Dodaj do ulubionych

Uwaga oszuści z be2.pl !!!

• Gość: Nemo Mój sposob na rozwiazanie umowy z BE2 IP: *.acn.waw.pl 16.11.08, 20:45
      Czesc.

Mnie sie udalo rozwiazac z nimi umowe w inny sposob niz faxem. Otoz wyslalem im
      maila z zalacznikiem skanu rezygnacji jaka sobie zyczyli przy faksie, czyli
      dokument z wlasnym podpisem. W tresci maila dopisalem, ze taka forma wysylki
      dokumentu jest dopuszczalna przez polskie prawo cywilne, a e-mail moze być
      dowodem podczas rozstrzygania ewentualnych sporów prawnych pomiędzy mną a nimi,
      oczywiście na moją korzyść.

I TO WYSTARCZYLO!!! Po paru godzinach ktos odpowiedzial na niego ze rezygnacja
      przyjeta a po zalogowaniu sie na portal w sekcji o koncie premium info o
      automatycznym przedluzeniu konta w danym dniu zniknelo!!!

Pozdrawiam i zachecam do pojscia w moje slady, poziom be2 nie jest wart tego co
      iferuje. To typowa internetowa wydmuszka

Nemo
      • limak400pl Re: Mój sposob na rozwiazanie umowy z BE2 11.03.18, 17:15
        Siemanko podalbys mi kontakt do siebie? Mam ten sam problem z tymi oszustami...
      • meg1480 Re: Mój sposob na rozwiazanie umowy z BE2 07.09.18, 22:02
        ja też bym prosiła o pomoc mam dziadom płacić 300? za coś czego nie używam ???
      • bejatao55 Re: Mój sposob na rozwiazanie umowy z BE2 06.12.18, 18:25
        Poproszę o informacje jak poradzić sobie z oszustami. Nie wiem czy mam płacić 300zł za coś czego nie używam
      • kseniaksenia100 Re: Mój sposob na rozwiazanie umowy z BE2 02.04.23, 14:00
        Dzień dobry. Udało Ci się rozwiązać umowę z b2 . Czy jest możliwość pomocy od Ciebie ?
      • antozhukooo Re: Mój sposob na rozwiazanie umowy z BE2 23.02.25, 09:51
        Portal randkowy- elitemeetsbeauty.com Ja na portalu 2 lata temu poznałam wspaniałego człowieka.Obydwoje jesteśmy po rozwodzie, nasze dzieci w podobnym wieku bardzo się polubiły.
    • anna_banasiuk Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 19.11.08, 22:08
      Absolutnie się z Tobą zgadzam, ja do dziś dostaję od nich jakieś
      idiotyczne mejle.
      Lepiej korzystać z polskich rozwiązań np. Maszrandke.pl, bo za darmo
      i w ogóle super.
      • meg1480 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 07.09.18, 21:59
        czy to są meile o windykacji zeby płacic
        • meg1480 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 07.09.18, 22:00
          bo ja tez dostaje takie i nie wiem czy płacic
    • Gość: oliff25 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 16:33
      Po lekturze powyższego wątku widzę ile miałam szczęścia, że ustrzegłam się przed
      bliższym "związkiem" z portalem randkowym be2, choć dużo nie brakowało bym
      zakupiła ową "randkową przepustkę" w postaci Konta Premium. Impulsem była
      wiadomość od tajemniczego Orpheusa :), na którą nie mogłam odpowiedzieć, bo
      przekierowało mnie automatycznie na stronę dokonywania płatności za pełną
      rejestrację. Dzięki Wam nie dałam się naciągnąć, podziękowania dla wszystkich
      życzliwych dzielących się własnymi doświadczeniami!!!!!

Ps. Orpheus jeśli przypadkiem to przeczytasz napisz do mnie na oliff25@gmail.com
      bo na be2 już mnie nie będzie :):P
    • Gość: Grace7 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.eranet.pl 20.11.08, 20:20
      Podobnie jak Grzegorz i wielu innych ja właśnie zostałam okradziona przez
      oszustów z be2.pl.Samotność jest straszna i miałam nadzieję, że może kogoś
      odpowiedniego poznam rejestrując się na "profesjonalnym" portalu randkowym be2
      na początku listopada br.Następnie byłam bombardowana informacjami z serwisu
      be2, że muszę wykupić konto Premium, bo interesujący mężczyzna przesłał mi
      wiadomość i zdjęcia, ale mogę je zobaczyć dopiero jak wykupię Premium.W reklamie
      miesięczna opłata za konto Premium wynosiła 39,90 zł.Zdecydowałam się tyle
      zapłacić kartą kredytową, ale zostałam okradziona i z mojego konta zabrano mi
      240,-zł jako opłatę 6 miesięczną.Zaraz chciałam wycofać się z umowy, ale że
      obejrzałam zdjęcia i przeczytałam wiadomości od "interesującego", podstawionego
      mężczyzny, kryjącego się za pseudonimem North z Bydgoszczy /w innym portalu
      randkowym Sympatia figuruje on jako Karol12.... i też zamieścił tam album zdjęć/
      przedstawiciel be2 Tadeusz Malicki stwierdził, że umowy zerwać nie mogę.Po
      ściągnięciu ode mnie pieniędzy przez be2 oszust-North natychmiast zakończył
      naszą wirtualną znajomość i przez telefon wyjaśnił, że jest współpracownikiem
      be2 i służy jako przynęta w wyciąganiu pieniędzy od uczciwych kobiet, które chcą
      sobie życie ułożyć.Do telefonu dał swoją konkubinę, żeby zaświadczyła, że on
      jest już zajęty i nie zamierza szukać znajomości w internecie.Tadeusz Malicki
      nie zechciał wyjaśnić mi tej sytuacji, nie odpowiadał na pytania i podawał
      sprzeczne informacje lub pisał kompletne bzdury.Z 11 mężczyzn poleconych mi
      przez be2 żaden nie odpowiedział na moje wiadomości ani nie podziękował za
      zainteresowanie.Myślę, że oni istnieją tylko w wirtualnej rzeczywistości be2 lub
      nie zakupili konta Premium i moje wiadomości są dla nich zablokowane.Żałuję, że
      wcześniej nie przeczytałam listu od Grzegorza i innych ostrzegających przed
      oszustami z serwisu be2.pl.W banku zastrzegłam swoją kartę kredytową, by oszuści
      nie mogli więcej mnie okraść tak jak i inną internautkę, której bez jej wiedzy
      zabrali 300,-zł.Myślę, że osoby oszukane powinny zgłosić tę sprawę policji lub
      złożyć doniesienie do prokuratury, by oszuści nie czuli się bezkarnie i nie
      bogacili się okradając uczciwych ludzi.
      Pozdrawiam, Maria /Gracetorun@hotmail.com/
      • Gość: Edyta Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.mnc.pl 21.11.08, 16:43
        O jejku ale mnie nastraszyliście. Dwa tygodnie temu kupiłam to
        cholerne konto za niecałe 10 zł. Przed chwilą wypowiedziałam umowę.
        Czy coś mi to da?
        Edyta
    • marika1981 www.maszrandke.pl 22.11.08, 00:24
      Witaj,
      w tytule masz adres strony, którą osobiście Ci polecam. Przede
      wszystkim jest polska, nie tak jak ta, o której piszesz, zawsze
      można zadzwonić i pogadać. Druga sprawa, to jest bezpłatna i to w
      niej lubię. Ma test osobowości i też nie jakiś z kosmosu, tylko
      zrobiony przez psychologa z PTT. Nie wiem, czemu ludzie dają się
      nabierać na te niemieckie wynalazki, jak u nas są o wiele lepsze. Ma
      maszrandke.pl masz to samo i to za darmo. Pozdrawiam
    • Gość: gonet Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.centertel.pl 24.11.08, 21:19
      Witaj,,,takie jest moje powitanie na be2,prawie codziennie dostaje
      listy z moim porównanym indeksem.Jakos tak sie złożyło że nie
      opłaciłam na szczęście swego uczestnictwa ponieważ mogłam to
      testować za darmo.napisałam chyda z kilkadziesiąt listow,na zaden
      nie otrzymałam odpowiedzi.Niejednemu panu udostepniłam
      zdjęcie,,odpowiedzi nie nadeszły.Byłam,,niby tą ,,wybraną,, nie
      musiejacą wnosić opłaty przez pół roku,,.Również otrzymuje oferty z
      drugiego końca Polski,,choć zaznaczyłam wyrażnie rejony z jakich
      chcę otrzymywać propozycje.Zwiększyłam wpisy w swoich
      zainteresowaniach,,lecz nadal cisza,,Zauwazyłam również ze tekst
      jest sztampowy za kazdym razem,,jakby nie można było napisac czegoś
      nowego,,raczej usunę swoje dane z tego portalu,,
      • Gość: zuzia Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.ghnet.pl 27.11.08, 18:14
        Mam podobne problem jak Asia, która pisała wcześniej. Nie wykupiłam
        konta, nie podawałam żadnych danych, oczywiście oprócz adresu
        mailowego, a w trakcie usuwania konta pojawiła mi się informacja, że
        konto jest aktywne jeszcze do 30 listopada. Czy jest tu ktoś, kto
        nie płacił w ogóle, a pomimo tego ma jakieś problemy? :/
        • Gość: zuzia Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.ghnet.pl 27.11.08, 19:21
          Ludzie, w żadnym wypadku nie piszcie do nich faksów, nie podawajcie
          żadnych danych, wg regulaminu po skorzystaniu raz z płatnej usługi
          nie można w ogóle odstąpić od umowy:

"Prawo odstąpienia

Użytkownik ma prawo odstąpić od stosunku umownego z be2, opisanego w
          punkcie III (1), w ciągu dwóch tygodni od terminu rozpoczęcia umowy
          (dzień rejestracji) na podstawnie pisemnego oświadczenia wobec be2,
          przesłanego za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres podany w
          punkcie XIII lub pocztą tradycyjną na adres podany w punkcie XIX.

Użytkownik ma takie samo prawo odstąpić od stosunku umownego z be2,
          opisanego w punkcie III (3), w ciągu dwóch tygodni od terminu
          rozpoczęcia umowy (dzień rejestracji), o ile nie skorzystał jeszcze
          z płatnych usług oferowanych przez Serwis. Prawo odstąpienia od
          umowy wygasa z chwilą rozpoczęcia korzystania z płatnych usług."

Od umowy (bezpłatne konto) można odstąpić tylko w ciągu 14 dni od
          rejestracji, pisząc do nich ten faks z danymi, ale podając im dane
          można tylko pogorszyć swoją sytuację. Do tych osób, które nic nie
          płaciły i nie podawały żadnych danych - zmieńcie szybko adres
          mailowy i po problemie, nikt nie będzie Wam groził. Mma nadzieję, że
          to wystarczy. Do osób, które płaciły, ale nie podawały więcej
          danych - zablokować pobieranie z konta i w żadnym wypadku nie pisać
          do nich faksów itd, bo mogą sobie z nich spreparowac pisemne umowy.
          Ehhh, pozdrawiam wszystkich naiwnych, w tym i mnie....

• Gość: WSCIEKŁA Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.gprs.plus.pl 10.12.08, 08:42
          Tak bardzo długo nie czekałam na kod ale nie mogę usunąć profilu
          nieodwołalnie.Co robić?Boję się też aby dalej nie wchodzili na konto
          tym bardziej,że skorzystałam ze znajomego?Pal licho pieniądze,to
          jakoś przeboleję ale martwię się o konto znajomego.Pozdrawiam
    • Gość: bogido1 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 20:44
      Dzięki Grzegorzu za ostrzeżenie ! Ja też zaliczyłem test i byłem o
      krok od podpisania cyrografu ! Jednak coś mnie tknęło gdy nie mogłem
      nawiązać kontaktu z obsługą, choć pisałem tam wiele
      maili.Dopatrzyłem się wtedy..,że f-ma jest z siedzibą w Luxemburgu
      pod nazwiskiem Kowalska.Potem ta umowa trudna do rozwiązania ,
      następnie to forum potwierdziło moje obawy !
      Dzięki i Pozdrawiam!
      Przy okazji ,poszukuję jednej osoby jeżeli nie jest wirtualna :):):)
      chodzi mi o żabka24 z KRAKOWA ! Proszę o kontakt bogido1 KRAKÓW !
      • piotr.k28 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 22.12.08, 22:51
        Rezygnacji z konta premium (a tym samym automatycznego obciazania karty kredytowej) mozna dokonac bez wysylania faksow i podawania dodatkowych danych. Nie jest to proste i intuicyjne poniewaz be2 zdecydowanie nie ulatwia tej procedury swoim klientom, niemniej mozna tego dokonac z poziomu samego serwisu. Jezeli ktos potrzebuje dokladnych wskazowek to prosze o kontakt mailowy.

Czy ktos ze znajomoscia prawa moze mi wytlumaczyc w jaki sposob chronione sa interesy polskiego konsumenta w kontaktach z tak nierzetelna firma zarejestrowana w Luksemburgu? Czy UOKiK moze tu w jakis sposob pomoc? To zadziwiajace ze przez ponad 8 miesiecy jak pojawiaja sie negatywne komentarze na tym forum nie mozna nic zrobic zeby zmienic sytuacje i uchronic kolejnych uzytkownikow przed watpliwymi praktykami be2...
        • Gość: emii11011 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.08, 22:54
          zarejestrowałam sie i zapłaciłam, a pózneij zapomniałam o tym ale właśnie
          przyszło mi cos o tym ze na poczatku stycznia mam zapłacic za kolejne 6
          miesiec:/ czy może mi ktoś pomóc to moj mail co mam zrobić w tej sytuacji??to
          jest moj mail emii11011@interia.pl prosze pomóżcie.
          • Gość: emii11011 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.08, 13:46
            Wydaje mi się ze udało mi się zrezygnować wysłałam skan rezygnacji:)
            Przyszedł mi jakiś dziwny mail :Ihre Nachricht wurde gelesen um Samstag, 27.
            Dezember 2008 05:58:42 (GMT-05:00) New York, Miami, Atlanta, Detroit, Toronto.

Później chciałam sprawdzić czy coś sie zmieniło na koncie be2.pl i pokazał mi
            sie taki komunikat przy logowaniu:
            Nazwa użytkownika,którą podałeś/aś nie jest zapisana w naszej bazie danych.
            Proszę sprawdzić ponownie jej sposob pisania i zwrócić uwagę na duże i małe litery.
        • Gość: Marek-77777 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 82.160.17.* 15.01.09, 12:48
          Witaj, czy możesz podać te wskazówki. marek7777@poczta.onet.pl
          Będę Ci bardzo wdzięczny.
          Pozdrawiam
          • michal_1502 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 16.01.09, 22:24
            Ja również bardzo prosze o te wskazówki odnośnie rezygnacji
            email : michusi@op.pl
            Pozdrawiam
        • meg1480 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 07.09.18, 22:14
          Proszę o pomoc bo nie bardzo wiem co robić , szkoda mi kasy płacić oszustom,ale nie chce żeby mi jakieś odsetki rosły najgorsze ze z tego konta nie korzystam i nawet nie pamiętam hasła a tu jakaś windykacja na meila przychodzi. mój meil

meg1480@gazeta.pl
    • Gość: sloneczko159 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 20:14
      Szukam egon_15 ze Świnoujścia.
      Napisz do mnie sloneczko29@gmail.com
      Nie mogę odebrać Twoich wiadomości.
      "sloneczko159"
    • Gość: sloneczko159 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 20:30
      Szukam egon_15
      sloneczko29@gmail.com
    • slonec-zko159 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 02.01.09, 21:03
      Szukam egon_15
      Napisz do mnie sloneczko29@gmail.com
      Nie mogę odebrać Twoich wiadomości.

"sloneczko159"
    • tapatik Do spamera Kamila 03.01.09, 11:08
      A co Twój post ma wspólnego z be2? Nic. Co więcej widziałem go w wielu innych
      postach. Jak się chcesz zareklamować to załóż sobie odrębny wątek, a nie
      będziesz śmiecić.
    • Gość: Bankowy Jak ostrożnie korzystać z Kart Kredytowych! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.09, 12:29
      Płatności za pomocą kart kredytowych w polskim internecie są bezpieczne jeśli
      korzystacie z pośrednictwa centr autoryzacyjnych. Jest ich w Polsce niewiele:
      BZ-WBK, CKC - Centrum Kart Pekao S.A., Citibank, eService i Polcard.
      Oni ściągną Wam pieniądze za transakcje zawsze i tylko jednorazowo, a następnie
      przekażą podmiotowi u którego robicie zakupy. W tym przypadku taki podmiot nie
      zna danych Waszej karty i nie jest w stanie użyć jej ponownie.
      Inaczej sprawa wygląda, jak przekażecie podmiotowi dane karty bezpośrednio - tak
      jak w tym przypadku be2. Wtedy możecie spodziewać się wszystkiego, dopóki Wasza
      karta jest aktywna i może być dokonywana jej autoryzacja na określoną kwotę.
      Trzeba być w takich przypadkach ostrożnym, bo podanie takiemu podmiotowi danych
      karty płatniczej to trochę tak, jakbyście im zwykłą kartę do bankomatu wysłali
      im w kopercie razem z nr PIN ( ufając, że sobie wypłacą ile trzeba i Wam kartę
      odeślą ) :)
      Większość podmiotów korzysta z pośrednictwa centr autoryzacyjnych, może poza
      liniami lotniczymi i hotelami ( które często chcą numer karty dla własnej
      wiadomości celem zabezpieczenia rezerwacji, gdyby rezerwujący nie zjawił się w
      hotelu, nie anulując rezerwacji ).
      Pozdrawiam
    • Gość: Bankowy Podejrzenia co do praktyk Be2 IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.09, 12:59
      Do praktyk serwisu be2 mam podstawowe zastrzeżenie:
      - serwis od początku NIEPRZEJRZYŚCIE informuje klienta oferując zakup np. "Konta
      Premium" o OKREŚLONYM (mimo, że tak na prawdę jest nieokreślony) czasie trwania
      3, 6 i 12 miesięcy, za cenę, która nie jest uwidoczniona, bo "3 miesiące po
      79,90 zł miesięcznie" albo "12 miesięcy po 39,90 miesięcznie" nie jest ceną
      całkowitą. Dopiero podczas próby płatności pojawia się właściwa zsumowana cena.
      Analogicznie supermarket mogłyby podawać ceny 1 kg cukru po okazyjnej cenie 99
      gr !!! (za 100 gram ) hehe :)
      Dopiero na kasie wyskakiwałaby właściwa cena - 9,90 zł !
      I jak sądzicie? Co na to powiedziałaby inspekcja handlowa i organizacje
      zajmujące się ochroną praw konsumentów ? ;)
      Poza tym:
      Informacja, że konto będzie automatycznie przedłużone jest dopisana w sposób
      mało widoczny - szare małe literki (za to wytłuszczony jest napis "CZAS TRWANIA"
      3, 6 albo 12 miesięcy - co może sugerować, że umowa jest na czas określony), to
      może moim zdaniem być w przypadku sporu sądowego uznane na korzyść kupującego,
      który nie został w należyty sposób powiadomiony o umowie jaką zawiera.
      • Gość: naiwna2010 Re: Podejrzenia co do praktyk Be2 IP: *.limes.com.pl 13.02.10, 11:24
        Proszę mi powiedzieć jakie sa szanse rezygnacji? piszą, że mailowo oraz faksem.
        Ja napisałam odpowiedzi na poniższy tekst, któy dostałam i ciagle jest
        generowana ta sama treść:
        Szanowny Użytkowniku be2,
        >
        > Dziękujemy za wiadomość.
        >
        > właśnie otrzymałeś automatyczną odpowiedź na Twoje pytanie.
        >
        > Aby usunąć profil, należy zalogować się używając swojej nazwy użytkownika w
        be2, następnie wybrać "Ustawienia" w menu po prawej stronie, "Ustawienia
        profilu" i usunąć profil.
        >
        > Wskazówka dla użytkowników Konta Premium:
        >
        > Jeśli chcesz dokonać rezygnacji z konta premium prosimy bezpośrednio udzielić
        odpowiedzi na tą wiadomość. Wiadomość ta powinna zawierać następujące dane:
        > - imię i nazwisko
        > - nazwa użytkownika
        > - adres email, który został podany podczas rejestracji
        > - aktualny adres e-mail, jeśli nie jest on identyczny z tym podanym podczas
        rejestracji.
        >
        > Po otrzymaniu wyżej wymienionych danych zatrzymamy automatyczne przedłużenie
        konta premium. Prosimy pamiętać,iż rezygnacja z konta premium musi zostać
        złożona najpóźniej w terminie 14 dni przed jego automatycznym przedłużeniem.
        >
        > Jeśli zakup konta premium został przeprowadzony za pomocą usługi Moneybookers
        lub przelewem, złożenie rezygnacji nie jest konieczne.
        >
        > Jeśli wiadomość ta nie dostarczyła Ci informacji, której oczekiwałeś, prosimy
        zwrócić się do serwisu obsługi klienta be2 odpowiadając bezpośrednio na tą
        wiadomość e-mail.
        >
        > Z wyrazami szacunku.
        >
        > Serwis obsługi klienta be2
        >
        >
        > www.be2.pl
        >
        > be2 – Znajdź Swoją drugą połówkę
        >
        >
        > be2 S.à.r.l. - 12, rue Jean Engling - L-1466 Luxembourg
        > Commercial Register Luxembourg, B 123206
        > Authorisation 118042/A
        > Directors: Andreas Etten, Dr. Robert Wuttke
        I nic, wysłałam faks i napisałam list z rezygnacją do Luxemburga i nic....co
        teraz, może mi Pan poradzić?
        • jarek547 Re: Podejrzenia co do praktyk Be2 24.01.15, 18:00
          W dniu 16-12-2014 założyłem konto w portalu randkowym be2 i zapłaciłem 9,90 na próbę jak przeczytałem negatywne opinie na temat portalu be2 i próbowałem usunąć swój profil wszedłem w ustawienia swojego profilu -najpierw kazano mi zrezygnować z konta premium ,gdy udało w to końcu zrobić i wypełniłem formularz rezygnacją z premium wpisując swoje dane i na końcu wyświetlił mnie się formularz który wypełniałem kazano wydrukować i wysłać faksem nr+48224853472 i 29-12-2014 wysłałem go w regulaminie pisze że mam 14dni na rezygnacje, nie otrzymałem żadnej odpowiedzi konto było nadal nie usunięte Mail serwisklienta@be2.pl jest błędny gdyż próbowałem wysłać potwierdzenie faksu mailem otrzymywałem odpowiedz mojej poczty że mail jest błędny Kartę kredytową zablokowałem gdyż bałem się że wyczyszczą mnie konto Maile z be2 nadal przychodzą propozycjami kobiet gdy wyświetlam maila od nich piszą że nie mogą potrącić mi z konta 239,40zł i mam uaktualnić kartę kredytową i wtedy mogę usunąć konto portalu a jak nie zapłacę straszą windykacją Co mam zrobić w tej sprawie ??
    • Gość: Joanna Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.aster.pl 10.01.09, 19:39
      OSUSCI!!!!!!!!!!!!! NIGDZIE NIE BYLO (PRZYNAJMNIEJ NIE ZAOWAZYLAM)
      INFORMACJI, ZE BEDA ZCIAGAC BEZ MOJEJ WIEDZY PIENIADZE Z KONTA.
      ZORIENTOWALAM SIE ZA POZNO... ZCIAGALI OKOLO ROKU... CO 2... CO 3
      MIESIACE. GDY ZORIENTOWALAM SIE, ZE ZCIAGAJA KASE NAPISALAM DO NICH
      MAILA, ZE ZAMYKAM KONTO I ZE UWAZAM, IZ SA OSZUSTAMI INTERNETOWYMI.
      nIC NIE OFERUJA W ZAMIAN ZA KASE. POPRZEZ SWOJE KONTO W BE2
      PRZESZLAM PRZEZ GECHENNE KROCZKOW, ABY ZAMKNAC PREMIUM. DOSTALAM
      INFORMACJE, ZE W CIAGU GODZINY NA MAILA DOSTANE POTWIERDZENIE
      ZAMKNIECIA KONTA. NIE DOSTALAM MAILA DO DZIS... ALE ZA TO DOSTALAM
      MAILA, ZE NIE MOGA ZCIAGNAC KASY I STRASZA MNIE WINDYKACJA. tO IM
      ODPISALAM, ZE ZGLASZAM SPRAWE DO PROKURATURY I DO SWOJEGO BANKU. 5
      DNIA MIESIACA ZCIAGALI KASE... JEST 10... DZIEN - KONTO MI
      ZABLOKOWALI I STRASZA WINDYKACJA:-))) SLYSZELISCIE O TAKIEJ
      SCHIZIE??? A GDYBYM OT... ZAPOMNIALA ZAPLACIC TO TEZ W CIAGU 5 DNI
      ZAMKNELIBY MI KONTO? :-) TO LUDZIOM ZAMYKA SIE KONTA I STRASZY
      WINDYKACJA JUZ 5-GO DNIA OD PROBLEMU Z PLATNOSICA??? TOZ TO OT
      OSZUCSI. I JAK BOG MI SWIADKIEM MAGLOSNIE SPRAWE W TELEWIZJI ALE
      TAKZE POJDE NA NICH DO SADU.
      • monikart32 rany boskie 11.01.09, 02:50
        Ojej. Byłam zarejestrowana na tym portalu przez kilka ostatnich
        tygodni, bez zakupu konta Premium. Nie wykupiłam go głównie dlatego
        że sposób płatności od razu wydał mi się nieco przekombinowany. I w
        ogóle portal nieprzejrzysty, i te nachalne "już tylko krok dzieli
        cie od zakupu..." na każdym kroku to odesłanie, nomen omen. Bardzo
        mało subtelne, niezbyt inteligentne próby zmanipulowania
        desperatów ;) Profil miałam w ogóle nie uzupełniony - poza mottem -
        a pisali do mnie panowie liściki w stylu "wybrałem Ciebie bo Twoja
        osoba wydaje mi sie najbardziej interesująca" :O
        Ale ostatnio my, użytkownicy bez abonamentu, dostaliśmy
        niepowtarzalną okazję przetestowania portalu na prawach uczestników
        którzy zapłacili - przez ostatni weekend umożliwiono nam swobodną
        komunikację. Sprytny chwyt, prawda? Oczywiście skorzystałam,
        odpisałam do osób, od kórych wczesniej dostałam jakieś, jak się
        domyślałam, wygenerowane przez system wiadomości, i cóż sie
        okazało? odpisał mi tylko jeden pan, nawet wiarygodnie i
        sympatycznie. Więc napisałam kolejną wiadomość, łudząc się że uda
        mi się podtrzymać konwersację i dowiedzieć się o nim czegoś więcej
        przed upływem trzech darmowych dni. Oczywiście odpisał mi dopiero
        po tym weekendzie, nie mogłam wiadomości odczytać. Korciło mnie,
        ale nie miałam kontaktu z innymi, pomyślałam, co, dla jednej osoby,
        od której dostałam jedną wiadomość, abonament za 170 zł? Poza tym
        te same zastrzeżenia o kórych napisałam na początku. Więc kliknęłam
        sobie w gugla i trafiłam do Was. Wątek zalożony prawie rok temu, a
        portal nadal funkcjonuje...i nawet ceny wyższe...A te 170 kilka zł
        to miała być wyjątkowa promocja po darmowym weekendzie, ponoć
        skierowana tylko do nas uczestników tego weekendu i płatność
        promocyjna możliwa tylko po wejsciu na stronke z linka zawartego w
        mailu informacyjnym, i tylko przez 5 dni. Ale co sie okazuje? Otóż
        dziś wchodzę na płatności nie przez tego linka tylko zwyczajnie bez
        logowania, i widzę ze "promocja" powszechnie jednak dostępna, i te
        5 dni też już minęło..Ale to nic. Nie badźmy jak ten pies
        ogrodnika ;) Przykro mi trochę, że ten facet który wydał mi się
        sympatyczny, mógł byc pracownikiem portalu..nawet dośc
        psychologicznie mnie podszedł..napisał dokładnie w takim stylu,
        jaki lubię u mężczyzn. Myślę, że te osoby które do nas w tym
        serwisie pisały, to przeważnie były albo roboty albo właśnie
        pracownicy, i chcę z tego miejsca pogratulowac im znajomości
        technik socjotechnicznych i innych rozmaitych sztuczek
        psychologicznych. Dlatego wydaje mi się naiwnością apelowanie tutaj
        forumowiczów w stylu "taki i taka poznana na be2 odezwij się do
        mnie, nie mogę się z tobą skontaktować" - oni się nie odezwą..
        i tym optymistycznym akcentem..
        ;)
        pozdrawiam
        i byle do wiosny, kochane single :D
        • monikart32 Re: rany boskie 11.01.09, 14:46
          > A te 170 kilka zł
          > to miała być wyjątkowa promocja po darmowym weekendzie, ponoć
          > skierowana tylko do nas uczestników tego weekendu i płatność
          > promocyjna możliwa tylko po wejsciu na stronke z linka zawartego
          > mailu informacyjnym, i tylko przez 5 dni. Ale co sie okazuje?
          > Otóż dziś wchodzę na płatności nie przez tego linka tylko
          > zwyczajnie bez logowania, i widzę ze "promocja" powszechnie
          > jednak dostępna, i te 5 dni też już minęło..

chyba byłam nieco niesprawiedliwa. Bo po pierwsze-tytułem
          sprostowania - nie można wejsc na płatności nie logując się, więc
          jednak weszłam tam ze swojego konta użytkownika, do którego była
          skierowana ta promocja. Więc nie jestem w stanie stwierdzić
          czy "obniżka cen" dotyczy wszytkich i cały czas czy też jest to
          rzeczywiscie, jak napisali mi w mailu, "wyjątkowa trwajaca tylko 5
          dni okazja". Usunęłam konto więc nie mam możliwości sprawdzenia, a
          nie chce mi sie już zakładać nowego, ponieważ aby sie
          zarejestrować, trzeba najpierw przejść przez ten nieszczęsny test
          itd. Wg mnie jaskrawym przykładem nieprzejrzystości portalu jest
          własnie brak mozliwości sprawdzenia cen bez rejestrowania się. W
          ogóle ten cały test osobowości to jakiś jeden wielki wytrych. Co to
          znaczy że masz mozliwośc kontaktu tylko z osobami o zbliżonym
          indeksie? Jak mozna podsumować osobowość człowieka na podstawie
          kilkunastominutowego testu???
          Jest to bardzo duże zawężenie grona potencjalnych "drugich
          połówek" ;/ I nawet przy założeniu, że jest to test rzeczywiście i
          profesjonalny i miarodajny, uwazam że powinni uprzedzać już na
          wstępie, że jest to portal tylko dla osób szukających partnerów
          podobnych do siebie. Bo rozczaruje się ktoś kogo pociągaja
          przeciwieństwa. Nie będzie miał najmniejszych możliwości obejrzenia
          ich profili, nie mówiąc o kontakcie.
          A dużym plusem tego portalu - mówię z pozycji użytkownika, który
          był tam krótko i bez negatywnych doświadczeń z płatnościami - więc
          plusem jest dyskrecja i właśnie nieudostępnianie zdjęć każdemu, bo
          jesli dobrze zrozumiałam, trzeba sie na każde udostępnienie zdjęcia
          konkretnej osobie zgodzić?
          A jak się ma to co znalazłam ponizej - cytat - do wszystkich
          zarzutów a zwłaszcza do ostatnich postów zdaje sie Bankowca, kóry
          pisze że nie korzystaja oni przy ściaganiu płatności z żadnych
          centrów rozliczeniowych tylko robia to na własną rękę.
          oto cytat:
          "Bezpieczne opłaty: Podczas zakupu Konta Premium proces płacenia
          jest nadzorowany przez jeden z największych i najbezpieczniejszych
          systemów płatnści na świecie. "

???
    • Gość: XXXX Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 78.148.79.* 12.01.09, 14:08
      A ja dodam jeszcze cos ciekawego.Otoz moj partner z ktorym jestem 4lata w
      zwiazku,podczas trwania takowego zalogowal sie na tej stronie jako
      samotny,szukajacy przyjazni,szukajacy normalnej:)i otrzymal oferte "bratniej
      duszy" od be2.Owa wirtualna z poczatku znajomsc,po uprzednim wybadaniu zawodu
      stanu posiadania i t p sfinalizowal w obecne swieta i nowy rok.Mieszkamy w Uk i
      nie dalo sie wczesniej.A ze w tej dziedzinie jest perfekcjonista wiec
      nieszczesna kobieta wpadla w jego sidla,nie pierwsza i nie ostatnia zreszta.jego
      okres uczuciowosci trwa mniej wiecej rok,a potem poszukuje nastepnego
      sponsoringu.Bytuje rowniez na innych portalach randkowych i szuka
      normalnej!!!!:)tak ze drogie panie i panowie uwazajcie,bo takich osob nie
      brakuje i to obu plci.Pozdrawiam wszystkich rozsadnych
    • Gość: R202 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 17:28
      iq-polska.eu/?nta0md to ogólno europejska strona na której możesz
      sprawdzić swoj wynik IQ wystarczy ze rozwiazes test. Sprawdz kto ma wieksze IQ
      ty czy twoi znajomi.
    • Gość: MichalJarosinski Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.messagelabs.net 11.02.09, 21:15
      To sa oszusci i nie ma co ukrywc tego faktu !!! Serwis jest biedny !!
      Po zatym zaplacilem rownowarosc 48 funtow(mieszkam w uk ) 7
      miesiecy temu i zapomnialem o tym serwisie na dobre az tu nagle dwa
      dni temu sciagneli mi z konta nasteone 48 funtow!!! A ja tego wogole
      nie chcialem!!! Teraz bede z nimi walczyl !!!! Wstretne zlodzieje !!!
      • Gość: Krzychu Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 213.25.25.* 13.02.09, 13:24
        Niestety też zostałem wmanewrowany w tą opłatę. Śledzę wątek na
        grupach, jeszcze nikt nie napisał jak odzyskać kase. Czy ktoś wie
        jak to wygląda od strony prawnej- ściąganie bez mojej zgody kasę z
        mojego konta. Z tego co wiem to nic nie podpisywałem, a stałe
        przelewy trzeba raczej autoryzować.
        Nie piszcie że trzeba było czytać regulamin- takich wypowiedzi mamy
        już "po dziurki w nosie".
        Może skutecznym sposobem będzie kontakt poprzez prawnika. Próbował
        ktoś wysyłaćdo Luksemburga oficjalne pisma?
        Proszę o rzeczowe odpowiedzi.
        Pozdrawiam
        Krzychu
        • muminek080855 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 19.02.09, 07:37
          Witam. No ja zostałam również wmanewrowana w ten układ. Z tym że ja
          przeczytałam regulamin, tylko że tam nie ma niestety napisane jak trzeba
          zrezygnować , wypowiedzieć ten szajs. Ja napisałam do tych gnojów , robili
          uniki,ale w końcu odpisali mi. załączam to co napisali. Oczywiście mam zamiar
          wysłać to mailem załączając skan ponieważ jeżeli mogłam wpisać się na konto
          klikając na jakieś umowy , to teraz mogę zrezygnować wysyłając maila. ( do
          skutku) , a w uzasadnieniu dlaczego chcę zrezygnować, to im napisze że g....no
          ich to obchodzi i wyzwę ich od oszustów. Oczywiście nie omieszkałam równieŻ
          wysyłać maili do nich,żeby przestali mi wysyłaĆ pie....one maile z propozycja ,
        • muminek080855 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 19.02.09, 07:49
          Witam. No ja zostałam również wmanewrowana w ten układ. Z tym że ja
          przeczytałam regulamin, tylko że tam nie ma niestety napisane jak trzeba
          zrezygnować , wypowiedzieć ten szajs. Ja napisałam do tych gnojów , robili
          uniki,ale w końcu odpisali mi. załączam to co napisali. Oczywiście mam zamiar
          wysłać to mailem załączając skan ponieważ jeżeli mogłam wpisać się na konto
          klikając na jakieś umowy , to teraz mogę zrezygnować wysyłając maila. ( do
          skutku) , a w uzasadnieniu dlaczego chcę zrezygnować, to im napisze że g....no
          ich to obchodzi i wyzwę ich od oszustów. Oczywiście nie omieszkałam również
          wysyłać maili do nich,żeby przestali wysyłać do mnie pie....one maile z
          propozycjami kandydatów, nadaremnie, dalej automatycznie przychodzą . najlepiej
          jak przez chyba dwa tygodnie przychodziło do mnie żebym skorzystała z premium,
          jak ja od dwóch tygodni już to konto miałam. Za każdym razem wrzucałam im na
          maila , co o tym myślę nie przebierając oczywiście w słownictwie i nic. W końcu
          napisali że w związku z modyfikacją systemu takie nieporozumienie może zajść.
          Słusznie piszecie , że te propozycje to pic na wodę i pod tymi postaciami nie
          kryją się żadne osoby. Proponuje aby zgłosić ten oszukańczy portal do Pana
          Weisa do programu w Radiu ZET : dzwonię do Pana /Pani w bardzo nietypowej
          sprawie. Ok.
          A teraz plik jak można zrezygnować z be2

Dziękujemy za wiadomość.

Prosimy zauważyć, że Konto Premium zostaje automatycznie przedłużone,
          jeżeli w odpowiednim czasie nie zostanie złożona rezygnacja. Jest to
          element regulaminu serwisu, który zaakceptował Pan podczas rejestracji.

Z tego powodu została ponownie pobrana opłata.

Jeśli chce Pan zrezygnować z Konta Premium prosimy o przesłanie faksu z
          rezygnacją z zachowaniem 14dniwoego terminu wypowiedzenia umowy.
          Automatyczne pobieranie opłat zostanie zatrzymane. Proszę wysłać faks
          pod numer +48 222 112 341.

Faks powinien zawierać następujące informacje:
          - Imię i nazwisko
          - Adres
          - Adres email
          - Nazwę użytkownika
          - Datę nabycia konta premium
          - Kwotę zakupu
          - Powód rezygnacji
          - Osobisty podpis

WAŻNE! Proszę pamiętać o osobistym złożeniu podpisu. Rezygnacja bez
          podpisu nie może zostać uznana.

Faks zostanie rozpatrzony w ciągu 48 godzin.

Prosimy pamiętać o złożeniu rezygnacji co najmniej 14 dni przed
          następnym automatycznym przedłużeniem. Termin następnego przedłużenia
          umowy znajdzie Pan w profilu klikając „Mój profil”, „Ustawienia”,
          „Rezygnacja z Konta Premium”.

Dodatkowe informacje znajdują się w dziale „Pomoc“.

Dla bezpieczeństwa polecamy po wysłaniu faksu wydrukować potwierdzenie.

W razie dalszych pytań służymy pomocą.

Z wyrazami szacunku

Tadeusz Malicki
          Serwis klienta be2

Email: serwisklienta@be2.pl
          www.be2.pl

be2 – Znajdź Swoją drugą połówkę

PS: Przy każdej przysyłanej odpowiedzi prosimy o podanie dotychczasowego
          przebiegu wiadomości. W ten sposób możemy lepiej poznać historię
          problemu oraz udzielić precyzyjnej odpowiedzi na postawione pytanie. W
          normalnym przypadku kliknięcie przycisku „ Odpowiedz“ wstawia
          automatycznie tekst w dany Email.

be2 GmbH
          2 Kofferschmattsgaessel
          L-6755 GREVENMACHER

Registered In Luxembourg, under B 123206
          European VAT ID: LU 21536271

• muminek080855 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 19.02.09, 08:00
            Acha. Jeszcze dodam, że oczywiście nic mi nie ściągnęli, ponieważ ja napisałam a oni maja takie automatyczne teksty. Zresztą akurat tego maila dot: rezygnacji dostałam jako odpowiedź na maila którego załączam poniżej.
            be2 – Znajdź Swoją drugą połówkę

PS: Przy każdej przysyłanej odpowiedzi prosimy o podanie dotychczasowego
            przebiegu wiadomości. W ten sposób możemy lepiej poznać historię
            problemu oraz udzielić precyzyjnej odpowiedzi na postawione pytanie. W
            normalnym przypadku kliknięcie przycisku „ Odpowiedz“ wstawia
            automatycznie tekst w dany Email.

be2 GmbH
            2 Kofferschmattsgaessel
            L-6755 GREVENMACHER

Registered In Luxembourg, under B 123206
            European VAT ID: LU 21536271

-----Original Message---
            • Gość: ssss Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.szczecin.mm.pl 23.02.09, 15:48
              Oczywiście, mają już nr Twojej karty kredytowej z CW? teraz
              potrzebują Twoje imie, nazwisko i adres. No i oczywiście wzór
              podpisu.
          • Gość: ssss Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.szczecin.mm.pl 23.02.09, 14:21
            Oczywiście w międzyczasie zmienili regulamin, nie wiem jak dawno,
            ale ten wpis z tego forum pokazuje, ze procedury wyrejestrowywania
            sie byly inne.
            Ciekawe jak ma się do polskiego prawa takie wyłudzanie danych
            osobowych.
            Kiedys przyslali meila by w celu uwiarygodnienia swojego profilu
            wyslac im wszstkie dane z dowodu osobisego (oczywiście zostaną one
            do wiadomosci wyłącznie serwisu i z zachowaniem największej
            ostrożnosci będą pieczołowicie przechowywane} cha,cha czy ktoś wyslal

Rezygancja z Konta Premium
            Autor: rzecznik_prasowy_be2 22.07.08, 16:05 Dodaj do ulubionych
            Skasujcie
            Odpowiedz

Drodzy Użytkownicy be2,

Z powodu licznych problemów zaistniałych w związku z dokonaniem
            rezygnacji,
            zamieszczamy krótką wskazówkę dla Państwa.
            Mogą Państwo zatrzymać automatyczne przedłużanie Konta Premium w
            prosty sposób,
            bezpośrednio na naszej stronie be2.
            W tym celu proszę się zalogować się przy pomocy swojej nazwy
            użytkownika i
            hasła, następnie wejść w Ustawienia, kliknąć przycisk Konto Premium
            "Oglądaj/zmień" oraz „Kliknij tutaj”. Link ten prowadzi do procesu
            rezygnacji z
            Konta Premium.
            W przypadku pytań lub niejasności prosimy o kontakt z Serwisem
            klienta be2,
            który chętnie odpowie na Państwa pytania.

Serdecznie pozdrawiam

Weronika Potocka

Rzecznik Prasowy be2

• Gość: normal Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.14, 19:41
              rezygnacja z konta Premium już nie jest taka łatwa.Nigdzie na stronie nie ma takiej zakładki. Jest tylko możliwości rezygnacji po wypełnieniu dokładnych danych osobowych!. nie ma możliwosci zobaczenia swoich ewentualnych zobowiązań itp.
    • Gość: Adam Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 193.151.50.* 18.02.09, 16:50

Dziękujemy za wiadomość.

Pragniemy raz jeszcze podkreślić, iż staramy się dołożyć wszelkich starań w celu
      zapewnienia maksymalnej satysfakcji naszych Użytkowników, działając zawsze w
      ramach obowiązującego prawa. Przykro nam jeśli serwis be2 do tej pory nie
      spełnił Pana oczekiwań, jesteśmy jednak przekonani co do legalności obciążania
      karty kredytowej z tytułu automatycznego przedłużenia umowy.

Aby nie pozostawiać wątpliwości w tym temacie, uzyskaliśmy opinię prawną
      dotyczącą zgodności z polskim prawem klauzuli umownej pozwalającej na
      automatyczne przedłużenie czasu świadczenia usługi i pobieranie z tego tytułu
      wynagrodzenia. Jeżeli jest Pan zainteresowany - zamieszczamy poniżej wyciąg z
      usyskanej opinii prawnej.

â��Klauzula umowna stosowana przez â��be2â�� nie kształtuje praw i obowiązków
      konsumenta w sposób sprzeczny z dobrymi obyczajami i nie narusza rażąco jego
      interesów. Termin 14 dni przed zakończeniem obowiązywania umowy, przed upływem
      którego można wypowiedzieć umowę, należy uznać za odpowiedni. Nie istnieją
      prawne ograniczenia w stosowaniu przez â��be2â�� sposobu zapłaty za kolejny
      okres obowiązywania umowy w postaci obciążenia karty kredytowej konsumenta. O
      takim skutku konsument jest wyraźnie informowany i â�� posiadając możliwość
      wypowiedzenia umowy â�� może skutecznie uniknąć obowiązku zapłaty wynagrodzenia
      za kolejny okres obowiązywania umowy. Konsument jest odpowiednio poinformowany o
      powyższych okolicznościach i posiada możliwość przeciwdziałania im poprzez
      złożenie odpowiedniego oświadczenia.â��

Z wyrazami szacunku

Tadeusz Malicki
      Serwis klienta be2
      • muminek080855 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 19.02.09, 08:09
        A Ty Gościu Adamie to niby co z serwisu be 2 jesteś czy co . To może
      • muminek080855 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 19.02.09, 08:15
        A Ty gościu Adamie to niby kto. Ten co ma za zadanie reklamować portal: be 2 .
        Bo ta opinia prawna to taka właśnie jest . Profesjonalna z be 2
        • Gość: naiwna2010 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.limes.com.pl 13.02.10, 11:31
          Nie masz racji, ponieważ oni nie stosują się do umowy, ponieważ nie odpowiadają
          na rezygnację z konta a zatem?
      • muminek080855 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 19.02.09, 08:20
        A ty gościu Adamie to wyglądasz mi na tego z portalu be2. Co, wynajęli cię
        żebyś reklamował be 2i śledził kiedy Ci oszuści powinni się wycofać?

Gość portalu: Adam napisał(a):

> Szanowny Użytkowniku be2,
        >
        > Dziękujemy za wiadomość.
        >
        > Pragniemy raz jeszcze podkreślić, iż staramy się dołożyć wszelkich starań w cel
        > u
        > zapewnienia maksymalnej satysfakcji naszych Użytkowników, działając zawsze w
        > ramach obowiązującego prawa. Przykro nam jeśli serwis be2 do tej pory nie
        > spełnił Pana oczekiwań, jesteśmy jednak przekonani co do legalności obciążania
        > karty kredytowej z tytułu automatycznego przedłużenia umowy.
        >
        > Aby nie pozostawiać wątpliwości w tym temacie, uzyskaliśmy opinię prawną
        > dotyczącą zgodności z polskim prawem klauzuli umownej pozwalającej na
        >
        • Gość: Gosik Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 17:06
          Ja również padłam ofiarą zbiorowego oszustwa. Nie będę się
          wypowiadać na temat fikcji uprawianej na portalu, gotowe teksty,
          brak ofert, czysta ściema. Lecz człowiek szukający miłości naiwny
          jest.... Oj naiwny!
          Sama rezygnacja z portalu to duży wyczyn. Dowiedziałam się, że mi
          ściągają z konta kasę kiedy zabrakło srodków na karcie (chwała Bogu
          że tyle wydałam - choć na pożytek jak raz ) i otrzymałam maila, że
          nie mogą sciągnąć ble, ble itd.
          Teraz już otrzymałam następną wiadomość o rezygnacji, ale tu
          dopisek: UWAGA! Konto będzie aktywne do sierpnia 2009 (bo ponoć
          umowę KLIKNĘŁAM na 6 miesięcy). Takie cuda! Nie da się oczywiście
          zablokować przysyłanych ofert, prosiłam o to wielokrotnie - bez
          echa. A i jeszcze jedno - ponieważ zablokowałam kartę i nie mogą
          ściągnąć mi pieniędzy, to nie mogę korzystać z konta nie da się
          wejść i wyrejestrować (zrobiłam to faksem). Więc pewnie będą chcieli
          abym zapłaciła za okres NIEUŻYWANIA konta - choć byłam na nim tylko
          raz - właśnie w dniu rejestracji. Rzeczywiście zrozumiałam, że 3
          miesiące kosztują 79 zł, później okazało się że to stawka za
          miesiąc......
          Przedwczoraj nawet chciałam im zapłacić (chcą ode mnie jeszcze 228
          zł i 15 EURO) ale UWAGA! nie mogę zrobić przelewu. Może moje konto
          jest biedne ale korzystam z Niego od kilku lat i jeszcze mi się nie
          zdarzyło. Nie znależli takiego konta! Jakieś durne hasła i siwy dym
          a blondynką nie jestem.
          Więc teraz zawieszona w próżni czytam wasze posty i już sama nie
          wiem, czy płacić, czy się wkurzyć?
          Napiszcie proszę coś rzeczowego, coś co pozwoli problem rozwiązać i
          skończyć z tym oszukańczym portalem i bandą złodziei.... Co mam
          robić dalej?
          p/s miłość znalazłam bez internetu.....
          • Gość: ssss Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.szczecin.mm.pl 25.02.09, 10:21
            piszcie wszyscy do Federacji Konsumentów

www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=342
            • Gość: normal Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.centertel.pl 11.08.14, 21:32
              Federacja konsumentów się nie odzywa ,bo firma zarejestrowana jest w Luxemburgu
    • petereczek Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 21.02.09, 14:18
      poczytałem kilka postów, o ku...
      to was pojebało 160 zł dawać ?
      ja tylko z darmowych portali korzystam, wyjątkiem było zapłacenie 9 zł za sms na sympatii
      ale dać 160 ? kurna za te kase można se dziwke zamówić i przynajmniej efekt jest namacalny kobiety obok i zatkania na godzinkę samotności :( porąbanym trza być by wpłacać taką kase

ale jak kobiety coś takiego robią to nie rozumiem ?
      ja 1.5 roku ponad siedze na portalach z przerwami po pare mcy chodzenia z kimś czasem, ale czemu kobiety tak kurna płacą ?
      na darmowych portalach to sie nie dają namówić na randke, a tu płacą ?
      nie rozumiem, przecież jak kobieta w miare ładna to ma zaraz 50 maili na skrzynce dowolnego portalu
      a żerowanie dla pieniędzy na osobach co chcą bliskości, ciepła , miłości , bycia lubianym, to rzecz obrzydliwa, pewnie że zgłaszajcie wyłudzenia

ale to pewnie zagraniczna "firma"
      adla tych co nie wiedzą dodam coś z rosyjskiej milicji:
      jest pojęcie "skamer" u nich, to oszuści co podają sie za kobiety by wyciągać pieniądze od "zachodu"
      to znaczy korespondują udając zainteresowanie, a potem jest , że "przyjadę do CIebie ale mi brakuje do biletu"
      w ameryce czy niemczech troche osób nabrała ruska mafia
      ale że i tu ktoś wpłaci 160 złoty i poda numer konta - o my god :(
      wiem, że poczucie braku kogoś obok i blisko to najgorsza rzecz w życiu , nie mieć kogoś żeby sie przytulić
      ale jakbym miał dać 160 na miejscu takiej osoby - to bym wolał prostytutke, przynajmniej by to był efekt namacalny (choć sam w życiu nie zamówię, bo uważam, że "miłość ma być za darmo i bezinteresowna a sex z uczuciami i uczucia z sexem")
      ale jestem w szoku, że ktoś daje 160, 320 zł...
      makabra
      ja myślałem że jestem wielkim desperatem bo zapłaciłem za sms na sympatii (gdzie zaczepiałęm na pałę każdą ładniejszą w nadzieji, że jakaś odpisze) ale do posunięcia sie do zapłacenia 160 zł nigdy przenigdy bym sie nie posunął
      a jak ktoś nie ma co z kasą robić , to niech mi da:)
      a jak ktoś jest piekielnie brzydki i nie ma powodzenia ale ma kase, to lepiej na dziwki wydać, one przynajmniej dadzą złudzenie ciepła i czułości

• Gość: Adam Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 193.151.50.* 25.02.09, 17:13
        hej nauczcie się czytać ze zrozumieniem i poczytajcie wszystkie moje posty to
        bedziecie wiedziec ze tez jestem poszkodowany. sparwe zgłosiłem na policje i do
        banku a z be2 wlasnie takie maile dostaje w kółko i wydaje mi sie ze sa to
        poprostu wiadomości automatyczne. ktoś wcześniej sie pytał 'co bedzie dalej' to
        pokazuje jakie maile ja otrzymuje (a sprawy napewno nie zostawie ot tak). jak
        bede mial pieniadze po wyplacie to skonsultuje to z prawnikiem i wszyscy beda
        wiedziec na czym stoimy. tak jak mówie w kółko te same wiadomości mi wysyłają a
        ostatnio zapytałem gdzie w umowie która brzmi: (3) Dostęp do płatnych kontaktów,
        zgodnie z punktem II (5), a także umowa wymieniona w punkcie III (1) ulegają po
        upływie wykupionego czasu dostępu automatycznemu przedłużeniu o wybrany bądz
        podany okres czasu (np. 3 lub 6 miesięcy) - gdzie jest napisane ze beda
        pobierac pieniadze ?? jest mowa o przedłużeniu a nie o ściąganiu kasy.
        • jchlebowska Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 27.02.09, 21:32
          Jakny co to napisz jak Ci się uda, bo ja tez tam kaskę straciłam :) To też dam
          pozew, ale wątpię, że coś się da wyegzekwować :( Chyba, że pozew zbirowy ^^
          • petereczek Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 28.02.09, 01:47
            jchlebowska napisała:

> Jakny co to napisz jak Ci się uda, bo ja tez tam kaskę straciłam :) To też dam
            > pozew, ale wątpię, że coś się da wyegzekwować :( Chyba, że pozew zbirowy ^^

a tylu samotnych facetów siedzi na 10 innych portalach darmowych a tu kobiety ładują w płatne???
            rajuuu
            co 100 kilo ważysz, że musisz płacić ?
            jak nie straszysz to przecież dajesz zdjęcie i masz 100 ofert i czego płacić komuś ?
        • Gość: agaga Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 217.153.242.* 20.03.09, 17:28
          w grupie jest siła, może zbierzemy się razem i złożymy wspólną
          skargę?. Jak czytam Wasze posty jestem przerażona. Prosze o kontakt
          tych, którzy są zaiteresowani zbiorową skargą, mój
          email:tango74@onet.eu,pozdrawiam A
      • Gość: ktokolwiek Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.31.43.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.01.13, 18:19
        Ja też dałem się oszukać uważajcie tam nikogo nie spotkacie a kasę zabiorą.
    • Gość: ssss Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.szczecin.mm.pl 28.02.09, 10:05
      drodzy nabici pezez Be2.

Własnie się wypisałam, dostalam dwa potwierdzenia z portalu, ze moje
      konto zostało zlikwidowane i zniknęło z bazy danych Be2 i ze
      zrezygnowali z automatycznego przedłużania pobierania kasy z mojej
      karty kredytowej.

Pisałam ciągle, że RZĄDAM zamknięcia mojego profilu, że nie WYRAŻAM
      zgody na BEZPRAWNE posługiwanie się moją kartą kredytową, żę RZĄDAM
      likwidacji tych danych w ich bazie danych.
      Powoływałam się na wolność i prawo wyboru, na to, że sama decyduję,
      co kiedy i gdzie kupuję.
      Pisałam, że nigdy nie podam swoich danych osobowych i wzoru podpisu
      jako dodatek do danych o karcie kredytowej, bo może to być
      wykorzystane przeciwko mnie i że mam prawo do prywatności i ochront
      swoich danych osobowych.
      Pisałam rownież, ze nie akceptowałam obecnego regulaminu, ktory mówi
      o faksach i danych osobowych, bo gdy zakładałam profil obowiązywały
      inne procedury (jest o tym w tym wątku odpowiedź rzecznika portalu)
      Powoływałam się na Kodeks Handlowy, pisałam, że zawiadamiam POLICJĘ
      i PROKURATURĘ, napisałam, że jeżeli umowa zawiera niedozwolone
      postanowienia to takie klauzule są niewiążące z mocy prawa.
      Napisałam rownież, że swoich praw będę dochodzić w SĄDACH, rownież
      MIĘDZYNARODOWYCH.

Wtedy dostałam i-maila, że mogę w swoim profilu wejść w USTAWIENIA i
      dokonac likwidacji KONTA PREMIUM (ważne jeszcze 3 m-c) i Profilu.
      Wcześniaj ta opcja była zablokowana, ale po otrzymaniu tej
      wiadomości weszłam tam i okazało się, że jest aktywna.
      ZROBIŁAM to i nawet nie był potrzebny kod dostępu. Dostałam
      potwierdzenie o tej likwidacji.

Piszcie i domagajcie się swoich praw, bez wyzwisk ale jasno i
      konsekwaentnie, za każdym razem informujcie, że nie godzicie się na
      łamanie prawa i że będziecie dochodzić swoich praw i poszanowania
      Waszej GODNOSCI, Waszej WOLI i Waszych pieniędzy, wszelkimi
      dostępnymi i możliwymi metodami.

Pozdrawiam
      • Gość: ssss Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.szczecin.mm.pl 28.02.09, 10:18
        W poniedziałek będę musiała zawiadomić Policję i Prokuraturę, ze
        portal Be2 zlikwidował moje konto.
      • Gość: ssss Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.szczecin.mm.pl 28.02.09, 10:21
        w poniedziałek będę musiała zawiadomić Policję i Prokuraturę, ze
        portal Be2 "pozwolił" zlikwidowac mi konto i profil.
        • petereczek Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 28.02.09, 10:38
          Gość portalu: ssss napisał(a):

> w poniedziałek będę musiała zawiadomić Policję i Prokuraturę, ze
          > portal Be2 "pozwolił" zlikwidowac mi konto i profil.

a wiesz co to jest "znikoma szkodliwość" poniżej 200 zł ??
          ktoś w tym krau wymyślił, że "nie zajmujemy sie sprawami poniżej 200 zł"

to tak przy okazji, wszystko ci umorzą, chyba że zbierzecie ileś osób by były duże straty

bo chyba jeszcze nie wiesz w jakim kraju żyjesz i za dużo W11 oglądasz
          • Gość: Adam Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 193.151.50.* 28.02.09, 18:21
            witajcie

oto najnowszy mail od nich:

Automatyczne przedłużenie Pana/Pani Konta Premium nie powiodło się z powodu
            problemu z kartą kredytową. Zwróciliśmy się z prośbą o uaktualnienie danych
            dotyczących karty kredytowej. Niestety pobranie płatności z karty nie doszło do
            skutku.

Ze względu na aktualnie istniejącą ważną umowę pomiędzy Panem/Panią a firmą be2,
            jesteśmy zmuszeni podjąć legalne środki przekazując sprawę do naszego
            windykatora. To może mieć wpływ na Pani/Pana wiarygodność kredytową.

W przypadku dodatkowych pytań lub trudności z dokonaniem opłaty, prosimy o
            kontakt z naszym serwisem klienta.
    • Gość: ania Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 09.03.09, 01:11
      Bezczelni oszusci!!! Popieram i ludzie uwazajcie na BE2!!!
      • Gość: Gość Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.01.10, 12:39
        Ależ ONI teraz w telewizji się reklamują! Wygląda na to, że stać ich
        na wielokrotną reklamę telewizyjną. Użalanie się na forum to chyba
        za mało - może trzeba raczej do telewizji napisać - np.
        do "Uwagi"(ma dużą oglądalność), zamiast do Prokuratury, skoro to
        znikoma szkodliwość. Słyszałam niedawno, że jeśli strona akceptuje
        warunki to możliwe jest nawet działanie niezgodne z ustawą np. o
        ochronie danych osobowych. Współczuję !
    • Gość: cinek Zaprzestanie opłat IP: 67.159.44.* 19.03.09, 10:17
      Witam, mam taki sam problem jak większość - tj. automatycznie ściąga mi z konta
      pieniądze... Wysłałem im wypowiedzenia faksem i zastrzegłem kartę z której
      ściągali opłaty, ale do końca konta premium pozostało 10 dni a nie 14 jak w tym
      ich "regulaminie". Tym niemniej nie zamierzam płacić za coś z czego nie
      korzystam, skoro wypowiedziałem umowę przed czasem, ale mam pytanie do tych
      którzy nie płacą pomimo że są "ścigani" mailami o podanie sprawy do windykacji -
      czy oni tylko tak straszą, czy rzeczywiście kogoś obciążyła firma windykacyjna ???
      • Gość: mar Re: Zaprzestanie opłat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 23:17
        Zablokowałem kartę. Dostałem e-mail o windykacji. Napisałem, że nie
        zamierzam im udostępniac kolejnej bo to tak jakby ją zgubic z
        zapisanym na niej pinem. Napisałem też, że zamierzam o ich działaniu
        powiadomic służby konsumenckie i prokuratorskie polskie i
        europejskie. Zadałem pytanie czy nie czytają forów na swój temat.
        Zapytałem dlaczego kładą kłody pod nogi tym co chcą zrezygnowac.
        Dostałem odpowiedź, w której dziękowali mi za szczerośc i obiecywali
        usunięcie wad serwisu.. I od 4 miesięcy nic więcej.
        • Gość: agaaga jak rozwiazać umowe z Be2 IP: 217.153.242.* 20.03.09, 17:09
          czesc, jestem niestety nowym uzytkownikiem Be2 i juz mam z nimi
          problemy,czytając Wasze wypowiedzi chciałabym juz zrezygnować z
          konta. Najgorsze jets to ze skorzystałam z karty kredytowe
          koleżanki, co zrobić aby miec ich z głowy! pomóżcie. Aga
          • Gość: cinek Re: jak rozwiazać umowe z Be2 IP: *.gprs.plus.pl 21.03.09, 12:57
            Do agaaga: przede wszystkim rozwiąż umowę z nimi o automatyczne przedłużanie
            dopóki jeszcze masz czas. Nie popełniaj mojego błędu zwlekając do ostatniej
            chwili. Według tego ich psiego "regulaminu" należy to zrobić tak:

"Chcąc zrezygnować z Konta Premium, prosimy o wysłanie nam faksu. Tylko wtedy
            możliwe będzie zatrzymanie automatycznego pobierania opłaty z Twojej karty
            kredytowej. Faks prosimy wysłać na następujący numer +48 222 112 341.

Twój faks zostanie zaakceptowany, gdy wszystkie informacje (zaznaczone*) zostaną
            w pełni podane:
            - Imię i nazwisko*
            - adres*
            - adres e-mail*
            - Nazwa użytkownika*
            - Data nabycia Konta Premium
            - Suma opłaty
            - Powód rezygnacji
            - Własnoręczny podpis*

Twój faks zostanie opracowany w ciągu 48 godzin. "

Tylko zachowaj 14 dniowy okres wypowiedzenia, to może nie będą robić
            problemów... Potem w ustawieniach konta jest opcja rezygnacji z konta. I na
            wszelki wypadek niech koleżanka zastrzeże kartę.
            • Gość: ssss Re: jak rozwiazać umowe z Be2 IP: *.szczecin.mm.pl 21.03.09, 15:10
              Ludzie, nie podawajcie im swoich danych osobowych, jezeli nie
              zostaly one podane przy zakladaniu profilu. A juz wzor podpisu to
              szczyt bezczelnosci. Z danymi z waszych kart kredytowych to
              calkowity zestaw do przeprowadania dowolnych trazakcji.
              Najwazniejsze by przed uplywem 14 dni wyslac wypowiedzenie umowy i
              zastrzec, ze nie wyrazacie zgody na automatyczne przedluzenie umowy
              i samowolne pobieranie oplat.
              Piszcie, ze klauzule zawarte w regulaminie nie sa zgodne z
              obowiazujacym prawem wiec nie niosa skutkow prawnych, sa
              ograniczeniem wolnosci, dobrowolnosci konsumenckiej i lamaniem
              swobod obywatelskich. Deklaracja woli zakupu lub rezygnacji z tego
              zakupu jest podstawowym prawem czlowieka i zadne dodatkowe warunki
              do zachowanie tej wolnosci nie sa potrzebne. Straszcie prokuratura i
              sadami.
              Ochrona danych osobowych jest jednym z podstawowych warunkow
              wolnosci osobistej i zadanie tych danych jest LAMANIEM PRAWA,
              zwlaszcza gdy nie byly wymagane przy zawieraniu umowy.
              Wazne by robic to przed uplywem tych 14 dni od zakonczenia
              oplaconego czlonkostwa konta premium.
    • Gość: Joanna wypisałam się bez faksu-pozostał niesmak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:09
      Po dwóch dniach ciężkich zmagań, kilkunastu wysłanych wiadomościach e-mail,
      zdołałam wypisać się z serwisu be2, likwidując przedtem swoje nieszczęsne konto
      „Premium” (aktywne do czerwca 2009r.) Obsługa serwisu niewątpliwie musi być
      bardzo zdesperowana wprowadzając utrudnienia powodujące, iż wypisanie się z
      portalu graniczy z cudem. Poza straconym czasem i zablokowaniem mojej karty
      kredytowej pozostał niesmak. Żądając natychmiastowego zamknięcia mojego konta
      oraz profilu powoływałam się na fakt, iż zgodnie z obowiązującymi przepisami
      kodeksu cywilnego forma rozwiązania umowy winna być tożsamą z formą jej
      zawarcia, w związku z czym nie dopuszczalne jest żądanie ode mnie faksów (i
      innych bzdur) tym bardziej ze wzorem mojego podpisu (swoją drogą skąd niby
      mieliby wiedzieć, czy podpis jest zgodny z powszechnie stosowanym przeze mnie).
      Po kilku moich e-mailach oczywiście za zwrotnym potwierdzeniem odbioru, w
      których stanowczo precyzowałam swoją wolę wypisania, otrzymałam upragniony kod
      rezygnacji, który również należało wpisać w miejscu uaktywnionym przez serwis, a
      z tą aktywacją było różnie. W końcu zdołałam się wypisać, bez przesyłania faksu
      - Joanna ( joanna65bc@interia.pl)
    • yvonne77 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 05.04.09, 18:39
      Moze wielu z Was to zaskoczy ale ja spotkałem się z pewna osoba z
      tego portalu i naturalnie widziałem wczesniej jej zdjęcie. Troche to
      dziwne uwag pod adresem tego portalu bo ja nie zainwestowałem ani
      złotówki(korzystałem z 3-dniowej promacji więc mogłem pisac do kogo
      chce i mogłem czytac maile jakie do mnie pisano)
      Niemniej jednak na portalach randkowych ludzie pisza na swój temat
      naprawde przeróżne rzeczy i o dziwo np. ze każda ma skonczone studia.
      Zycie jednak weryfikuje cała prawde i okazuje się ze nie ma nawet
      matury...
      Chyba wszystko jasne: to strata czasu. Jezeli komuś zależy to radze
      udać sie do jakiegoś profesjonalnego biura matrymonialnego i takimi
      kanałami poszukać partnera. Jest to bardziej wiarygodne źródło jak
      internet. Osobiście jednak twierdzę, że takie związki nie są zbyt
      udane(raczej z rozsądku niz z uczucia, raczej dla kasy lub komfortu
      materialnego niz namietności) Dlatego sadzę, ze lepiej być samemu
      niż szukać na siłę-partnera na życie spotyka sie w normalnych
      sytuacjach życiowych, nie przez internet, nie na imprezie i nie
      przez pośredników.

linguamann30 napisał:

> Drodzy Internauci!
      >
      > W grudniu 2007, gnany pragnieniem spotkania tej upragnionej,
      postanowiłem wziąć
      > los w swoje ręce i umieścić anons na porządnym serwisie
      randkowym. Z racji wcz
      > eśniejszych doświadczeń z portalami typu iLove.pl, randki.o2.pl,
      sympatia.pl cz
      > y cafe.gazeta.pl postanowiłem wypróbować coś extra, za co może i
      trzeba będzie
      > odpowiednio zapłacić, co jednak przesieje potencjalnych
      użytkowników i zostawi
      > tych, którzy do sprawy podchodzą poważnie. Tak też myśląc i nie
      mając większego
      > wyboru wpłaciłem sumę 165zł na konto WWW.be2.pl , przez co stałem
      się tym samy
      > m „szczęśliwym” członkiem ponad 6,5-milionowej społeczności poszuku
      > jących i spragnionych miłości internautów. Szkoda, że nikt
      wcześniej nie powied
      > ział mi, że owa liczba jest albo wyssaną z palca, albo dotyczy
      całej sieci obej
      > mującej inne kraje Europy.
      >
      > Po zalogowaniu poświęciłem dłuższą chwilę na
      wypełnienie „profesjonalnego
      > ” testu psychologicznego, wg którego na późniejszych etapach
      dobierana bę
      > dzie odpowiednia i pasująca pod wieloma względami partnerka.
      Następnie uzupełni
      > łem profil tak, aby zwiększyć szanse na powodzenie „misji”, dodają
      > c zdjęcia i wpisując w zakładki typu „Hobby” czy „poglądy
      > 221; adekwatne dane.
      >
      > Wydawałoby się, że wszystko przebiega w należytym porządku. Jednak
      po ukończeni
      > u całego procesu rejestracji okazało się, że trafiłem na……wirtualną
      > pustynię! Nie dość, że nie mogłem filtrować wyników wg regionu
      zamieszkania cz
      > y wieku (teoretycznie taka opcja jest, w praktyce jednak pokazuje
      i tak tylko t
      > e osoby, które mają z nami dobrze rokujący „indeks be2” – war
      > tość określającą szanse powodzenia w związku po uwzględnieniu
      wielu cech w wcze
      > śnie wspomnianym teście.) to praktycznie nie znalazłem ANI JEDNEGO
      profilu ze z
      > djęciem i uzupełnionymi zakładkami. Rozumiem, że niektóre Panie
      mogą się wstydz
      > ić swojej powierzchowności, jednak jeśli przychodzi komuś płacić
      za uczestnictw
      > o w takim projekcie, powinien podchodzić dojrzale i uzupełnić
      profil jak najszy
      > bciej. Nie znalazłem jednak ANI JEDNEGO uzupełnionego profilu, o
      zdjęciu nie ws
      > pomnę!! Czyżbym okazał się jedynym żywym na tym portalu randkowym?
      Takie odnios
      > łem wrażenie.
      >
      > Cel ww. testu to zwiększenie prawdopodobieństwa powodzenia
      związku, jednak kied
      > y przychodzi co do czego, te kilka żałosnych ofert, jakie do mnie
      doszły, dotyc
      > zyły osób mieszkających na drugim końcu Polski, w jednym przypadku
      nawet na Wys
      > pach! Cóż mi z takich sugestii, kiedy związki na odległość nie są
      dla mnie? Nie
      > ma niestety możliwości przeskoczenia tego testu, a więc i
      szukania wg wytyczny
      > ch innych niż jego wynik.
      >
      > Próbując nawiązać jakikolwiek kontakt z innymi użytkownikami
      portalu be2.pl nat
      > knąłem się na szablony odpowiedzi, jakbym nie mógł sam wykreować
      czegoś na klaw
      > iaturze. Co więcej, po jakimś czasie dostałem kilka odpowiedzi na
      moje listy. O
      > to jeden z nich:
      >
      > „Chętnie chcialbym/abym Cię poznać. Interesują mnie Twóje
      zinteresowania,
      > hobby i Twój styl życia. Z niecierpliwością czekam na Twoją
      wiadomość, więc n
      > apisz do mnie proszę! Pozdrawiam sabinka0104”
      >
      > Nie dość, że kolejny szablon, to jeszcze z błędami!! Oczywiście
      nigdy do realne
      > go kontaktu z jakąkolwiek kobietą za pośrednictwem be2.pl nie
      doszło. Uważam, ż
      > e portal ten jest czystym oszustwem zarabiającym na tęsknocie za
      bliskością każ
      > dego z nas. Po takich doświadczeniach stwierdziłem, że wszystkie
      co do jednego
      > bezpłatne portale randkowe są tysiąckrotnie bardziej zaawansowane
      i przede wszy
      > stkim prawdziwe aniżeli oszukańcze WWW.be2.pl !! Nie czuję się na
      siłach walczy
      > ć o wpisowe przed sądami, niemniej jednak choć tu chcę ostrzec
      wszystkich przed
      > tym portalem! Dla bardziej dociekliwych są przygotowane zrzuty
      ekranu, aby una
      > ocznić to, o czym napisałem. Zatem pozdrawiam Wszystkich
      Poszukiwaczy Szczęścia
      > i przestrzegam przed wirtualnymi oszustami typu be2.pl!
      >
      > PS. Proszę Was, roześlijcie to dalej! Tylko w ten sposób możemy
      walczyć z tego
      > typu złodziejami, którzy w glorii prawa płacą podatki za
      sprzedawanie usługi, k
      > tóra nie istnieje!
      >
      > Pozdrawiam
      > Grzegorz ( agnisurya@o2.pl )
      • Gość: Adam Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 193.151.50.* 10.04.09, 21:33
        witam ponownie

jak dawniej pisalem sprawa trafila na policje i do banku. bank nie przyznal mi
        kasy ktora stracilem a policja (prokuratura) przyslala pismo ze "nie
        zastosowalem sie do regulaminu serwisu" bwuahhaha witamy w polsce
        • Gość: terminator Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.ptr.magnet.ie 16.04.09, 12:56
          To przykre, może popełniłeś jakiś błąd podczas składania zeznań? Z doświadczenia
          wiem, że z Policją trzeba jak z głupim - jak nie powiesz prowadzącemu, że
          "wielbłąd jest wielbłądem", to nim nie będzie.

Zostałem kiedyś oszukany na Allegro - kupiłem przedmiot z podrobioną gwarancją.
          Na Policji zeznałem, że gwarancja dotycząca przedmiotu została podrobiona.
          Niestety policjanci umorzyli śledztwo, z powodu niemożliwość znalezienia sprawcy
          fałszerstwa. A opisie aukcji było napisane, że towar od pierwszego klienta,
          czyli sprawcą był sprzedający, który jednak zeznał, że zakupił go w komisie. I
          panowie "policjanty" na tym się już wyłożyły... Szkoda gadać.
      • Gość: Maria Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.04.09, 21:43
        Bzdury piszesz ivonne77,czyż nie? Twierdzisz,że na imprezie i przez internet się
        nikogo nie pozna,a więc gdzie?W biurze matrymonialnym? Tam można wybierać
        spośród osób,które się zgłosiły do tego biura, a więc w moim przypadku ponieważ
        mam faktycznie studia wyższe,a nawet podyplomowe żadnych ofert panów dla mnie
        nie mają.W drodze do pracy i z pracy też raczej nikogo nie poznam,a w pracy w
        moim zawodzie spotykam prawie same kobiety, nieliczni panowie są już
        zajęci.Natomiast be2 to zgraja oszustów i złodziei,biorą dużo pieniędzy i nic za
        tę wygórowaną kwotę nie oferują!!!
      • Gość: Gość Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.01.10, 12:51
        Nie masz racji. Córki mojej koleżanki znalazły miłość przez
        internet - bardzo udane związki (już urodziły się dzieci). Nie
        przyzwyczajaj sie do samotności - to nic dobrego. Bądź "wszędzie"
        szukaj, ale nie daj się naciągać.
    • Gość: Nowicjuszka Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.219.146.194.generacja.pl 14.04.09, 18:31
      Wczoraj zapłaciłam przelewem bankowym za uczestnictwo w be2. Jestem
      trochę przerażona tyloma negatywnymi wpisemi.Zobaczę co się będzie
      działo. Jeszcze napiszę.Maja
      • Gość: on spoko IP: *.cable.pruszcz.turmak.pl 01.05.09, 11:52
        jesli zaplacilas przelewem nie masz sie czego obawiac. tzn. konto przedluzasz
        samodzielnie, a nie automatycznie, wiec masz nad tym kontrole.
        • mart-a-26 be2 05.05.09, 20:51
          Z przykrością stwierdzam , że należę do grona osób oszukanych przez
          be2.Ja złożyłam zaraz po tym, jak zauważyłam ze be2 po pół roku
          ściągnęło z mojej karty kredytowej pieniądze reklamcję w banku a
          potem zawiadomienie na policji.Teraz pozostaje mi czekać na dalszy
          rozwój wydarzeń w związku z podjętymi działaniami.Chcę bardzo
          podziękować Panu z nickiem "masterczerwi"za udzielenie wielu cennych
          informacji i rad w jaki sposób zakończyć "współpracę" z be2.
          • meg1480 Re: be2 07.09.18, 23:00
            prosze o pomoc bo nie wiem co robić jakieś wskazówki jestem pod meilemmeg1480@gazeta.pl

• bejatao55 Re: be2 06.12.18, 18:21
              Witam. Ja również s=zostałam ofiarą tego portalu. Mam 7 dni na dokonanie wpłaty 300zł. Co mam robić? oczywiście straszą mnie windykacją. Twierdzą, że podpisałam, że wyrażam zgodę na odnawianie konta bez powiadamiania mnie . Szczerze , nie przeczytałam regulaminu. Czy tak to działa? Co robić ? Proszę o pomoc
        • Gość: Maria Re: spoko IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.05.09, 19:31
          Osoby,które zastrzegły kartę kredytową nie mają powodu,by się obawiać
          jakiejkolwiek windykacji itp.Miałam konto Premium wykupione na pół roku,poza
          podstawionym oszustem,którego osobiście nie poznałam /pisał i dzwonił do
          mnie,lecz zniknął zaraz po wykupieniu przeze mnie Premium/ to nikt nie raczył
          odpowiedzieć na moje maile,nikt nie poprosił o udostępnienie zdjęcia,bo nikogo
          żywego w odpowiednim wieku,z odp.wykształceniem i z mojego województwa dla mnie
          tam nie było.W regulaminie złodzieje podają gwarancję 10 kontaktów i jeśli do
          nich nie dojdzie bezpłatnie przedłużają konto.W moim przypadku,gdy kodem
          skasowałam automatyczne Premium tak jak było w regulaminie to bezpłatnego konta
          nie otrzymałam.Sami postępują wbrew temu co napisali w regulaminie!Jeśli ktoś
          wybiera się do prokuratora chętnie się dołączę.Pora,by dać nauczkę tym
          złodziejom i oszustom bogacącym się na krzywdzie ludzkiej,pozdrawiam,Maria
          • Gość: Piotr Re: spoko IP: *.plwaw.energis.pl 26.06.09, 11:45
            Witam,
            chciałem ten cały biznes zgłosic do prokuratury - jest to ewidentne
            naciąganie i niezgodne z prawami konsumenta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka