paulka2 12.01.03, 03:35 Czy ktos slyszal , stosowal i (jesli tak ) , jakie wrazenia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaska Re: Dieta dra Tombaka IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 15.01.03, 20:18 paulka2 napisała: > Czy ktos slyszal , stosowal i (jesli tak ) , jakie wrazenia ? Witam! Własnie niedawno przeczytałam jego książkę i jestem pod wrażeniem. Nie wszystko jeszcze dobrze rozumiem, bo nie wystarczy samo przeczytanie. Trzeba to jeszcze zastosować w praktyce, co nie jest łatwe. Wprowadziłam na razie jedną rzecz - nie używam cukru i namiętnie piję maślankę. Dobre chociaż to. Podobała mi się też metoda na oczyszczenie organizmu - codziennie wieczorem, przez dwa tygodnie, zajadać jeden ząbek czosnku bez chleba. Przymierzam się właśnie do tego. Jednak ścisłe trzymanie się zaleceń dr. Tombaka byłoby dość trudne, szczególnie jeżeli chodzi o łączenie składników. Pozdrawiam i również zapytuję o wrażenia po lekturze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Dieta dra Tombaka IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 15.01.03, 20:36 Też mam neta w mm i chcę sprawdzić czy będę mieć taki sam ip jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Dieta dra Tombaka IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 15.01.03, 20:37 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Też mam neta w mm i chcę sprawdzić czy będę mieć taki sam ip jak Ty. hehehe, ten sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Dieta dra Tombaka IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 16.01.03, 20:18 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Gość portalu: Wojtek napisał(a): > > > Też mam neta w mm i chcę sprawdzić czy będę mieć taki sam ip jak Ty. > > hehehe, ten sam Hehe:-) Też masz internet w Multimediach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hub Re: Dieta dra Tombaka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.03, 23:45 paulka2 napisała: > Czy ktos slyszal , stosowal i (jesli tak ) , jakie wrazenia ? Jestem "Tombakojadem" już ponad roku, stosuję się do jego wszystkich zaleceń, oprócz takich szczegółowych jak np. nie łączenie pomidorów z innymi rodzjami pożywienia, kiszonych rzeczy i z octu. wrażenia: Moja droga do jedzenia w ten sposób rozpoczeła się od tego że byłem człowiekiem bez energi, słabym, zmęczony itp. Przez to, że nie łączę produktów mój organizm nie musi tracić energii na trawienie ich toksycznej mieszanki, np. mięso smażone ana oleju z frytkami i jeszcze popijane wodą to jednym słowem mieszanka potworna z którą nasz żołądek nie może sobie poradzić, wszystko gnije w jelitach, itd... Mam więcej energi, lepszą cerę, nie choruję, a co najważniejsze dużo lepiej czuję się psychicznie - poprzez prawidłową dietę można się wzmocnić psychicznie a nawet wyleczyć z depresji!! Polecam soki z warzyw!!! Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Dieta dra Tombaka IP: *.lublin.mm.pl 17.01.03, 17:32 Hub napisz proszę jak wyglądają Twoje posiłki. Co np. jesz? Byłabym wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LR Re: Dieta dra Tombaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.03, 19:29 Gość portalu: Kaśka napisał(a): > Hub napisz proszę jak wyglądają Twoje posiłki. Co np. jesz? Byłabym wdzięczna > za odpowiedź. Oraz czego nie je. To też ważne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hub Re: Dieta dra Tombaka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 13:54 Gość portalu: Kaśka napisał(a): > Hub napisz proszę jak wyglądają Twoje posiłki. Co np. jesz? Byłabym wdzięczna > za odpowiedź. Najważniejsze to stosować się do zasady: rano cukry i węglowodany wieczorem białko Cukry czyli owoce i warzywa, trochę skrobii w bannanach a węglowodany to chleb, płatki, makarony itp. I tak rano zaczynam od owoców, jabłoko razem z pestkami ( w pestkach jest jod, dzienna dawka dla człowieka) i ogryzkiem do ogonka, banany, chwilę po tym żeby mieć energię na dłużej chlebek z masełkiem, lub smalcem (normalnym lub wegetariańskim), z ogórkiem sałatą lub innym ważywkiem, napewno nie z serem czy mięsem!!! albo szybkie spagetti, też bez sera i mięsa, najprostrze.. To daje dużo energii. Trzeba zrozumieć podstawową zasadę żywienia węglowodany dają energię, a białka budują(mięśnie, itp.) Jeżeli są połączone tworzą ciężkostrawną masę, organizm zużywa więcej energi na strawienie ich niż one same dają energii od siebie - i to jest zasada nie łączenia Po pracy, po szkole, pod wieczór jem białka- czyli np. rybka z brokułami, marchewką lub innymi warzywami, albo soje, fasole, jakieś mięsko ale tyko z warzywami. Albo ryż, kasza, makaron z ważywami. Wieczorem jem jogurt na oczyszczenie jelit i może jeszcze jakieś owoce Chodzi o to żeby zrozumieć zasady i z własną wyobraźnią, gustem smakowym dobrać sobie jedzonko tak jak się lubi. Można jeść wszystko, trzeba tylko wiedzieć co z czym łączyć a czego nie. Rano budzimy się wypoczęci, bez podkrążonych oczu, kondycja wzrasta, dietą można po za tym leczyć choroby, powiem szczeże ten sposób jedzenia jest jedną z lepszych rzeczy, która mnie w życiu spotkała! A po za tym zero tłuszczu, same mięśnie!! Pozdrawiam, mam nadzieję że się nie rozpisałem, chętnie odpowiem na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hub Re: Dieta dra Tombaka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 22:10 zorientowałem się dopiero teraz że jestem na forum wegetarianizm, a piszę o mięsku, na swoje usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć tyle, że nie jem ssaków, ptaszki bardzo żadko. Tombak pisze że statystycznie, wraz ze wzrostem wieku, wzrasta % liczba wegetarian, np. wśród 60 latków jest 5 % wegetarian, wśród 70 - 10%, wśród wszystkich 80 latków jest 15% weg. i tak w górę, wegetarianie żyją dłużej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulka2 Re: Dieta dra Tombaka - do Huberta IP: *.tc.ph.cox.net 17.01.03, 21:56 Hej Hub ! Dzieki za odpowiedz, przy okazji zrobilo mi sie milo, bo uwielbiam imie Hubert ( moj 5 latek ma tak na imie !!) , uuuffffff Mam prosbe, czy mozesz mi podac swego priva, chcialabym zadac ci jeszcze troche pytan ta droga, jesli nie masz nic przeciwko temu, oczywiscie. Podaje moj: paulka2@poczta.gazeta.pl Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hub Re: Dieta dra Tombaka - do Huberta IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 13:57 Gość portalu: paulka2 napisał(a): > Hej Hub ! > Dzieki za odpowiedz, przy okazji zrobilo mi sie milo, bo uwielbiam imie Hubert > ( moj 5 latek ma tak na imie !!) , uuuffffff > Mam prosbe, czy mozesz mi podac swego priva, chcialabym zadac ci jeszcze troche > > pytan ta droga, jesli nie masz nic przeciwko temu, oczywiscie. > Podaje moj: paulka2@poczta.gazeta.pl > Pozdrowienia hello również pozdrawiam mój adres hubertos@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka23 Re: Dieta dra Tombaka 08.02.03, 18:09 przeczytalam 3 ksiazki Tombaka i dodam, ze sam autor, tez jest wegetarianinem i nawet zaleca ta diete, czesto wspomina miedzy wierszami.. Tez stosuje ale niezbyt konsekwentnie zalecenia Tombaka, tzn nie slodze herbaty i ograniczylam cukre, nie lacze bialek z weglowodanami (nie zawsze sie udaje), nie pije wogole mleka (kazeina), no i oczywiscie sama jestem wege. Aha, stosowalam kiedys kuracje oczyszczania jelit, wlasnie te z czosnkiem, razem z moim facetem, co wieczor zjadalismy ten paskudny czosnek i naprawde polecam. Nawet specjalnie zakupilam sokowirowke aby wyciskac soki, niestety czasu mi jakos brak, ale polecam swiezo wyciskane soczki warzywno-owocowe. pozdrowka :-)) Odpowiedz Link Zgłoś