robot_11 25.01.10, 00:00 witam Wszystkich, Właśnie stanąłem przed dylematem zmiany pracy. Jak myslicie, czy Bank Spółdzielczy jest dobrą alternatywą dla PKO ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 Re: zmiana pracy 25.01.10, 12:05 Bank bankowi nie równy. Zbadaj opinie o tym banku, o kierownictwie, jego sytuacji finansowej, ludziach którzy tam pracują. Z natury takie, małe organizacje, a do tego spółdzielcze - tworzą zgrane i dobrze współpracujące zespoły pracownicze. Ja bym ... nawet w ciemno ... zmienił bank , typu PeKaO, PKO BP, Lukas, Zagiel,... ... na bank spółdzielczy. Odpowiedz Link
exspres Re: zmiana pracy 25.01.10, 12:50 Zmieniaj,znam ludzi którzy odeszli z PKO BP/zwolnieni / do Banku Spółdzielczego i nie żałują .Powodzenia w nowej pracy :) Odpowiedz Link
voicer Re: zmiana pracy 25.01.10, 16:30 pracowalem w BS, polecam. Nie maja planow na takich bandyckich zasadach jak u Was(przynajmniej mniejsze oddziały), zarobki podobne, co do atmosfery - duzo zalezy od tego na kogo traficie, jak wszedzie. Mi tam bylo dobrze, stresowo ale pozytywnie :) Odpowiedz Link
herkules19 Re: zmiana pracy 26.01.10, 08:16 w Bankach Spółdzielczych nie ma tyle biurokracji, planów, tabelek, statystyk itp. itd. Jestem przekonany, że na 99 % (poza czynnikiem płacowym) warunki pracy będą znacznie lepsze. Nie chcę powiedzieć, że pracownicy leżą i nic nie robią - bywa dużo pracy ale nikt nie stoi za plecami, nie pojawia się tajemniczy klient ... :) Odpowiedz Link
wersa999 Re: zmiana pracy 28.01.10, 18:51 witam.bs to dobry bank i praca jest spokojniejsza,mowi się o planach ale to u nich dopiero faza wstępna,wiele moich kolezanek zamienilo pko na bs są bardzo zadowolone.Warunki płacowe też są lepsze niz u nas,nie ma problemu z urlopami,mają bale bankowca i normalne premie.jest to bank w którym szanuje się pracowników i klientów a to chyba podstawa o czym u nas się zapomina.Większa szansa na awans tam bardzo szybko doceniają pracownika.polecam pozdrawiam. Odpowiedz Link
robot_11 Re: zmiana pracy 29.01.10, 22:52 no i stało się. Dziękując wszystkim za dobre rady zmieniam barwy :) pozdrawiam Odpowiedz Link
maxkam Re: zmiana pracy 03.02.10, 20:05 Mam do Was pytanie. Macie może jakiś swoich znajomych, którzy przeszli z PKO BP do Alior Banku, lub poprostu się tam przyjęli? Jestem ciekaw jak wygląda praca w tym banku. Interesuje mnie kwestia wysokości wynagrodzenia i jego specyfika (premie itd), planów (jak wygląda nacisk na plany i ich wielkość), traktowania pracowników. No i wszelkie inne informacji jakie posiadacie będą bardzo mile widziane. Odpowiedz Link
okrycha Re: zmiana pracy 05.02.10, 20:38 Dzisiaj nasza "była"koleżanka otrzymała w Aliorze pierwszą wypłatę:4100,-.To było wynagrodzenie zasadnicze,jaka premia?Zobaczymy Odpowiedz Link
maxkam Re: zmiana pracy 06.02.10, 08:47 Mogłabyś przybliżyć jakieś informacje nt jej pracy, tj. na jakim stanowisku pracuje, w jakim mieście, ile osób pracuje w jej oddziale. Jeśli coś wiesz także nt tego jak wygląda tam praca to będę bardzo wdzięczny za informacje. Odpowiedz Link
kdmazow Re: zmiana pracy 08.02.10, 20:04 Zmieniaj, oni stoją ostatnio coraz lepiej i sama myślę o tym by tam się przenieść. Najważniejsze to to że BS ma wszystkie władze na miejscu, ogromne kompetencje Rad Nadzorczych, możliwość dostosowywania oferty we własnym oddziale typu: opłaty za r-ki, oprocentowanie depozytów itp. Tam nie ma Rodów ani Centrali jako ostatecznej władzy Odpowiedz Link
maxkam Re: zmiana pracy 11.02.10, 17:54 Ale Ty masz na myśli banki spółdzielcze tak? Bo ja pytałem o Alior Bank ;-) Odpowiedz Link
tumek150 Re: zmiana pracy 11.02.10, 19:56 W Aliorze można zarobić, ale na prawdę trzeba pracować. Jeśli nie boisz sie brać odpowiedzialność za to co robisz dobrze sprzedajesz i nie boisz się czasem ciężkiej pracy to dobra oferta i na pewno będziesz zadowolony. Jeśli liczysz, że dostaniesz lepiesze pieniądze i jakoś przeciągniesz z miesiąca na miesiąc bez wyrabiania planów to można się rozczarować. Kasa jest niezła, ale tam jest no excuse jak nie robisz wyników to out- nie ma wytłumaczenia ( ze procedura i produkty kiepskie lub L4)trzeba ostro naginać po mieście aby zdobyć klientów, którym można sprzedać produkt bo coś takiego jak baza własna nie istenieje. Wiem, że kilka osób nie wytrzymało i wróciło do PKO, ale sporo osób sobie chwali. Pozdrawiam Odpowiedz Link
maxkam Re: zmiana pracy 03.04.10, 08:14 1,5 roku pracy na stanowisku kasjero-dysponenta, umowa do końca marca, nie przedłużona. Podobno ze względu na niską wykonalność planów. 4 kwartał - brakło 0,4% do 70%, kwartał wcześniej TOP1 wśród 7 kasjerów (oddział typu A). Wcześniej bywało rożnie, średnio mieściłem się w środku "rankingu". Odpowiedz Link
falszywy_klamca Zmiana branży 14.02.10, 00:34 Witam, Czy ktoś się orientuje czy łatwo jest zatrudnić się w PKO BP osobie która pracuje w prywatnej firmie na stanowisku administracyjnym bądź związanym ze sprzedażą, ale nigdy nie pracującej w banku? Czy aby pracować w banku konieczne jest odbycie stażu z Urzędu Pracy? Ja osobiście kilka lat temu odbyłem tylko praktyki w banku, później trafiła się inna praca, ale jednak ciągnie w stronę bankowców. Jak to jest? Odpowiedz Link
eka Re: Zmiana branży 04.04.10, 21:08 Jak masz ciocię lub wujka na stanowisku w PKO to nie ma najmniejszego problemu a i awans ułatwiony. Odpowiedz Link
czarny-joker Re: zmiana pracy 03.04.10, 15:20 jasne, jesli chodzi o wynagrodzenia to podstawa jest taka jak u nas ale premie są w wysokości podstawy:) Odpowiedz Link