Dodaj do ulubionych

mobbing Kraków

07.12.11, 18:39
Proszę wszystich forumowiczów o wpisy na temat mobbingu w ROD Kraków. Jak motywacja ma się do poniżających emaili, scenek wymuszanych w asyście przełożonych , przełożonych przełożonych i nie wiadomo kogo jeszcze. Codzienne rachunki sumienia co sprzedałem i do kogo osię odezwałem. Jak oceniacie pomoc RMS? A zwłaszcza B.S? Coś dzięki tej Pani osiągnęliście czy raczej nie chce się wam pracować po konfrontacji na takim poziomie?
Obserwuj wątek
    • pracownica83 Re: mobbing Kraków 07.12.11, 21:18
      Bardzo dużo jej zawdzięczam a zwłaszcza nerwicę - jeżeli chodzi o pomoc fachową to NIC . Mam nadzieję że też czyta forum .
      • szreczynka Re: mobbing Kraków 07.12.11, 21:29
        Ja bym chciała tylko jednego, aby RMS-i przyjechali do nas do oddziału i na żywym organiźmie pokazali te scenki. My to już umiemy, pora na nich:) Skoro są tacy idealni to chyba będą umieli znaleźć się w normalnej sytuacji z klientem !
        • prezes_23 Re: mobbing Kraków 07.12.11, 22:12
          W ROD Lublin jest podobnie. Dyrektorzy sprzedaży, RMSy to istna farsa. Niech siądzie jeden z drugim przy ladzie i pokaże jak należy sprzedawać. Na końcu dnia podsumujemy efekty. Jeszcze mu shoppera podesłać.
    • udeptana Re: mobbing Kraków 08.12.11, 18:02
      Koleżance, zresztą która ma dobre wyniki, podczas wymuszonej scenki powiedziała że jest tępa jak jej maszynka do golenia. Dziewczyna płakała 2 godziny na zapleczu. Wielkie mamy szczęście że nie jest już naszym RMS. A może jakaś zmiana? Pani B.S. ma juz takie kwalifikacje, że może do departamentu? I tam mobbingować. Poniżać i wyśmiewać przy innych.
    • udeptana Re: mobbing Kraków 08.12.11, 19:31
      B.S lansuje sie na Panią dyrektor B.G-B. Obie mają takie same metody. Rykiem zagłuszaja swoją niewiedzę i brak profesjonalizmu. Tak banalne pomyłki produktowe przed pracownikami, że nawet już nie smieszne
      • knabokp Re: mobbing Kraków 09.12.11, 08:07
        gwiazda z niej taka jak z kozi dupy trąbka.ma się za niewiadomo co.poniżanie pracowników to chyba jej priorytetowy cel.Ile "serca ona wkłada w to by pracownikom pomóc" - to jej słowa.A banda debili nie potrafi tego docenić. - to prawie też jej cytatTakie właśnie mniemanie ma o sobie ta pani.Myśli że wrzaskami na pracowników coś osiągnie - gdzie tu standardy, gdzie kultura, gdzie kodeks pracy? wmawianie pracownikom że jest najgorsza z rms w regionie to już standard.Chce być najlepsza niech ruszy głową a nie tylko pyskiem.Nawet ładne szabloknowe mówienie do klienta produktu nie sprzeda.Ale jak RMS zarabia kilka tysiaków to chyba zapomniał że ludzie w tym pracownicy PKO zarabiają netto poniżej 2000zł i gdzie tu zdolność kredytowa.Jest zdania że jak podstraszy to moze będziemy naginać przepisy żeby jej dogodzić.Niedoczekanie.A jak chce dostać dużą premię to niech na nią sama zapracuje.Niech zmieni stanowisko, niech ma premie zależną od wykonania zadań sprzedażowych a nie od tego jak ludzie falki wyprówają żeby sami coś osiągnęli.A efekty są takie że biedny, pracowity szaraczek albo nie dostanie premi bo mu niewiele braknie albo dostanie 5-10% co przy pensjach doradców(którzy zostali "dowartościowani") to są ochłapy.
        Niech się pani B.S weżmie do prawdziwej pracy a nie tylko tabelki i poniżanie pracowników.Już nie wspomnę o jej rozkazie gdzie pracownik ma sie rozliczyć z każdych 15 minut.Może jeszcze będziemy pisać kiedy byliśmy w WC? Jak czuje sie najgorsza niech zmieni miejsce pracy, na jej miejsce jest wielu, naprawdę wielu bezrobotnych.Czasy gestapo już sie skończyły.weź się kobieto do prawdziwej pracy
        • pracownica83 Re: mobbing Kraków 09.12.11, 23:58
          Jeżeli Pani B. nie chce być " najgorsza " jest na to prosty sposób po prostu czytać procedury tak jak my czytamy w domu po pracy , bo w pracy oczywiście nie ma czasu a nie ograniczać się do tresury sprzedażowej . Co do pomocy- nie będę tego komentować
    • istnycyrk Re: mobbing Kraków 09.12.11, 07:53
      Na stronie internetowej są zawarte wszystkie informacje o NASZYM ZWIĄZKU (naszym, bo z nas - zwykłych pracowników)
      www.zzpbpkobpsa.org.pl
      • g-n13 Re: mobbing Kraków 09.12.11, 19:39
        q-wa?! bronmy sie!!!!
        • tygrys79.0 Re: mobbing Kraków 11.12.11, 10:26
          Pani Beata.S??? ....watek na ktory mozna pisac godzinami, skad tacy ludzie sie biorą, czy ona moze spac spokojnie po nocach??? Mistrzyni od ponizania innych, wszystkich chce zwalniac ale powinni redukcje zaczac od niej, degradacja na najnizsze stanowsiko pokazalaby co ta Wielka Pani ma do zaoferowania!!!!!Dreczy ludzi, doprowadza ich do nerwicy , nie jednemu z nas sni sie po nocach, ma na sumieniu zdrowie nie jednego z nas!!! Mam nadzieje ze to pczeczyta i zrozumie ze jej postepowanie jest gorsze od tyrana!!!!
          Gdzie góra ma oczy, jak dojdzie do tragedii z jej przyczyny to sie nie zdziwie, szmaci nawet najlepszych.
          PO ROZMOWIE Z NIĄ CZUJE SIE JAK ŚMIEĆ....MAM NADZIEJE ZE NOWY ROK PRZYNIESIE NOWE ZMIANY GLOWNIE ZMIANY RMS

ONA JEST OD POMAGANIA, A CO DLA WAS ZROBILA , W CZYM WAM POMOGLA?? KONTAKT Z NIA MA PZRELOZENIE NA WSZYSTKO A W SZCZEGOLNOSCIE NA ZDOWIE I ZYCIE RODZINNE, WRACAJĄC DO DOMU NIC MNIE NIE CIESZY ANI USMICH SLODKIEGO DZIECKA.... NIC PO PROSTU .!!!!!!
          MOWI SIE O STANDARDACH , A CZY JEJ ZACHOWANIE MA JAKIEKOLWIEK PRZELOZENIE NA TO WSZYSTKO. ODPOWIEDZMY SOBIE WSZYSCY NA PYTANIE JAK DLUGO BEDZIEMY SOBIE POZWALAC NA TAKIE PONIZANIE?? CZY JEST KTOS KTO SIE JEJ POSTAWIŁ??
          JEZLI TAK TO PROSZE O KONTAKT .
          JESTEM WIELOLETNIM PRACOWNIKIEM W PKO ALE NIKT TAK NIE POTRAFI MNIE WYPROWADZIC Z ROWNOWAGI JAK PANI BEATA... TO BEDZIE CHYBA JEDYNA OSOBA KTOREJ NEI ZAPOMNE DO KONCA ZYCIA, JAK MAM KOSZMARY NOCNE TO ONA ZAZWYCZAJ JEST W ROLI GŁOWNEJ!!!

WEDLUG GÓRY RMS JEST PO TO ZEBY POMAGAC, WSPIERAC I ELIMINIOWAC TO CO ZLE A WEDŁUG NAS PRACOWNIKÓW OBECNY RMS JEST PO TO ZEBY POZBAWIC NAS OSTATNICH WARTOŚCI, UWIEZYC W TO ZE JESTESMY NIKIM, JEDZIE PO NAS JAK PO OSŁACH, ROBI Z NAS DEBILI , TRAKTUJE JAK SMIECI , PO ROZOWIE Z NIA CZUJEMY SIE UPODLENI MAXYMALNIE, TOTALNA PORAZKA- NIEODPOWIEDNIA OSOBA NA NIEODPOWIEDNIM STANOWISKU . MY DORADCY NIE MAMY PRZY NIEJ ZYCIA, ZRESZTA INNI ROWNIEZ, NAKRECA WSZYSTKICH JAK ZGNOIC PRACOWNIKA. TOTALNY BRAK SZACUNKU DO NAS, NAJLEPIEJ CO JEJ WYCHODZI DO ZDEPTANIE GODNOSCI LUDZKIEJ I POSZANOWANIA DRUGIEGO CZLOWIEKA. PANI BEATO APELUJE .... PROSZĘ.... CO TAKA POSTAWA MA NA CELU ZDZIALAĆ... BO NA PEWNO NIE REALIZACJE PLANÓW!!!!!!JESTEM WIELKIM KATOLIKIEM, JEST OKRES PRZEDŚWIĄTECZNY WIEC MOZE WARTO ZADAC SOBIE PYTANIE, KIM JA JESTEM? JAKA PRZYJMUJE POSTAWE WOBEC INNYCH LUDZI I NAJWAZNIEJSZE CZY CHIALBYM ZEBY INNI MNIE TAK TRAKTOWALI, DO TEGO PROPONUJE PORZADNY RACHUNEK SUMIENIA, O ROZGRZESZENIE BEDZIE TRUDNO LEPIEJ KRZYWDY NAPRAWIC WCZESNIEJ NIZ MIAŁO BY SIE POZNIEJ TEGO ŻAŁOWAĆ. DO TEGO ŻAL ZA GRZECHY I MOCNE POSTANOWIENIE PORAWY OBOWIĄZKOWO!

• kwintuszkrak Re: mobbing Kraków 14.12.11, 22:22
            a czy ktoś z Was zgłosił to przełożonemu? dyrektorowi ROD? (bo nie dyrektorowi sprzedaży - przecież przykład idzie z jakiegoś źródła.- to jest dopiero człowiek na temat wątku). nie od dziś wiadomo, że RMS-i nie robią nic szczególnego. tabelki, scenariusze itd. dyrektor oddziału dostaje po pysku za brak cytowania scenariusza rozmowy. ten wyścig szczurów trwa. są ślepe i palą się im ogony. dziś ludzie rezygnują z pracy bo ciągle slyszą że są do d...py. najpierw sie nie inwestuje w ludzi (doradcow, dyrektorów itd.) a potem się im wmawia że armia byłych pracowników innych banków czeka na ich miejsce (swoją drogą skoro tacy dobrzy to co tutaj szukają? kasy po wartosciowaniu?). stawia się % wykonania planu jako wyznacznik waszej/naszej pracy, wiedzy, umiejętności. nie bierze się pod uwagę że niekiedy sami dla siebie jesteśmy konkurencją bo siatka oddziałów sprawia że podbieramy sobie klientów. jedyny wyznacznik to % wykonania planu i ilosc kontaktów w taad. codzienna tabelka i schemat.
            • dorota.666 Re: mobbing Kraków 16.12.11, 20:01
              z tego co wiem związki rozmawiały z dyr. regionalnym, że ludzie na pamięć uczą się scenariuszy rozmowy, że dyr. sprzedaży wyrywa na rozmowy w ciągu dnia pracy, że omdlenia były spazmy i płacze i wcale tym biednym ludziom się nie dziwię też bym była w stresie ale jak widać niewiele to pomogło. Scenariusze dalej obowiązują RMS dalej nie pyta w czym pomóc tylko dołuje pracownika. P. dyrektor nigdy na sprzedaży nie pracował , nie wie co to kontakt z klientem nawet gdyby chciał nie zrozumie sprzedawcy.
              • pekox Re: mobbing Kraków 30.01.12, 23:02
                Należałoby się również zająć RMS ZFN Panią M.I. - podobną do BS i szczególnie nie kompetentną, arogancką itd.
      • sami-2011 Re: mobbing Kraków 15.12.11, 20:52
        zapisujcie się puki czas!!!
    • plasaczek3 Re: mobbing Kraków 16.12.11, 17:15
      Zastanawia mnie jaka właściwie jest funkcja RMS? Zawsze mi się wydawało że oni mają być opiekunami. Czyli mają pomagać. Chciałbym żeby chociaz raz BS przyjechała i zapytał w czy mam problem, jak można mi pomóc? Niestety. Nigdy nie doberego od tej Pani nie usłyszałam. Najgorsza maskra jest wtedy kiedy ona spotka się z podddatnym gruntem pt" akceptacja przełożonego"w tedy to już hulaj dusz piekła nie ma. Mam nadzieje że czyta to forum. Jeśli tak to Pani Beato gratuluje jeśli ma Pani dobry humor i może Pani spać spokojnie. Sumienie Pani na to pozwala? Proszę pamiętać że kij ma dwa końce i wszysko zło co Pani wyżądziła innym wróci do Pani z podwójną siłą!!!! Boże daj nam zamianę RMS od nowego roku. Z góry współczuje wszystkim którym trafi się taki "opiekun".
      • plasaczek3 Re: mobbing Kraków 16.12.11, 17:30
        plasaczek3 napisała:

> Zastanawia mnie jaka właściwie jest funkcja RMS? Zawsze mi się wydawało że oni
        > mają być opiekunami. Czyli mają pomagać. Chciałbym żeby chociaz raz BS przyjech
        > ała i zapytał w czy mam problem, jak można mi pomóc? Niestety. Nigdy nie dobere
        > go od tej Pani nie usłyszałam. Najgorsza maskra jest wtedy kiedy ona spotka się
        > z podddatnym gruntem pt" akceptacja przełożonego"w tedy to już hulaj dusz piek
        > ła nie ma. Mam nadzieje że czyta to forum. Jeśli tak to Pani Beato gratuluje je
        > śli ma Pani dobry humor i może Pani spać spokojnie. Sumienie Pani na to pozwala
        > ? Proszę pamiętać że kij ma dwa końce i wszysko zło co Pani wyżądziła innym wró
        > ci do Pani z podwójną siłą!!!! Boże daj nam zamianę RMS od nowego roku. Z góry
        > współczuje wszystkim którym trafi się taki "opiekun".

ps. Jeszcze jedno. Nie zastanawia Was fakt że ta Pani jest jedyną osoba opiasną przez forumowiczów? Przeciez to nie jest jedyny RMS w Krakowie. Nikogo z wyższych władz to nie zastanawia?
        • 96kajakrak96 Re: mobbing Kraków 16.12.11, 23:35
          Piszcie na ten temat jak najwięcej, nie wierzę, że góra tego nie czyta, może akurat to coś pomoże. PANI beato kim jesteś, żeby tyle ludzi przez ciebie płakało, miało nieprzespane noce, nerwice, żeby za każdym razem kiedy zadzwoni telefon bolał żołądek bo może znowu dzwoni ta wielka PANI, za kogo ty się masz? Każdy rozumie wypełnianie swoich obowiązków w pracy, przecież my też nie przychodzimy do niej żeby pić kawę, ale we wszystkim trzeba zostać człowiekiem, a nie zwykłym chamem. Piszesz, że jesteś najgorsza w regionie pod względem wyników, taka jesteś podobno mądra a nie doszłaś do wniosku, że może te twoje cudowne metody nie działają. Wiem, że to przeczytasz dlatego życzę Ci koszmarnych świąt a w nowym roku żebyś wylądowała na ladzie i dostała RMS-a takiego jakim ty byłaś dla nas bo gorszego już chyba nie można.
    • kissmyass31 Re: mobbing Kraków 28.12.11, 17:15
      ooo happy day!!!
      B.S. od stycznia nie jest RMSem mojego Oddziału:) najlepsza informacja tego roku!!!
      "Powodzenia" Pani Beatko, życzę tego co zrobiłaś NAM! wyrządzone zło powraca ze zdwojoną siłą!!!
      • szreczynka Re: mobbing Kraków 28.12.11, 19:18
        A śmieszne było od 1 stycznia będzie RMS-em mojego oddziału:(
        • kissmyass31 Re: mobbing Kraków 28.12.11, 19:25
          to składam szczere wyrazy współczucia... podstawa żeby ją jakoś przetrwać, to aż tak bardzo nie brać sobie do siebie tego co ona mówi, choć łatwe to nie jest:/
          • szreczynka Re: mobbing Kraków 28.12.11, 19:51
            Co nas nie zabije to nas wzmocni, jednym uchem wleci drugim wyleci. Dobrze, że tak potrafię:)
            • kropkowiec Re: mobbing Kraków 31.12.11, 13:42
              Może trzeba się zabrać metodami mystery shopera do ludzi którzy powinni pomagać a nie poniżać człowieka. . Nagrywać rozmowy a potem zrobić z tego użytek. Po przesłaniu takiej rozmowy do dyrektora ROD-u podejrzewam, że ktoś w końcu zrobi porządek a jak nie to media czekają na takie smakowite kąski.
    • mikesz-1 Re: mobbing Kraków 10.01.12, 19:13
      Nie ma co użalać się nad sobą tylko po prosu odejść z takiej instytucji.
      To co było w moim oddziale to ARMAGEDON, nawet nie chodziło o sprzedaż tylko nie wiadomo o co (moje wyniki sprzedażowe: KK150%, ror150%, PG86%, ubPG84%) po takich wynikach zmuszana byłam do samooceny i ciągle było mało, wyzwiska, obniżanie wynagrodzenia, nagany, zmuszanie do fałszowania dokumentów a później kontrole. Doprowadziło to do odejścia kilku doświadczonych pracowników. To jest za duży moloch, żeby coś zmienić czy wywalczyć, myślicie, że dyrektorzy z rod o tym nie wiedzieli, to było za ich zgodą. Teraz jest zatrudniona nowa kadra, plany ma symboliczne, oddział na pozycji lidera w regionie, nie piszą kartek, nie latają za klientami i gitara, tylko niech sobie zarząd policzy czy urobią na czynsz z takimi super wynikami. To co było wyprawiane z pracownikami szybko rozeszło się po mieście, jeszcze trochę to pies z kulawą nogą tam nie przyjdzie, choć oddział zlokalizowany jest w ścisłym centrum. Część pracowników poszła do Alior Banku jak na razie płacą nieźle, cisza spokój, każdy wie co ma robić, nie mówi wierszem do klientów, a ror-ów w miesiącu zakłada więcej niż w PKO w rok. Ludzie sami przychodzą choć lokalizacja jest na zadupiu.
      Nie ma się co martwić byłym pracownikom w innych bankach też płacą nieźle, są plany ale nie takie, a jeśli ktoś przeszedł mobbing w PKO, to mobbing w innym banku to już pestka.

Pani B. S. to nic B.S. + Ruda Alnova to dopiero ARMAGEDON.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka