmi nieprawdopodobnie ;)
                Na starość w bajki się nie wierzy, ale pamięć (czasem niezawodna)
                podpowiada, że inaczej droga pani drzewiej bywało...
                • dwausmiechy Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 13:10
                  dawniej, to meni pół życia spędzali na wojenkach do tego żyli pół długości tego
                  co teraz- toż kobieta te (w sumie) kilka lat pożycia z mężem na co dzień jakoś
                  była w stanie znieść :))
                  • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 13:19
                    Wojenka piękna rzecz!
                    Czytałem swego czasu wspomnienia dominikanina Józefa Bocheńskiego.
                    Opisywał (sprawa bodaj dotyczyła kampanii 1920 roku), że mówienie o
                    licznych gwałtach na wojnie to duża przesada gdyż pannice chętnie
                    przyjmowały do łoża ułanów. Napisał, że wie o tym " z własnego,
                    przyjemnego doświadczenia" ;)))

Ech powojowałoby się ;)))))
                    • dwausmiechy Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 13:28
                      ej nie gadaj bzdur. bo w pewnych kwestiach jestem zasadnicza.
                      a Bałkany i Czeczenia za blisko.

pewno, że "ułani ułani malowane dzieci niejedna panienka za wami poleci"... ale
                      gwałtów nie można do tego mieszać.
                      • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 13:33
                        Jesteś kobietą z zasadami ??? To następny dowód na to, że masz około
                        90-tki...
                        • dwausmiechy Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 13:36
                          zmieniłam kwasy na zasady i od razu lepiej :))
                          • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 13:39
                            zauważalna w Twoim poście lekka nutka figlarności sugeruje, że chyba
                            przesadziłem z wiekiem. Masz chyba jednak nie więcej niż 70-tkę
                            • dwausmiechy Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 13:41
                              Coraz bliżej :)) "weesołe jest życie staruszka" :))
                              • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 13:56
                                pewnie, że wesołe - można choćby karmić gołębie w parku i chodzić
                                na zebrania Krajowej Partii Emerytów i Rencistów ;)
                                • dwausmiechy Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 13:59
                                  e? a nie lepiej chodzic na karaoke i płoszyć gołębie paskudzące na parapet??
                                  • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 14:01
                                    albo uczęszczać na zajęcia uniwersytetu trzeciego wieku ;)
                                    • dwausmiechy Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 14:04
                                      łał, nie mów. chodzisz? :))
                                      • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 14:08
                                        coś Ty, teraz oddaję się samym przyjemnościom ale bynajmniej nie
                                        intelektualnym - uprawiam rozpustę gastronomiczną i regularnie raczę
                                        się piwem tyskim w dobrym towarzystwie. Usłyszana w dzieciństwie
                                        maksyma, iż "na naukę nigdy nie jest za późno" sprawia, że
                                        dokształcanie odkładam na później :)
                                        • dwausmiechy Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 14:12
                                          aaa... a bakłażana w pomidorach umiesz zrobić?? bo kolega mi wczoraj narobił
                                          ochoty a potem się okazało, że mu w trakcie gaz się skończył :-> no i zostałam
                                          sama z ochotą na bakłażana, chlip. Piwo mam :))
                                          • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 14:17
                                            Ty masz piwo, ja mam gaz w nieograniczonych ilościach, z bakłażanem
                                            też jakoś damy radę :)
                                            • dwausmiechy Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 14:19
                                              no nie wiem jak damy radę, bo nie mogę pizzy skończyć :)) chce ktoś kawałek?
                                              • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 14:21
                                                za dobrą pizzę ćwierć duszy oddam !
                                                • dwausmiechy Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 14:23
                                                  to masz! :))
                                                  (cyrograf podpisany... sosem pomidorowym )
                                                  • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 14:27
                                                    a oto w zamian ćwiartka mojej duszy - towar co prawda pośledni,
                                                    uczuć wyższych ani sladu, ale zawszeć dusza jest dusza ;)))

A ja zasiadam do tej pizzy, mmm.... orgazm podniebienia ;))))
                                                  • dwausmiechy Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 14:33
                                                    a, to ja do kompletu ściągnę ze sznurka te wyższe uczucia, świeżutkie, wyprane
                                                    z plam i kurzu, a Ty się zajmij zaspokojeniem tych niższych :)) nie mam nic
                                                    naprzeciw :)) musi być jakiś sprawiedliwy podział ról żeby było ...eee... dobrze:))
                                                  • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 14:38
                                                    może te Twoje wyższe uczucia nie tyle są wyprane co po prostu
                                                    niestosowane dotychczas, co ? jakoś tak wyższe uczucia do kobiet mi
                                                    nie pasują, to się kłóci z charakterem niewiast współczesnych ;)
                                                  • dwausmiechy Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 25.10.07, 14:43
                                                    nie zapominaj że ja mam 70 lat, co najmniej :))
                                                    jedynie z duchem czasu idąc uczucia wyższe pokryłam impregnatem z spreparowanego
                                                    wosku pszczelego (wg zalecen babci Leonilii) i teraz żadne paskudztwa się ich
                                                    nie imają :))
                                                  • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 26.10.07, 11:42
                                                    skoro masz 70-tkę to w Krakowie możesz bezpłatnie jeździć
                                                    komunikacją miejską :D
                                                  • dwausmiechy Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 26.10.07, 12:00
                                                    a co ? Ty mnie śledzisz? :D postanowiłam wspierać MPK i kupuje ciągle bilety, a
                                                    co, jak szaleć to szaleć :)) w moim wieku to juz można mieć swoje fanaberie:))
                                                  • seweryn_makatka Re: Chciałbym być gdzie indziej teraz 26.10.07, 12:04
                                                    żwawa figlara musi z Ciebie być najwyraźniej ;))))
                                                    Ale mimo wszystko przypominam - lepiej zamiast biletu legitymacja
                                                    rencity bądź emeryta. A nadwyżki finansowe można przeznaczyć na
                                                    ciepłe bambosze chociażby, zima u wrót !
    • facettt A ja Chciałbym być tu, gdzie jestem :) 26.10.07, 16:02
      Tylko zeby pieniadze byly gdzie indziej, tzn. w mojej kieszeni :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka