Dodaj do ulubionych

Mistery schoper

29.11.13, 09:00
czy u Was w oddziałach za badanie MS zabierają całą premię? Kurcze człowiek tyra jak wół cały kwartał żeby potem za chwilę słabości stracić całą premię. żenada. Ciekawe co na to Pan Ukryty Wafel powie. Metoda kija ma moim zdaniem krótkie ręce.
Obserwuj wątek
    • ukryty_wafel Re: Mistery schoper 29.11.13, 09:20
      apolonia11 napisał:

> Ciekawe co na to Pan Ukryty Wafel powie. Metoda kija ma moim zdaniem krótkie
      > ręce.

To zadna metoda kija i marchewki (to metoda ba tresurę a nie inwestowanie w ludzi). Jesli po wizycie Mister Shopera odbiera sie cała premie, to popełnia sie blad karygodny. Cała taka wizyta wtedy odbierana jest jak pułapka i czychanie na pracownika czyli mija sie z celem, bo celem działania MS jest poprawa jakości i efektywnosci sprzedazy pracownikow.
      Pozniej inni zachowują sie nienaturalnie, sztywno jak maszyny, nie zwracają uwagi na wiele ważnych szczegolow, bo kazdego klienta traktują jak pułapkę i sprzedaz leci na łeb, bo pracownik nie chce popełnić bledu a nie sprzedawac. Mystery shoper ma identyfikować niepożądane zjawiska i pomagac je usuwać. Jednakże dobre narzedzie mozna wykorzystywać źle.
      Nie znam twojej sytuacji, moze wizyta i popełnione bledy nałożyły sie i zabrano Ci premie bo całościowa ocena była fatalna? Nie wiem. Moze to była kropla, ktora przelała kielich goryczy? Nie wiem. Moze cos przeskrobalas poważniejszego o czym nie piszesz, bo nie oceniasz to źle ale źle ocenił to Twoj przełożony? Nie wiem.
      Jesli ukarano Cie tylko za bledy podczas wizyty tajemniczego klienta, tylko i wylacznie, to popełniono blad. Karygodny. Rozumiem, ze to co napisałem nie poprawi ci humoru i tego oczekiwałaś?
    • apolonia11 Re: Mistery schoper 30.11.13, 16:44
      Dziękuję za odpowiedź.
      Zdaję sobie sprawę, że nie poszło mi najlepiej przy ocenie. Była to moja pierwsza ocena i wiem, że następnym razem będzie wyglądało to dużo lepiej. Żali mi tylko tych straconych pieniędzy i to jak na złość przed świętami oraz trudu pracy jaki został włożony aby tą premię dostać.
      Z tego co słyszałam w innych rejonach Polski nie jest aż tak drastycznie - owszem premie są zabierane ale nie w całości. Ja osobiście pracuję na Dolnym Śląsku.
    • apolonia11 Re: Mistery shoper 03.12.13, 08:19
      Właśnie doszły mnie słuchy, że od następnego kwartału będzie tak, że jeśli ja zawalę badanie to premię mogą stracić inni współpracownicy. Czemu ma służyć takie postępowanie. Przecież to może doprowadzić do niepotrzebnych konfliktów pomiędzy pracownikami. Nie wiem kto wymyśla takie rzeczy.
      • skuter44 Re: Mistery shoper 03.12.13, 08:42
        Co to się dzieje. To fetysz wyników TK. Najlepszy audyt TK powoduje utratę premii ? Takie postępowanie jest błędne.. Wg mnie, wynik nie najlepszy audytu może być jedynie podstawą do zwrócenia pracownikowi/om uwagi, przypomnienia procedur a przede wszystkim podjęcia dodatkowego szkolenia. Premia zaś należy się za dobre, bardzo dobre wykonanie zadań sprzedażowych. Jakieś mankamenty przy stosowaniu procedury czynności obsługi klientów rzadko kiedy rzutują na obniżenie wysokości sprzedaży. Na jakiej więc podstawie obniżana jest premia za niekorzystną dla pracownika wizytę TK ? Tego nie rozumiem.

Wg mnie, doradca bankowy nie może wykonywać procedur jak robot , nie może on też traktować/obsługiwać klientów podmiotowo/wg jakiegoś szablonu, bo każdy klient jest inny i wymaga przedmiotowej/indywidualnej obsługi.
        • skuter44 Re: Mistery shoper 03.12.13, 08:43
          Poprawka.
          Trzecie zdanie, winno być - [b] Nie najlepszy audyt TK powoduje utratę premii ?[/b]
        • barbapapa003 Re: Mistery shoper 04.12.13, 11:48
          skuter44 napisał:

> Na jakiej więc podstawie obniżana jest premia za niekorzy
          > stną dla pracownika wizytę TK ?

Na takiej, że PKO ma etykę takich badań głęboko w *****. Od początku służy to tylko do zastraszania pracowników i odbierania premii. Ludzie od dawna o tym piszą.

> Tego nie rozumiem.

Po prostu nie czytali Wikipedii (o ESOMAR nawet nie wspomnę)

"Ze względu na delikatny charakter badań Mystery Shopping oraz fakt, że z zasady [b]ta metoda ma bardziej oceniać firmę, niż jej pojedynczych pracowników[/b], ustalono surowy zbiór norm etycznych i kodeks dobrych praktyk, które w skrócie można zawrzeć w trzech punktach:
          1. [b]Nieetyczna jest negatywna motywacja pracowników na podstawie wyników pojedynczych obserwacji [/b](w szczególności nagana, odbiór premii czy zwolnienie z pracy). Etyczna jest motywacja pozytywna, czyli nagrody i wyróżnienia pracowników, którzy wypadli najlepiej.
          2. Pracownicy badanej firmy powinni mieć świadomość prowadzonych badań Mystery Shopping oraz wiedzę co jest badane i w jakim celu. W szczególność pracownicy powinni [b]wiedzieć i [u]wyrazić zgodę[/u] na utrwalanie ich głosu lub obrazu[/b] podczas badań z użyciem wideo lub podsłuchu [b]oraz ustalić razem z badaną firmą, w jaki sposób materiały te będą przechowywane i niszczone[/b]. W Polsce zasady dotyczące nagrywania regulowane są przez [b]ustawę o ochronie danych osobowych, które [b]w praktyce często są łamane[/b] zarówno przez firmy badawcze, jak i zlecające badania[/b]" (Wiki)
          • dziura_zabita_dechami Re: Mistery shoper 04.12.13, 11:58
            Nic dodac nic ując.
          • skuter44 Re: Mistery shoper 04.12.13, 12:04
            Zgadzamy się barbapapo. Dlatego to moje oburzenie.
            Idę dalej. Jeśli takie jest wykorzystanie audytów TK w całym banku, to co można o tym sądzić ?
            Nic innego. Prowadzone jest za zgodą prezesa banku, ale przecież prowadzone jest wysoce nieprofesjonalnie i niemoralnie, gdyż nie jest nakierowane na poprawę obsługi klientów lecz służy zdyscyplinowaniu pracowników (czytaj - ich zastraszaniu) i nieuzasadnionemu merytorycznie powiązaniu audytów z systemem premiowania.
            • dziura_zabita_dechami Re: Mistery shoper 04.12.13, 12:43
              Też się zgadzam.
            • benbenek-cd Re: Mistery shoper 04.12.13, 13:01
              skuter44 napisał:

> Zgadzamy się barbapapo. Dlatego to moje oburzenie.
              > Idę dalej. Jeśli takie jest wykorzystanie audytów TK w całym banku, to co można
              > o tym sądzić ?
              > Nic innego. Prowadzone jest za zgodą prezesa banku, ale przecież prowadzone je
              > st wysoce nieprofesjonalnie i niemoralnie, gdyż nie jest nakierowane na poprawę
              > obsługi klientów lecz służy zdyscyplinowaniu pracowników (czytaj - ich zastras
              > zaniu) i nieuzasadnionemu merytorycznie powiązaniu audytów z systemem premiowa
              > nia.

No ja tu panie skuterze na tym wątku to się tu z panem nie zgadzam. Jeśli taki tu sobie wymyślony tajemniczy klient jest wysyłany do banku to tu przecież chodzi o to, że by on, tu ten klient zobaczył co jest w tej tu obsłudze klienta źle robione. Jak on, tu ten tajemniczy klient już to zobaczy to przecież te, tu opisywane na tym forum nie prawidłowości nie robią krasnoludki, tylko tu konkretne osoby. To jak już ten klient tu zidentyfikuje te nieprawidłowości i to się okaże prawdą to czemu by ten pracownik nie miał ponieść konsekwencji. Przecież przez takie tu opisywane nieprawidłowości to tu cierpią inni pracownicy też, przez tego jednego tu pracownika ktury nie pracuje zgodnie z tu, w banku określonymi procedurami. Albo mu się nie chce bo każdy wie co robić. I po tem to czemu ja mam też mieć premie obnirzoną jak klienci nie są zadowoleni, bo ten jeden pracownik źle pracuje, i ci tu klienci idą do innego banku, oddziału, nie do mnie. Tu by dobrze było by się koniecznie wypowiedzieli się specjaliści od monitorowania jakości sprzedaży. Już tu z tych różnic zdań widać, ze nasze te tu na forum niefachowe, niepełne, niedoskonałe ale tez bardzo ostre dyskusje trzeba poszerzyć i skomentować przez prawdziwych specjalistów
              • barbapapa003 Re: Mistery shoper 04.12.13, 13:26
                benbenek-cd napisał:

> Jak on, tu ten tajemniczy klient już to zobaczy to przecież te, tu op
                > isywane na tym forum nie prawidłowości nie robią krasnoludki, tylko tu konkretn
                > e osoby. To jak już ten klient tu zidentyfikuje te nieprawidłowości i to się ok
                > aże prawdą to czemu by ten pracownik nie miał ponieść konsekwencji.

A czemu TK nie zdejmie gaci i nie narobi pracownikowi za karę na biurko? Może mu też głowę tępą maczetą urąbać... Wiesz dlaczego tego nie robi? Bo takie są przyjęte zasady tego typu badań. Wiesz co to są zasady? Kodeksy? Etyka? Czy potrzebujesz fachowców?

• benbenek-cd Re: Mistery shoper 04.12.13, 14:25
                  barbapapa003 napisał:

> A czemu TK nie zdejmie gaci i nie narobi pracownikowi za karę na biurko? Może m
                  > u też głowę tępą maczetą urąbać... Wiesz dlaczego tego nie robi? Bo takie są pr
                  > zyjęte zasady tego typu badań. Wiesz co to są zasady? Kodeksy? Etyka? Czy potrz
                  > ebujesz fachowców?
                  >
                  Oooo...To nie kulturalnie tak brzydko się odzywać tu na tym forum. Fachowcy tu, na tym forum to są tu potrzebni. Bo ta nasza, twoja, moja tu dyskusja jest bez sensu. Ja prubóję tu, na tym forum, w tym wątku podawać argumenty, jakie mnie nieprofesjonaliście przychodzą tu do głowy. Ty, tu na forum chcesz dyskutować bez argumentów i tylko mówić brzydkie słowa. Widać, że my, ty, ja nie znamy się dobrze na prawie pracy, systemach oceny i motywacji. Widać to tu na forum z naszych tu takich, innych wypowiedzi. Dla tego wypowiedzi fachowców były by tu dobre bo by one te nasze ostre, a twoje to jeszcze niekulturalne wypowiedzi mogły wytłumaczyć w fachowy sposób. I my, ty, ja mogli byśmy się tu na tym forum od wypowiedzi takich fachowców czegoś mondrego nauczyć
              • skuter44 polemika o Mistery shoper - c.d. 04.12.13, 13:38
                Benbenku .Apelujesz bezskutecznie. Nie masz siły by ściągnąć tu swoimi wezwaniami jakichś specjalistów "prawdziwych" od zadań TK. Sam przecież możesz sobie poczytać w sieci, uzyskać odpowiedzi na swoje pytania.... od fachowców. Swojego rozumu, w tak prostej sprawie, nie musisz wspierać opiniami specjalistów. Oni sami zabiorą tu głos kiedy uznają za stosowne, gdy uznają że grono zagubionych zasługuje na ich opinie.
                W wpisie adresowanym do mnie pokazujesz swoje pomylenia.
                Masz częściowo rację , ale tylko w tym przypadku k[u]iedy w systemie premiowania jest jasno określone, ze wysokość premii zależy od jakości sprzedaży[/u] (w tym od przestrzegania procedur).
                Tylko wtedy można potrącać premię po złych wynikach audytu. Taki audyt może bardziej ocenić , szkolić czy nie szkolić pracownika, czy go awansować czy przenieść na inne stanowisko. Ale na pewno nie do potrącania premii w przypadku wykonania bądź przekroczenia planu sprzedażowego. Audyt TK nie udowodnił przecież, że nie stosowanie pełnej procedury (w kilku przypadkach - w czasie audytu) oznacza, że pracownik nie stosuje procedury przez cały miesiąc. Nie można też audytem wykazać, że niezastosowanie się do procedury spowodowało niewykonanie zadań planowych. Być może nie stosowanie procedury
                rzutowało negatywnie na jakość obsługi ale jaki wniosek - szkolić trzeba pracownika, a szczególnie takiego który wykonuje swoje zadania ilościowe , a nie od razu karać.
                Do tich wniosków trzeba ci jakiegoś specjalisty ?
                • dziura_zabita_dechami Re: polemika o Mistery shoper - c.d. 04.12.13, 13:54
                  Skuter bardzo trafnie to ujął.

Poza tym nie można wykluczyć przypadków, że doskonały pracownik będzie miał słabszy dzień, lub będzie wyjątkowo zaabsorbowany kilkoma sprawami na raz, i słabo wypadnie.
                  • dziura_zabita_dechami Re: polemika o Mistery shoper - c.d. 04.12.13, 14:13
                    Później taki dobry pracownik, "przyłapany" na nawale pracy myśli sobie "po cholerę tu się starac, tu tylko się szuka haków do zabrania kasy". Już nie wspomnę nawet jak takie obcięcie / odebranie pensji budzi w pracowniku entuzjazm do budzenia potrzeb u klientów, skutkujących większym apetytem na produkty.
                  • benbenek-cd Re: polemika o Mistery shoper - c.d. 04.12.13, 14:41
                    dziura_zabita_dechami napisał:

> Skuter bardzo trafnie to ujął.
                    >
                    > Poza tym nie można wykluczyć przypadków, że doskonały pracownik będzie miał sła
                    > bszy dzień, lub będzie wyjątkowo zaabsorbowany kilkoma sprawami na raz, i słabo
                    > wypadnie.

Oooo...Tu ta nawet ja mogę się tu częściowo zgodzić. Bo ten tu jak ty piszesz na tym forum słabszy dzień każdemu może się tu zdarzyć. I to tu według mnie powinno być brane pod uwagę w tym tu temacie premii. Ale tylko brane pod uwagę. Ja tu wcale nie myślę, że taki tu jak piszesz na tym forum słabszy dzień, to powinien od razu każdego kto coś zawalił tu usprawiedliwiać. Tak tu sobie myślę, że jak by to nie był bank tylko tu dla przykładu na tym wątku szpital i co wtedy jak by lekarz powiedział, że on winy nie ponosi, że źle się tu, w tym szpitalu pacjentem zajął, bo on tu, ten lekarz, to tu miał wtedy słabszy dzień. Kara jak nic tu będzie i nikt tu, w tym takim szpitalu takich wyjaśnień tego tu lekarza nie będzie słuchał. Bo i po co skoro on źle zrobił. To dla czego my chcemy inaczej tu zrobić i obniżać jakość, która dzięki temu tu taka najlepsza jak dyskutujemy i się tu na innych wątkach zgadzamy, jest i szkoda by jej tu w Pko było obniżać
                • benbenek-cd Re: polemika o Mistery shoper - c.d. 04.12.13, 14:33
                  O nie panie skuterze. Ty tu, na tym forum na dyskusje co jest a co nie jest określone w systemie premiowania tu nie namówisz mnie. Taki naiwny to ja tu, na tym forum nie jestem. Ja tu, na tym forum i tu w tym tu wątku też myślę, że jeśli ten tu opisywany przez ciebie pracownik nie przestrzega procedury, to on tu ukarany być musi. No bo jak to tu ma ja, inni ciebie rozumieć. Że są tu, w Pko procedury a każdy ma tu w tym temacie dowolność i może sobie tu przestrzegać co chce. Ja tu, na tym tu forum myślę też tu w tym temacie, że jeśli ktoś nie przestrzega czegoś co tu w Pko ma przestrzegać, a już tu w banku był przeszkolony to nawet i on może prace cała stracić a nie tylko tu premię, o której tu tak sobie niefachowo rozmawiamy. Ale nie wiem do końca czy może. I tu dla tego są potrzebne głosy specjalistów, bo my, ty, ja, barbi, dziura sobie tak tu na tym forum gawędzimy, ostro tu nawet, a barbi to tu nawet niekulturalnie ale my się na tym nie znamy bo czy my tu znamy wszystkie przepisy wewnętrzne, które tu w tym temacie w Pko są i czy te tu przepisy pozwalają ukarać tak czy inaczej za nie przestrzeganie procedury. Albo nie. Tego ja tu nie wiem, a fachowcy będą wiedzieć. Internet tu, w tym temacie, na tym forum do nicze go się nie przyda
                  • skuter44 Re: polemika o Mistery shoper - c.d. 05.12.13, 04:42
                    Cd benbenku przykro mi się zrobiło, że mój apel i moje opinie szkodzą Twojemu image na forum.
                    Dlatego przepraszam za moje uwagi pod Twoim adresem. Nie przyłączę się już do polemik na Twój temat. Nie wypada tak - " huzia na Józia", tym bardziej, że możesz mieć uczciwe intencje -;), :)
            • skuter44 Re: Mistery shoper 04.12.13, 13:01
              Te audyty które prowadziłem jako TK w firmach prowadzonych na zasadzie franczyzy miały na celu kontrole jak wykonywana jest umowa franczyzy . To trochę inny niż w banku zakres audytu. Dlatego nie przenoszę bezpośrednio moich doświadczeń TK do banku.

Ale cóż innego można ocenić w banku, w czasie krótkiej wizyty ? A no (wg mnie) można dokonać oceny stosowania przez pracownika procedury obsługi klienta. I tyle, tylko tyle.
              Zastanówmy się jednak. Czy audyt daje odpowiedź na pytanie - dać czy nie dać (ile potrącić) pracownikowi premii ? Czy daje też odpowiedź na pytanie - czy pracownik zasługuje na inne wyróżnienia ?
              Z wpisów krytycznych wynika , że w banku - po potrąceniach premii sądząc - cel audytu jest inny, nakierowany na ocenę wyników sprzedaży. Celem audytu TK w banku jest ustalenie ile % premii dać pracownikowi za stosowanie procedury a ile za jej niestosowanie .
              Nie sądzę by w systemie premiowania zostało określone, że premia i jej wysokość zależy (nie tylko od wyników sprzedaży) ale też od oceny dokonanej przez TK.
              Skutki audytu TK zainspirowały mnie do takich tu przemyśleń i zastawiania się o celach audytu TK.
      • ukryty_wafel Re: Mistery shoper 03.12.13, 18:41
        Ja tez nie wiem kto to wymyśla. Bo jest to bezsensowne.
        • apolonia11 Re: Mistery shoper 03.12.13, 19:16
          Taką informację przekazała nam Pani Dyrektor.
          • wargusia1 Re: Mistery shoper 03.12.13, 19:25
            No niestety u nas tak samo jest ;/ TK to zmora i tylko ktoś zapyta o konto to pokazuje mi sie przed oczyma tabela standardów i zamiast skupić się nad tym co do mnie mówi TK to zastanawiam się czy na pewno wszystko z owej tabeli wypowiedziałam.
            Sory ale to chyba nie tak powinno wyglądać...
            Człowiek ciągle jest zastraszany...ja haruję jak wół staram się by mieć minimum 130 % w każdym kwartale i wystarczy że ocena subiektywna będzie zaniżona i wyjdzie wynik np 65% to zabiorą mi całą ciężko wypracowaną premię ;/
    • 4netkak Re: Mistery schoper 03.12.13, 21:14
      hej towarzyszu niedoli. u nas obcięli 1/3 premii . Ciekawe jakie represje będą na pracowniku wykonywane w nowym kwartale gdy obcięciem premii ukarzą DYREKTORA. Nasz nas zadręczy.
      • apolonia11 Re: Mistery schoper 04.12.13, 19:58
        W tej chwili nasuwa mi się pytanie - Dlaczego, skoro wszystkim (nawet Ukrytemu Waflowi) wydaje się zabieranie premii po nieudane wizycie TK, nie ma żadnej interwencji ze strony Zarządu Banku aby takim praktykom zapobiegać? Z tego co wiem Władze PKO BP zaglądają na toforum. a dla nas zwykłych pracowników czasami jest to jedyna miejsce gdzie można się "poskarżyć".
        • barbapapa003 Re: Mistery schoper 04.12.13, 20:51
          apolonia11 napisał:

> W tej chwili nasuwa mi się pytanie - Dlaczego, skoro wszystkim (nawet Ukrytemu
          > Waflowi) wydaje się zabieranie premii po nieudane wizycie TK, nie ma żadnej int
          > erwencji ze strony Zarządu Banku aby takim praktykom zapobiegać?

Bo to nie są żadne praktyki tylko tak miało być. To nie żadne badania MS a zwyczajny audyt (przypadkowego nieszczęśnika) a jak audyt to i kara musi być... Dowodem na intencje "góry" jest kontrowersyjne nagrywanie wizyt i tłumaczenie, przy wprowadzaniu tego ustrojstwa, że mają być dowodem w razie konfliktów. Gdyby te badania nie były związane z karaniem pracowników to po jaką cholerę gromadzić dowody w postaci nagrań?? Wystarczyłyby ankiety nawet bez danych pracowników i wiadomo nad czym pracować. W trudniejszych sprawach zawsze można powtórzyć badanie z nagraniem.
        • skuter44 Re: Mistery schoper 04.12.13, 20:51
          Każdy z nas, użytkowników forum , prezentuje swoją opinię na poruszany temat.
          Być może ktoś z decydentów bankowych te opinie prywatne przeczyta.
          I wcale nie znaczy, że centrala zgodzi się z moimi (np.) opiniami.
          Wcale też , przedstawiciele centrali nie mają obowiązku prowadzenia tu polemiki,
          prostowania stanu istniejącego czy korygowania działania tajemniczych klientów.
          I nieprawdą jest, że forum jest jedynym miejscem dla pracowników gdzie można się
          "poskarżyć". Przecież jest co najmniej kilka innych, najważniejszych miejsc .
          A są tu - przełożony, przełożony przełożonego, odpowiedni departament centrali, PIP,
          Sąd Pracy a także system whistleblowingowy banku.
          • apolonia11 Re: Mistery schoper 05.12.13, 08:11
            Wita,
            Skuterze nie zgadzam się do końca z Tobą.
            - przełożony i przełożony mojego przełożonego odpadają z wiadomych względów - im mogę ewentualnie się poskarżyć - ale co oni mogą?
            - PIP, Sąd Pracy? - do czego to mnie doprowadzi? Ja jak na razie chcę pracować, a poruszanie sprawy w tych jednostkach byłoby jednoznaczne z moim odejściem z Banku;
            - whisteblowing? - jakoś nie mam zaufania do tej metody. Kto mi ta gwarancję, że moja skarga pozostanie anonimowa?
            Pozostaje więc tylko to forum. Ja wiem, że tamta utracona premia "przeminęła z wiatrem", ale za kolejny kwartał jest szansa otrzymania kolejnej i nie chcę aby ona również przepadła - i to nieistotne czy z mojej winy czy z winy innego pracownika.
            Wiem, że mój głos jest "głosem wołającego na pustyni", ale jakoś nie potrafię się pogodzić z tym, że Mój Bank stosuje takie nieetyczne i przyziemne praktyki. Jak mam pracować i polecać go klientom? Dlatego raz jeszcze proszę o przyglądnięcie się tym praktykom kogoś z Centrali. Jeśli faktycznie w nowym roku, to wejdzie w życie to pracownicy się dosłownie "pozabijają", jeśli jeden z winy drugiego straci chociażby część swojej premii.
            • skuter44 Re: Mistery schoper 05.12.13, 19:21
              Przykre to co piszesz. Nie mam podstaw by Ci nie wierzyć. Mogę tylko współczuć.
              To może opisz tę sytuację na forum, skorzystaj z możliwości tu istniejącej.
              • wargusia1 Re: Mistery schoper 05.12.13, 19:51
                Apolonia zgadzam się z Tobą. Jakim prawem dzieją się takie rzeczy - wszedł nowy rytm ok jest o wiele ciężej wypracować premie jakby punkty przeliczyć na produkty które wcześniej były w ms-ordzie i monitorze plany są o 100 % wyższe... ale robimy wszystko żeby je realizować - nie mamy czasu na archiwum i inne rzeczy zapleczowe. Wykonujemy telefony wszystko wprowadzamy na Platina no cóż ze on co chwila nawala i spisuje pidy klientów na kartkach i poźniej hurtowo uzupełniam na koniec dnia ehhh... człowiek wszystko robi byle premie dostać a tu przyjdzie MS wynik 60% i co premia papa
                Naprawde nie wiem do czego to wszystko prowadzi
      • czekam_na Re: Mistery schoper 11.03.14, 13:59
        Ja boję się , że zlinczuje mnie na oczach całego oddziału i publicznie poniży - wyżyje się za
        brak premii no ale jak się zawala sprawę to kara będzie.
        Najgorsze będzie jak dostaniemy plan naprawczy.
        Wiecie co , mam ochotę zadzwonić po nowego Schopera tylko gdzie ?
        Dobrze , że mam trochę nadgodzin i je wybieram bo w pracy ciągle mi się chce płakać.
        Jak ja mam to powiedzieć szefowi ,że zdarzył się gorszy dzień i mam przechlapane w 100% na minus i On też.Mam tylko nadzieję , że z pracy mnie nie zwolnią.
        • agrafek10 Re: Mistery schoper 11.03.14, 19:15
          czekam_na napisała:

> Ja boję się , że zlinczuje mnie na oczach całego oddziału i publicznie poniży -
          > wyżyje się za
          > brak premii no ale jak się zawala sprawę to kara będzie.
          > Najgorsze będzie jak dostaniemy plan naprawczy.
          > Wiecie co , mam ochotę zadzwonić po nowego Schopera tylko gdzie ?
          > Dobrze , że mam trochę nadgodzin i je wybieram bo w pracy ciągle mi się chce pł
          > akać.
          > Jak ja mam to powiedzieć szefowi ,że zdarzył się gorszy dzień i mam przechlapan
          > e w 100% na minus i On też.Mam tylko nadzieję , że z pracy mnie nie zwolnią.

Jakże ja Ci współczuje, kobieto. Firma stwarza piekło.....
          • czekam_na Re: Mistery schoper 11.03.14, 19:20
            Wiem, że piszesz to z przekąsem ale ja naprawdę się boję , chociaż sama zgotowałam sobie taki los.
            • agrafek10 Re: Mistery schoper 11.03.14, 20:43
              czekam_na napisała:

> Wiem, że piszesz to z przekąsem ale ja naprawdę się boję , chociaż sama zgotowa
              > łam sobie taki los.

Źle mnie odebrałaś,piszę serio,to chore że ludzie z takiego powodu przeżywają taki stres.W jednym z oddziałów koleżanka po dwóch badaniach w podczas których wypadła niezadowalająca złożyła wypowiedzenie....
              • czekam_na Re: Mistery schoper 11.03.14, 21:32
                Jeżeli to było szczere to dzięki za zrozumienie.Piszę na forum tylko dlatego,że nie mam komu się wyżalić.Sama się nie zwolnię bo jestem sama sle niestety oni to zrobią mimo wszystko.Moja wina,że szopera wyniuchałam i blokada w mózgu totalna zamiast dać Mu znać ,że wiem kim jest i po sprawie.Najbardziej mnie boli to ,że po premii dostanie mój przełożony i jego też.
    • doradca.pl Re: Mistery schoper 12.12.13, 08:45
      czy wiadomo o co pytał w tym kwartale MS??
    • czekam_na Re: Mistery schoper 13.02.14, 18:32
      Czy już gdzieś byli ? Może trochę odpuszczą.
      • sparkaska Re: Mistery schoper 13.02.14, 19:08
        wątpię kochana żeby odpuścili:):) u nas to jest już nieświadoma kompetencja i się nie boimy:):):) chociaż ... mogliby tajemniczo mojego naczelnika przepytać to by jaja były:):) dziś podziwiał bieg narciarski w necie przez pół dnia:):):) :(:( no ale co wolno wojewodzie.. głowa do góry i nie bój się, przecież MS Cię nie pobije:):)
        • doradca.pl Re: Mistery schoper 23.02.14, 07:33
          prawdopodobnie w tym kwartale Myster sprawdza jak przechodzimy przez retencję, czy może już u kogos był??
          • zdwojc Re: Mistery schoper 23.02.14, 12:13
            To jest pewne?
            • czekam_na Re: Mistery schoper 23.02.14, 14:34
              Pewne na 100 % , tylko nie wiem czy zamknie to konto,przekształci czy powie , że jeszcze pomyśli. Tego nikt nie chce powiedzieć.No i podobno już chodzi.
    • roxi2014 Re: Mistery schoper 25.02.14, 18:52
      A czy wiadomo jakie konta są zamykane przez MS?
      • czekam_na Re: Mistery schoper 10.03.14, 11:55

Na szkoleniu ciągle mówili o "starych" kontach ale kto wie , ostatnio była poprawka , że TK "kiedyś "przyszedł i założył konto --czyli to musi być jakieś nowe.Analizowaliśmy niektóre wizyty klientów od stycznia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka