caprice83 18.04.05, 09:54 najpierw pozabijaliście zwierzęta, a teraz pozabijacie się nawzajem:> PS. to do mięsożerców oczywiście:> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emka_waw Re: Constar - jest sprawiedliwość na ziemi:> 18.04.05, 10:15 caprice83 napisała: > najpierw pozabijaliście zwierzęta, a teraz pozabijacie się nawzajem:> > > PS. to do mięsożerców oczywiście:> Co ty tak źle życzysz Eskimosom? To tylko potwierdza to, co ja od dawna mówię i stosuję: mięso i wędliny tylko_własnego_chowu_i_wyrobu (albo z miejsc, gdzie robią je na twoich oczach). Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa emka waw 18.04.05, 12:58 zareczam Ci, ze gdybys naprawde byla swiadkiem "powstawania" wedliny na Twoich oczach od poczatku do konca, to w zyciu juz bys jej nie tknela. Chyba, ze masz serce z kamienia, a i tak moze byc. Jeden z moich znajomych, dyrektor handlowy w zakladach miesnych wlasnie po obowiazkowej "wizytacji" ubojni zaczal sie zastanawiac, ze moze jednak cos w tym niejedzeniu miesa jest. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: emka waw 18.04.05, 13:24 > zareczam Ci, ze gdybys naprawde byla swiadkiem "powstawania" wedliny na Twoich > oczach od poczatku do konca, to w zyciu juz bys jej nie tknela. Nie zaręczaj, zwłaszcza głową, bo łatwo ją byś straciła w takim układzie. Chyba, ze masz > serce z kamienia, a i tak moze byc. W takim razie np. WSZYSCY rolnicy w naszym kraju mają serce z kamienia, bo ubój na własne potrzeby dokonywany jest bezpośrednio w gospodarstwie. I jakoś nikomu to tam nie przeszkadza. A w rolnictwie w Polsce pracują miliony ludzi. Albo np. wszystkie narody żyjące w okolicach koła podbiegunowego, też mają serce z kamienia, ojoj, jaka tragedia, oni ciągle zabijają zwierzęta, bo by z głodu zdechli... Śmiech na sali taki argument. Jeden z moich znajomych, dyrektor handlowy > > w zakladach miesnych wlasnie po obowiazkowej "wizytacji" ubojni zaczal sie > zastanawiac, ze moze jednak cos w tym niejedzeniu miesa jest. A wiesz, że od dawna twierdzę, i na tym forum także, że jestem zdecydowanie przeciwna masowemu ubojowi? Bo to zupełnie inaczej wygląda niż w małym gospodarstwie, gdzie zwierzę jest np. bardzo skupulatnie ogłuszane, bo ostatnią rzeczą, jaką chce rolnik oglądać, jest latające mu po podwórku ranne zwierzę. Po co ma się mięso brudzić. A w ubojni wszystkim to gruntownie wisi, żywe, martwe, brudne, czyste. No i jeszcze jedno: przy robieniu kaszanki i salcesonu kiedyś nawet pomagałam. Pyszności wyszły. A ile dzieci było chętnych do pomocy... Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: emka waw 19.04.05, 17:07 > No i jeszcze jedno: przy robieniu kaszanki i salcesonu kiedyś nawet > pomagałam. Pyszności wyszły. a zabilas kiedys zrodlo takich "pysznosci"? czy wolisz sobie nie "kalac" raczek ? > A wiesz, że od dawna twierdzę, i na tym forum także, że jestem zdecydowanie > przeciwna masowemu ubojowi? Bo to zupełnie inaczej wygląda niż w małym > gospodarstwie, gdzie zwierzę jest np. bardzo skupulatnie ogłuszane, bo > ostatnią rzeczą, jaką chce rolnik oglądać, jest latające mu po podwórku ranne zwierzę. > Po co ma się mięso brudzić. Nie no, nie moge (tu odglos niemego zachwytu pomieszanego z zadziwieniem). Jakas ty szlachetna - a jakas czysta? Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: emka waw 20.04.05, 08:20 > a zabilas kiedys zrodlo takich "pysznosci"? czy wolisz sobie nie "kalac" > raczek ? Do uboju świni potrzeba trochę sił fizycznych, tak więc ograniczam się jedynie do obcinania kurzych i innych drobiowych łbów. Tak jest uczciwie. Znacznie uczciwiej, niż twierdzenie, że nie "kalam" sobie rączek poprzez jedzenie np. chlebusia, do wyprodukowania którego wytruto i wybito parę setek myszy i innych gryzoni. > > > > A wiesz, że od dawna twierdzę, i na tym forum także, że jestem zdecydowan > ie > > przeciwna masowemu ubojowi? Bo to zupełnie inaczej wygląda niż w małym > > gospodarstwie, gdzie zwierzę jest np. bardzo skupulatnie ogłuszane, bo > > ostatnią rzeczą, jaką chce rolnik oglądać, jest latające mu po podwórku r > anne > zwierzę. > > Po co ma się mięso brudzić. > > > Nie no, nie moge (tu odglos niemego zachwytu pomieszanego z zadziwieniem). > Jakas ty szlachetna - a jakas czysta? Ja tu pisałam o rolnikach, czyżby problemy z czytaniem u ciebie? Kolejny wegetarianin, który tekstu pisanego nie rozumie, atrofia mózgu na tej diecie występuje, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa rolnicy to doskonaly przyklad 20.04.05, 12:25 Maja serca z kamienia. Oni nawet nie musza zabijac. Wystarczy, ze drecza zwierzeta. Bo czym innym jest trzyamnie psa na 1.5 metrowej uwiezi i karmienie go obierkami... Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: rolnicy to doskonaly przyklad 20.04.05, 12:48 > Maja serca z kamienia. Oni nawet nie musza zabijac. Wystarczy, ze drecza > zwierzeta. Bo czym innym jest trzyamnie psa na 1.5 metrowej uwiezi i karmienie > go obierkami... Co ci oczywiście nie przeszkadza kupować płodów rolnych wychodowanych u takich sadystów, przez co jesteś głównym "sponsorem" dręczenia zwierzaków, bo w Polsce na większą skalę rozwinięte są uprawy niż hodowla. Ale ty tego psa nie widzisz, więc w czym problem. A ja widzę, jak są traktowane zwierzęta w gospodarstwie, w którym kupuję mięso. Nawet nie są na łańcuchu, bo wykarmione i za cudzymi kurami się nie uganiają. A tak na marginesie, to nie generalizuj. Wśród rolników są ludzie i ludzie, tak samo jak wśród wegetarian (np. sadystyczni debile karmiący psy i koty tylko roślinnym pokarmem). Odpowiedz Link Zgłoś
jaszynek Re: emka waw 19.04.05, 15:59 kraxa napisała: > zareczam Ci, ze gdybys naprawde byla swiadkiem "powstawania" wedliny na Twoich > oczach od poczatku do konca, to w zyciu juz bys jej nie tknela. Chyba, ze masz > serce z kamienia, a i tak moze byc. Bzdura. Ja widzialem proces tworzenia wedlin "sposobem gospodarskim" od poczatku do konca i jakos jem wedliny. Co wiecej, kiedys wedkowalem (teraz niestety, brak czasu) i sam zabijalem ryby, ktore przeznaczylem na zjedzenie. I do tej pory ryby stanowia glowny element mojej diety. > Jeden z moich znajomych, dyrektor handlowy > w zakladach miesnych wlasnie po obowiazkowej "wizytacji" ubojni zaczal sie > zastanawiac, ze moze jednak cos w tym niejedzeniu miesa jest. A w Irkucku mieszkaja murzyni. ergo: ludy negroidalne sa podstawowa rasa na terenach Syberii... Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: emka waw 19.04.05, 17:18 jaszynek napisał: > Bzdura. Ja widzialem proces tworzenia wedlin "sposobem gospodarskim" od > poczatku do konca i jakos jem wedliny. Co wiecej, kiedys wedkowalem (teraz > niestety, brak czasu) i sam zabijalem ryby, ktore przeznaczylem na zjedzenie. > I do tej pory ryby stanowia glowny element mojej diety. wiesz, jaszynek, mialem juz z toba nie polemizowac, ale mamy tak wiele wspolnego,ze po prostu nie moge sie powstrzymac /powyzszy kawalek moglbym niemal w calosci o sobie napisac/: wystarczylo, ze raz zajrzalem gleboko w oczy knurowi wiezionemu na rzez, z lbem opartym na grzbietach towarzyszek niedoli; spojrzal na mnie przez szybe autobusu, ktorym jechalem - moglbys powiedziec, ze mi sie zdawalo, a on nie mial nic lepszego do roboty... sek w tym, ze i ja to wiedzialem i ON WIEDZIAL, ze nic mu juz do roboty nie zostalo... wystarczylo... wiedzialem ze docelowo zostane wege... PS.: Nie masz juz raczej szans na podobne doswiadczenie - dzis przewozi sie je... szczelnie zasloniete 8( Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: emka waw 20.04.05, 08:26 > wystarczylo, ze raz zajrzalem gleboko w oczy knurowi wiezionemu na rzez, > z lbem opartym na grzbietach towarzyszek niedoli; spojrzal na mnie przez szybe > autobusu, ktorym jechalem - moglbys powiedziec, ze mi sie zdawalo, a on nie > mial nic lepszego do roboty... > sek w tym, ze i ja to wiedzialem i ON WIEDZIAL, ze nic mu juz do roboty nie > zostalo... wystarczylo... wiedzialem ze docelowo zostane wege... Z powyższego tekstu wynika, że jedynie poczułeś, że jesteś świnią... > > PS.: Nie masz juz raczej szans na podobne doswiadczenie - dzis przewozi sie > je... szczelnie zasloniete 8( Swoją drogą to ciekawe gdzie ty mieszkasz... Pojedyńczą świnię do rzeźni rolnik w "suce" wozi, i może jeszcze z obstawą. :)))))))))))))) Nie przestawaj pisać, od dawna nie było tu tak wesoło :) Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: Constar - jest sprawiedliwość na ziemi:> 19.04.05, 16:55 emka_waw napisała: > Co ty tak źle życzysz Eskimosom? Akurat jesli Eskimosi wygina, to nie bedzie ich wina, tylko masowego sprzatania im ich naturalnej zdobyczy sprzed nosa podczas dorocznej kanadyjskiej krwawej fjesty z okazji Wielkiej Nocy ( w czasie ostatnich Swiat kolejne 350.000 mlodych fok paaaszlooo na darmo... do eskimoskiej krainy wiecznych lowow 8( Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Constar - jest sprawiedliwość na ziemi:> 20.04.05, 08:29 > Akurat jesli Eskimosi wygina, to nie bedzie ich wina, tylko masowego sprzatania > > im ich naturalnej zdobyczy sprzed nosa podczas dorocznej kanadyjskiej krwawej > fjesty z okazji Wielkiej Nocy ( w czasie ostatnich Swiat kolejne 350.000 > mlodych fok paaaszlooo na darmo... do eskimoskiej krainy wiecznych lowow 8( Nie załapałeś dowcipu? Wyjasnić? Czepiacie się jak głupki mięsożerców, a mięsożerni to właściwie są chyba tylko Eskimosi na tym globie. WSZYSTKOŻERCY, czyli tacy co jedzą i pokarm mięsny, i roślinny. MIĘSOŻERNI - tylko mięso. WEGETARIANIE - tylko roślinki. Pojął wreszcie? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa to ze kogos nie rozsmieszyl dowcip 20.04.05, 12:29 Swiadczy jedynie o klasie jego i autorki. Nie wszystko jest smieszne co sie komus zabawnym wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw [...] 20.04.05, 12:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa sluchaj nie licytuj sie co do wieku 20.04.05, 13:17 Bonnawet jesli jestes ta poruszona emeryka z tramwaju to co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw [...] 20.04.05, 14:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw [...] 21.04.05, 08:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: wersja złagodzona 21.04.05, 11:03 emka_waw napisała: > To była ironia, jeśli też udało ci się tego niezauważyć. Ironia też ma swoje granice. Jest o tym mowa w Netykiecie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: wersja złagodzona 21.04.05, 11:15 b.pascal napisał: > emka_waw napisała: > > > To była ironia, jeśli też udało ci się tego niezauważyć. > > Ironia też ma swoje granice. Jest o tym mowa w Netykiecie. :) Się mówi trudno :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Constar - jest sprawiedliwość na ziemi:> 18.04.05, 13:40 Oto znów odezwało się stworzenie ciche, pogodne i pełne miłości do całego świata. Wzorzec wegetarianina godny podparyskiego Sevres. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: Constar - jest sprawiedliwość na ziemi:> 19.04.05, 16:57 jak to mowia misiu, siewco wiatru na tym forum wegorum - kto co zasieje, to i zbierze w dwojnasob Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Constar - jest sprawiedliwość na ziemi:> 18.04.05, 13:40 najpierw pozabijaliście zwierzęta, a teraz pozabijacie się nawzajem:> PS. to do mięsożerców oczywiście:> Żeby ten scenariusz się spełnił najpierw musielibyśmy osiągnąć poziom inteligencji autora co jest raczej niemożliwe do wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: Constar - jest sprawiedliwość na ziemi:> 19.04.05, 16:50 Ty tu jakos inteligencja nie wydajesz sie szczegolnie grzeszyc na tym forum... pozwolisz wiec, ze sie upewnie: zrozumiales w ogole, co autor mogl miec na mysli? moglbys tak wlasnymi slowami rozwinac te mysl? cwiczenie bedzie jak znalazl dla przygotowan do przyszlej matury... Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Constar - jest sprawiedliwość na ziemi:> 20.04.05, 08:51 bonobo44 napisał: >Ty tu jakos inteligencja nie wydajesz sie szczegolnie grzeszyc na tym forum...< Ty grzeszysz za mnie.Świerzbi mordka by oceniać innych,co? >zrozumiales w ogole, co autor mogl miec na > mysli< Nie wiem co autor miał na myśli,wiem co napisał. >cwiczenie bedzie jak > znalazl dla przygotowan do przyszlej matury...< A co tam w piaskownicy słychać,babeczki ładne wychodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
0kretka Re: Constar - jest sprawiedliwość na ziemi:> 18.04.05, 13:54 > najpierw pozabijaliście zwierzęta, a teraz pozabijacie się nawzajem:> Ale gleboka wiara w reinkarnacje pozwala nam sie tym nie przejmowac :P. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: Constar - jest sprawiedliwość na ziemi:> 19.04.05, 17:00 0kretka napisała: > Ale gleboka wiara w reinkarnacje pozwala nam sie tym nie przejmowac :P. nieurzeli dla toho, szto 'kto za rzizni byl swinioju, i poslie swinioju ostaniet'? Odpowiedz Link Zgłoś
jaszynek Re: Constar - jest sprawiedliwość na ziemi:> 19.04.05, 16:04 caprice83 napisała: > najpierw pozabijaliście zwierzęta, a teraz pozabijacie się nawzajem:> o! litosciwa brzydulka sie odezwala, co to muszki nie skrzywdzi, a dziecko wyskrobie i staruszke opieprzy... Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: Constar - jest sprawiedliwość na ziemi:> 19.04.05, 16:45 budzisz coraz wieksza moja odraze, jaszynek - jak ja moglem w ogole z toba polemizowac? Odpowiedz Link Zgłoś
0kretka Re: Constar - jest sprawiedliwość na ziemi:> 19.04.05, 16:55 Serio? U mnie odraze budzi raczej caprice. Odpowiedz Link Zgłoś
kappaa [...] 19.04.05, 20:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 dziękuje za przywrócenie mojego wątku:) 19.04.05, 19:10 Bonobo44 jest mi miło że popierasz mnie w jakiś sposób, przynajmniej tak to odbieram czytając twoje posty, ale myslę że to w pewnym sensie bezsensowne, bo z tymi ludzmi nie da sie rozmawiac, rozmowa nie polega bowiem na rzucaniu inwektyw a oni to robią, wymyślaja mi od głupich, brzydkich, itp, to po prostu świadczy o ich poziomie i przysłowiowym zezwierzęceniu, które jest bardzo nieadekwatne do tej sytuacji, bo zwierzęta są dobre, mądre i po prostu sa super, a tacy ludzie właśnie za to chcą je zniszczyć, jak również nas za to że kochamy te zwierzęta. Spotykam się z wieloma mięsożercami w realu ale takiego zacietrzewienia nie spotkałam nigdzie, nie jest to bowiem normalne, a spaczone i powinno się to leczyć, niestety tacy chorzy ludzie siedza bezpiecznie w domach maja dostęp do netu i mogą wypowiadac sie i zaklócać spokój innym, w miejscu gdzie nie powinni, szczegolnie ze nawet nie rozumieja mojej wypowiedzi. jeszcze raz pozdrawiam serdecznie:* Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: dziękuje za przywrócenie mojego wątku:) 20.04.05, 08:31 Nie ma za co dziękować. Zawsze chętnie się pośmiejemy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: dziękuje za przywrócenie mojego wątku:) 20.04.05, 10:05 W kwestii przywrócenia wątku, to myślę, że raczej wyrządziliśmy Ci krzywdę, ale na szczęście ja nie biorę tego na swoje sumienie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Re: dziękuje za przywrócenie mojego wątku:) 20.04.05, 10:28 Być może chodzi Ci o te komentarze pod moim adresem, to rzeczywiścei przykre, ale nie moge się tym przejmować, bo nie są one na tyle wartościowe bym mogła je uznawać za jakąś uzasadnioną krytykę, to zwykłe obrażanie które powinno być usuwane. Podziekowania nadal sa ponieważ chciałam by moje zdanie na ten temat było widoczne, gdyz nie obraza ono nikogo, ciesze sie wiec ze przywróciliście watek. pzdr serdecznie i miłego dnia zycze w ciezkiej pewnie pracy usuwania spamów;) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: dziękuje za przywrócenie mojego wątku:) 20.04.05, 10:38 Sądzę, że raczej chodziło mu o pokazanie, dlaczego takie posty są usuwane. Taka mała perełka chamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: dziękuje za przywrócenie mojego wątku:) 20.04.05, 11:09 >pzdr serdecznie i miłego dnia zycze w ciezkiej pewnie pracy usuwania spamów;)< Jak by brać to poważnie to byśmy mieli o jednego autora który nas rozśmiesza mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
0kretka Re: dziękuje za przywrócenie mojego wątku:) 20.04.05, 12:11 > Spotykam się z wieloma mięsożercami w realu ale takiego zacietrzewienia nie > spotkałam nigdzie, nie jest to bowiem normalne, a spaczone i powinno się to > leczyć, niestety tacy chorzy ludzie siedza bezpiecznie w domach maja dostęp do > netu i mogą wypowiadac sie i zaklócać spokój innym Jak myslisz Caprice, kogo powinno sie leczyc najpierw: osobe, ktora wierzy w reinkarnacje i w zwiazku z tym nie je miesa, zeby nie zjesc jakiegos swojego wujka, ktora deklaruje, ze wolalaby uratowac jedno zwierze niz milion ludzi, ktorej wydaje sie, ze otaczaja ja mordercy, ktora cieszylaby sie, gdyby owi "mordercy" pozabijali sie nawzajem i ktora sprawia wrazenie totalnie nieprzystosowanej do zycia w spoleczenstwie (vide watek o emerytach w tramwajach) czy moze kogos, kto spokojnie i bez zacietrzewienia komentuje jej wypowiedzi na forum? Zalozmy, ze mamy tylko jedno wolne lozko w psychiatryku :P. Kto powinien miec pierwszenstwo? > inwektyw a oni to robią, wymyślaja mi od głupich, brzydkich, "Glupia" to w tym przypadku nie inwektywa tylko eufemizm. > nieadekwatne do tej sytuacji, bo zwierzęta są dobre, mądre i Zwierzeta nie sa ani madre ani dobre. Sa po prostu nieskomplikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ania1964 Re: dziękuje za przywrócenie mojego wątku:) 20.04.05, 16:01 > Zwierzeta nie sa ani madre ani dobre. Sa po prostu nieskomplikowane. Zgodne z taką definicją ty powinnas być zwierzęciem. Przy czym to nie iwektywa a eufemizm. Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: dziękuje za przywrócenie mojego wątku:) 20.04.05, 16:39 >Zgodne z taką definicją ty powinnas być zwierzęciem. Przy czym to nie iwektywa a eufemizm.< Widziałaś kiedyś zwierzę z którym możesz wymieniać poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Re: dziękuje za przywrócenie mojego wątku:) 21.04.05, 11:24 m.rycho napisał: > Widziałaś kiedyś zwierzę z którym możesz wymieniać poglądy? ...powiedzial tygrys do antylopy trzymajac ja za gardlo 8( Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: dziękuje za przywrócenie mojego wątku:) 21.04.05, 12:44 A świstak siedzi i zawija te cukierki. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Constar nie sprzedawal produktow zlej jakosci 8) 22.04.05, 20:19 <<Produkty Constaru nieodpowiedniej jakości nigdy nie trafiły do obrotu handlowego - powiedział w czwartek na konferencji prasowej w Warszawie przewodniczący rady nadzorczej starachowickiego Constaru SA Zbigniew Szpak. "Wędliny produkowane przez Constar nie stanowią zagrożenia dla zdrowia konsumentów" - dodał. Poinformował, że na terenie zakładu odbywają się różne kontrole. Wszystkie kontrole, jak powiedział, stwierdziły jedynie niedociągnięcia i uchybienia. >> Jak to ktos powiedzial - "warto czytac tylko dementowane wiadomosci" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=23005664&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś