IP: *.centertel.pl 01.03.08, 12:26
Mam dobry humor, wiec powiem cos, co kazdy wie :)

Czym jest to forum? To baza danych watkow i postow, jakas liczba zawirowan magnetycznych na powierzchni twardych dyskow jakiegos serwera GW.
Raczej nie worek z emocjami. To worek z literami, cyframi, wyrazami i wyrazeniami. Ktore czesto wcale nie znacza tego, co wynika z ich semantyki. Te wyrazenia maja spowodowac okreslony efekt u odbiorcy lub odbiorcow, a nie znaczyc to, co znacza. Ten, kto doswiadczyl w zyciu manipulacji, wie, o czym mowie. To jest GRA.
Przyklady?
Jakze czesto ludzie, ktorzy sie znaja i powinni rozmawiac na priv, rozmawiaja tu? Czy to jest rozmowa? Nie - to gra, a slowa, ktore padaja, to tylko sekwencje polecen, ktore maja w zamierzeniu wywolac okreslone reakcje. Czy ktos, kto tu pisze: kocham, tesknie, odezwij sie, gdzie jestes i tym podobne bzdety - dlaczego nie pisze tego na priv? Bo albo swiadomie gra, albo ma powazne problemy emocjonalne i powinien sie leczyc psychologicznie.
Dziewczyna z Bagien napisala kiedys, ze moje posty sa autentyczne emocjonalnie :) Dziekuje :) A moze potrafie tylko dobrze to udawac? Kto to zweryfikuje? :)))

Oczywiscie pomijam w powyzszym rozumowaniu dyskusje zupelnie neutralne, tak jak powiedzial kiedys Exman, wchodzisz do pubu i sobie gadasz. Nie o to mi chodzi :)

Czym dla mnie jest ta lista? Kobiety, lubicie ogladac telenowele, a faceci - programy motoryzacyjne? W obecnej chwili w moim zyciu to jest wlasnie cos takiego - telenowela dla Aliena i jeszcze moge w niej zagrac :) No i co? Fajne to i jeszcze wciaga :)

Pozdruffka weekendowo :)
Obserwuj wątek
    • ashaq Re: Matrix 01.03.08, 13:42
      Czyli co?...jesteś za likwidacją forum?;P
      Forum to pozory.Nie sądzę abyś nie wiedział
      ze wszystkie sprawy rozgrywają się zakulisowo
      wlasnie na privach a ustalenia są wykorzystywane
      do manipulacji.Biorą w tym wg mojej oceny wynikającej
      z doświadczeń i admini i osoby z nimi związane...
      Bo jak inaczej to okreslić,jak osoba X z ktorą piszesz
      w pewnym momencie podaje Ci wiadomosc ze osoba Y jej
      powiedziała..ze jest tak.." i tu konkretna informacja"..
      I na tym skonczę;PPP
      • Gość: Alien02 Jaka likwidacja :) IP: *.centertel.pl 01.03.08, 14:26
        Przeciez tu jest ciekawie :) Tyle, ze ja stoje z boku, nie biorac udzialu w zadnych zakulisowych akcjach - nie interesuje mnie to. Robie tu, co chce :) Jedynie Piekna :) potencjalnie moglaby mi zrobic krzywde lamiac zasady poszanowania prywatnosci, ale jestem pewien, ze ona ma klase i na tym poziomie nie pogrywa. Ja tez tego typu numeru nie odstawie. Zreszta w pewnych dziedzinach, mozna powiedziec, ona jest moim Mistrzem duchowym, a ja jej uczniem, ktory terminowal u niej dosc krotki czas i prawdopodobnie dobrotliwie i z pewna doza moze nawet satysfakcji z dobrze wykonanej roboty :) przyglada sie teraz swojemu nieopierzonemu jeszcze produktowi, a ja w dowod wdziecznosci za jej nauki odstawiam ten caly cyrk na liscie, zeby jej troche humor poprawic :) Inna sprawa, ze lubie dyskutowac na tematy damsko-meskie :)

Co tu Panie w bawelne owijac :) Forum jest ok :)
        • ashaq Re: Jaka likwidacja :) 01.03.08, 14:52
          Kazdy temat jest dobry..nie miej wyrzutów sumienia;P
          Coz,zyczę abyś czuł się jak rybka w wodzie na tym
          forum.Pozdrawiam;P
          • Gość: Alien02 So, permission granted :) IP: *.centertel.pl 01.03.08, 15:43
            Jak pory roku Vivaldiego
            zmienia sie kolor moich wlosow
            powiedz mi Piekna cos milego
            chociazby: Alien, daj odpoczac :)))
            Romantica jest nowela
            ktorej nigdy nie mam dosyc
            wczoraj bialy bialy welon
            jutro biale biale wlosy :)
      • Gość: Alien02 Przemyslalem co napisales IP: *.centertel.pl 02.03.08, 08:11
        Nie dotknalem tematu zakulisowego rozgrywania spraw na privach, wiec widze tylko wierzcholek gory lodowej i nie jestem czlonkiem zadnej kliki, grupy towarzyskiej itp. Wiem, ze takowe tu sa. Debilem nie jestem.
        Admini... Pewnie jest tak, jak wszedzie - masz przykladowo znajomego w ZUS, no to mozesz wiedziec troszke wiecej niz inni. Natomiast zdroworozsadkowo uwazam, ze jezeli cos takiego nawet sie odbywa, to na zasadzie: dobrze, pokaze Ci, co osoba X napisala do Y, tylko prosze Cie, nie chwal sie tym na prawo i lewo, bo ja bede mial klopoty. Tylko, ze... nie wydaje mi sie, ze admini tak postepuja. Przeciez tu nie chodzi o duze pieniadze, przetargi, ceny akcji, sledztwa policyjne itp. Tu po prostu mamy obraz "Na wsi skonczyla sie msza" i babcie po mszy przez godzinke wymieniaja informacje, kto z kim, co kiedy i dlaczego. Przeciez to zwykle przeniesienie starych nawykow w nowy swiat Internetu. Czy admin o takie bzdety bedzie ryzykowal awanturka czy utrata pracy, nie majac z tego korzysci materialnych? WATPIE. No, chyba, ze jakas w zamian za te informacje mu daje dupy, w co tez watpie - to gra nie warta swieczki.
        Pozdrawiam :)
        • veest Re: Przemyslalem co napisales 02.03.08, 08:39
          Gość portalu: Alien02 napisał(a):

> Pozdrawiam :)
          -
          dzięki;P
          OSobiscie spotkałem się conajmniej 3 lub 4 razy z przypadkiem,ze
          osoby niepowołane dysponowały informacjami dot nicku ktorych w zaden sposob miec nie powinny.Były to dwie rozne osoby ale dalej
          związane z jedną i tą samą osobą trzecią.Stad wniosek,ze osoba trzecia im te informacje przekazywała( zresztą jedna z nich powiedziała mi imiennie ,ze informancje ma wlasnie od tej osoby)Są dwa warianty - miała je bezposrednio sama w zasięgu, lub uzuskała od osby ktora je posiadała..Informacje dot. nicków a więc i IP ...a takimi dysponują jedynie admini.Nauczony takimi przypadkami ,nie wierzę na forum nikomu..poprostu nie mozna,skoro sprzedają Cię ci ktorzy z racji urzędu powinni chronic twoją prywatnośc.Są tu zgraje, koterie,układy i układziki.Pojawiają się jak na zamowienie klony.
          Oooo... jak poruszylem wyzej ten temat juz się klonik pojawił,ktorego
          nie bylo dlugie miesiące..a jak mowa o adminach..to cud;PP..zjawia się i jest zawsze.Wg moich dociekan klonik ten reprezentuje osobę,
          o ktorej wyzej napisalem ze dostarczała informacje..
          Homo homini lupus es..jest na tym forum chlebem powszednim.
          Spokojnej niedzieli;P
          • veest Re: Przemyslalem co napisales 02.03.08, 08:44
            Sory..piszę na dwoch forach i uzywam dwoch nicków - z czego nie robię
            tajemnicy i wszyscy ktorzy powinni to wiedziec,wiedzą.PPP
            • Gość: Alien02 Pomyslmy dalej IP: *.centertel.pl 02.03.08, 09:31
              Zalozmy hipotetycznie, ze jest tu jakis ancymonek Alien, ktory zaczal wkurzac pewne elementy z pewnych klik skonszachtowanych z adminami. Przedstawiciel kliki zwraca sie z uprzejma prosba do admina, bo to jego lub jej kumpel, o ujawnienie informatycznego dossier Aliena, zeby go zniszczyc. Czy myslisz, ze admini czuja sie na tyle bezkarni i sa na tyle zdemoralizowani, ze zrobiliby to bezstresowo i bezinteresownie w stosunku do czlowieka, ktorego nigdy na oczy nie widzieli, bez obawy jakiejs odwetowej akcji, ktora moglaby odbic sie na nich samych? Taki incydent moglby przeciez zachwiac pozycja i wiarygodnoscia calego portalu GW. To przeciez sytuacja analogiczna do takiej, w ktorej jakis pracownik banku na lewo przelewa przeniadze z kont klientow, tylko, ze tu nie chodzi o pieniadze, tylko o prywatne informacje, ale informacja tez jest cennym towarem, za ktory sie placi i to czesto spore pieniadze.

Ja na razie na Romantica jestem romantyczny i ufam kazdemu, z kim rozmawiam :)

Na glowie kwietny ma wianek
              w reku zielony badylek
              a przed nia biezy baranek
              a nad nia lata motylek :)

Tra la la la :)
              • ashaq Re: Pomyslmy dalej 02.03.08, 09:44
                Myślenie i to co się dzieje ,to dwie rozne sprawy.
                Napisałeś jak wygląda Twoj punkt widzenia i raczej zyczeniowo
                jak wg Ciebie byc powinno.
                Powiem tak..znam to forum od kilku lat.Jego wzloty i upadki..rozne
                dziwne sytuacje.Napisalem jakie ja mam zdanie,co widzialem i co
                przeszedlem.KAzdy z nas ma inne doswiadczenia.W tej sutyacji pozostaje przytoczyć pana Daukszewicza
                i jego slynne powiedzenie dzielnicowego z Kielc.;PP
                Prawda jest jak d... i kazdy ma swoją;P
                • ashaq Re: Pomyslmy dalej 02.03.08, 09:58
                  ashaq napisał:
                  przytoczyć pana Daukszewicza
                  > i jego slynne powiedzenie dzielnicowego z Kielc.;PP
                  > Prawda jest jak d... i kazdy ma swoją;P
                  --
                  sory..zle napisalem,powinno byc tak ;P
                  Racja jest jak d...,kazdy ma swoją;P
                  -
                  za pomylkę dzielnicowego przepraszam;PPP
                  • Gość: Alien02 :))) IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.08, 10:03
                    Stare ale zawsze na czasie :)))

Do hotelu w Związku Radzieckim późną porą przybył podróżny:
                    - poproszę o pokój na jedną noc.
                    - niestety, mamy tylko wolne jedno miejsce w pokoju pięcioosobowym.
                    - może być, w końcu to tylko jedna noc - odpowiedział podróżny i pomaszerował do
                    wskazanego pokoju.
                    Ułożył się wygodnie i zamierzał zasnąć, ale współtowarzysze grali w brydża,
                    opowiadali sobie kawały i co chwila wybuchali głośnym śmiechem.
                    Podróżny ubrał się i zszedł do recepcji:
                    - poproszę 5 herbat na górę za jakieś 10 minut
                    Wrócił do pokoju i mówi:
                    - panowie tak swobodnie opowiadacie sobie dowcipy, a przecież tutaj może być
                    założony podsłuch
                    - co pan! w hotelu?
                    - możemy to łatwo sprawdzić - panie kapitanie! poproszę 5 herbat pod 14.
                    Rzeczywiście, w tym momencie przynoszą herbatę. Współtowarzysze z lekką obawą
                    kładą się spać. Rano podróżny wstaje i widzi że prócz niego w pokoju nie ma
                    nikogo. Schodzi do recepcji:
                    - co się stało z moimi współlokatorami?
                    - rano zabrała ich milicja
                    - a mnie dlaczego nie zabrali?
                    - bo kapitanowi spodobał się ten dowcip z herbatą.

:)))
                    • ashaq Re: :))) 02.03.08, 10:08

> - bo kapitanowi spodobał się ten dowcip z herbatą.
                      >
                      > :)))
                      -
                      samo zycie;PPP Dowcip dobry.;P
                      Ale tak naprawdę,to bez względu na ustroj, czas i okolicznosci
                      to podsluchiwali, podsluchują i będą podsluchiwac.;PPP
                      Podsluch i konfesjonał to najpewniejsze zródła informacji,tzw.
                      z pierwszej ręki;DDD
                      • ashaq Re: :))) 02.03.08, 10:12
                        Tez stary,ale mi się podoba;P
                        -
                        Egzamin z ekonomii, milutka dziewczyna opowiada o teorii Adama
                        Smitha ani razu nie wymieniając jego imienia. Zauważywszy to egzaminator
                        zapytał:
                        - Jak miał na imię Smith?
                        Zmieszane milczenie...
                        - Proszę się nie denerwować, no jak miał na imię pierwszy
                        mężczyzna ?? - naprowadza profesor biedulkę.
                        - Roman - wyszeptała zarumieniona dziewczyna.
                        • Gość: Alien02 Virginity, he he :) IP: *.centertel.pl 02.03.08, 10:29
                          Ale przynajmniej ta sie umie zarumienic :)
                          • ashaq Re: Virginity, he he :) 02.03.08, 12:07

> Ale przynajmniej ta sie umie zarumienic :)
                            -
                            na ezgaminie wypada,a raczej jest to w dobrym tonie...;PPP
                            • Gość: Alien02 Cosik wymyslilem :) IP: *.centertel.pl 02.03.08, 13:43
                              - te, cnotliwa - pewnie oblalas ustny?
                              - wlasnie, ze zdalam :)
                              - jak kto?
                              - zarumienilam sie... A wy dziewczeta?
                              - nooo, mysmy tez zdaly... ale standardowo :(
    • missssi-3 Re: Matrix 02.03.08, 14:44
      Nie jest tak do konca jak piszesz Sa osoby ktore szukaja sie w ten sposob
      Sa osoby ktore nie pisza meili i inne chca z nimi porozmawiac chociaz na forum
      czy innym komunikatorze .Roznie to bywa Nie generalizuj ,chlopie:)
      • Gość: Alien02 Hej :) IP: *.centertel.pl 02.03.08, 15:20
        Tak, sa osoby "niemejlujace". Tylko, ze komunikator gg, tlen, skype - to nie forum - masz dalej prywatna rozmowe (z dokladnoscia do podsluchu :))) ), tak jak telefon czy normalna rozmowa czy priv. I to jest ok.
        Natomiast rozmowy na FORUM (nie takie aby pogadac, tylko na ciezsze tematy! - bo o to mi chodzi), zawsze niosa ze soba element przedstawienia (show, cyrk) lub gry. Zalozmy, ze osoba decyduje sie na dosc intymny dialog na forum, czyli przy publicznosci, z osoba, ktora dobrze zna i moglaby sie porozumiec prywatnie. Z jakichs wzgledow wybiera forum. Wiec albo ta intymnosc jest pozorna i jest to gra lub show, albo osoba ma problemy z komunikacja miedzyludzka i powinna zasiegnac rady psychologa.
        Piszesz, ze osoby sie szukaja - znajace sie osoby - wystarczy sms lub email, po co N ludzi ma wiedziec, ze osoba A szuka osoby B? Czy to nie jest dziwne?
        Tak to widze. Dziekuje za komentarz, bo uscislenia zawsze wskazane :) Przypominam, ze nie chodzi mi o typowo towarzyskie neutralne pogawedki.
        • missssi-3 Re: Hej :) 02.03.08, 15:31
          Skupiam sie teraz na forum Sa rozne sytauacje ,rozne widzialam
          Np .osoba odeszla z forum .Widac bylo ze bylo kilka osob ktore lubili rozmowy
          z nia/Odeszla .I zaczelo sie poszukiwanie .Osoba ta nie pisala maili,nie
          utrzymywala zadnych kontaktow z ludzmi ze swiata wirtualnego .Teskili za nia
          ,ja tez musze przyznac .Wpadala na forum bardzo rzadko ale duzo osob za nia
          tesknilo Ludzie przyzwyczjaja sie do siebie Kto gra to gra ale sa osoby ktore
          nie graja .
          • Gość: Alien02 Moje zasady Anno Domini 2008 :) IP: *.centertel.pl 02.03.08, 15:45
            1. Na priv rozmawiam. Odpisuje zawsze.
            2. Na forum rozmawiam lub gram, w zaleznosci od mojego widzimisie, sytuacji i nastroju.
            3. Jak ktos probuje pogrywac na priv, to dostaje po lbie.

Prawda, ze proste? :)
            • missssi-3 Re: Moje zasady Anno Domini 2008 :) 02.03.08, 15:50
              Nigdy nie gram i tez jest dobrze:) Proste??
              • Gość: Alien02 Tak :) n/t IP: *.centertel.pl 02.03.08, 15:53
                .
    • missssi-3 Re: Matrix 02.03.08, 15:33
      Dyskusje forumowe
      Trzeba miec odwage pisac prawde
      Wiesz jakie ciegi mnie spotkaly jak napisalam ze mam meza i ..kochanka???
      Mogalm tego nie pissac w dyskusji o KOCHANKACH.Ale napisalam prawde.:)
      • Gość: Alien02 Zastanow sie IP: *.centertel.pl 02.03.08, 15:52
        Co Cie motywowalo do napisania tej prawdy, czyli nie co napisalas, tylko dlaczego to napisalas :) Takie rzeczy trzyma sie zwykle w tajemnicy.
        • missssi-3 Re: Zastanow sie 02.03.08, 16:20
          Byl temat o kochankach Temat dla mnie .Nikt tu mnie nie zna
          • Gość: Alien02 3 punkty IP: *.centertel.pl 02.03.08, 18:11
            1. Anonimowosc w necie to pozory.
            2. Nie odpowiedzialas na pytanie "dlaczego to napisalas". Odpowiedzialas na pytanie, jakie sprzyjajace okolicznosci zaistnialy, ze to napisalas :)
            3. Dla samej siebie odpowiedz na to pytanie :) Mnie nie chodzi o to, zebys zrobila to na liscie. Na liscie, to mozesz napisac, ze jestem wrednym i upierdliwym pseudopsychologiem i blaznem, ktory przez pisanie tutaj traci swoja meskosc :)

• ginger43 Matrix - światełko ostrzegawcze 02.03.08, 19:53
      Jestem na forum od pół roku, trochę się już napatrzyłam na różne
      zagrywki, ale do dziś nie jestem w stanie pojąć czemu mają służyć,
      jaką "przyjemność" można czerpać z intryg lub "opluwania" kogoś.
      Szczerze mówiąc takie coś zniechęca mnie do pisania. Szczęśliwie nie
      zdarzyło mi się jeszcze nigdy, żeby ktoś nadużył mojego zaufania
      (przynajmniej nic o tym nie wiem).
      Miłego wieczoru mimo wszystko :)
      .................................................................
      Oczekiwanie, że coś miłego się wydarzy, to niemal połowa
      przyjemności.
      • Gość: Alien02 Ciesz sie IP: *.centertel.pl 02.03.08, 20:48
        Mowie prawde - ciesz sie, ze jak dotad, nikt nie naduzyl Twojego zaufania. Bo jezeli Ty naduzyjesz czyjegos zaufania lub ktos naduzyje Twojego zaufania, lub, jak w moim przypadku - 2w1 - to nie bedzie latwo.
        Ciesz sie Ginger, bo jest z czego - uwierz mi.
        Dobranoc :)
        Alien
        • ginger43 Świętość 02.03.08, 21:04
          Tajemnica dla mnie to świętość, tego mnie nauczono w domu i tego się
          trzymam.
          Dobranoc, miłych snów
          Gini :)
          przyjemności.
        • ona.op Re: Ciesz sie 02.03.08, 23:35
          To wszystko dlatego ze ludzie nie maja dystansu do neta
          Jak mozna przejmowac sie co jakis nick napisze Ale jak ludzie nie maja zycia w
          realu i forum traktuja jak zycie rzeczywiste to pozniej przezywaja takie czy
          inne rozterki
          Wyjdziecie do ludzi ,zyjcie normalnym zyciem a nie 24 godz przed kompem
          Przeciez to widac po nickach .Niektore to chyba wogole nie odchodza od kompa
          • Gość: Alien02 Chcecie zarobic? IP: *.centertel.pl 03.03.08, 06:35
            Jak polaczyc wysiadywanie w necie z pieniazkami w realu? To proste :) Przez tydzien, az do Dnia Kobiet :) macie szanse zarobic 100 pln za kazda znaleziona tajemnice, ktora Alien wypaplal na forum :)
            Ludzie :) ja rozdaje realne pieniadze - nie tam jakies 2 grosze za klikniecie w banner :)
            Pozdrawiam i milego dnia :)
            • ginger43 Miłego dnia :) 03.03.08, 07:52
              Dzisiaj to faktycznie spędzę cały dzień przed kompem, nawet kasę za
              to zarobię i jak dobrze pójdzie to będę miała czas na forumowanie,
              tylko nie wiem czy chęci też. Na Tobie nie ma szans się dorobić
              Kolego :)
              Posyłam słoneczny uśmiech
              Gingi :)
              przyjemności.
              • alien02 Ginger, dziękuję za uśmiech :) 03.03.08, 09:10
                Różne rzeczy tutaj pisuję - albo głębokie i szczere, albo to tylko gra liter,
                słów i wyrażeń. Natomiast świństwa nikomu nie zrobię, w szczególności nie padnie
                żadna informacja, która w jakikolwiek sposób mogłaby powiązać to, co tu piszę,
                że światem realnym. Można przyjąć, że wszystkie te sprawy istnieją wyłącznie w
                moim umyśle lub na Wyspach Bergamutach :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka