Dodaj do ulubionych

DO WEGETARIAN Bakoma

22.02.05, 21:32
Ne wiem czy taki wątek już był, ale nie znalazłam w wyszukiwarce. Otóż dziś w
sklepie jak zwykle kupowałam jogurt Bakoma zagęszczany jak napisano pektyną.
Następnie poprosiłam o pomidory w puszce, ale żeby pan dał mi do ręki bo
chcę przeczytać skład bo jestem wegetarianką. Na to pan powiedział mi, że jest
teraz jakaś afera i Bakoma dodaje do jogurtów żelatynę, nie informując
konsumenta. Czy coś słyszeliście na ten temat? Bakoma to jedyne jogurty jakie
jadłam, nie mam na co się przerzucić :(
Obserwuj wątek
    • Gość: Judith_waw Re: DO WEGETARIAN Bakoma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 21:57
      Afera :) W Uwadze trąbili o jakimś zakładzie produkującym żelatynę który nie
      przestrzega żadnych zasad (złe przechowywanie kości itd) i ten zakład jest
      ponoć głównym dostawcą własnie bakomy
      • Gość: anonim007 Re: DO WEGETARIAN Bakoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 22:21
        no wieszzz nie slyszalam jeszcze o czymś takim.....i nie chce takiego czegś nie
        ma i nie będzie...rozumieszzzzzzz
    • Gość: anonim 007 Re: DO WEGETARIAN Bakoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 22:19
      no wieszz ja my,sle że jeżeli chodzi o jogurty to tam nie ma żelatyny czyli ten
      facet brutalnie Cię okłamał mówiąc takie bzdety....nie przejmuj sie tym nie
      warto
      • bugenvila Re: DO WEGETARIAN Bakoma 23.02.05, 08:32
        Gość portalu: anonim 007 napisał(a):

> no wieszz ja my,sle że jeżeli chodzi o jogurty to tam nie ma żelatyny czyli
        ten

ty myślisz, a ja czytam sklad na opakowaniu. jest jak byk : żelatyna
        • goskagoska Re: DO WEGETARIAN Bakoma 23.02.05, 09:10
          No właśnie chodzi o to, że na jogurtach jest jak byk pektyna. Żelatyna
          faktycznie na Bakomie napisana, ale na jakichs deserkach mlecznych, a na
          jogurtach jest pektyna.
    • katrinko Re: DO WEGETARIAN Bakoma 23.02.05, 12:50
      Nie wiem jak jest teraz, ale przestaam kupować wszelkie produkty Bakomy
      (dobrych kilka lat temu), kiedy na takich samych jogurtach (różnych partiach)
      raz pisalo żelatyna, raz w ogóle nie bylo jej w skladzie.
    • Gość: mia Re: DO WEGETARIAN Bakoma IP: *.mia.bellsouth.net 23.02.05, 18:28
      eee, bakoma zawsze dodawala zelatyne.
    • kklamerka Ja jem jogurty, ale bardzo rzadko Bakomę 25.02.05, 08:52
      Wolę inne - wybór jest duży - może nieco droższe, ale w składzie nie ma żelatyny.
    • Gość: pyra Re: DO WEGETARIAN Bakoma IP: *.crowley.pl 25.02.05, 23:18
      a ja jem tylko jogobelle. bez zelatyny i pyszne, bo geste. jak zjem naraz pol
      kilo takiego jogurciku (czyli duzy kubek :D) to mi za 1 posilek wystarcza :)
      • Gość: ykke Re: DO WEGETARIAN Bakoma IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.03.05, 13:40
        Gość portalu: pyra napisał(a):

> a ja jem tylko jogobelle. bez zelatyny i pyszne, bo geste. jak zjem naraz pol
        > kilo takiego jogurciku (czyli duzy kubek :D) to mi za 1 posilek wystarcza :)
        No to ja z kolei słyszałam, ze Jogobella zagęszcza jogurty mąką czy "cóś"
        • Gość: patka Re: DO WEGETARIAN Bakoma IP: 212.122.214.* 08.03.05, 22:18
          desery mleczne bakomy mają w skladzie mączkę wołową( albo coś w tym rodzaju ale
          na pewno zwierzęce!!!!!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka