Dodaj do ulubionych

Im dłużej.............

IP: 195.116.222.* 12.08.03, 10:48
Im dłużej żyje ,tym coraz bardziej jestem przekonany ze „ludzki” świat stoi
na głowie.
Ideały się zdewaluowały.... a ludzkość pokazuje co krok swe okropne oblicze.
I nie pisać mi tu ze nie wszyscy tacy są.. to wiem tylko czemu wiodąca zgraja
to właśnie ci źli?
Obserwuj wątek
    • apf Re: Im dłużej............. 12.08.03, 11:02
      Gość portalu: belbo napisał(a):

> Im dłużej żyje ,tym coraz bardziej jestem przekonany ze „ludzki” św
      > iat stoi
      > na głowie.
      > Ideały się zdewaluowały.... a ludzkość pokazuje co krok swe okropne oblicze.
      > I nie pisać mi tu ze nie wszyscy tacy są.. to wiem tylko czemu wiodąca zgraja
      > to właśnie ci źli?

Odwracając kota ogonem można powiedzieć, że to świat ludzki nie spełnia twoich
      oczekiwań, bo jesteś ... idealistą!
    • mandaryn_ka Re: Im dłużej............. 12.08.03, 11:04
      Ano temu, że tak trudno oprzeć się pokusie.
      Ano temu, że to, co najlepsze materialnie ukryte jest pod ciężarem, którego
      nie chce się podnosić, i szuka się najłatwiejszych rozwiązań. Te najłatwiejsze
      rozwiązania sprowadzają się do czynów zabronionych, nieuporządkowanych w
      szeregu społecznie obowiązujących norm moralnych.
      Ano temu, że nie rzadko powoduje nami tak niskie uczucie jak zazdrość, która
      bywa najczęściej powodem tędu do zła...
      Ano temu...że pewne wzorce, zachowania wynosimy z domów rodzinnych, w których
      niezawsze otrzymaliśmy elementarne przygotowanie do życia w celibacie od
      wszelkiego zła...
      • Gość: belbo Re: Im dłużej............. IP: 195.116.222.* 12.08.03, 11:15
        to tylko usprawiedliwienia.. usprawiedliwiac to my sie lubimy.
        a głupota dalej panoszy sie po swiecie.. nic sie nie zmienia przez wieki cale!
        • ja_nek Re: Im dłużej............. 12.08.03, 11:27
          Tak było, jest i niestety będzie.
          A punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a każdy (okay większość) jak ma
          możliwość na tym skorzystać podłoży świnię drugiemu, bez wyrzutów sumienia.

pozdrawiam
          janek
          • Gość: belbo Re: Im dłużej............. IP: 195.116.222.* 12.08.03, 11:30
            tylko co JA tu robie?
            • mandaryn_ka Re: Im dłużej............. 12.08.03, 11:36
              A Ty tu jesteś Konradem "i cierpisz za Miliony"...:-)
              • Gość: belbo Re: Im dłużej............. IP: 195.116.222.* 12.08.03, 11:38
                dupa.. nie cierpie tylko krew mnie zalewa.. jak mysle o przyszłosci to mam
                odruchy wymiotne.. o dzieciach wole w ogule nie myslec.. w koncu chce byc
                odpowiedzialna jednostka społeczna...
        • mandaryn_ka Re: Im dłużej............. 12.08.03, 11:34
          Podejrzewam, że na zadane w Twym wątku pytanie nawet sam Salomon nie znalazłby
          odpowiedzi. Zatem pociesz się tym, co my mamy Ci w tej kwestii do powiedzenia.
          A po części odpowiedź jest zawarta właśnie w Twym pytaniu i brzmi ona :
          Ano dlatego, że jesteś ludźmi,
          ludźmi słabymi,
          niedoskonałymi,
          wciąż błądzącymi...
          • Gość: belbo Re: Im dłużej............. IP: 195.116.222.* 12.08.03, 11:41
            a gdzie nauki które nam z uporem od wieków do czerepów wbijaja.
            może lepiej by było sie przyznac jacy jestesmy a nie ciagle zasłaniac sie
            jakimis płaszczykami czy parawanami..
            właśnie.. jest takie ulubione sólwo w tym kraju jak lustracja.
            może lustracje postawy zyciowej społeczeństwa ogłosić. niech sie ludziska
            lustrują!
    • sosnowa_igielka Re: Im dłużej............. 12.08.03, 11:39
      Wiesz, cały problem polega właśnie na tym, by wśród tłumu ludzi złych,
      przeżartych egoizmem, pogonią za ideałami, takich, którzy kroczą po trupach do
      celu, znaleźć te dobre osoby (a naprawdę takich jest wiele). I wtedy życie wyda
      ci się naprawdę piękne ;-)
      • Gość: belbo Re: Im dłużej............. IP: 195.116.222.* 12.08.03, 11:46
        a tych co to Cię kopia ukradkiem , plują w twarz itp..itd.. to co nie zauważasz
        wtedy?
        Nie można mówić ze jak znaleźliśmy dobra to zło już nie istnieje nie ma do nas
        dostępu.
        Wystarczy wyjść na ulice i już masz zła po uszy...

„Potrzebne są zmiany, konieczne są zmiany bo jeśli nic się nie zmieni.. może
        nadejść dzień rebelii.”

Mały przykładzik: W firmie X pani wiceprezes każe wstawać swoim podwładnym gdy
        do nich mówi.
        • irysek1 Re: Im dłużej............. 12.08.03, 11:58

> Mały przykładzik: W firmie X pani wiceprezes każe wstawać swoim podwładnym
          gdy
          > do nich mówi.

Odjeło mi mowe na moment...Gratuluje rozdetego "Ego" ww. pani, a pracownikom
          wspolczuje...

pzdr

I.
          • Gość: buziaczek Re: Im dłużej............. IP: 194.181.60.* 12.08.03, 12:15
            irysek1 napisała:

> Gość portalu: belbo napisał(a):
            >
            >
            > > Mały przykładzik: W firmie X pani wiceprezes każe wstawać swoim podwładnym
            >
            > gdy
            > > do nich mówi.
            >
            > Odjeło mi mowe na moment...Gratuluje rozdetego "Ego" ww. pani, a pracownikom
            > wspolczuje...

"Ego" może ma rozdęte, ale kultura wymaga odpowiedniego zachowania wobec swoich
            szefów. Pracuję w swojej firmie 17 lat i jak dyrekcja do mnie mówi to ja wstaję.
            Pozdr:)))
            >
            > pzdr
            >
            > I.
            • irysek1 Re: Im dłużej............. 12.08.03, 12:27
              oczywiscie to swiadczy o pracowniku żle gdy siedzi, kiedy szef mówi STOJĄC,
              ale... jesli szef KAŻE wstawac, to cos chyba jest nie tak...a w kazdym razie
              jeszce gorzej swiadczy o szefie( owej w tym wypadku)

pzrd

I.
            • apf Re: Im dłużej............. 12.08.03, 12:27
              Gość portalu: buziaczek napisał(a):

> "Ego" może ma rozdęte, ale kultura wymaga odpowiedniego zachowania
              > wobec swoich szefów. Pracuję w swojej firmie 17 lat i jak dyrekcja
              > do mnie mówi to ja wstaję

No tak, jak się pracuje w Ministerstwie to tam dworskie zwyczaje ...
              • Gość: buziaczek Re: Im dłużej............. IP: 194.181.60.* 12.08.03, 12:52
                apf napisał:

> Gość portalu: buziaczek napisał(a):
                >
                > > "Ego" może ma rozdęte, ale kultura wymaga odpowiedniego zachowania
                > > wobec swoich szefów. Pracuję w swojej firmie 17 lat i jak dyrekcja
                > > do mnie mówi to ja wstaję
                >
                > No tak, jak się pracuje w Ministerstwie to tam dworskie zwyczaje ...
                >

To ciekawe, a skąd wiesz??? (Nie jest to Ministerstwo)
                • apf Re: Im dłużej............. 12.08.03, 13:03

> To ciekawe, a skąd wiesz??? (Nie jest to Ministerstwo)

Z adresu ip wynika, że piszesz z domeny Ministerstwa Pracy

Przepraszam, ale to zboczenie zawodowe, jak widzę fragment numeru ip
                  to szukam domeny, czasem nie można jednoznacznie określić, ale w tym
                  wypadku cała klasa C jest przypisana do Ministerstwa Pracy
                  • Gość: buziaczek Re: Im dłużej............. IP: 194.181.60.* 12.08.03, 13:14
                    Ok podlegam... Gdzie w takim razie pracujesz, skoro to Twoje zboczenie zawodowe
                    Czy w policji?
                    • apf Re: Im dłużej............. 12.08.03, 13:43

> Ok podlegam... Gdzie w takim razie pracujesz, skoro to Twoje zboczenie
                      zawodowe
                      >
                      > Czy w policji?

Tak, w 13-stym Komisariacie Internetowym:))
                • ja_nek Re: Im dłużej............. 12.08.03, 13:15

> a tych co to Cię kopia ukradkiem , plują w twarz itp..itd.. to co nie
                  zauważasz wtedy?

Wbrew pozorom większością ludzi kierują żądze i niskie intynkty we wszystkich
                  dziedzinach życia. Stąd intrygi, podkładanie świń, nieczyste zagrania. Jeśli
                  tylko X może skorzystać na zrobieniu krzywdy Y, to to zrobi.
                  Są wyjątki, ale chwilami ma się wrażenie, że ludzie zachowują się jak zwierzęta.
    • Gość: znajoma Re: Im dłużej............. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 13:48
      .............czas płynie a ludzie tacy sami :))......dorośnij Belbo!!!:))
      • apf Re: Im dłużej............. 12.08.03, 13:50
        Gość portalu: znajoma napisał(a):

> .............czas płynie a ludzie tacy sami :))......dorośnij Belbo!!!:))

właśnie, nie mazgaj się, tylko dorośnij!!
        • Gość: Belbo Re: Im dłużej............. IP: *.kulczyktradex.com.pl 12.08.03, 19:04
          problem w tym ze mi się nie chce ... bo to oznacza bycie takim jakimi się
          brzydzę..
          Odpowiedzialnym być to już zupełnie inna sprawa.. nie tak obrzydliwa :)
          • elzbieta28 Re: Im dłużej............. 12.08.03, 20:56
            Gość portalu: Belbo napisał(a):

> problem w tym ze mi się nie chce ... bo to oznacza bycie takim jakimi się
            > brzydzę..
            > Odpowiedzialnym być to już zupełnie inna sprawa.. nie tak obrzydliwa :)

Nie zawsze, można pozostać sobą i mieć ideały, można się podnosić po każdym
            uderzeniu i iść dalej...To jest na pewno trudniejsza droga, ale możliwa. W
            takim przypadku trudno liczyc na powodzenie wśród tłumów, ale pozostaje godność
            a to jest ważne. Pozdrawiam
    • Gość: zahedan Re: o tempora,o mores IP: *.protonet.pl 12.08.03, 20:23

> Im dłużej żyje ,tym coraz bardziej jestem przekonany ze „ludzki” św
      > iat stoi
      > na głowie.
      > Ideały się zdewaluowały.... a ludzkość pokazuje co krok swe okropne oblicze.

możec tak być ja ty pisać ale chyba ty z ten świat narazie nie myśleć
      zrezygnować...? :-DDDDDDDDDDDDDDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka