Gość: kapłanka Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 09:29 witam wszystkich.. bylam w portalu ledwie miesiac. .pouczona przez opinie Was i własne doswiadczenie , jaki mjest zawód i rozczarowanie tym portalem zrezygnowałam.. oczywiscie samemu nie ma jak sie ywrejestrowac ,ale napisałam takie zyczenie do serwisu ktory pzrysyłał na mego maila swe wylosowane ofertry i kjuz na nastepny dzień zostąłam skęslona z rejestru. Czego i nastepnym chętny mżycze,,,a takzę spotkania tej swej szczęśliwej połowki,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.chello.pl 09.05.08, 23:44 Witam Wszystkich też jak większość znalazłam się na tej stronce ...be2 i zapisałam się lecz nie opłaciłam...choć musze przyznać ze mnie korciło bo wydawało mi się iż ten portal jest O.K no właśnie wydawało mi się!!! Dzięki Wam przejżałam na oczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baltazar Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.rad.vectranet.pl 10.05.08, 23:34 dzieki nam mozesz ponownie przejRZec na oczy jesli tylko siegniesz po slownik ortograficzny... Odpowiedz Link Zgłoś
antozhukooo Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 23.02.25, 09:47 Portal randkowy- elitemeetsbeauty.com Ja na portalu 2 lata temu poznałam wspaniałego człowieka.Obydwoje jesteśmy po rozwodzie, nasze dzieci w podobnym wieku bardzo się polubiły. Odpowiedz Link Zgłoś
magonia15 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 12.05.08, 17:34 Największym problemem nie jest nawet to, że płaci się 165 PLN za nieprofesjonalną usługę, ale to że nie można się z tego potem wyplątać! Ja wpłaciłam 165 PLN w listopadzie 2007. Potem zapomniałam o całej sprawie, bo poznałam swoją drugą połówkę nie za pośrednictwem portalu, tylko w innych okolicznościach. Niestety nie dane było mi zapomnieć na długo, bo w lutym 2008 ponownie ściągnięto z mojej karty kredytowej 165 PLN. Okazało się, że opłata jest pobierana stale, co 3 miesiące i że aby zrezygnować należy wygenerować link i czekać na specjalny kod rezygnacji. Pomimo moich prób, wypełniania różnych formularzy itd. kod nigdy do mnie nie dotarł. Na szczęście (tak mi się wtedy wydawało, że na szczęście) okazało się, że jest jeszcze jedna możliwość - mianowicie wysłać faks! Cała szczęśliwa wysłałam faks i pomyślałam, że historia skończy się na 330 PLN. Przed chwilą weszłam na swoje konto, żeby sprawdzić stan środków na rachunku i przy okazji zobaczyłam... zgadnijcie co? Że z mojej karty kredytowej ponownie ściągnięto 165 PLN! Błagam, pomocy! Czy ktoś wie jak się z tego wyplątać? Mam potwierdzenie wysłania tego faksu. Czy to w czymś pomoże? Czy ktoś już był w takiej sytuacji? Nie chciałabym do końca życia płacić za swoją naiwność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieDajSieGnojom Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.08, 13:31 Złóż reklamacje w banku, bo będą Cię doić bez końca. W reklamacji napisz, że dokonano obciążenia karty bez Twojej zgody. Reklamuj, zastrzeż kartę jeśli będzie trzeba. Nie daj się gnojom z be2. Odpowiedz Link Zgłoś
magonia15 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 14.05.08, 12:38 Dzięki! Już zastrzegłam kartę i złozyłam reklamację w banku. Zastanawiam się jeszcze nad złożeniem doniesienia na policji. Czas najwyższy, żeby jakiś organ ścigania się nimi zainteresował. Bo same ostrzeżenia nie pomogą, złaszcza że nie wszyscy (patrz: ja) najpierw zasięgają opinii zanim dadzą się wkręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.chello.pl 16.05.08, 11:12 Mnie tez to spotkalo. Na portal wszedlem z ciekawosci, nigdy nie korzystalem z portali do nawiazywania znajomosci teraz juz wiem jakie to niebezpieczne!!!. Obciazyli mi karte drugi raz chociaz z serwisu korzystalem pare dni. Serwis klienta tlumaczy, ze to nawet zgodne z regulaminem... komedia. Zablokowalem karte, zlozylem reklamacje w banku. Z checia pozbieram ludzi ktorzy zostali oszukani i mozna to spokojnie zglosic do organow scigania. Dodatkowo be2 nielegalnie przetrzymuje dane bo nie ma zarejestrowanej bazy danych w GIODO www.giodo.gov.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
magonia15 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 16.05.08, 17:30 Daj znać pls jak będziesz zbierał ludzi. Chętnie się przyłączę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolinamru Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 17.05.08, 22:17 i ja proszę, o znak...też się przyłączę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZRA Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.cable.ubr04.harb.blueyonder.co.uk 04.08.08, 23:58 JA TEZ MAM RODZICOW PRAWNIKOW Odpowiedz Link Zgłoś
zdzinio5407 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 05.04.17, 09:14 PROSZĘ O KONTAKT MOŻE COŚ WSPÓLNIE WYMYŚLIMY zdzinio54@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
zdzinio5407 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 05.04.17, 09:14 PROSZĘ O KONTAKT MOŻE COŚ WSPÓLNIE WYMYŚLIMY zdzinio54@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
zdzinio5407 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 05.04.17, 09:16 ja też się przyłącze zdzinio54@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xela Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 23:45 konieczne daj znać, ja też chętnie się przyłączę pozdrawiam xela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatek Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 22:01 ja tez sie przylacze. oszusci. Odpowiedz Link Zgłoś
narolek333 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 07.06.09, 23:26 Trudno jest pojąć zasady ich działania ale jest to skrojone na szeroką skale. Uważam i wiem ze bank Millennium jest z tą grupą oszustów powiązany czyli skorumpowany. Dlatego wiec zrezygnowałem z tegoż banku. Jeżeli ktoś wie jak do tych gnoi się dobrać to chętnie służę pomocą, poświadczeniem w sądzie, moimi danymi i oddziału banku millennium w Koszalinie gdzie leżą dowody ich powiązania!!! Moj adres meilowy narolek333@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POMOGE.. Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.cable.ubr04.harb.blueyonder.co.uk 05.08.08, 00:09 MAM RODZICOW PRAWNIKOW I MOGE ICH SPYTAC JAK SIE ZA NICH ZABRAC JESTEM WLASNIE W TRAKCIE REZYGNACJI I JESLI STWORZA MI JAKIKOLWIEK PROBLEM NIE OMIESZKAM..POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.e.r.l.a Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 13:51 Właśnie otrzymałam maila z potwierdzeniem rezygnacji. Ale muszę zapłacić im 228 zł + 15 EURO!!!!! Konto będzie aktywne aż do sierpnia 2009 bo ponoć wpisałam się na 6 miesięcy. Cholerni złodzieje. Przed chwilą chciałam zapłacić i uwolnić się od oszustów, ale konto jakie otrzymałam jest jakieś trefne!!!! Mój bank nie znalazł takiego konta,poradźcie czy mam im płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila77 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.chello.pl 13.03.09, 20:12 Mam ten sam problem, dzis dostałam maila z informacją, że musze zapłacic 179,40 PLN + 15,00 Euro (opłata bankowa) w przeciwnym razie będą zmuszeni przeprowadzic rozliczenie inkasowe.Ja im nie zapłace bo niby z jakiej racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.aster.pl 10.01.09, 20:29 Dołaczam się do doniesienia w Prokuraturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila77 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.chello.pl 13.03.09, 20:17 Ja również jestem za, nie dajmy się złodziejom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwna 2010 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.limes.com.pl 12.02.10, 20:31 i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 23:06 bardzo proszę o informację jak dał sobie Pan radę z be2 Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.14, 18:11 Proszę pomóżcie mi nie wiem co robic. Zalogowałam się tam opłaciłam i zawiesiłam konto, chciałam zrezygnować nie dało się... zaczeli mi naliczać opłaty ale zmieniałam karte akurat (przypadkiem) i od roku dostaje maile z firmy windykacyjnej mam już ponad 100e długu, czy coś mi za to grozi ? czy to trafi do komornika ? pomóżcie mi proszę ! mailowo składałam rezygnację z konta nie dostaje odpowiedzi, wysłałam fax (tylko nie mam potwierdzenia), proszę pomóżcie co ja mam zrobić ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa78 Złodzieje z Be2 IP: 217.153.111.* 16.06.08, 13:48 Witam, ja niestety tez się wplatałam (przez własną głupotę i wiarę, że może tak profesjonalnie wyglądający serwis pomoż emi odszukac druga połówkę) w ten cały syf z Be2. Walczę z nimi od tygodnia. Walcze bo piszę do nich e-maile, pokazuje im że są idiotami, bo w jednym e-mailu wysylaja mi potwierdzenie, że mnie wyrejestrowano z konta Premium, żeby za chwilę napisac, że z racji nie zachowania przeze mnie terminu 14-dniowego na wypowiedzenie moje konto jest automatycznie przedlużane itd. Strasze ich tym, że łamia przepisy RP, ustawę o ochronie danych osobowych, straszę ich Urzędem Ochrony Konsumenta,Komenda Główna Policji i wydzialem do ścigania przestępczości cybernetycznej, mediami itd. Do tego zablokowalam kartę zaraz po tym, jak sie zorientowałam, że to przekręt. Jestem zrozpaczona i jest mi wstyd. Do tego ta cała ich firma jest zarejestrowana w Szwajcarii więc nie obowiazuje tam prawo Unii Europejskiej. Proponuje, żeby wszyscy masowo zaczęli sie z tego serwisu wycofywac. Ja moja korespondencje do Be2 wyslalam do wiadomości Gazecie Wyborczej. Mam nadzieje, że nie bedzie nas - naiwnych więcej. Pozdrawiam wszystkich i łacze sie w bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Złodzieje z Be2 IP: *.gprs.plus.pl 19.06.08, 16:05 wow to wszystko przede mną bo ja się w to też wrobilam :( już nie mogę się doczekać kiedy się z tego wypiszę. Wg mnie mała jest szansa żeby w taki sposób znaleźć swoją drugą połówkę,ten serwis gra głownie na naszej wyobraźni niespełnionych pragnienach... i do tego jest strasznie drogi i mało jest zapisanych osob, które "rzekomo" do nas pasują a jednak są w sumie właściwie obcymi ludźmi. Ja się nabrałam ale innym NIE POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb0308 Re: Złodzieje z Be2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 10:42 no , to ładne kwiatki, na szczęście nie wykupiłam tego dziadostwa, a byłam juz bliska uffff.Jak, to dobrze poczytac coś na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZRA..HA HA Re: Złodzieje z Be2 IP: *.cable.ubr04.harb.blueyonder.co.uk 05.08.08, 00:13 BO BEZ ZAPLATY NIE MOZESZ ODNALEZC INNYCH UZYTKOWNIKOW ABY ICH OSTRZEC CO TO ZA SWIRUSY.. KTO POD KIM DOLKI KOPIE SAM W NIE WPADA. JA OSOBISCIE MOGE IM TAKIEGO SYFU NAROBIC, ZE DO WIDZENIA..I NIE WPADNE..OLIWA SPAWIEDLIWA..W TROSCE O PRZYSZLYCH NAIWNYCH..PS TEZ TAM JESZCZE SIEDZE..POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcopolo66 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.10, 10:54 Witam wszystkich oszukanych!Jedynym wyjsciem wyjscia od tych szmaciaży jest jak najszybsza likwidacja karty płatniczej podanym im numerzeJa sprawę skierowałem w grudniu do prokuratury. Oczywiście dla nich liczą się słupki statystyczne i za 384 zł dupy nie chce się im ruszyć dupy. Teraz pisze do sadu ale nie o tym teraz.W regulaminie nie ma mowy że zgadzasz się na pobieranie przez te kurw... kasy bez twojej akceptacji, a Be2 tak robi, nie ma w regulaminie że konto premium będzie automatycznie przedłużane i nie piszą o jaki czas tz czy o taki co wykupiłeś za pierwszym razem czy regulowany przez nich. Moje 384 zł nie pasuje do żadnego terminu w cenniku. W regulaminie piszą o umowie do konta premiu, a tak naprawdę czy ktoś widział tą umowę? Nie ma cennika jako nierozłączna cześć do regulaminu czy do umowy konta premium. Duzo mógł bym o tym pisać. Dla tych którzy maja samo zaparcie i chcieli by szmaciarzom dokopać to piszcie zawiadomienia do prokuratury. Dla mnie oczywiste jest że pobranie kasy z konta musi być poprzez moja akceptacje a nie jakieś automatyce pobieranie. A co by się stało jak by zmienili cennik i za 3 miesiące konta premium chcieli sobie tysiąc zł. Kto by ich znalazł jak siedzą w Luxemburgu! A i jeszcze co. Dlaczego nie mogę zamknąć swojego profilu kiedy chcę? Nawet mogę zapłacić za 50 lat z góry i jutro zamknąć. Bydlaki każą do siebie napisać pismo o rezygnacji!! A jak poznasz partnera nie zamkniesz konta bo zapomnisz już o tym, a oni za jakiś czas wyślą wiadomość- partner zobaczy że ty tkwisz jeszcze w randkach? Konflikt murowany bo ja tak właśnie miałem. Piszcie do prokuratury lub zgłoszenie na policje że samowolnie pobrali kasę z konta bez waszej akceptacji transakcjia kartę zastrzec trzeba w banku. zarabiaja na zapominalstwie naszym bo utrudniają zamkniecie konta i na niezgodnym z prawem smowolnym pobieraniem kasy. pozdraiwm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.ols.vectranet.pl 18.05.08, 15:45 Witam, przypadkiem natrafiłam na Twój artykuł. Szkoda,że dopiero teraz gdy straciłam 260 zł. Ale już nie mam złudzeń, że to oszukańczy portal. Domyślałam się to kant z tymi kontaktami, gdy wpłaciłam w/w pieniadze i nagle zainteresowanie moim ogłoszeniem się skończyło. Zalogowałam się pod inną nazwą i znów oferty płynęły strumieniem a za tym ogłoszenie żebym wpłaciła pieniądze, bo inaczej nie mogę kontaktować się z osobami z odpowiednim profilem dla mnie. I to było potwierdzenie że ta strona to przekręt. To ochydne dorabiać się na ludzkim nieszczęciu. Pozostaje mieć nadzieję, że te pieniądze oszustom szczęścia nie dadzą. Pozdrawiam i życzę Ci zebyś jak najszybciej znalazł tą swoją połówkę. Estka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.eranet.pl 18.05.08, 20:35 Pewnie nie wiesz, ale ten sam chwyt stosują marki takie jak Orange czy TP, zainteresują się Tobą dopiero gdy przestaniesz płacić lub zdecydujesz się zrezygnować. A, no i kiedy jesteś NOWYM użytkownikiem. Ci, którzy są w tym od dawna nie są obiektem zainteresowań. Zresztą pytanie brzmi czy wcześniej - przed wpłatą - skontaktowałaś się z 10 osobami. Jeśli tak, to sprawa jest jasna. Wyraźnie jest to określone, po prostu trzeba było o tym przeczytać. Jeszcze raz powtarzam - czytać regulamin! Z innymi firmami też zawieracie umowy przed zapoznaniem się z ich regulaminem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! złodzeje ,złodzeje IP: *.gprs.plus.pl 20.05.08, 23:03 Żyjem niby w święcie ciwilizowanym , ale władze które rządzą tworzo prawo to tylko dla złodzieji oszustów ,dlatego mamy na dzien dzisiejszy tyle instytucji kture okradają ludzi ,tworząc barbarzynskie regulaminy kture są dokonca nie jasno napisane podchwytliwe , wystarczy przecinek postawić i już inaczej jest rozumiany tekst . Tlatego przecietny człowiek może to przeoczyć nie zauważyć i już jest oszukany okradziony . Niech tu głupot nie wypisuje jeden zdrugim że jasne jest w regylaminach pisane , niech wreśćie skonczą z tymi złodzijskimi pisaniem regulaminów umów i niech ta cholerna władza tym się zajmie a to jest potrzebne ludziom bezpieczenstwo . www.be2.pl to oszuśći , www.meetic.pl ,itd. to oszuśći i wszystkie tego typu serwisy ktyre pobierają w ten sposób opłaty . Zrubmy z tym pożądek kto ma profil to niech go usunie z tych serwisów ,rozpocznijmy inteligentną walkie z złodziejami , koniec ery tych złodzieji internetowych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJOH Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! złodzeje ,złodzej IP: *.lutn.cable.ntl.com 05.05.09, 20:03 PIEPRZENI ZLODZIEJE , MNIE TEZ OSZUKALI , ZAPLACILEM ODRAZU PONAD 200ZŁ, I JAK ZOBACZYLEM POZNIEJ TO ...NIC..TO WIEDZIALEM ,ZE ZOSTAŁEM OSZUKANY , NAPISALEM DO NICH , ZE CHYBA SOBIE JAJA ROBIA ALE DO TEJ PORY NIE MA ODPOWIEDZI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Szukam dziewczyny Ita7 z be2? IP: *.gprs.plus.pl 15.06.08, 02:03 Tak samo jak inni internauci komentujący ten profil, zalogowałem się na Be2 chcąc znaleźć swoją połóweczkę. Krok po kroku uzupełniałem swoje dane, opisując moje zainteresowania, fakty czy też poglądy w celu zwiększenia powodzenia w znalezieniu tej jedynej (niepowtarzalnej, wspaniałej uroczej, szalonej…. długo jeszcze można by było wymieniać)Profil miałem prawie całkowicie uzupełniony, prócz wykupionego konta Premium. Zostałem doprowadzony do takiego momentu, w którym chcąc porozumieć się z nieznajomą partnerką( prawdopodobnie posiadaczką konta Premium) musiałbym te dwie stóweczki zapłacić, chcąc odczytać Jej zaszyfrowaną wiadomość . Naprawdę dziewczyna była wprost idealna(jeżeli porównać nasze poglądy czy zainteresowania) Już miałem się zdecydować na kupienie konta Premium, ale doszedłem do wniosku, że jak się Jej nie spodobam, to z kim ja będę rozmawiał na be2. Użytkowników Premium jest niewielu( sądząc po udostępnionych zdjęciach, czy otrzymywanych beznadziejnych szablonach wiadomości). Naprawdę mocno się rozczarowałem co do be2. Na początku miałem zupełnie inne nastawienie, że ten profil jest solidny i na pewno mi pomoże w odnalezieniu „wspaniałego serduszka” Nawet nie żałował bym tej kasy, bo przecież sprawa jest naprawdę poważna! Pomóżcie Internauci ! Może Znacie dziewczynę Ita7? Będę bardzo wdzięczny* Ita7, jak przeczytasz tą wiadomość (proszę) Odpisz. Paweł: kukurydza662@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.eranet.pl 18.05.08, 20:12 Witam, Przepraszam że to mówię, ale ten tekst to według mnie niepotrzebne sianie paniki. Po pierwsze, jeśli portal nie spełnia oczekiwań, to po prostu wystarczy się z niego wypisać. Po drugie, ZAWSZE trzeba czytać regulamin, a tam wyraźnie jest napisane o konieczności rezygnacji z opłat przez stronę. Trzeba czasem pomyśleć, zanim podejmie się jakąś decyzję. Skoro oferta ci się nie podoba - to trudno. Ale zanim kogoś nazwiesz oszustem, zajrzyj do słownika języka polskiego i sprawdź definicję tego słowa... Mam do czynienia z tym portalem, mam tam założony profil, ale nie zdecydowałem się na wykupienie oferty PREMIUM. Bowiem podobnie jak ty twierdzę, że to za dużo jak na tego typu usługę. Przy czym chciałbym zauważyć jeszcze kilka kwestii. Napisałeś, że zależy ci na skontaktowaniu się z osobą z okolicy. Zasięg wyszukiwarki obejmuje województwa, zakresu wzrostu i innych zewnętrznych parametrów. Oczywiście, trochę szwankuje, ale mimo to jest i pewną selekcję przeprowadza. To, że akurat nie mogłeś znaleźć osoby która spełniałaby twoje wymogi i przy okazji parametrów opartych na teście osobowości, to już naprawdę nie wina portalu. Jest tak ustawiony jak jest, nic na to nie poradzisz. A przecież nie znajdziesz tam wszystkich osób z całego świata, tylko te, które się zdecydowały na wpisanie się na stronę. Poza tym zapisując się i płacąc nie zastanowiłeś się nad swoją decyzją, nie przeczytałeś nawet regulaminu, i teraz uważasz, że to ONI są winni, bo wzięli pieniądze które zadeklarowałeś im zapłacić. Współczuję ci, ale nie tego, że w twoim mniemaniu zostałeś oszukany, nie. Współczuję ci twojej postawy typu "inni są ci źli, a ja jestem ten dobry". A wszystko dlatego, że dałeś się oszukać własnej głupocie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.chello.pl 19.05.08, 11:04 Sorry, ale po przeczytaniu tego tekstu musialem zareagowac. Zadna z firm wymienionych przez Ciebie nie bedzie sama sobie pobierac bez Twojej zgody pieniedzy z Twojego konta - to jest bezprawne. Po drugie, zadna z firm nie ma prawa na samo przechowywanie, a co dopiero uzywanie Twojego nr karty, bez Twojej wiedzy i zgody. (Od sciagania ewentualnych roszczen regulaminowych jest sad, a nie samowola) Po trzecie - wypisanie sie jest zaprojektowane w oszukanczy sposob. Bo jak wytlumaczysz, fakt, ze zeby zrezygnowac to trzeba otrzymac jakis bzdurny mail, ktory notabene nie dochodzi - specjalnie po to, aby przekroczyc termin wypisania. jak wytlumaczysz, ze aby zrezygnowac musisz sie wypisac 14 dni wczesniej - tracac ten juz oplacony okres uzytkowania. Z Twojej wypowiedzi wynika jedno - albo jestes jednym z "oszustow" tej firmy, albo sam jestes co nie co naiwny zrzucajac odpowiedzialnosc na brak czytania regulaminu. Bo te niuanse wymienione przeze mnie powyzej nie sa opisane w regulaminie, ktory przed przystapieniem przeczytalem bardzo dokladnie. Czas pokaze, kto ma racje - poczekaj chwile, az sie ludzie wezma za te firemke i posypia sie pozwy, czy to indywidualne, czy tez zbiorowe. A slowo oszustwo jest jak najbardziej na miejscu - czytac definicje czytales, ale nastawiles sie, aby nie widziec jej prawdziwosci w przypadku tego portalu. No i ostatnia uwaga - jak jestes taki cwaniak - to dlaczego nie wykupiles sobie konta PREMIUM ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.chello.pl 19.05.08, 11:18 I jeszcze jedno dajace do myslenia. Skoro twierdzisz, ze wszystko jest tak cacy - to jak wytlumaczysz, ze banki blokuja karty i oddaja pieniadze za nieupowaznione uzycie kart kredytowych, bez zgody wlascicieli? Zanim sie obejzysz, to firmy ubezpieczeniowe zainteresuja sie dokladnie ta smieszna firemka i to bedzie poczatek konca jej dzialalnosci w Polsce przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kukurydza662wp.pl Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 11.06.08, 12:58 Paweł-07 szukam ita7 z Be 2. zgadzam się z Wojtkiem. Na początku kiedy zalogowałem się na be2 wydawało mi się że świetnie trafiłem. Wiadomo, że twórcom tych stron zależy głównie na zdobyciu użytkowników Premium i aby szukające siebie połóweczki nie mogły się w jakikolwiek sposób skontaktować ze sobą bez wykupienia konta Premium. Te wiadomości (listy)do siebie też są to jakoś dziwnie ustawiane gotowce, jeżeli nie jest się użytkownikiem Premium. Niestety jednak użytkowników Premium można policzyć na palcach jednej ręki, i tak naprawdę za dość spore pieniądze nie było by z kim porozmawiać. Ja chciałem poznać dziewczynę, która przedstawiała się jako Ita7. Ita7 prawdopodobnie posiadała konto Premium, gdyż jej zdjęcie (co prawda nieco niewyraźne)było udostępnione i Próbowała do mnie coś swoimi słowami napisać. Niestety nie mogłem wiadomości odczytać (żądano ode mnie wykupienia konta Premium).Już miałem wykupić konto, ale po pierwsze system antywirusowy ostrzega o słabych zabezpieczeniach strony na której dokonywane są przelewy; po drugie-nie posiadam kart płatniczych, a tylko taki sposbem można opłacić konto Premium; po trzecie- Wykupię konto Premium i nie będę za bardzo miał z kim porozmawiać; wreszcie po czwarte- Ita7, dla której chciałem wykupić Premium przestała się logować na be2. Nie wiem co się stało? Może uznała podobnie, że została oszukana przez be2, lub znalazła swoją druga połweczkę.... Niestety poszukuję jej nadal(bezskutecznie)P* Odpowiedz Link Zgłoś
zara36 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 20.05.08, 14:54 No więc dziękuję bardzo, właśnie myślałam o tym żeby się tam zalogować. Katastrofa....chyba musimy zwołać jakiś wiec samotnych ludzi i szukać się z kieliszkiem wina. Co to jest? świat idzie do przodu, mamy tyle możliwości a ludzie ciągle cierpią w samotności. Doskonale zdaje sobie sprawę że kazdy ma swoje przyzwyczajenia, ulubione miejsca, smaki i marzenia w sexie ale podobno po nieudanym związku mamy szanse na nowy! Tylko jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renatap0@vp.pl Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 195.116.133.* 11.06.08, 08:45 zarejestruj sie w portalu sympatia ilove.Jak mozna dac sie naciagnac na taką kase.Jatez tam weszłam wypełniłam podajac fałszywe dane a widzac szablony odpowiedzi nawet nie myslałam o płaceniu.Teraz be2 juz nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piga Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.centertel.pl 11.06.08, 17:31 Proszę pomóżcie mi. Nie płaciłam kasy ale chciałabym zlikwidować konto. tylko nie wiem jak i strona nie otwiera mi się napiszcieco zrobić jak wy usuneliście konto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 18:10 Jak nie płaciłaś to bądź spokojna.Sprawa dotyczy tych co już płacili pierwszy raz.A stronka po prostu dzisiaj się nie otwiera,czyżby początek końca serwisu...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwna Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 19:17 Stronka się nie otwiera od wczoraj, chociaż jeszcze wczoraj dostałam maila o temacie: Przedstawiamy Ci Marek2569! :) Kartę oczywiście zablokowałam już 2 miesiące temu, a bank nadal rozpartuje reklamację. Nic to. Ważne, że więcej mi nie ściągną kasy. Co do rezygnacji, to to ja mam nawet odpowiedź na mailu od serwisu Be2, że rezygnacja została przyjęta. Szkoda, że nie wypowiadają się tu osoby, które pracowały w tym polskim serwisie, bo o ile się nie mylę, firma działa również w innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosie Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.gprs.plus.pl 11.06.08, 22:15 też mi nie działa od dwoch dni dziś działało godzinę i koniec. Piszę maile do serwisu z zapytaniem dlaczego tak jest i 0 odpowiedzi. Czy to faktycznie koniec serwisu? Jak pytam niezapisane osoby z innych miast to im działała strona głowna. Ale pech zapisałam się akurat w takim czasie gdy wszystko sie wali... Ciekawe czy w razie końca tego serwisu zwrocą mi kasę? i jak to jest z innymi tego typu serwisami np mydwoje? wyglada podobnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwna 2010 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.limes.com.pl 12.02.10, 20:46 Jak się Ci udało wydębić rezygnację od nich,proszę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piga Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.centertel.pl 12.06.08, 14:14 Dziękuje Krzysiu za wiadomość.. Bo zaczęłam ostro panikować. Już chyba nie odwiedzę żadnych portali randkowych. Jeszcze raz wielki dzięki pozdrawiam Piga Odpowiedz Link Zgłoś
dunaj3 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 21.05.08, 13:59 dzięki za ostrzeżenie. zaimponowałeś mi swoim podejsciem. i też uważam, że powinno się to nagłośnić. tylko ja na przykład nie odważę się skontaktować się np. z wyborczą bezpośrednio. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.chello.pl 21.05.08, 17:27 Ok, To do roboty. Ja mam im ochote troche dopier... :) Troche to znaczy az domena b2.com.pl zostanie zablokowana. PS numer faksu do tej firmy w Polsce to +48 222 112 341. Moze ktos ma znajomych, ktorzy potrafia znalezc brakujaca czesc informacji. Typu adres nr telefonu (moze jest podobny lub ten sam). Kto jest abonentem :) itp. Domena be2.com.pl jest zarejestrowana przez spolke. ABONENT: firma: Armin Duss be2 Holding AG ulica:Boesch 108 miasto: 6331 Huenenberg lokalizacja: CH identyfikator: inx9380959 telefon: +41.417982894 PS w chwili wolnej napisze jakis wzor dokumentu do zlozenia do GIODO w sprawie nielegalnie przechowywanych danych. Znaczek kosztuje chyba 15pln i to cale koszta sprawy. Mozna skarge zarejestrowac przez internet. Na policje to troche szkoda czasu isc bo pojdzie to do umorzenia po pol roku ze wzgledu na brak dowodow. Natomiast sa chyba w tym kraju takie instytucje jak rzecznik klienta itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwna Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 19:22 Witaj Zen. Czy poczyniłeś jakieś kroki? Ja chętnie się przyłączę, jeśli jest jeszcze sens, skoro stronka zablokowana..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIEKAWE Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.cable.ubr04.harb.blueyonder.co.uk 05.08.08, 00:35 JA WYSLALAM FAKSA I OTRZYMALAM ODPOWIEDZ ZE NIESTETY REKLAMACJA NIE MOZE BYC UWZGLEDNIONA GDZYZ NIE MA WLASNORECZNEGO PODPISU..HAHA NAPISALAM NA MAILA ZE ZGLOSZE SPRAWE DO SADU I PROSZE O NUMER KONTAKTOWY BADZ MAIL DO PRZELOZONEGO. ODPISAL TAKI PAN I PODAL MI SPOSOB NA REZYGNACJE DROGA INTERNETOWA, GDZIE ZADNEGO KODU NIE OTRZYMALAM. KIEDY WYSLALAM IM MAILA Z WKLEJKA Z FORMU I PROSBA O PROFESJONALNE ROZPATRZENIE MOJEGO LISTU DOSTALAM MAILA PO ANGIELSKU ZE WIADOMOSC NIE DOSZLA BO SERWER JEST ZABLOKOWANY ZBYT DUZA ILOSCIA WIADOMOSCI. TU W ANGLI PRAWO POZWALA W KAZDYM MOMENCIE ZREZYGNOWAC Z CZEGOKOLWIEK I KIEDYKOLWIEK. SEREDCZNIE POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZRA Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.cable.ubr04.harb.blueyonder.co.uk 05.08.08, 00:37 TERAZ WSZYSTKO DZIALA JAK NALEZY ZABEZPIECZAJA SIE SUKINSYNY POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marik7 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 19:05 Dzięki Grzesiu!właśnie dzięki Tobie zaoszczędziłem 165zl...ale nadzieja na spotkanie wielkiej miłości mimo to wciąż duża:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona31 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 213.17.244.* 21.05.08, 20:08 Poprzez to, co napisałeś otwarłeś mi oczy ... W mych myślach i pragnieniach, chęci poznania, poczucia bliskości, skłonni jesteśmy na naprawdę wiele. Zrobiłabym dziś to co Ty, wierzyłabym, że nareszcie poczuję to, co tak kłębi się w mym środku (takie pragnienie)... Dziękuję za przestrogę, ale z drugiej strony straciłam znowu nadzieję na miłość, to przykre ale prawdziwe!!! takamilutka@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anybody Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 02:16 Na be2 jestem od ok miesiąca. Koresponduję z kilkunastoma dziewczynami bez większego problemu. Spotkałem się tylko z czterema przez brak czasu. Bardzo serdeczne, intrygujące i pewne siebie dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! to oszusći nie wart IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 11:29 Tu golega pisze że jest w be2 zadowolony i tak piszą ,a nawet spotkał z osobami - a, ja niestety jestem odmiennego zdania przez pomyłke wykupiłem konto istałem w pełni członkiem tego serwisu od dwuch miesięcy i wcale mi jakoś nie udało dotej pory znikim nawiązać żadnej znajomośći choć wysłałem dużo e-maili i na kilka dostałem odpowiedz ale to tylko teksty ich z be2 napisane i dalej odpowiedziałem już jako swoje napisałem i nic cisza to poprosztu jakieś oszustwo ztym . i nikomu nie radze kupować w be2 konta premium na tych zasadach jakie oni mają . A , zanim go kupiłem to długo to sprawdzałem i kupilem na poł roku ale widze że okazuje że jak nie zablokuje to będą pobierać tak długo jak będzie istnieć te be2 a tego przed kupnem nie było umnie i pytałem oto w tym serwisie ale gdy kupiłem to konto to dopiero okazało się że jestem oszukany . NIESTETY NIKOMU NIE POLECAM TEGO KONTA NA TYCH ZASADACH JAKIE ONI MAJĄ I WOGULEOMIJAJCIE BE2 ZDALA NIE WARTO TAM NIKOGO SZUKAĆ BO ITAK NIC ZTEGO BO NIKT NIE ODPISZE . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! to oszusći nie war IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 00:11 Mi się udało bez większych problemów to konto usunąć. Tylko długo to trwa, zawiłe takie, dużo razy trzeba klikać. Ale się da ! Prześlą maila z jakimś kodem, potem się to wpisze i już. Może niebezpiecznie tak ich olewać blokując kartę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościowa Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 19:09 szczęściarz z Ciebie! Ja na innych płatnych portalach obserwuję intensywniejszą korespondencję,gdy kończy mi sie ważność konta... Jakoś trochę nieufnie mnie to nastraja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwna 2010 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.limes.com.pl 12.02.10, 20:53 jesteś z tego portalu, widać Odpowiedz Link Zgłoś
julseb 4 lata później :D 02.03.12, 20:55 Ja tu widzę temat do odgrzebania (ostatnie posty 2008 dziś mamy rok 2012) Dowiedziałem się o istnieniu tego serwisu po informacji z banku że pojawiła się pewna transakcja która została zablokowana z powodu braku autoryzacji. Czyli widać że nie trzeba się rejestrować żeby papę kradli. Najbardziej gryzie to że gdzie i kiedy wykradziono mi dane karty ... hm... a używam jej tylko w 3 znanych mi dobrze miejscach. "taki ot psikus" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rynek Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.chello.pl 11.06.08, 01:14 Ja tez nie przepadam za tym portalem aczkolwiek gdyby ktos był choć trochę spostrzegawczy a nie typowy laik internetowy zauwazylby iz, osoba uploadująca zdjecia ma opcje dostepne dla wszystkich lub nie. Wiekszość osób jak się domyśliłem ma fotki niedostepne dla wszystkich a nawet 99% tych osób. Ale i tu fakt troche musialem pomyśleć i rafilem na to. Po wejsciu na profil danej osoby ujawnia sie opcja wysłania propozycji udostepnienia zdjęć. Gdzie osoba zainteresowana toba moze udostepnic zdjecia do twojego wgladu. Fakt ilość osób pasujacych do ciebie które wyszuka ci be2 jest ograniczona ale nadrabiaja to opcje wyszukiwania, sa bardzo szczegułowe masz opcje czy osoba pali lub nie, czy ma dzieci, szczupła czy gruba osoba, jakie wykształcenie, wzrost, wiek, region itp. Szablony wiadomosci to najgorszy bład jaki można było wymyślić. Nie wiem co napadło tych ludzi żeby takie cos tam zrobic ale ktos musiał być nieźle ******** (Tu dowolne słowo obraźliwe ). Kończąc uważam iż portal jest ubogi aczkolwiek nie wszystkie powody które zostały wymienione w temacie "Uwaga oszuści z be2.pl !!!" są trafne. I nie wyobrażam sobie abym był takim frajerem żeby płacić takie pieniądze za premium konto jak to zrobił autor tekstu. Gratuluje braku myślenia i doświadczenia z takimi portalami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosie Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.gprs.plus.pl 11.06.08, 13:17 Hmmmm... A ja się tam właśnie zapisałam zapłaciłam przelewem. Bo nie miałam karty... Przez ten okres który miałam za darmo poznałam fajne osoby i chciałam z nimi kontynuować znajomość. Po przeczytaniu tych wszystkich postów z przerażeniem odkryłam w co się wrobiłam. Czy ktoś mi może dokładnie powiedzieć jak ewentualnie przeprowadzić rezygnację bo chce zrobić to w czasie gdy będę zbliżać się do końca ważności konta (o co chodzi z tym linkiem rezygnacyjnym jak go uzyskać, czy jak go uzyskam to już w chwilin uzyskania moje konto staje się nieważne, a jakbym chciała go użyskać juz dziś a z konta korzystać do końca to czy jest to mozliwe), odpowiednio wcześnie, żeby nie można mnie było wmanipulować w dalsze płatności. Najgorsze jest to że nie mogę wejść na tą stronę wogóle. Pojawia się komunikat strona niedostępna. Swoją drogą jak to możliwe że ta firma jest taka oszukańcza? Moje zaufanie wzbudziła fakt że działa na terenie całego świata weszłam na www.be2.com. JEstem załamana. Nie mogę wejść na stronę, nie mogę z niej korzystać, nie mogę się wypisać. Po co mi to było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwna Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 19:27 Skoro płąciłąś przelewem, to nic Ci chyba nie grozi. Gorzej z tymi co płacili kartami kredytowymi. Wtedy jedynym wyjściem jest blokada karty lub nawet rezygnacja z konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosie Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.gprs.plus.pl 11.06.08, 22:37 Co dziwne www.be2.com działa dla wszystkich domen oprocz .pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.176.c81.petrotel.pl 14.06.08, 01:19 Matko boska od godziny was tu czytam i mało serce mi nie wyskoczyło, bo sie zalogowalam.Od razu własnie teraz sie WYLOGOWAŁAM ale niewiem czy to wystarczy!!!!!!!!Bo ja nie potrzebowalam zadnego kodu do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommi Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 16:53 myślę, ze sposób jest prosty na zawarcie znajomości ... w tym miejscu swoje nicki jak w BE2 i kontaktujecie się przez forum , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł szukam dziewczyny Ita7 z Be2(paweł-07) IP: *.gprs.plus.pl 18.06.08, 00:23 już tracę powoli wiarę,że kiedykolwiek odnajdę ita7! Ona jest teraz użykownikiem Premium,ale ja nie mogę do Niej nic napisać.Pozdrawiam wszystkich czytajacych ten list i proszę o pomoc. Nie chcę zakładać konta Premium na be2!Piszcie ader-mój adres e-mail: kukurydza662@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwna 2010 Re: szukam dziewczyny Ita7 z Be2(paweł-07) IP: *.limes.com.pl 12.02.10, 20:58 czy Ty jeszcze nie rozumiesz, że to był ktoś z portalu, kto Ciebie naciągnął na to?????? Odpowiedz Link Zgłoś
orange_24 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! - www.oszust.org 18.06.08, 09:16 www.oszust.org - kanty, oszustwa i inne serwisów aukcyjnych problemy. Wszystko o Allegro, eBay i innych firmach oraz sklepach. Zostałeś oszukany? opisz swoje przeżycia i ostrzeż innych. Sprawdzaj kontrahentów i firmy przed tranzakcjami. Wszystko w serwisie www.oszust.org . Dołącz do Nas i pomóż Nam się rozwinąć dodaj swoje uwagi i przeżycia. Poinformuj znajomych o serwsie... Jeśli powyższą informacja stanowi złamanie regulaminu to bardzo przepraszamy ale nie mieliśmy niczego złego na myśli. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwna 2010 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! - www.oszust.org IP: *.limes.com.pl 12.02.10, 20:59 proszę o pomoc, wykupiłam na 3 miesiące konto premium i potem niestety przeczytałam opinie, prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! - www.oszust.org IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 00:25 Dwie opcje 1) zrezygnować z konta premium ( dużo trzeba klikać bo zrobili to tak specjalnie, ale się da) 2) zablokować kartę i olać ich ( nie wiem czy bezpieczna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.40.204.159.sub.mbb.three.co.uk 22.06.08, 21:51 czesc,czytalem twoja wypowiedz i powiem ci co ja zrobilem.Na stronie glownej w opcji ustawienia masz opcje rezygnacja z konta premium.Wybierasz ta opcje i jesli po standardowych pytaniach czy na pewno chcesz zrezygnowac zrezygnujesz to w ciagu godziny powinni ci przyslac kod rezygnacji na twojego maila,ktory jest wazny 48 godz.Przy nastepnym logowaniu wchodzisz w te sama opcje i ten kod podajesz.Tym samym rezygnujesz z konta premium,ale twoj profil dalej jest aktywny.Jesli chcesz calkowicie go usunac i tym samym zrezygnowac z serwisu poprostu znowu wchodzisz w ustawienia na stronie glownej i go usuwasz.Mi strona dziala ale ja sie loguje z Londynu,nie wiem czy to ma jakies znaczenie.Ja w przeciwienstwie do ciebie placilem karta i nie wiem czy nie bede jej musial zablokowac.Narazie pobrali mi tylko oplate za premium i nic wiecej,sprawdzilem to przez internet.wyslali mi tez rachunek na mojego maila z potwierdzeniem zaplsty.Nie wiem tylko czy po mimo mojej rezygnacji nie pobiora mi znowu oplaty po uplywie danego czasu.Czytalem na tym forum rozne wypowiedzi i byc moze powinienem zablokowac karte,tak na wszelki wypadek.Jesli chcesz o tym pogadac to napisz mi na maila harry379@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatek Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 22:08 A jak to zrobic skoro mi zablokowali dostep do mojego profilu? nie moge wejsc w ustawienia etc...zorientowali sie ze zlozylam reklamacje w banku i banki im zablokowal dostep do mojej karty. dlatego nie uznali mojego faxowego wypowiedzenia, wyslanego o czasie, i kaza mi zaplacic zeby moc sie wyrejestrowac? to jakis absurd. czy cos w tej kwestii mozna zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwna2010 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.limes.com.pl 12.02.10, 06:16 Proszę odpowiedz ajk to załatwiłaś w koncu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!!Gość Rynek IP: *.eranet.pl 21.11.08, 23:17 Gratuluję błędów ortograficznych, stylistycznych Rynkowi i generalnie nieuctwa oraz nieumiejętności logicznego myślenia. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 21:33 znaci e to? agniesiowo1.myminicity.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
rzecznik_prasowy_be2 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 20.06.08, 13:31 Oświadczenie be2: Komunikat działu technicznego w sprawie problemów jakie pojawiły się w zeszłym tygodniu na stronie www.be2.pl: Niektórzy użytkownicy mieli problem z zalogowaniem sie do serwisu. Dzięki życzliwemu wsparciu naszych klientów, dział techniczny był w stanie zlokalizować przyczynę niedogodności. Problem został rozwiązany już w godzinach wieczornych 12.06. Używanie serwisu be2 powinno od tego momentu przebiegać bez zakłóceń. Za wszelkie niedogodności serdecznie Państwa przepraszamy. Jeżeli w trakcie korzystania ze strony be2 zauważą Państwo jakieś problemy, prosimy o kontakt z serwisem klienta. Z poważaniem Weronika Potocka Rzecznik Prasowy be2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 12:53 Witam Was wszystkich, ja szczerze mówiąc jestem tą sytuacją bardzo rozczarowana i zszykowana. Podobnie jak Wy postanowiłam zarejestroać się w be2, bo najzwyczajniej w Świecie szukałam miłości. Na szczęście przed dokonaniem zapłaty i zakupem konta premium przeczytałam Wasze posty (to uchroniło mnie jak widze przed ogromnymi problemami). Korzystając z okazji że pojawiła się tutaj Pani rzecznik be2 (o ile jest to rzecznik prasowy tego portalu) chciałabym ją zapytać jak można w taki sposób wykorzystywać ludzi??? Ja nawet tego pojąć nie moge jak ktoś w taki sposób może igrać z uczuciami innych ludzi?? To wstyd że są takie osoby!!!!! To wstyd, że ktoś wykorzystauję innych i "podpina" to pod poszukiwanie miłości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotna z be2 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 00:29 pani rzecznik niech przestanie pie..ć głupoty ze są kłopoty komunikacją, to jawne oszustwo, powinniście wylądowac w sądzie, wykorzystujecie samotnych ludzi, powinni was wsadzić do ciupy a w ogóle kto wydał wam pozwolenie na prowadzenie takie diałalności!!! TO SKANDAL , zeby takie gó.. panoszyło się na stronach internetowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perełka Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 17:12 Cześć. Niestety, też się dałam nabrać na ten "super" naukowy test,który miał mi pomóc znaleźć drugą połówkę. W rzeczywistości spotkałam jakiegoś żonkosia i na dodatek kosztowało mnie to 330 złotych. Przed wykupieniem konta Premium, a było to w styczniu tego roku,przez 2 godziny próbowałam coś znaleźć w internecie na temat tego portalu, niestety nic nie znalazłam oprócz reklam i jednego artykułu (raczej pozytywnego) więc zaryzykowałam. Niestety byłam jedną z pierwszych naiwnych.Nie pomogły reklamacje pisane do Serwisu klienta o zwrot bezprawnie pobranych pieniędzy z karty kredytowej. Czyste oszustwo. Jak można korzystać z czyjejś karty bez jego wiedzy! Skandal!Regulamin jest tak sformułowany aby po pierwszym przeczytaniu odnieść wrażenie, że konto jest przedłużane na życzenie klienta, wręcz jest użyte takie sformułowanie, w początkowych paragrafach. Dopiero przy sposobie płatności jest wzmianka o wypowiedzeniu umowy. Mam nadzieję, że ktoś zrobi im koło tyłka za to oszustwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigi Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.net.autocom.pl 01.07.08, 19:54 Potwierdzam i dzieki za ten wątek. Zalozylem konto, nawet bez zdjecia i od razu zaczalem wiadomosci od ciekawych dziewczyn. Oczywiscie odpowiedziec mozna tylko debilnymi szablonami. Mam wrazenie, ze to jakis automat wysyla udawane wiadomosci zeby w koncu czlowiek te 165zl im wplacil. Juz wyslalem Rezygnacje, ciekawe jak szybko konto mi zlikwiduja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~Caramel~ Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.gprs.plus.pl 01.07.08, 22:20 Hmmm... ...a ja konta Premium nie wykupiłam i zdążyłam w ciągu kilku dni użytkowania tego portalu poznać kilka interesujących osób (nawet ze zdjęciami). Nie wspomnę już o tym, że owszem, są opcje, z których można korzystać tylko przy pomocy szablonów ale... jakoś bez wpłacania kasy etc. koresponduję z ludźmi? A co do rezygnacji, zdaje się, że w ustawieniach wszystko jest jasno i klarownie przedstawione - wystarczy tylko troszeczkę poczytać. Co do kasy, którą Wam pobrali i nie chcą oddać... a może to będzie taka nauczka na przyszłość, żeby nie być takim naiwnym i nie dawać pieniędzy każdemu, kto o nie prosi...? Aaaaa... i czytać, czytać i jeszcze raz czytać umowy! Miłego wieczoru naiwniakom!!! ;D sasasasasasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruman Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 11:26 Co ty gadasz, ćwoku? Nie zaplaciles, to nie zobaczyles fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elik Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 19:33 Naprawdę Ci współczuje Odpowiedz Link Zgłoś
rzecznik_prasowy_be2 Oficjalne oświadczenie firmy be2 08.07.08, 13:41 Witam Państwa, z uwagi na liczne negatywne wypowiedzi przytoczone na tym forum, serwis be2.pl, który reprezentuję jako Rzecznik Prasowy, zdecydował się wydać oficjalne oświadczenie. Krytyczne spostrzeżenia na temat serwisu be2 obserwujemy już od kilku miesięcy i ponieważ uważamy, że w dużej mierze mamy tu do czynienia z nieporozumieniem, postaramy się odnieść do najczęściej poruszanych problemów. Piszą Państwo dosyć często, że podana na stronie liczba użytkowników jest nieprawdziwa. Zapewniamy, że serwis be2 nie zakłada fałszywych profili, a podana liczba osób zarejestrowanych w serwisie nie została przez nas wymyślona w celach marketingowych, lecz jest stale uaktualniana na podstawie naszej bazy danych i obejmuję całkowitą liczbę zarejestrowanych użytkowników we wszystkich krajach, w których nasz serwis istnieje. Jesteśmy w stanie podejrzewać, że przyczyną takich wypowiedzi jest prawdopodobnie mała liczba odpowiedzi na wysyłane wiadomości. Serwis be2 gwarantuje, iż profile przedstawianych osób są aktywne. W pełni rozumiemy Państwa przygnębienie i frustrację spowodowane milczeniem i ignorancją ze strony innych użytkowników. Jednakże istnieją powody, czasami nawet bardzo banalne, dla których użytkownik nie otrzyma odpowiedzi na próbę kontaktu. Najczęściej są to: brak wpisanych swoich poglądów, hobby i zainteresowań, jak również zdjęć. Z doświadczenia wiemy, że użytkownicy, którzy uzupełniają kompletnie swoje profile, wzbudzają większe zainteresowanie. Bo przecież chcąc poznać bliżej kogoś, również w świecie realnym, chcemy wiedzieć o drugiej osobie jak najwięcej szczegółów i poznać ją z tej indywidualnej i niepowtarzalnej strony, prawda? Kolejnym powodem negatywnych komentarzy jest proponowana przez nas wstępna forma kontaktu (wysyłanie szablonów wypowiedzi). Piszą Państwo, że celowo ograniczamy przez to możliwości i swobodę użytkowników. Mogą być Państwo pewni, że nie jest to naszą intencją. Pragniemy przede wszystkim zapewnić anonimowość naszym użytkownikom oraz w nieskomplikowany sposób pomóc im w „przełamaniu pierwszych lodów”. Staraliśmy się sformułować wspomniane krótkie wiadomości kontaktowe w sposób neutralny, by nadać im uniwersalny ton, pasujący do wszystkich typów osobowości i temperamentu naszych użytkowników. Przykro nam, jeśli większość z Państwa nie jest zadowolona z tej formy kontaktu. Mamy świadomość, że nie jest ona optymalnym rozwiązaniem i dlatego pracujemy nad opracowaniem nowej, bardziej indywidualnej metody. Prosimy jednak nie zapominać, że wysyłanie osobiście sformułowanych wiadomości jest możliwe w naszym serwisie, lecz warunkiem jest posiadanie Konta Premium. Co do krytyki dotyczącej cen , które określacie Państwo jako nie adekwatne do oferowanego przez nas serwisu: staramy się troszczyć o wszystkich naszych użytkowników i oferować im serwis najlepszy z możliwych. Czytamy regularnie opinie i propozycje wszystkich użytkowników i staramy się sprostać ich wymaganiom. Prosimy nie zapominać, że wiele usług oferowanych przez be2 jest bezpłatnych. Do nich należą: test osobowości wraz z analizą, opis idealnego partnera stworzony na podstawie testu oraz lista osób do Państwa pasujących. Oczywiście, jeśli zdecydują się Państwo na dalszy krok i nawiązanie kontaktu z wybraną osobą, wiąże się to z pewną finansową inwestycją, tego nie zaprzeczamy. Lecz proszę sobie wyobrazić, ile czasu i pieniędzy musieliby Państwo zainwestować przesiadując w barach lub klubach z ludźmi, o których nic Państwo nie wiecie. I w rezultacie tylko po to, by dowiedzieć się, jak bardzo do siebie nie pasujecie. W porównaniu do tego opłata w naszym serwisie jest naprawdę skromną inwestycją. Kolejna sprawa jaką chciałabym wyjaśnić to problem rezygnacji z Konta Premium oraz reguły związanej z kolejnym ściągnięciem opłaty za wykupiony abonament. Nie jesteśmy oszustami, którzy bezprawnie i podstępnie zabierają pieniądze użytkownikom serwisu. Proces rezygnacji jest dokładnie opisany w naszym Regulaminie oraz wskazówkach „Pomoc“. Wiele osób myli rezygnację z Konta Premium z usunięciem własnego profilu z naszego serwisu. Podejrzewamy, że jest to podłożem nieporozumień z automatycznym przedłużeniem abonamentu. Prosimy pamiętać: usunięcie profilu nie oznacza zakończenia Konta Premium. Należy z niego zrezygnować dodatkowo, najpóźniej 14 dni przed datą jego upływu. Jeżeli zdarzyło się, że cały proces przebiegał zgonie z naszym regulaminem a mimo wszystko opłata została Państwu ponownie pobrana, mamy tu do czynienia z pomyłką i wielkim nieporozumieniem. W takich przypadkach konieczny jest niezwłoczny kontakt z serwisem klienta be2, który chętnie Państwu pomoże w wyjaśnieniu zaistniałych okoliczności. Mamy nadzieję, że powyższe oświadczenie przynajmniej częściowo wyjaśnia wątpliwości. Chętnie odpowiem na dalsze pytania od Państwa. Z poważaniem Weronika Potocka Rzecznik Prasowy be2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Oficjalne oświadczenie firmy be2 IP: *.chello.pl 08.07.08, 19:41 Ok - piekne slowa - zero konkretow. 1.Posze sie ustosunkowac do bezprawnego przechowywania danych kart kredytowych klientow, oraz ich nielegalnego uzywania wobec oficjalnie zglaszanego sprzeciwu wlasciciela karty, jeszcze przed samowolnym pobraniem srodkow. 2.Prosze o odpowiedz dlaczego proces rezygnacji jest tak obmyslony, aby nie mozna go bylo przejsc bezproblemowo, przed wygasnieciem waznosci wczesniejszej umowy? Prosze odpowiedziec dlaczego nie dochodza maile z numerem dezaktywacji konta, a dochodza maile na ten sam adres od "serwisu be2" wysylane w tym samym czasie? 3.Prosze odpowiedziec dlaczego banki zwracaja pieniadze za nieautoryzowane przez posiadacza karty pobranie srodkow? 4.Dlaczego by zrezygnowac z konta nalezy uczynic to 14 dni przed wygasnieciem konta, co wiaze sie z tym, ze traci sie 14 dni oplaconego juz wczesniej - dosc sowicie, patrzac na konkurencyjne serwisy - czasu przez uzytkownika premium? Prosze o krotkie i zwiezle odpowiedzenie na powyzsze pytania - bo na te chwile to sa fakty, ktore swiadcza o nieuczciwosci Panstwa serwisu, co wielu ludzi tutaj wypowiada wprost jako oszustwo i zlodziejstwo. Z powazaniem Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieDajSieGnojom Re: Oficjalne oświadczenie firmy be2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 09:20 Spoko Wojtek, takie tam sobie napisali słodkie pierdzenie. Wkrótce jak sie wrzuci w Googla 'złodziej', 'oszust' wyskoczy be2 na pierwszych miejscach :) Czego sobie i be2 szczerze z z całego serca życzę... Ja dopiszę od siebie pytanie, dlaczego karty są obciążane jak leci, tzn. dopóki numer jest czynny, pojawia się obciążenie na karcie w formie TELEFONICZNEJ jak było w moim przypadku. A nie przypominam sobie, abym gdziekolwiek dzwonił i zgadzał się na obciążenie mi karty. To ewidentne nadużycie, delikatnie mówiąc. Zastrzegłem kartę i mam gdzieś waszą straszną windykację. Nie dam się zastraszyć. I możecie mi skoczyć. I tan naprawdę be2 wie o tym dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja14 oszuści z be2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 18:10 Dzięki za ostrzeżenie! Od razu po przeczytaniu postów o be2 zrezygnowałam z ich wątpliwych usług. Nie było łatwo, przez parę dni walczyłam o kod rezygnacji. Udało się dopiero po podaniu innego maila. Rezygnacje przyjęli, ale i tak "w te pędy" wysyłam im faksem wypowiedzenie umowy i przede wszystkim zastrzegam kartę! Tak naprawdę sprawa nadaje się do prokuratury - w żadnym z punktów regulaminu nie ma słowa o pobieraniu opłaty za przedłużanie konta! Poza tym taki proceder bez zgody własciciela karty to zwykłe złodziejstwo!!! A windykacją to mogą sobie straszyć.... Pozdrawiam wszystkich samotnych- aja14@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatek Re: oszuści z be2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 20:33 WItajcie, pomijajac kwestie wstydu i naiwnosci, krotko moja historia z be2. Zapisalam sie do seriwsu Premium w listopadzie i podalam dobrowolnie i w dobrej wierze swoj numer karty kredytowej. Przez pierwszy miesiac sledzilam co sie wydarzy i nic ciekawego sie nie stalo. Nie pamietam czy nawiazalam kontakt z 10 czy mniej czy tez wiecej osobami, ale grunt ze stwierdzilam ze nie chce korzystac z ich uslug i nie odwiedzalam serwisu przez pare miesiecy. W maju (po 6 miesiacach) obciazono mi karte na 177 zl. Napisalam reklamacje do banku oraz pytanie do serwisu be2 jak zrezygnowac z konta. Wtedy tez dopiero przeczytalam uwaznie regulamin. Dostalam odpowiedz, ze trzeba przyslac im dane uzytkownika, login adres i POWOD rezygnacji na nr faxu, ktory juz gdzies wyzej padl. Wyslalam, mam potweirdzenie. Po paru dniach otrzymalam maila jak ponizej - uwaga - to chyba sie Wam nie zdarzylo!: Szanowny Użytkowniku be2, Otrzymaliśmy Pani rezygnację z automatycznego przedłużania. Żałujemy, że nie chce Pani więcej korzystać z naszego serwisu. Pani Konto Premium wygasa 05.11.2008. Złożyła Pani po zamówieniu Konta Premium wniosek do swojego banku o wycofanie opłat. Wycofanie się z umowy z be2 oraz anulowanie opłat nie jest możliwe, ponieważ skorzystała już Pani z płatnych usług. Niestety nie możemy w Pani przypadku zrobić wyjątku. Skontaktowała się Pani z poleconymi osobami, dlatego nie możemy w tej chwili stwierdzić, czy nie jest Pani zadowolona z naszych usług, czy może znalazła już Pani z naszą pomocą miłość. Dlatego prosimy Pania o wpłacenie na nasze konto 177,00 PLN w ciągu najbliższych 7 dni roboczych na następujące konto: be2 GmbH HypoVereinsbank München Kto 66052907 BLZ 70020270 IBAN: DE62 7002 0270 0667 9727 44 Swift HYVEDEMM Niemcy WAŻNE: Proszę podać tylko nazwę użytkownika w tztule opłaty. W przeciwnym razie będziemy zmuszeni przeprowadzić rozliczenia inkasowe. Z wyrazami szacunku Magdalena Wosińska Serwis klienta be2 To jest przeciez bezprawne! Zaplacilam im i moge dobrowolnie zrezygnowac. Z ich maila wynika, ze musze im placic dozywotnio bo moze moj maz czy chlopak zostal znaleziony w be2. i mam placic im za to do konca zycia? koszmar. To nie wszystko. Chcialam sie zalogowac i wypisac z serwisu. Niestety - po wejsciu na strone moje haslo nie dziala, nie zostaje tez przyslane na prosbe przeslania zapomnianego hasla. Napisane jest zreszta, ze konto mozna usunac po rozwiazaniu umowy. CHcialam rozwiazac - ale nie moge. I wiem, ze byly proby pobrania oplaty z konta (niby dlaczego skoro do listopada mam oplacone konto???). nie mam zadnego hasla, nie wiem co robic??? Czy ktos moze mi pomoc? Musialam zastrzec karte ale oni strasza windykacja, a ze firma jest z jakiegos Luksemburga czy Szwajcarii utrudnia dojscie do swoich praw. Z gory dziekuje za odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieDajSieGnojom Re: oszuści z be2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 12:52 To jakieś żarty są. Obśmiałem się jak norka po przeczytaniu tego słodko pierdzącego tekstu od be2 żądającego kasy. Niech spróbują windykować kwotę 177 zł haha. Powtórzę, to gra jest oparta na strachu i niewiedzy. Jeśli im na to pozwolicie, to będą Was doić dożywotnio - to po prostu taka metoda. Będą ruskimi metodami straszyć, a żyją z takich co się dają zastraszyć. Powtórzę - nie płacić, składać reklamację w banku, jeśli obciążą kartę, nie bać się windykacji. Wiecie ile będzie kosztowała windykacji 177 zł z Luksemburga albo Szwajcarii? O wiele więcej niż ta kwota stanowiąca ok.54 euro. A może będą straszyć, że sprzedadzą dług komuś innemu? Śmiało, niech sprzedają. Konia z rzędem temu i dwie wsie, kto kupi takie kwoty główne i z takimi tytułami płatności i będzie w stanie ściągnąć kasę. Be2 to naciągacze i oszuści, którzy w ten sposób żerują na strachu i niewiedzy. Taki biznes po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo mio Re: oszuści z be2 IP: *.aster.pl 04.09.08, 19:53 Witam, mam podobna sytuacje jak ta przedstawiona ponizej, tez mnie strasza windykacja i tez nie moge wejsc na moje konto, by zerwac z nimi umowe. W tej sytuacji boje sie, by przez lata nie zdazyli obciazyc mnie takimi kosztami, ze pograza mnie zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossie Re: oszuści z be2 IP: *.gprs.plus.pl 13.10.08, 01:09 ja sie tez tego obawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marussi Re: oszuści z be2 IP: *.range86-160.btcentralplus.com 13.10.08, 16:30 3godziny czekalem na ten kod,potem nie wiedzialem gdzie go wpisac az w koncu sie dokopalem i usunalem to konto.ale kolejnym problemem bylo calkowite usuniecie mojego profilu(tzn niby go usunalem a on caly czas byl heh)dopiero przyjakies 6 probie wkoncu zniknalem z tego profilu na dobre hurra.jeszcze dla pewnosci napisalem do nich czy to juz naprawde koniec mojej udreki.odpisali ze tak otrzymali moja rezygnacje z automatyczneego przedluzania platnosci ize zaluja blebleble.uffff udalo sie.powodzenia wszytkim zycze i cierpliwosci z tymi oszustyami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossie Re: oszuści z be2 IP: *.gprs.plus.pl 14.10.08, 17:14 a ja dokonalam tej calej procedury i zadnego kodu nie dostałam nie wiem co mam zrobić chyba z 10 razy ten link naciskałam. :(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
rzecznik_prasowy_be2 Rezygancja z Konta Premium 22.07.08, 16:05 Drodzy Użytkownicy be2, Z powodu licznych problemów zaistniałych w związku z dokonaniem rezygnacji, zamieszczamy krótką wskazówkę dla Państwa. Mogą Państwo zatrzymać automatyczne przedłużanie Konta Premium w prosty sposób, bezpośrednio na naszej stronie be2. W tym celu proszę się zalogować się przy pomocy swojej nazwy użytkownika i hasła, następnie wejść w Ustawienia, kliknąć przycisk Konto Premium "Oglądaj/zmień" oraz „Kliknij tutaj”. Link ten prowadzi do procesu rezygnacji z Konta Premium. W przypadku pytań lub niejasności prosimy o kontakt z Serwisem klienta be2, który chętnie odpowie na Państwa pytania. Serdecznie pozdrawiam Weronika Potocka Rzecznik Prasowy be2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwna2010 Re: Rezygancja z Konta Premium IP: *.limes.com.pl 12.02.10, 06:26 Pani Weroniko, proszę mi powiedzieć jak składając rezygnację panstwo pzredłyzyli konto o kolejne miesiace .... to kryminal, prosze o odpowiedxz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pema Re: Oficjalne oświadczenie firmy be2 IP: 193.24.220.* 21.11.08, 13:14 Pani Rzecznik przepraszam jaki regulamin, jakie pełnomocnictwa pozwalają na przechowywanie, a co dopiero używanie nr konta a tym samym dysponowanie środkami? Wasza firma uprawia taki proceder bezprawnie. Do ściągania ewentualnych roszczeń regulaminowych jest sąd a nie samowola, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwna 2010 Re: Oficjalne oświadczenie firmy be2 IP: *.limes.com.pl 12.02.10, 06:24 Panie Rezczniku, włąśnie wczoraj wpłaciłam kwotę znaczną by korzystać portalu ale jak zobaczyłam co jest napisane w rachunku, który panstwo załączyli, natychmiast napisałam prosbe o rezygnację, dostałam maila, że najpierw trzeba wejśc w ustawienia i kliknąć na rezygnację, tak i uczyniłam a zamiast rezygnacji panstwo pzredłużyli konto az do maja ....a to już przestępstwo i zamizerzać zgłosić do policji i do rzeczniak praw konsumenta oraz do Unii Europejskiej, która takimi firmami już się zjamuje także Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ofiara Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.adsl.alicedsl.de 12.07.08, 21:03 Pomocy! od okolo trzech godzin probuje zrezygnowac z Konta Premium. Wchodze na Ustawienia, dalej na Konto Premium. Po kliknieciu na Konto Premium ukazuje sie Stan Twojego Konta i Konto Premium w be2, a po kliknieciu na be2 Zalety Konta Premium. Jak zrezygnowac i wstrzymac automatyczne przedluzenie Konta Premium. Pomocy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastepna ofiara Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.adsl.alicedsl.de 12.07.08, 21:29 Czy ktos umialby udzielic informacji, jaka jest inna mozliwosc rezygnacji z be2, jesli be2 uniemozliwia rezygnacje z Konta Premium wedlug ich wskazowek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Uwaga ... - tu jest wszystko napisane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 05:48 Wystarczy choć trochę poczytać posty tutaj aby zablokować kartę, skoro już daliście się nabrać jak ja i zapłacić to przeczytajcie ostrzeżenia tu, raczej to tańsze niż czekać na odpowiedź i znów płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perełka Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!!-rezygnacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 17:29 Cześć. Pytacie w jaki sposób zrezygnować z konta Premium jeśli w ustawieniach nie ma linku. Należy wówczas wejść na link- pomoc u dołu ekranu obok serwisu klienta itd. i postępować wg ich instrukcji do skutku. Mnie się wczoraj udało.Dzisiaj otrzymałam kod (oczywiście od razu podałam inny adres e-mail.).Na wszelki wypadek należy jednak zastrzec kartę. Ja już dawno zastrzegłam, ale teraz mija termin wypowiedzenia umowy o konto Premium, więc żeby nie straszyli mnie windykacją postanowiłam postąpić wg ich instrukcji.Oczywiście na pożegnanie przysłali mi kolejną ofertę, która ma spełnić moje marzenia, ale mam to gdzieś. Ciekawa jestem czy ktoś z poszkodowanych otrzymał zwrot pieniędzy po dokonaniu reklamacji w Banku? Jeśli się komuś udało, to proszę o wskazówki i rady. Pozdrawiam wszystkich naiwnych jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieDajSieGnojom Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!!-rezygnacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 09:30 Gnoje z be2 obciążyli mi kartę, więc złożyłem reklamację i zastrzegłem kartę. Forsa wróciła na kartę. Stało się to 3 miesiące temu w kwietniu 2008. Czy coś sie z tym dzieje dalej - nie wiem. I nie obchodzi mnie to, dopóki mam kasę. Nie mam zamiaru się poddać, nawet dla niewielkiej kwoty 165 zł. Tu nie o kwotę chodzi, ale o zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perełka Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!!-rezygnacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 23:28 Dzięki. Obawiałam się, ze bank wykręca się tym iż płatność nastąpiła przy nieszyfrowanym połączeniu. Przy zastrzeganiu karty pytałam jak to jest możliwe aby pobierać z karty środki bez mojej akceptacji i otrzymałam odpowiedź,że należy korzystać ze znanych firm jak np.ecard.Moja karta ubezpieczona jest tylko na wypadek kradzieży czy zagubienia, więc miałam wątpliwości co do składania reklamacji, ale wezmę przykład z Ciebie i upomnę się o swoje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!!-rezygnacja IP: *.chello.pl 17.07.08, 12:19 Napisz do banku o nieautoryzowanym pobraniu srodkow z Twojej karty, czyli samowolnym posluzeniem sie danych, ktore sa nielegalnie przechowywane przez obca firme, w zwiazku z czym poniewaz istnieje zagrozenie uzycia tych danych ponownie wnosisz o zastrzezenie karty. Oprocz tego nalzey zglosic sprawe na policje. Kazda uczciwie dzialajaca firma w Polsce (np. kablowki, telefonie komorkowe, TPSA, Gaz, prad, bank - jesli chodzi o raty, itd, itp), by moc sama pobierac srodki wymaga wypelnienia specjalnego oswiadczenia z wlasnorecznym podpisem o zgodzie na pobieranie srodkow z konta. Najprawdopodobniej w prawie polskim srodki pobierane w inny sposob, sa pobierane nielegalnie i jest to traktowane jako przestepstwo. Do tego jest dodatkowe prawo, ktore stanowi, ze kto dziala w internecie przyczyniajac sie do odbierania poczucia bezpieczenstwa operacji dokonywanych poprzez internet, ten rowniez lamie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!!-rezygnacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 20:22 Właśnie udało mi się bez większych problemów zrezygnować z konta i usunąć profil! Zrezygnowałam jeszcze przed upływem terminu, ponieważ mam, podobnie jak Wy, zastrzeżenia do działalnośći be2. Wydaje mi się, że większość profili jest nieaktywnych i osoby te nie mogą odpowiadać na wiadomośći kontaktowe. Co prawda nawiązałam kilka znajomości, lecz z różnych powodów nic z nich nie wyszło (ale to już nie jest winą serwisu). Pozdrawiam wszystkich zawiedzionych i życzę powodzenia w dokonywaniu rezygnacji :))) beatrice09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perełka Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!!-rezygnacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 00:24 Dzięki Wojtku za wyjaśnienie. Skorzystam z Twoich porad. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 195.94.208.* 31.07.08, 23:20 witam wszystkich, Ja tez niestety dałem sie zrobić "w konia", zapłaciłem w kwietniu 160 zł, po 3 dniach zdałem sobie sprawe ze serwis jest do bani i zapomniałem o sprawie, nie logując sie więcej na moim koncie. Podczas płacenia - z tego co pamiętam - automatyczne przedłużanie konta, czyli zgoda na automatyczne ściąganie kasy - było opcją dobrowolną, które nie zaznaczyłem, ale tego nie pamiętam dokładnie W każdym razie be2 samo przypomniało o sobie parę tygodni temu. Całe szczęście że nie miałem kasy na karcie kredytowej, i nie udało się im jej pobrać. W końcu muszę jednak kiedyś spłacić debet, i boję się ze wtedy wezmą sobie 160 zł znów. Mam do Was kilka pytań: - Jak sądzicie, jeśli zgłoszę w banku kartę jako skradzioną, to wtedy dostanę nową, czy to pomoże sie od nich uwolnić? - czy mogą mnie ścigać prawnie po takim ruchu? - czy ktoś z Was postąpił podobnie? (zablokowanie karty) i czy to pomogło? Pozdrawiam, jestem Wam wdzięczny za każdą sugestię. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieDajSieGnojom Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 12:19 Zastrzeż tę kartę. Masz uzasadnione podejrzenie, że numer Twojej karty wyciekł do podejrzanych typów. Jeżeli tego nie zrobisz łykną Ci kasę, to pewne jak to że be2 to banda złodziei i oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 195.94.208.* 01.08.08, 21:30 Cześć, dzięki za odpowiedź, Jasne stary, rozumiem mechanizm - to skuteczna metoda, tylko czy nie będę mial przez to potem problemów? Chodzi mi o windykacje itd. Jeśli to konto ciągle będzie tam funkcjonować nie zlikwidowane (a jak wiemy nie można go zlikwidowac przynajmniej jak nie zapłaci sie naztępnej kasy) to może będą naliczać za kolejne kwartały i lata, aż powstanie suma godna uwagi dla windykatora? Ale skoro Tobie pobrali kase, a bank uznal Twoją reklamacje i zwrocił Ci całą, to chyba nie jest aż tak źle? To znacza że ich mechanizm automatycznego pobierania kasy jest nielegalny więc i widykator nie weżmie sie za ściągtanie "nie ukradzinej" w porę przez be2 kasy... Kurde, nie wiem co mam robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieDajSieGnojom Uznano mi reklamację! IP: *.devs.futuro.pl 02.08.08, 11:46 Właśnie wczoraj dostałem list z banku mówiący, że moja reklamacja dot.obciążenia mojej karty kwotą 165 zl przez be2.pl została UZNANA. Nie bać się ich, nie dać sobie ściągać kasy! Szkodzić im ile się da! BE2 to banda OSZUSTÓW i słodkie słówka wypierdywane przez tzw. obsługę klienta czy też przez rzecznika prasowego niczego tu nie zmienią. Proponuję klikać ile się da w ich bannery reklamowe na google i inne! Niech zapłacą za to! Kiedy więcej zapłacą za kliknięcia w bannery niż ukradną pieniędzy od ludzi, będą musieli zniknąć z rynku. Nie bać się windykacji - nikt tego nie będzie windykował. Powtórzę - to jest gra oparta na Waszym strachu i niewiedzy. Kto się da nabrać, ten przegra. Nie bać się więc i w ten sposób najlepiej można skopać im tyłki! Tomek, lej na nich ciepłym moczem. Zastrzeż kartę i olewaj ich maile. Mogą Ci naskoczyć. Jeśli obciążą Ci kartę, złóż reklamację, a bank Ci ją uzna tak jak i mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Uznano mi reklamację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 19:04 Mam pytanie, otoz nie wykupilam konta premium, a mimo to, gdy usuwalam swoj profil, pojawila sie wiadomosc : " czy na pewno chcesz usunac profil? Twoje konto premium wazne jest do 9.08". Konto zakladalam dzisiaj. O co chodzi> Odpowiedz Link Zgłoś
rzecznik_prasowy_be2 Opinia prawna 06.08.08, 16:57 Drodzy Państwo, W związku z ożywioną dyskusją na temat pobierania opłat z kart użytkowników oraz automatycznego przedłużania umowy, firma be2 zasięgnęła opinii ekspertów z dziedziny prawa polskiego. Na podstawie wydanej przez nich opinii chcielibyśmy Państwu przekazać, że firma be2 nie stosuje środków, które mogłyby godzić w prawa polskiego konsumenta. Termin 14 dni przed zakończeniem obowiązywania umowy, przed upływem którego można wypowiedzieć umowę, został uznany za odpowiedni i na tej podstawie nie istnieją prawne ograniczenia w stosowaniu przez be2 sposobu zapłaty za kolejny okres obowiązywania umowy w postaci obciążenie karty kredytowej konsumenta. Jeżeli mają Państwo pytania i wątpliwości co do tego problemu, prosimy o kontakt z serwisem klienta firmy be2, w celu uzyskania dalszych wyjaśnień. Z poważaniem Weronika Potocka Rzecznik Prasowy be2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieDajSieGnojom Re: Opinia prawna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 09:49 Słodkie pierdzenie, królewno. Uznano mi reklamację bez problemu, a więc be2 obciążyło moją kartę BEZPRAWNIE. Musiałem zastrzec kartę, aby be2 nie zachowało się w podobnie złodziejski sposób ponownie. Wydaje się wam, że jesteście cwani, ale tylko sie wam wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Ale przecież wy macie swoje własne prawo IP: *.eranet.pl 18.08.08, 20:24 choć sami go nie przestrzegacie. Spełniłam wszystkie wymagane przez was formalności, łącznie z kodami rezygnacji itp itd; zrezygnowałam na 2 miesiące przed końcem wykupionego okresu, ponieważ za późno przeczytałam regulamin, w którym informujecie o przedłużaniu istnienia kont i dalszym pobieraniu pieniędzy - przyznaję to była moja wina, zgapiłam się trzeba było przeczytać regulamin wcześniej. No, ale spełniłam wasze formalności, wypowiedziałam umowę i odetchnęłam z ulgą. Czy muszę więc opisywać jak bardzo się ździwiłam, gdy po upływie 3 miesięcy z mojego konta znowu zniknęło 165 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbinie Re: Opinia prawna IP: *.spray.net.pl 27.08.08, 08:29 W cywilizowanym świecie jest wiele zachowań dopuszczalnych prawnie tym niemniej społecznie nieakceptowanych jak choćby wypinanie się na kogoś zadkiem. Kto tak robi sam sobie wystawia opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okradziony przez b Re: Opinia prawna IP: *.gprs.plus.pl 17.09.08, 00:59 Ciekawe, czy pani rzecznik Weronika jest na naszej-klasie? .... :-) A inni pracownicy be2 Polska?.... :-) Fajnie by było spotkać ich w realu.... np. razem możnaby się piwa napić.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna2010 Re: Opinia prawna IP: *.limes.com.pl 12.02.10, 21:18 Pani rzecznik, zapomniała dodać, że nie pzryjmujecie rezygnacjii, generujecie automatyczne odpowiedzi jak , zrezygnować to wszystko ściemaalemaileposzły do miedzynoarodowego rzecznika konsumentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Uznano mi reklamację! IP: *.ghnet.pl 27.11.08, 18:12 Mam podobne problem jak Asia. Nie wykupiłam konta, nie podawałam żadnych danych, oprócz adresu mailowego, a w trakcie usuwania konta pojawiła mi się informacja, że konto jest aktywne jeszcze do 30 listopada. Czy jest tu ktoś, kto nie płacił w ogóle, a pomimo tego ma jakieś problemy? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.ver.airbites.pl 16.08.08, 21:08 Dziękuję za ostrzeżenie, ja na szczęście nie zapłaciłam za to konto bo zawsze przed takim krokiem sprawdzam wiarygodność kontrahenta i znalazłam to forum. Teraz po tym co tu przeczytałam dziękuję Bogu że mi resztek rozumu nie odebrał. Pozdrawiam wszystkich i walczcie o swoje nie można się dać bezkarnie wykorzystywać i okradać Odpowiedz Link Zgłoś
faris1 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 17.08.08, 19:44 ogromnie się cieszę, ze natrafiłam na ten wątek:) własnie zastanawiałam się nad kupnem konta premium, bo nie mogłam odczytac wiadomosci. kusilo mnie strasznie, bo moze to ten jedyny........ale nie ma mowy po tym czego tu się dowiedziałam dzięki serdeczne za info:) dobrze ze istnieją takie wątki:) pozdrawiam wszystkich samotnych:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbinie Naiwnych nie sieja 23.08.08, 07:43 wystarczy przeczytac regulamin w ktorym be zwalnia sie z odpowiedzialnosci nawet za nieprzestrzeganie wlasnego regulaminu , ktory i tak moze w kazdej chwili zmienic i jest sprawa klienta czy o tym sie dowie czy nie. wszystko tam jest na opak nie tylko rezygnacja z platnosci , rowniez ochrona danych czy problem publikacji - gdzie ostrzegaja przed mozliwoscia usuwania pewnych tresci tu .. cenzuruja przed publikacja. juz przy samym zakladaniu konta watpliwosci budza zwykle komunikaty - ja wiem ze sie nie czyta zwykle dokladnie ale tu wprost uderza chamska zgrubnosc - powazna firma profesjonalnie formuluje zastrzezenia prawne . dodajmy brak jasnej informacji za co sie placi a co jest za darmo i sposob platnosci na poziomie nieslawnych dialerow i wszystko jasne od razu! ordynarne oszustwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwna2010 Re: Naiwnych nie sieja IP: *.limes.com.pl 12.02.10, 21:24 Ty, to powiedz jak się wyplątąć, skoro jesteś taki madry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.cable.ubr03.donc.blueyonder.co.uk 28.08.08, 23:14 Na tym własnie polega haczyk.Zanim kupisz konto ,to dostajesz wiadomosci ,nawet sporo.A jak juz wykupisz ,to cisza w eterze:)Nie ma mozliwosci ,zeby zlikwidować tych oszustow?Chcialam zrezygnowac z konta a.poprosilam w serwisie o instrukcje.Owszem ,dostałam ale nie da się tego zrobic.Dzięki wam wszystkim ,którzy załozyliscie ten wątek ,tylko szkoda ,ze wcześniej nie przeczytalam ,zanim wykupiłam.Ale zastrzeglam kartę i teraz mogą sobie sciągac Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza OT - nie ma "glorii prawa" 25.08.08, 23:46 Może być "w majestacie prawa" Odpowiedz Link Zgłoś
diana.89 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 27.08.08, 15:06 dziękuję za informacje, kilka dni temu się zalogowałam, myśląc że jest to darmowe, dobrze że ktoś mi polecił przeczytanie waszych opinii, szybciutko usunęłam profil dobrze że nie za późno. pozdrawiam i życzę szczęścia wszystkim samotnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 195.94.208.* 28.08.08, 21:51 witam, mam zastrzeżoną kartę, ale wciąż dostaje od nich takie mejle: Automatyczne przedłużenie Pana/Pani Konta Premium nie powiodło się z powodu problemu z kartą kredytową. Prosiliśmy zwracaliśmy się z prośbą o uaktualnienie danych dotyczących karty kredytowej. Niestety pobranie płatności z karty nie doszło do skutku. Ze względu na aktualnie istniejącą ważną umowę pomiędzy Panem/Panią a firmą be2, jesteśmy zmuszeni podjąć legalne środki przekazując sprawę do naszego windykatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 195.94.208.* 31.08.08, 03:57 no, i co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieDajSięGnojom Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 15:00 A my na to jak na lato :) Walić te ich maile. A niech sobie przekazują sprawę nawet do Pana Boga. Na tym to polega, zapłaci ten, który się takich tekstów przestraszy. Nie bać się, zlać i spoko. No i może klikać ile się da w ich reklamy - niech za to zapłacą. Ja tam sobie nie żałuję :) Komu się będzie opłacać ściąganie kilkudziesięciu euro, w dodatku w oparciu o tak kruche podstawy? Powtórzę, złożyłem reklamację w banku dotyczącą nieuprawnionego obciążenia mojej karty kredytowej i została uznana BEZ PROBLEMU, a to oznacza, że be2 postąpiło NIEPRAWNIE. Walić ich i lać na nich! Wpierw walić, a potem lać, żeby się mocz nie rozbryzgnął.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xender Sukinsyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 19:08 "Chcąc skorzystać z innej możliwości rezygnacji kliknij tutaj" Me sobie klikać do zasranej śmierci. Dalej jest bezczelny tekst "wystąpił błąd podczas ładowania strony" bo nie jest to komunikat przeglądarki tylko ich własny. Zastrzegam kartę co poszło to ich. Nauka kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieDajSięGnojom Re: Sukinsyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 09:34 Zareklamuj kwotę, którą Ci zdjęli NIEPRAWNIE. Mnie bank uznał reklamację bez problemu. Nie poddawaj się i nie daruj im pieniędzy. Starczy, że zapłacisz stresem za kontakt z tymi oszustami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna2010 Re: Sukinsyny IP: *.limes.com.pl 12.02.10, 21:31 czy moge reklamować przy 1-szej wpłacie, po 13 godzinach uznałam, że to uzustwo daj znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terminator Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.ptr.magnet.ie 16.04.09, 11:37 Masz strasznie wysublimowane poczucie humoru ;-) Zgadzam się z Tobą, nie ma co zostawiać takich spraw, bo pozostaje tylko niesmak. Sam zostałem zaskoczony przez transakcję, która pojawiła się na wyciągu karty kredytowej, wkrótce po tym jak zalogowałem się z ciekawości po ponad roku niekorzystania z serwisu (wcześniej chyba wykupiłem 6 miesięcy). Nie zostawię tak tego bezkarnie i dam przepis "how to" jeżeli się uda. Jeszcze tu wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terminator Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: 89.127.178.* 10.10.09, 21:25 Zapomniałem już o całej sprawie, ale zobowiązałem się do opisania finału. MBank pozytywnie rozpatrzył reklamacje. Zdaje się, że środki zostały wycofane z be2, bo wyrazili zaniepokojenie tym, że "opłata została przypadkowo lub celowo wycofana" i że zapomniałem wpłacić żądaną kwoty ponownie -> normalnie boki zrywać! Dostałem mailowo pogróżki o windykacji i nasmarowałem im maila, zobaczę co odpiszą ;-) Staram się wyciągnąć z tej lekcji jak najwięcej na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna2010 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.limes.com.pl 12.02.10, 21:27 i co dalej???proszę mi napisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.google.com 16.09.08, 23:56 Dlaczego oszusci nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Nati Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.gprs.plus.pl 17.09.08, 00:55 Nati, poświęć trochę czasu na lekturę tekstów powyżej, a oszczędzisz sobie rozczarowań, wkur...enia i wydatków :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 300_w_plecy Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.ipartners.pl 17.09.08, 12:12 A ja zrezygnowałem z karty, więc niestety nie mogę uaktualnić danych. ;) Poprosiłem o numer konta, żeby mnie mogli dalej jechać w kakao, bo oczywiście chcę nadal być premium. :) Czekam z niecierpliwością, bo tyle nowych lasek do mnie napisało, że pała mięknie, łachachacha... :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwrrr2008 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.chello.pl 21.09.08, 14:38 tak się zarejestrowałam 3 dni temu do sławetnego portalu be2 jestem z wykształcenia programistą, więc wiem jak omijać niektóre pułapki, które ktoś obcy nakłada. wczoraj wysłałam prawie do wszystkich polecanych mi kandydatów informację, że wolę pogadać na gg i nr, ale samo użycie skrótu "gg" okazało się uniemożliwić wysłanie informacji. opisałam korespondentom, jak mają odczytać ten nr, i co .......... cisza nie odpisał nikt.. to jest tylko wirtualna informacja, nie ma tam nikogo żywego, to wielkie oszustwo, jako informatyk nie dałam się naciągnąć na płacenie kasy, ale inni........ ?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celica22 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.gorzow.mm.pl 08.03.12, 20:17 wwwrrr2008,..Portal be2.pl nadal przedstawia Ciebie jako kobietę poszukującą partnera i przedstawił Ciebie mnie !!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszukana Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 21:03 Zupełnie zgadzam się z Tobą, serwis be2 to zgraja pedałów i oszustów!!Cena za marne usługi..........bajońska!NIE RYZYKUJCIE SWOJEJ KASY,BO NAWET SIĘ NIE SPOSTRZEŻECIE A JUŻ WAM Z KONTA KASA UCIEKNIE!!!! PRZESTRZEGAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marussi Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.range86-131.btcentralplus.com 10.10.08, 02:25 prosze o pomoc!dostalem wlasnie od nich ten kod rezygnacyjny ale za cholere nie wiem gdzie sie go wpiosuje zeby zlikwidowac calkowicie to konto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossie Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! IP: *.gprs.plus.pl 13.10.08, 01:04 dlugo na niego czekales? Odpowiedz Link Zgłoś
annasibilska8 Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 20.07.18, 22:29 zgadzam się do wielcy oszuści,,nie dajcie się nabrać tak jak ja! Odpowiedz Link Zgłoś
takajednatam Re: Uwaga oszuści z be2.pl !!! 14.10.08, 21:30 Jeżeli mamy konkretny cel, jasno sprecyzowane stanowisko - nie łatwiej to udać się pod adres właściwy (uwaga - nie wirtualny) i zarejestrować się jako n-ty kandydat/ka? Znamy adres, otoczenie, twarz. Czy tak nie lepiej zostawić swoje 50 zł i kuć przyszość? Może tak. Może jednak. Może (czy ja wiem?) więcej odwagi trzeba, żeby stanąć z człowiekiem twarz w twarz? A drobna i wielka różnica - w realnych biurach z adresem trudno samemu oszukać i dać się oszukać. Polecam. 13 lat po...:) Dobrych 13 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masterczerwi@wp.pl Przemyslenia i pomysly dla poszkodowanych ! IP: *.sl10.lublin.pl 31.10.08, 23:05 Jest sporo osob poszkodowanych; wiec co zrobic? po pierwsze zablokowac karte; nieautoryzowane pobranie platnosci jest przestestwem i podlega pod KK; umowa zawarta z nimi nie ma mocy aktu notarialnego, a tylko na jego podstawie mozemy kogos upowaznic do oficjalnego korzystania badz wykonywania operacji na naszym koncie bankowym; nie stosowac sie do prozb o przeslaniu rezygnacji, ze wzgledu na wyciek danych poufnych; windykacja musi byc poprzedzona postepowaniem sadowym; praktyka stosowana przez be2 jest przestestwem publicznym (wiele osob pokrzywdzonych); mozna skladac reklamacje w bankach; NAJWAZNIEJSZE - ZLOZYC ZAWIADOMIENIE O POPELNIENIU PRZESTESTWA DO PROKURATURY; opcjonalnie zlozyc skarge w UOKiK; na koniec jeszcze jedna inforamcja: firma zarejestrowana w Luxemburgu wiec tam moze dochodzic swoich praw, My znajdujemy sie na terytorium RP i obowiazuja nas polskie kodeksy (mozemy sie podpierac kodeksami UE), ale kodeksy z Luksemburgu nie obowiazuja nas wcale; pozdrawiam i wszystkiego dobrego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
annasibilska8 Re: Przemyslenia i pomysly dla poszkodowanych ! 20.07.18, 23:09 dziekuje bardzo za wiadomość właśnie mnie oszukali,,i naciagli na kolejne 330 zl,,pod pretekstem,,ze trzeba automatycznie odnawiać portal i jeśli nie zapłacę,,to dadzą zawiadomionie do firmy windykacyjnej,,czyli est to przestępstwem,,,i mogę złożyć zawiadomienie do prokuratory Odpowiedz Link Zgłoś