Dodaj do ulubionych

Hotele dla wegetarian

11.05.10, 13:21
Znacie jakieś ciekawe hotele lub ośrodki wypoczynkowe dla wegetarian? Znalazłam ostatnio informację o hotelu (z wegetariańskim menu) w Pradze:
luksusowy-dom.pl/luksusowe-miejsca/weekend-w-pradze-%E2%80%93-the-castle-steps-hotel/#more-324
Czy w Polsce istnieją tego typu obiekty?
Obserwuj wątek
    • borysa Re: Hotele dla wegetarian 12.05.10, 11:19
      Nie znam takich hoteli, ale np. przy rezerwacji tygodniowego pobytu w Polanicy (
      Wielka Pieniawa)uzgadniałam telefonicznie możliwość wyżywienia wege. Nie obyło
      się bez dziwnych sytuacji : śniadania i kolacje są typu bufetowego, a przecież
      mięso może pani z talerza odsunąć ! Taka była reakcja na moje zapytanie.
      Musiałam dodzwonić się do dietetyczki i z nią ustalić szczegóły. Mimo to na
      któryś z obiadów podano mi rybę !
      Generalnie było ok, obsługa się starała, ale widać było, że byłam jedynym
      przypadkiem wśród mięsożerców !

Przy okazji innych wyjazdów zorganizowanych zawsze proszę o jedzenie wege, jest
      to respektowane, ale bez pomysłu, np. w przypadku każdego wyjazdu na narty były
      to naleśniki.
      • jmjelito Re: Hotele dla wegetarian 13.05.10, 18:06
        borysa napisała:

Mimo to na
        > któryś z obiadów podano mi rybę !
        Przecież wszyscy wiemy, że ryba to NIE mięso! ;-)

Co samych hoteli wegetarianskich (a raczej takich, w których oprócz "normalnego"
        jedzenia kupić właśnie wege papu) - wygląda na to, że wegetarian jest wciąż za
        mało w kraju, skoro przedsiębiorcy nie za bardzo zdają sobie sprawę z tego, że
        któryś z jego gości może mięsa nie jeść. A jak już się taki delikwent zdarzy, to
        wychodzą takie kwiatki w stylu "ryba to nie mięso", albo "proszę sobie zdjąć z
        kanapki kiełbase to będzie bez mięsa".
      • warmi2 Re: Hotele dla wegetarian 10.06.10, 22:57
        Ah .. trawozerca wsrod miesozercow ... nie brzmi jak wakacje na ktore
        bym sie wybral.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka