Gość: Magda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 13:26 Jak myślicie czego będzie brakować w mojej diecie jeżeli mam problemy z paznokciami - sąsłabe, łamią się, rozdwajają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ppp Re: Problem z paznokciami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 14:32 moze wit. A+E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Problem z paznokciami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:56 Witamina E-oleje roślinne ,orzechy,kielki,pestki słonecznika. Witamina A-tłuste produkty mleczne,natka,pomidory,fasolka szparagowa,marchew,brzoskwinie. Biotyna (wit H)drozdże, jajka,mleko,groch,płatki owsiane. Zelazo ,krzem,magnez-razowe pieczywo,warzywa o zielonych liściach ,groszek,strączkowe,kakao,kasze. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Re: Problem z paznokciami 07.09.04, 16:38 kup tez sobie odżywkę Talika. jest nawet na esentii.pl. To jest w 100 naturalna mieszanka olejków z przewaga mirry. doskonale robi na pzanokcie, rosna po tym jak szatany i się wzmacniają rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiszka Re: Problem z paznokciami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:30 Mam ten sam problem i mama polecila mi lykanie skrzypu w tabletkach (1-2 tabl./dziennie). Podobno tez niezle dziala na wlosy, hmm, zobaczymy. Chyba skusze sie tez na to odzywke Talika. Wczesniej uzywalam takiej z Avonu, ale kiepska, kiepsciutka. Odpowiedz Link Zgłoś
jerozolimka Re: Problem z paznokciami 10.09.04, 15:18 Masę lat miałam problemy z paznkociami.Czego nie piłam, czego nie jadłam, szkoda gadać. Zastosowałam z oporami odżywkę do paznokci Micro Cell 2000/dystrybutor PPH Beryl /. I stało się! Odżywkę stosowałam 1 miesiąc/malowałam nią paznokcie/to był kwiecień 2004r.Jeszcze nie złamał mi się ani nie rozdwoił żaden paznokieć.I jeszcze jedna sprawa- niestety odżywka jest droga 5ml-to wydatek 35 zł.Ale mając do wybory pół szuflady nieskutecznych środków, wolę wydać te 35 zł i mieć efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rplaa Re: Problem z paznokciami IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 01.11.04, 16:36 Moze to sprawa choroby a nie diety? Odpowiedz Link Zgłoś
florunia Re: Problem z paznokciami 02.11.04, 16:12 jedz orzechy. ja bardzo lubiłam wcinać, kiedy zaprzestałam momentalnie "posypały" mi się paznokcie, po prostu zrobiły się z nich smętne ogryzki choć nie obgryzam, miękkie, rozdwajające się, łamliwe. lekarz polecił mi wrócić do starych zwyczajów, czyli co najmniej 10 orzechów dziennie i prosze - znów mam ładne gładkie pazurki :) Odpowiedz Link Zgłoś