altinka 21.03.08, 16:09 Ja zdecydowanie jajko wybieram bo jak jest to matkę przecież musi mieć?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwausmiechy Re: Jajko czy kura? 21.03.08, 17:39 Proponuję dwa jajka :)) bo jedno to.. sierotka może być, we dwójkę im będzie weselej Odpowiedz Link Zgłoś
altinka Re: Jajko czy kura? 21.03.08, 21:17 dwausmiechy napisała: > Proponuję dwa jajka :)) bo jedno to.. sierotka może być, we dwójkę im będzie weselej ale to jajko ma być nie do pary, ma być samo, z założenia Odpowiedz Link Zgłoś
agnes.g kogucik-kurka-jajko;) 21.03.08, 19:26 altinka napisała: > Ja zdecydowanie jajko wybieram bo jak jest to matkę przecież musi > mieć?! :))) Witaj Altinko, a ja z innej beczki - moim zdaniem to kogut był pierwszy. Przygotował obejście, powybierał ostre kamyczki z ziemi, coby kurkę w stópki nie raniły, wymościł kurnik delikatnym siankiem, a z grzędy powybierał wszystkie drzazgi, coby kurce w dupkę nie właziły. Kiedy kurka już się pojawiła, kogucik wypiął dumnie swój barwny tors i zakukurykał co sił w gardziołku. Kurce tak spodobały się zaloty kogutka, że przyjęła zaproszenie na kolację. A potem zrobiło się ciemno i... .... .... .... .... Nastał pogodny ranek, kurka z kogucikiem stali czule objęci i przyglądali się swojemu...jajku :) Odpowiedz Link Zgłoś
altinka Agnes 21.03.08, 21:26 agnes.g napisała: Ty to masz talent do romantycznych scenerii, niech mnie :) Ale ja nie wierzę, żeby To Jajo było takie harlequinowskie, bardziej trąci mi instynktem i to przez duże I. Ona i On byli na pewno nie do pary i się po prostu wyczuli co do dnia. A potem wyszło takie "jaj, co". Odpowiedz Link Zgłoś
agnes.g Jajco z dużym I..... 22.03.08, 17:51 altinka napisała: > > Ty to masz talent do romantycznych scenerii, niech mnie :) Ale ja > nie wierzę, żeby To Jajo było takie harlequinowskie, bardziej trąci > mi instynktem i to przez duże I. ...eeee, żadne harlequinowskie, od jakiegoś czasu mam słoneczno-księzycowy humor, toteż i historie z happy end-em mnie się trzymają;). A co do jajca z dużym I - czyż to nie Ono...? ;))) apeiro.pl/jajko/ Odpowiedz Link Zgłoś
altinka Re: Jajco z dużym I..... 22.03.08, 19:55 agnes.g napisała: > ...eeee, żadne harlequinowskie, od jakiegoś czasu mam słoneczno- >księzycowy humor, toteż i historie z happy end-em mnie się >trzymają;). A co do jajca z dużym I - czyż to nie Ono...? ;))) > > apeiro.pl/jajko/ No piękne jajco, te oczy to pewnie dlatego, że samo mie wiedziało jak będzie wyglądać bez skorupki bo nie wiadomo z jakich rodziców, to wtedy strach ma wielkie oczy,jak to on, a proszę, jaki piękny kurczaczek się udał :) Agnes, humor słoneczno-księżycowy?? Nie pytam dalej, żeby nie zapeszyć ... Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś