Dodaj do ulubionych

Wegetarianizm w sejmie

28.08.06, 14:56
"Roman Giertych przeszedł na wegetarianizm. Minister edukacji uznał że dieta wegetarianska jest
jedynym prawdziwie polskim sposobem odżywiania. Ziemniaki, kiszona kapusta, pierogi z jagodami (z
polskiego lasu) - tylko to od dzisiaj zamawia Minister w sejmowej stołówce." - cytat z Gazety Polskiej
Obserwuj wątek
    • are.1 Re: Wegetarianizm w sejmie 28.08.06, 23:01
      Wstyd mi w imieniu wszystkich wegetarian. Poza tym nie wierze.

www.youtube.com/watch?v=FpUysfeF2M8
      • cyberski Re: Wegetarianizm w sejmie 29.08.06, 08:07
        Gdyby Ci było wstyd w Twoim imieniu to jeszcze rozumiem...
        Ale dlaczego wsydzisz się "w imieniu wszystkich wegetarian"?...
        Giertych "od zawsze" lubił pierogi z jagodami...
        To akurat informacja sprawdzona :)
        • nessska Re: Wegetarianizm w sejmie 29.08.06, 09:33
          mnie także wstyd, w imieniu wyłącznie własnym - łomattko, coś mnie łączy z
          wesołym Romkiem...

Cyberski, a Ty się tłumacz jakimi kanałami ta informacja jest "sprawdzona" ;))
          • cyberski Re: Wegetarianizm w sejmie 29.08.06, 11:12
            Studiowałem z nim na jednym roku...
            • emka_waw Re: Wegetarianizm w sejmie 29.08.06, 11:17
              > Studiowałem z nim na jednym roku...

Zawsze miał takie poglądy jak teraz?
              • cyberski Re: Wegetarianizm w sejmie 29.08.06, 11:25
                Kiedyś był bardziej narodowy, od czasu jednak jak się dostał do sejmu niestety coraz bardziej "spływa" w stronę socjalizmu...
                • emka_waw Re: Wegetarianizm w sejmie 29.08.06, 11:54
                  > Kiedyś był bardziej narodowy, od czasu jednak jak się dostał do sejmu
                  niestety
                  > coraz bardziej "spływa" w stronę socjalizmu...

W tej chwili od śmierci politycznej ratuje go jedynie ekstremizm. Musi za
                  wszelką cenę 'zaistnieć', żeby przetrwać.

Ale to tak na marginesie. W jego wegetarianizm trudno mi uwierzyć, jako
                  praktykujący katolik chyba sobie ryby na Wigilię nie odmawia.
                  • cyberski Re: Wegetarianizm w sejmie 29.08.06, 12:07
                    Z jego poglądami nigdy się nie zgadzałem i na studiach często się spieraliśmy.
                    Ale cenię sobie u niego to, że poglądy ma ściśle określone i umie je argumentować logicznie (lub umiał). Na studiach podobało mi się to, że podchodził do nauki nad wyraz poważnie i obowiązkowo. Ale to jakby nie temat tego forum...

Czy jest teraz wegetarianinem to nie wiem, ale na ile go znam to nie zdziwiłbym się. Pamiętam jak mówił, że mięso to mu raczej "wchodzi z przyzwyczajenia" więc kto wie... Może pokonał "przyzwyczajenie"? :)))

Inna rzecz, że to "Gazeta Polska" zinterpretowała jego obecny sposób odżywiania jako wegetarianizm (za każdym razem mu przcież do talrza nie zaglądają chyba). Sam "zainteresowany" nie odniósł się chyba jeszcze do tego :)
                    • emka_waw Re: Wegetarianizm w sejmie 29.08.06, 12:53
                      Jak dla mnie poglądy może mieć dowolne, nawet wierzyć w UFO. Byle tylko nie
                      próbował ich narzucać jako obowiązujące prawo wszystkim innym w tym kraju. W
                      jego wypadku bycie wegetarianinem mogłoby przysporzyć światu 40
                      mln "zwolenników" tej diety...
                      • cyberski Re: Wegetarianizm w sejmie 29.08.06, 13:05
                        Myślę, ze chęć wtłaczania własnych poglądó w obowiązujące prawo jest "problemem" każdego polityka...
                        Co najwyżej dotyczy to różnych kwestii...

"Wegetariański minister edukacji"...
                        Brzmi intrygująco nieprawdaż? ;)))

"Wegetariańskiego kandydata na prezydenta" już mieliśmy... :)))
                        • emka_waw Re: Wegetarianizm w sejmie 29.08.06, 13:30
                          > "Wegetariański minister edukacji"...
                          > Brzmi intrygująco nieprawdaż? ;)))

Każdemu maturę i na zieloną trawkę :)))
                          • cyberski Re: Wegetarianizm w sejmie 29.08.06, 13:46
                            Jak się pojawił ten wątek to przez moment przebiegło mi przez myśl, że może skontaktuję się z Giertychem i "pomoże" mi on budźetowymi pieniędzmi, z wydaniem "Polskiej kuchni jarskiej"...
                            I wstyd mi za tę myśl, bo gdybym tak zrobił to wyszedłbym na zlodzieja równego tym ludziom i organizacjom "pożytku publicznego" co wyciągają rękę po pieniądze z podatków...
                            Ale jeśli wegetaianizm Giertycha okaże się prawdą to kto wie...
                            może poproszę go o przedmowę... :))))
                            • zysyzy Re: Wegetarianizm w sejmie 30.08.06, 11:12
                              Serio piszesz taka ksiazke?
                              • cyberski Re: Wegetarianizm w sejmie 30.08.06, 11:14
                                Kończę...
                                Później poszukam drukarni i wydam sam lub zrobie to w porozumieniu z jakimś znajomym wydawnictwem.
                                • zysyzy Re: Wegetarianizm w sejmie 30.08.06, 14:24
                                  wydac to nie problem
                                  gorzej rozprowadzic :(
                                  • cyberski Re: Wegetarianizm w sejmie 30.08.06, 14:39
                                    Parę książek (nie swoich) z sukcesem na rynek wprowadziłem...
                                    System przdaży jest dopracowany :)
                                    A dzisiaj system jest dużo ważniejszy od produktu :)))
                        • mcz97 Re: Wegetarianizm w sejmie 18.09.06, 16:45
                          A ktory kandydat na prezydenta byl wegetarianinem?
                          • zysyzy Re: Wegetarianizm w sejmie 23.09.06, 16:41
                            Podobno Kwasniewski zeby poprawic linie przeszedl na wegetarianizm.
                            Z tego powodu poklocil sie nawet z Cimoszewiczem o jego zamilowanie do polowan.
                • are.1 Re: Wegetarianizm w sejmie 31.08.06, 00:18
                  Z nacjonalizmu do socjalizmu czy razem Die Nationalsozialistische Polonishe Arbeiterpartei.

wku..amnie.blox.pl/2006/08/Poslowie-LPR-Sobczak-i-Masin.html
                  • cyberski Re: Wegetarianizm w sejmie 31.08.06, 09:12
                    Ja Ci sie chce to poszukaj sobie program przedwojennej Narodowej Partii Robotniczej...
                    To mniej więcej dzisiejszy pogram LPR-u...
                    Taki coraz mniej naodowy-demokratyzm, a coraz bardziej narodowy socjalizm...
                    Roman Dmowski sie w grobie przewraca...
                    (tylko co to ma wspólnego z wegetarianizmem? Chyb to, ze wegetaianom w wielu przypadkach też blisko do socjalizmu ;))))) )
                    • are.1 Re: Wegetarianizm w sejmie 16.09.06, 21:51
                      > To mniej więcej dzisiejszy pogram LPR-u...

Tu nie ma nic, czego nie byloby wiadomo w dniu reaktywowania MWP. To po
                      prostu jest taki typ czlowieka: LpPR / Romek / Ojciec Dyrektor / ... .
                      Jakby im pozwolic na wszystko, to skonczyloby sie tak, ze mieliby po czasie ten
                      sam program.
    • zysyzy Re: Wegetarianizm w sejmie 29.08.06, 13:39
      "Niespodziewanie 25.08 2006 na targu koni rzeźnych w Bodzentynie wysiadl ze sluzbowej limuzyny
      Wicepremier, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Andrzej Lepper. Wicepremier wraz z szefem
      swietokrzyskiej Samoobrony Krzysztofem Filipkiem przeszedl sie po terenie targowiska. Po gospodarsku
      ogladal konie. Krecil glowa na zaniedbane i wyglodzone sztuki. (...) Przewodniczacy wykupil z wlasnej
      poselskiej diety 15 koni przeznaczonych na wywoz do Wloch. Nie bedzie unia zżerac polskich koni -
      powiedzial minister Lepper do zaskoczonych rolnikow przed odjazdem." - Glos Kielecki
    • elfia4 Re: Wegetarianizm w sejmie 29.08.06, 17:11
      Jeśli dla giertycha dieta wegetariańska to na zmianę ziemniaki i pierogi to
      długo tak nie pociagnie. Z drugiej strony w restauracji semowej jada sie
      głownie kotlety i mięso w każdej postaci, więc minister musiałby sam zacząć
      gotować.
    • nessska Re: Wegetarianizm w sejmie 29.08.06, 22:50
      swoją drogą, potoczna (podkreslam, ze potoczna! zeby sie nie zrobil
      drugi "wegetarianizm bez pakietu") opinia jest taka, ze "co wegetarianskie, to
      wywrotowe";)), wiec sie robi juz zupelnie ciekawie...
    • zysyzy Marcinkiewicz ratuje ptaka 31.08.06, 10:37
      "Studio TVN 24 akurat opuszczał były premier, a p.o. prezydenta Warszawy Kazimierz Marcinkiewicz. (...)
      Premier bez wahania przejął ptaka. Włożył go na tylne siedzenie swojej czarnej limuzyny i zawiózł do
      praskiego zoo. Jak podkreślił w rozmowie z "Gazetą" doradca prezydenta Konrad Ciesiołkiewicz,
      Kazimierz Marcinkiewicz przyniósł wyczerpaną łyskę pracownikowi zoo osobiście." Gazeta Wyborcza
      • are.1 Re: Marcinkiewicz ratuje ptaka 31.08.06, 14:52
        To akurat jest taki sam gest jak rozdawanie mąki przez Samołobrone. A pozniej
        na Onecie czytam komentarze, ze to jedyna partia co robi cos dla Polski.
        • zysyzy Re: Marcinkiewicz ratuje ptaka 31.08.06, 17:13
          niewielki krok czlowieka ale wielki krok ludzkosci
          • are.1 Re: Marcinkiewicz ratuje ptaka 16.09.06, 21:53
            Ten niewielki krop po mąke to wielki krok po owies... ;-)
    • zysyzy Wierzejski 01.09.06, 13:48
      "Wojciech Wierzejski (l.30) na tropie afery miesno-homoseksualnej. Poseł Wierzejski odkrywa mroczne
      powiązania pomiędzy producentami mięsa a lobby homoseksualnym. (...) Bys moze zostanie powołana
      specjalna komisja sledcza. Sprawa na pewno trafi do prokuratury. Pytany o szczegóły Minister
      Sprawiedliwosci Zbigniew Ziobro (l.36) milczy" - Fakt
      • are.1 Re: Wierzejski 01.09.06, 16:14
        Ewidentna homofobia. Obok zreszta ksenofobii, o ktorej pisalismy wyzej z
        Cyberskim. A "Niszczarka" milczy, bo nie chce sie osmieszac.
    • atropa_belladonna Re: Wegetarianizm w sejmie 04.09.06, 09:24
      O materdeju, cos mnie laczy z Romciem ;P
    • ola787 Katarzyna Piekarska podobno jest wegetarianka 26.09.06, 18:37
      Katarzyna Piekarska podobno jest wegetarianka-uczestniczyla w jakims
      programi "Odchudzanie parlamentu" czy cos w tym stylu...i mowila,ze choc jest
      weget. to brak miesa rekompensuje slodkim.
      • are.1 Powod do dumy to to tez nie jest... ;-( 26.09.06, 19:38

• ola787 ale co:>>>?? 26.09.06, 19:56
          co nie jest powodem do dumy??to,ze sie zaslania swoje lakomstwo brakiem miesa w
          diecie?czy to,ze akurat wegetarianizm nie jest powodem do dumy?? wg. mnie ani
          jedno ani drugie nie jest powodem do dumy:>>>no nie??
          • are.1 Re: ale co:>>>?? 26.09.06, 20:03
            Nie jest dla nas powodem do dumy to, ze ona jest wege.
      • xyq Re: Katarzyna Piekarska podobno jest wegetarianka 28.09.06, 19:41
        co do Piekarskiej to w 1997 roku robiłem z nią wywiad, kiedy to jeszcze była
        podsekretarzem stanu w MSW u Millera, czyli dawno. I nawet mi powiedziała, że
        jest wegetarianką, ale potem w autoryzacji wycięła tą frazę.
        Jak jest teraz to nie wiem.
    • ola787 a Ty Jestes weget.? 26.09.06, 20:06
      a Ty Jestes weget.?bo ja zbyt rzadko jestem na tym forum. i znam tylko
      sympatycznego cyberskiego i porywczego brumbaka. twoj nick tez znam, ale nie
      wiem, jakiej jestes "orientacji" zywieniowej:>>
      • are.1 Re: a Ty Jestes weget.? 26.09.06, 20:17
        Tak, jestem. Ale jak takie typy jak w mojej nowej
        sygnaturce chwala sie ze nie jedza miesa, to mi jest WSTYD!
        • cyberski Re: a Ty Jestes weget.? 28.09.06, 10:33
          A dlaczego Ci wstyd?
          Przecież nie przeszedł (chyba) na niejedzenie mięsa pod Twoim wpływem, a poza tym to dorosły człowiek i sam powinien się wstydzić lub chwalić swoim postępowaniem...
    • zysyzy Sekret z szafy plk. Lesiaka 10.10.06, 15:48
      Sensacja!!! - Jaroslaw Kaczynski w latach 91-94 nie jadl miesa!
      • cyberski Re: Sekret z szafy plk. Lesiaka 10.10.06, 15:55
        błędy młodości ;)))))
    • zysyzy Re: Wegetarianizm w sejmie 16.10.06, 13:47
      "Teora Darwina jeszcze za jego życia była modyfikowana. To luźna koncepcja niewierzącego starszego
      pana, który tak widział świat. Może dlatego, że był wegetarianinem i zabrakło mu ognia wewnętrznego"
      Roamowa z Mirosławem Orzechowskim, wiceministrem edukacji (Gazeta Wyborcza)
      • are.1 Re: Wegetarianizm w sejmie 16.10.06, 15:08
        Na szczescie ten typ akurat pogardza wegetarianami.
    • pol-nick A na powaznie 24.10.06, 16:14
      A na poważnie, w naszym Sejmie jest kilku wegetarian. W Senacie też. No i co?
      • zysyzy Re: A na powaznie 25.10.06, 20:03
        kto?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka