kicior99 30.08.02, 14:47 Zrobiłem z nich golabki vege - rewelacja!!! kto chce przepis - zapraszam na mail. Ale co jeszcze mozna z nich zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
android Re: Liście winogron 30.08.02, 20:15 kicior99 napisał: > Zrobiłem z nich golabki vege - rewelacja!!! kto chce przepis - zapraszam na > mail. Nie chowa sie lampy pod korcem... > Ale co jeszcze mozna z nich zrobic? Co tylko przyjdzie ci na mysl. Liscie winogron mozesz wykorzystac do ugotowania zupy z lisci na wzor zupy z kapusty wloskiej (nie myslic z kapusniakiem z kapusty kiszonej), mozna przyrzadzic liscie winogron niczym szpinak, mozna zrobic znich salatke, np. liscie winogron kroimy wzdluz, dodajemy biale tofu pokrojone w paski, do tego zolty ser starkowany na paski, majonez wegetarianski w malej ilosci, mozna dodac ryz ugotowany na sypko i grzyby.Calosc przyprawiamy pieprzem i sola i mieszamy pod koniec wkrapiajac do salatki kilka kropli z cytryny. Oczywiscie liscie mozna dodawac do innych potraw. Mozesz np. wykombinowac bigos do ktorego wrzucisz pol na pol poszatkowana kapuste i liscie winogron. Itd. trzeba tylko usiasc w ciszy i zastanowic sie w jaki sposob mozna zmodyfikowac dany przepis, tak aby zamiast np. kapusty, naci rzodkiewki, lub szpinaku zastosowac liscie winogron. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Liście winogron 31.08.02, 15:45 android napisał: > > Nie chowa sie lampy pod korcem... nie wiem co sie dzieje ale dlugie posty mi nie wchodza na forum... dlatego na mail Odpowiedz Link Zgłoś
tomi469 Re: Liście winogron 01.09.02, 16:11 Hej a czy liscie winogron sa w ogole jadalne? Mam kolo domu winorosl, ale dotad spelniala ona funkcje dekoracyjna + winogrona, natomiast o jedzeniu lisci nie myslalem. Jakie liscie mozna jesc? Czy tylko te mlode i czy nie zaszkodza one dzieciom czy osobom starszym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: Liście winogron IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.09.02, 17:07 W Grecji tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyde Re: Liście winogron IP: *.acn.waw.pl 03.09.02, 18:45 Nadaja sie te liscie tez do miesa? Odpowiedz Link Zgłoś
android Re: Liście winogron 03.09.02, 22:46 Gość portalu: hyde napisał(a): > Nadaja sie te liscie tez do miesa? Jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: Liście winogron IP: *.waw.pdi.net 06.09.02, 22:20 moze to nie wypada na tym forum (ale ja tak zupelnie cichutko: jagniecinka w lisciach winogron mmmmmmmmmmmmmmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś