Dodaj do ulubionych

ekosklepy w sieci

IP: *.itl.waw.pl 10.10.04, 21:02
Słuchajcie, czy ktoś może mi polecić jakiś fajowy sklep internetowy z
żywnością ekologiczną obsługujący Warszawę? Ja do tej pory namierzyłam jeden -
zresztą sympatyczny- www.ekosfera.pl.
Obserwuj wątek
    • splenda fajny link jest tylko jeden problem 12.10.04, 04:43
      www.ekosfera.pl/sklep,1101,9213597,8820801305502,03,,pl-pln,128528,0.html
      ze nie pisza czy wycisk tym oliwkom dali pierwszy raz czy wiecej. ALbo strona
      niedouczona albo olej wyciskany nie z oliwek tylko, ciagle na zimno-hahaha, z
      wytlokow. Cena jest tez jakas idiotyczna no ale skoro klienci to...

www.ekosfera.pl/sklep,1101,9213597,8820801305502,03,,pl-pln,128845,0.html
      Albo tu, perelka: OCET. Za okraglutka stowe w malej butelce. Tak, bardzo
      ekonomiczne te eksperymenty wegetarianskie.

Albo chlebus nasz powszedni: www.ekosfera.pl/cgi-bin/shop.pl?
      id=1101&sid=9213597&pin=8820801305502&mod=03&towar=130495&pt=&lang=pl-
      pln&pdo=01&psz=7591&pcz= na zaczynie i drozdzach. Dla niewtajemniczonych podaje
      ze na samym zaczynie nie chcial rosnac bo trzeba by za dlugo czekac - dzien
      albo dwa az urosnie, a tak, sypnie sie drozdzy i ma smak zaczynu a drozdze i
      tak przejda na sfery przeydatki kobiety tak samo jak w normalnym chlebie ze
      sklepu czyli na jakichs tam podejrzanych drozdzach. Brumbak, nie denerwuj sie-
      powiedz dziekuje. Chleb jest wyraznie niewyrosniety. A tu najlepsze: cale
      ziarno mielone bezposrednio przed wypiekiem, hahahaha. Ci piekarze to skonczeni
      debile. Maka musi sie odstac 30 dni zanim z niej mozna piec. Rzeczywiscie,
      semantycznie HRUBI debile. Dawajcie wiecej tych linkow to wam wytlumacze co i
      jak. Nie musicie sie zaraz robic optymalni, co mi tam, ale jak ktos zostaje
      impotentem po soji czy ma jakies nowe alergie i nie wie z czego (znowu soja) to
      ja chetnie i bezplatnie wyjasnie wam, drogie wegetarianskie dziatki.
      • casano Re: fajny link jest tylko jeden problem 13.10.04, 23:10
        Ta no nie powiem niezly jestes kwiatek zajrzalem na te linki a nawet zrobilem
        wiecej niz ty bo nie tylko obejrzalem produkty ze strony glownej sklepu...

olej wyciskany z wytlokow to stosuje sie raczej do celow przemyslowych a w
        sprzedazy do celow kulinarnych raczej ten z pierwszego tloczenia (co sugeruje
        juz cena tej oliwy) i raczej kazdy w miare rozgarniety chyba sie domysli to po
        pierwsze po drugie cena jest moim zdaniem na miejscu ta oliwa jest sprzedawa w
        1 litrowej butelce a nie raz widzialem oliwy(te lepsze gatunkowo)sprzedawane w
        0.5L powyzej 25 pln (jest taka analogia do wina, zwyklego sikacza kupisz juz za
        okolo 7 pln np.sofia ale rownie dobrze mozesz wino kupic za 100pln i pewnie po
        za cena czyms jeszcze beda sie od siebie roznily??? zgadnij czym)a po za tym
        tak mi sie wydaje ze jak bys do pudelka zapalek dostal instrukcje obslugi to
        pewnie tez bys sie do niej przyczepil?! mam racje?!

Nie znam sie na chlebach i za bardzo nie zrozumialem cos napisal wiec pomimo
        mojej krytyki mam prosbe abys to w jakos przejrzyscie wylozyl bo nie problem
        cos tam nabazgrac niezrozumialego...... trudniej jest chyba wytlumaczyc....
      • Gość: Brumbrum Re: fajny link jest tylko jeden problem IP: *.itl.waw.pl 17.10.04, 23:46
        Co do uwag na temat oliwy i octu nie są one zbyt rzeczowe; dla mnie było
        oczywiste, że oliwy z certyfikatami jakości są oliwami z pierwszego tłoczenia,
        a ocet balsamiczny jest artykułem delikatesowym, a więc i odpowiednio kosztuje.
        Co do chleba- nie rozumiem Twojego oburzenia w temacie drożdży. Ja na przykład
        nie jestem fanką chleba pieczonego tylko na zaczynie. Dlaczego drożdże mają mi
        przeszkadzać? Albo nazwa chleba? A co do 30 dni, które musi odleżeć mąka - z
        szybkiej sondy wśród znajomych wynikło, że to ziarno musi swoje odleżeć,żeby
        dało się je zemleć na mąkę. O konieczności leżakowania w przyapdku mąki nikt
        nie słyszał.
        Ale nie można oczywiście jednoznacznie wykluczyć, że to Ty jesteś najmądrzejszą
        stroną w tej dyskusji, czego Ci życzę.
        A w ekosferze.pl zrobiłam już pierwsze zakupy i nadal polecam. Leczyłam się
        intensywnie herbatką "na chłodne wieczory" i ekologicznym miodem. Czekam na
        jakieś światłe uwagi w tej sprawie.
    • jedrus1a Re: ekosklepy w sieci 12.10.04, 07:29
      Brumbrum
      Jak widać z listów Splendy trochę tego jest.
      Uważam że właściciele ww. witryn internetowych powinni się dowiedzieć co
      Jego (Jej) Wysokość: Splenda ma do powiedzenia.

Pozdro.
      Jędruś
      • splenda wlasnie! 12.10.04, 19:51
        zeby tylko wlasciciele sklepow internetowych. Ja kochaniutki to potrafie wiele
        zuc wyprostowac nawet jak widzisz internetowo. Regula nr 1 to ze ja sie
        informacja pojawia na internecie to nie jest wyjete z biblii ale z d. i to
        kogos niedomytego. Informacja nr 2 to ze nawet g. opakowane w mala krzywa
        buteleczkemozna sprzedac jako eliksir mlodosci za gruba forse i tu nic nikomu
        do tego. Trzecia sprawa to ze jak masz jakies pyatnoa czy problemy to wal
        smialo a ja sprobuje ci wyprostowac twoje pogiete zycie. Buzka!
        • casano Re: wlasnie! 13.10.04, 23:18
          Szkoda ze najpierw tego nie przeczytalem!!!
          co do reguly nr1 ciekawe co masz do powiedzenia na temat stron z tematyka
          religijna a w szczegolnosci chrzescijanskich skoro podpierasz sie biblia?
          co do reguly nr2 zgadzam sie wszystko mozna sprzedac tylko zalezy komu...
          a jesli chodzi o regule nr3 to nie mam pogietego zycia wiec raczej nie zglosze
          sie do ciebie na prostowanie...
          p.s. stosujac sie do reguly nr1 radze ci sie czasem myc :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka