sunrise1 08.08.03, 17:38 Czy ma ktoś ochotę na deszcz? Dziś mam go w sobie aż nadto :((((((( z:( ps z góry informuje, ze nie mam zamiaru nikogo utopić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taka_tam Re: przynoszę deszcz... 08.08.03, 18:48 wszędzie słońce, a w tobie deszcz? jak to być może?! sunrise... jutro wstanie nowy dzień i przyniesie na pewno trochę optymizmu, którego szczerze życzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re: przynoszę deszcz... 08.08.03, 19:16 taka_tam napisała: > wszędzie słońce, a w tobie deszcz? jak to być może?! sunrise... jutro wstanie > nowy dzień i przyniesie na pewno trochę optymizmu, którego szczerze życzę :-) We mnie ...słońce zgasło. Znowu będę płacić.....deszczem. z:( dziękuję za słowa otuchy Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: przynoszę deszcz... 08.08.03, 19:17 To chyba w wielu osobach tak bezlitośnie dzisiaj pada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re: przynoszę deszcz... 08.08.03, 19:25 dziwne , jak cudze nieszczęście może być pocieszające, ale ...nie dla mnie. Może tylko łatwiej się zrozumieć. też pozdrawiam z ;( boję się, że tym razem nie utrzymam się na powierzchni Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta28 Re: przynoszę deszcz... 08.08.03, 20:47 sunrise1 napisała: > dziwne , jak cudze nieszczęście może być pocieszające, ale ...nie dla mnie. > Może tylko łatwiej się zrozumieć. > > też pozdrawiam > > z ;( > > boję się, że tym razem nie utrzymam się na powierzchni Proszę, utrzymaj się, jeszcze tylko płacz będzie gościł w nocy, a radość może przyjdzie o poranku? Zycze Tobie tego i Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re: przynoszę deszcz... 08.08.03, 23:48 > > boję się, że tym razem nie utrzymam się na powierzchni > > Proszę, utrzymaj się, jeszcze tylko płacz będzie gościł w nocy, a radość może > przyjdzie o poranku? Zycze Tobie tego i Pozdrawiam Deszcz zalał moje wnętrze, nie tylko serce, ale i umysł, każdą jego część, każdą komórkę mojego istnienia.... Czekam poranka, noc bywa chłodna. dziekuję Z ;( Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: przynoszę deszcz... 08.08.03, 22:15 Ja poproszę o kropelki deszczu, brzęczące na szybie. Przyjemniej będzie przyjemnie zasypiać, słuchając szmerowej bajki deszczu i jutro z rana powietrze będzie rześkie.:) Ale juz jutro poproszę o słoneczko.:) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re: przynoszę deszcz... 08.08.03, 23:51 white.falcon napisała: > Ja poproszę o kropelki deszczu, brzęczące na szybie. Przyjemniej będzie > przyjemnie zasypiać, słuchając szmerowej bajki deszczu i jutro z rana powietrze > > będzie rześkie.:) Ale juz jutro poproszę o słoneczko.:) Gdyby miała w sobie kropelki, przeslała bym Ci je wraz z powiewem wiatru, niestety to, co jest we mnie to przykra nawałnica, która nie da mi zasnąć. W zamian przesyłam życzenie samych dobrych snów. z:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorący Re: przynoszę deszcz... IP: *.resetnet.pl 09.08.03, 00:15 sunrise1 napisała: > > Czy ma ktoś ochotę na deszcz? Dziś mam go w sobie aż nadto :((((((( > > z:( > > ps z góry informuje, ze nie mam zamiaru nikogo utopić Czyżby złoty deszczyk! No nie wiem cazy mam ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: przynoszę deszcz... 09.08.03, 01:23 Im gwałtowniejsza i mocniejsza nawałnica tym szybciej mija.... Pozdrawiam podając parasol Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: przynoszę deszcz... 09.08.03, 01:39 jmx napisała: > > Im gwałtowniejsza i mocniejsza nawałnica tym szybciej mija.... > > Pozdrawiam podając parasol > A po burzy bywa piękna tęcza i słońce. Tyle, że je należy dostrzec i utrwalić w myślach i pamięci, by startować od tego widoku codziennie budząc się rano i popijając kawę z bułeczką. Pozdrawiam, jmx.:) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 jmx 09.08.03, 12:06 dziękuję za parasol- jest mi potrzebny.. To moze śmieszne, ale wytglądam po tej nocy niczym opuchnięta ryba. Zużyłam całe pudełko husteczek i boli mnie głowa. z Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: jmx 09.08.03, 14:20 sunrise1 napisała: > > dziękuję za parasol- jest mi potrzebny.. To moze śmieszne, ale wytglądam po tej nocy niczym opuchnięta ryba. Zużyłam całe pudełko husteczek i boli mnie głowa. > > z To taki był ten deszcz.:(((( Mam nadzieję, że jednak dziś już świeci w duszy Twojej słoneczko, czego z całego sokołkowego serca Ci życzę. A poza tym - czy ryby bywają opuchnięte? Nie widziałam takich. Odpuchnij może, bo naukowcy będą mieli problem, do jakiej kategorii taką rybę zaklasyfikować. ;))) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re: jmx 09.08.03, 18:48 white.falcon napisała: > To taki był ten deszcz.:(((( Mam nadzieję, że jednak dziś już świeci w duszy > Twojej słoneczko, czego z całego sokołkowego serca Ci życzę. A poza tym - czy > ryby bywają opuchnięte? Nie widziałam takich. Odpuchnij może, bo naukowcy będą > mieli problem, do jakiej kategorii taką rybę zaklasyfikować. ;))) Będą zatem mieli ciekawy materiał badawczy. A niebo płacze dziś ze mną. Przepraszam. Nie użalam sie nad sobą. Nie to mi w głowie. Wiem, tylko, że zawsze potraficie w jakikolwiek sposób pomóc. pozdr. z > > Pozdrv.:) > Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: jmx 10.08.03, 14:09 sunrise1 napisała: > Będą zatem mieli ciekawy materiał badawczy. > A niebo płacze dziś ze mną. > Przepraszam. Nie użalam sie nad sobą. Nie to mi w głowie. > Wiem, tylko, że zawsze potraficie w jakikolwiek sposób pomóc. > > pozdr. > > z Jakoś tak wolę, by Ci naukowcy nie mieli takiego kłopotu. Im będzie spokojniej. ;) Mam nadzieje, że dziś jest już lepiej. Pomimo deszczyku za oknem, życzę, by w duszy i serduszko nie było Ci deszczowo.:) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
rb13 Re: przynoszę deszcz... 09.08.03, 10:09 Dla sunrise 1 : Królowa deszczu Deszcz pieśń rzęsistą kończyć śpiewa Spłakane deszczem stoją drzewa Wciąż jeszcze pada , siąpi i mży A już z ziemi podrywają się mgły Srebrne niczym nitki babiego lata I każda z nich wilgocią oplata Drzewa , krzewy i leśne ziele I ponad runem płynąc się ściele Pyłem diamentowych gwiazd Aż dosięgając ptasich gniazd Kiedy wszystko dźwięczy rosą Już z nieba promienie blask niosą Złotem kobierzec przetykany Kolorami jesieni wyhaftowany Purpurą, miedzią , szarego brązu Blasku złota i połyskiem mosiądzu Przyozdobiony kroplami wody Niczym perłami wielkiej urody Ostatnia kropla deszczu brzęczy Kiedy z łuku różnobarwnej tęczy Zroszonej kroplami srebrnej rosy Na polanę gdzie kwitły wrzosy Zeszłaś do mnie mgłą otulona Promieniami słońca wyzłocona Cała wilgocią pachnąca powiewną Czyś Ty Deszczową królewną ? Z płaszczu wilgoci płynęły słowa Nie .Jestem jesieni życia królowa A ty mimo wilgoci - poczujesz żar Przyniosłam ci złotej jesieni czar Ona jeszcze cię miłością opromieni Z popiołu w ogień uczucia zmieni Daję ci kwiaty deszczem skąpane Piękne są - jak uczucia zapomniane Przyniosłam ci też zapach wiosny Pachnie orzeźwiająco jak te sosny Z igłami ddżu perłami ozdobione Co mimo upływu lat wciąż są zielone Daje ci w darze też róże czerwone Miłością pachnące, wilgocią zroszone I nie mów - miłość już przeminęła Ona dopiero w jesieni się zaczęła Gdy szłaś poświatą srebrną otulona Opadła mi z oczu deszczu zasłona Bo pod welonem z mgły ujrzałem Twarz którą ze snów swoich znałem To z sennych marzeń ma kochanka Co odchodziła z nastaniem poranka Unosząc się w lekkim mgły obłoku I znów muszę czekać na nią zmroku Dziś w nocy przyszła do mnie nad ranem Od dziś Miły na zawsze z tobą zostanę Powiedziała - i z mgieł palto zrzuciła Wszystko co ukryte przede mną odkryła Jestem Deszczu Królowa -moje kochanie Co już na zawsze z tobą tu pozostanie A kiedy z wilgoci płaszczem mnie utuliła To cały jesienny smutek ze mnie zmyła I śpiewałem z nią wspólną pieśń miłosną Jakbym pomylił jesień życia z wiosną Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Sunrise:) 09.08.03, 17:20 Sunrise:) Po każdym deszczu, po każdej burzy, zawsze wychodzi tęcza ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re: Sunrise:) 09.08.03, 18:46 dzieki ka, ale myślę, że nie tym razem. Nie każdą dziurę da się załatać. z:( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Sunrise:) 09.08.03, 19:03 Sunrise:) Każda dziurę można załatać, trzba tylko tego chcieć ... :-))) A Ciebie stać na dużo :-) Bo masz serce :-))) Uśmiechnij się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re: Sunrise:) 10.08.03, 08:28 ka_27 napisał: > Sunrise:) > > Każda dziurę można załatać, > trzba tylko tego chcieć ... :-))) > A Ciebie stać na dużo :-) > Bo masz serce :-))) > ka_27 Jesteś niepoprawnym optymistą, ale dostrzegasz :) z Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Sunrise:) 11.08.03, 07:33 Sunrise:) Miłego dnia, pełnego Słońca, nie tylko na niebie :-))) Dzieńdobry :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re: Sunrise:) 11.08.03, 15:18 Dziękuję(wiesz za co:) z:) ( no i się uśmięchnęłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Sunrise:) 11.08.03, 15:21 Sunrise:) Jak to dobrze widzieć, że nie tylko Słońce dziś jaśnieje :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś