Dodaj do ulubionych

OSTATNI WPIS NA TYM FORUM

22.04.11, 19:13
Drogie Koleżanki i Koledzy

Moje dzisiejsze Życzenia spowodowały zawieszenie mnie w wykonywaniu obowiązków na stanowisku oraz zwolnienie ze świadczenia pracy, z zachowaniem prawa do wynagrodzenia. Przyjąłem do wiadomości, że na forum informacje zamieszczane przez Pracowników Banku są czytane i wykorzystywane przez Naszą konkurencje oraz np. prasę. Pozostaje mi wybór stosowania innych dozwolonych prawem form kontaktowania się z WAMI. Nie chcę dawać Innym powodów do sądzenia ,że moja otwartość to potwierdzenie faktu uprawiania przeze mnie PR'u. Jeśli przez moją wiadomość ktokolwiek z WAS miał więcej pracy i jakiekolwiek trudności to PRZEPRASZAM

Sebastian
Obserwuj wątek
    • antysz1313 Re: OSTATNI WPIS NA TYM FORUM 22.04.11, 20:29
      bo życzeń nie wysyła się do wszystkich pracowników - jest to traktowane jako spam.

nie mniej życzę sukcesów na nowej drodze życia.
    • mila2000 Re: OSTATNI WPIS NA TYM FORUM 22.04.11, 20:35
      Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - zostałeś zwolniony ?
    • pko.love Re: OSTATNI WPIS NA TYM FORUM 22.04.11, 21:33
      Jakie życzenia? Nic nie dostałam.
      A tak w ogóle to granda! Znaleźli pretekst, czyli sprawdza się stara prawda: "jak chcesz uderzyć psa, to zawsze jakiś kij się znajdzie". A już miałam nadzieję, że powstanie jakiś związek zawodowy z prawdziwego zdarzenia. I niestety już chyba nikt się nie odważy jawnie wyrazić swoich poglądów. Wracamy do czasów komuny, a miała być demokracja. Bardzo mi przykro, że na święta dostałeś taki prezent. Pozdrawiam i życzę powodzenia w nowej pracy! Trzymaj się, jestem z Tobą!
    • czuk1 Re: OSTATNI WPIS NA TYM FORUM 22.04.11, 21:51

Szokujące i niesamowite.
      Nie wiem co można zrobić by Ci pomóc.

Wg mnie, złożenie życzeń i informacja o powstaniu zz nie może stanowić podstawy do zwolnienia. Masz wygraną sprawę w Sądzie Pracy, gdyby nie daj bóg" do skutecznego Cię zwolnienia doszło.
    • armagedon2012 Re: OSTATNI WPIS NA TYM FORUM 22.04.11, 22:55
      Jestem w szoku.
      Pięć razy czytałam Twój wpis i nadal kręcę głową ze zdziwienia !!!
      Jedna wielka klika.
      Trzymaj się ( wiem łatwo powiedzieć)
      Ja też chciałabym pomóc ale co ja mogę - gnębiony szaraczek.
      • skuter44 Re: OSTATNI WPIS NA TYM FORUM 23.04.11, 08:45
        Część forumowiczów ma pocztę na GW. Np. xxxx@gazeta.pl
    • winnicki2 Re: OSTATNI WPIS NA TYM FORUM 23.04.11, 10:32
      Pracodawca pokazał nam miejsce w szyku, zamordyzm normalny , jakby mógł to by założył nam chomąto i knebel jednocześnie i batem po d... ,do roboty ,związków wam się zachciało.
      Takie jest rozumowanie pracodawcy,jak w XIX wieku.
      Ale pokazał też swoja słabość ,widać jak na dłoni ,że boi się nowych niezależnych związków jak diabeł wody święconej, a że dzis się święci pokarmy i wodę to nabiore troche do butelki i będę trzymał,dla was,na lepsze czasy.
    • pkoformerworker Re: OSTATNI WPIS NA TYM FORUM 24.04.11, 10:58
      Sebastian, jeśli to prawda co napisałeś, to oznacza, że mamy do czynienia z firmą mafijną...
    • bunga_1 Re: OSTATNI WPIS NA TYM FORUM 24.04.11, 17:02
      PKO to jedna wielka klika,w moim oddziale tez tak było...masz własne zdanie...wylatujesz.na szczęście nie uczestniczę już w tym KIEPŚCIUTKIM przedstawieniu ,w którym za sznurki ciągną LUDZIE Z PRL-U,do tej pory nie mogę pojąć kto trzyma takich ludzi na stanowiskach.
      kto pozwala by osoby na stanowisku naczelnik urządziły sobie"państwo w państwie"...dyrekcja,region bez wpływu?a może centrala powinna w końcu od weryfikacji,lustracji przełożonych.Jak to możliwe że w tak poważnej instytucji dochodzi do poniżania pracownikow,wręcz gnojenia i niszczenia psychicznego?bo pracować mają swoi?czy o co chodzi?Czy może tacy co nie myślą...boją się wszystkiego..W byłym moim oddziale problem od lat ten sam i ciągle bez zmian.WYLATUJĄ CI CO NIE POWINNI...I JAK W TYM BANKU MA BYĆ DOBRZE,NO JAK?
    • mila2000 Re: OSTATNI WPIS NA TYM FORUM 27.04.11, 21:25
      Jaki podali powód wypowiedzenia?
    • prezes_23 Re: OSTATNI WPIS NA TYM FORUM 27.04.11, 22:51
      Dopiero dziś to przeczytałem... Szok! Jak w obozie. Władza daje nam do zrozumienia: nie wychodź przed szereg. Co inne może być pocieszające, zaczyna się bać.
      Ale, Seba co dalej? Tak to odpuścisz? Myślę, że za daleko zaszedłeś żeby tak to zostawić.
      • s.obuch-woszczatynski Re: OSTATNI WPIS NA TYM FORUM 27.04.11, 23:04
        Moi Drodzy

Dla uściślenia piszę jeszcze raz. Jestem aż i tylko ZAWIESZONY. Jutro odbieram wyciąg z KRS'u, informuje o tym fakcie Pana Prezesa i rejestruje najszybciej jak się da stronę internetową. A co będzie dalej pokaże czas :)
        Sebastian
        • vranix Re: OSTATNI WPIS NA TYM FORUM 28.04.11, 08:07
          s.obuch-woszczatynski napisał:

> Moi Drodzy
          >
          > Dla uściślenia piszę jeszcze raz. Jestem aż i tylko ZAWIESZONY. Jutro odbieram
          > wyciąg z KRS'u, informuje o tym fakcie Pana Prezesa i rejestruje najszybciej ja
          > k się da stronę internetową. A co będzie dalej pokaże czas :)

Stary ;)

naprawde wyslales maila masowego z zyczeniami?
          tak czy inaczej jest to wykroczenie - zdaje sie ze w regulaminie korzystania z poczty jesto tym mowa.

powinienes wiedzec, ze dopoki nie zostaniesz formalnie przewodniczacym zwiazku i miec ochrone prawna, nie mozesz - mowiac kolokwialnie, sie podkladac.
          • czuk1 Re: OSTATNI WPIS NA TYM FORUM 28.04.11, 16:16
            Po założeniu strony internetowej lub uzyskaniu (jakoś) kontaktu mailowego do O-W S pracownicy-prawnicy powinni zapewnić Mu bieżące porady prawne. Nie może robić dalszych błędnych ruchów.
          • prezes_23 Re: OSTATNI WPIS NA TYM FORUM 28.04.11, 22:12
            Myślę, że wysłanie masowego maila było tylko pretekstem do usunięcia potencjalnego "wirusa" :-)) Sorry Sebastian, że Cię tak nazwałem. Uważam, że Zarząd zaczyna się poważnie obawiać opozycji. Obecne związki są im najwidoczniej b. wygodne. Ale rozmawiając z pracownikami swojego Oddziału myślę, że masz wielu zwolenników. Mam nadzieję, że przełoży się to na ilość członków tworzonego przez Ciebie związku. Ja w każdym razie czekam na kolejne info w tej sprawie. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka