Dodaj do ulubionych

olej y pierwszego tloczenia

09.05.04, 22:22
Mam pytanko: kupilam oliwe z oliwek z pierwszego tloczenia, wygladala bardzo
autentycznie, taka metna i ciemnozielona. Jednak w smaku jest troche
gorzkawa, czy to swiadczy ze jest niedobra? stara? nie wiem, czy ja probowac
oddac czy taka wlasnie powinna byc. Prosze o rade!
Obserwuj wątek
    • Gość: are Re: olej y pierwszego tloczenia IP: *.clubnet.pl 09.05.04, 22:30
      nie wiem, ale oleje z 1. tloczenia (nie tylko oliwkowy) w ogole maja totalnie
      inny kolor niz rafinowane. nawet mi te rafinowane wygladaja na rozcienczone
      czyms.
    • Gość: Jędruś Re: olej y pierwszego tloczenia IP: 128.250.211.* 10.05.04, 02:25
      Ama5
      Taki smak ma właśnie być, pokropisz sałatkę ww. olejem, sokiem z cytryny,
      sokiem z pomarańczy (lub w.g. twojego smaku, metoda prób i błędów) będzie w sam
      raz.

Pozdro.
      Jędruś
      • Gość: Rycho Re: olej y pierwszego tloczenia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.04, 09:09
        Polecam również olej tłoczony na zimno z pestek dyni,coś wspaniałego,daje
        surówkom wspaniały aromat.Pozdr Rycho
        • Gość: kz Re: olej y pierwszego tloczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 10:11
          A tak, polecam również. Olej z pestek dyni jest specjałem austriackim, gdzie
          produkowany (gł. w Styrii) i spożywany jest w dużych ilościach (Steirisches
          Kernöl). Oprócz wspaniałego smaku, ma również sprawdzone działanie
          zapobiegawcze przeciwko rakowi prostaty, panowie. Do niedawna w Polsce był
          dostępny tylko w kapsułkach w aptekach.
        • narysuj.mi.baranka Olej z dyni 10.05.04, 13:07
          Rowniez polecam. Jest ciemny jak smola, intensywnie pachnacy, bajeczny. Luibie
          nawet popijac go z kieliszeczka. Niestety drogi, ale bardzo wydajny:)
      • ama5 Re: olej y pierwszego tloczenia 10.05.04, 11:58
        to bardzo sie ciesze, ze tak jest i ze nie wcisneli mi bubla, dzieki!
      • ama5 Re: olej y pierwszego tloczenia 10.05.04, 11:58
        to bardzo sie ciesze, ze tak jest i ze nie wcisneli mi bubla, dzieki!
    • Gość: H.T. Re:oliwa pierwszego tloczenia IP: *.proxy.aol.com 11.05.04, 02:08
      Czy chodzi o ten olej, który niektórzy są w stanie wtóczyć sobie do głowy za
      pierwszym razem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka