marchewunia 08.06.03, 14:08 Strzeliłam sobie dzisiaj kotlety z kalafiora i sos włoski, mniam, wypaśne jedzonko było, pozdrawiam i życze robienia pysznych obiadków. Marczeff Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akasiq Re: Kotlety z kalafiora 08.06.03, 14:31 A powiedz jak je zrobilas?W panierce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Kotlety z kalafiora IP: *.lublin.mm.pl 08.06.03, 15:23 marchewunia napisała: > Strzeliłam sobie dzisiaj kotlety z kalafiora i sos włoski, mniam, wypaśne > jedzonko było, pozdrawiam i życze robienia pysznych obiadków. > Marczeff Napisz jak się robi te kotlety i ten sos włoski. Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
marchewunia Re: Kotlety z kalafiora 08.06.03, 18:20 Ależ proszę bardzo: KOTLETY Z KALAFIORA 1 kalafior, 1/2 szkl. tartej bułki, 1 szkl. mąki (razowej, pszennej:wszystko jedno), 1 cebula, 2 łyżki oleju, tarta bułka do obtaczania, sól Kalafior ugotować w osolonej wodzie i posiekać; dodać tartą bułkę, mąkę, drobno posiekaną cebulę, olej i sól. Masę dobrze wymieszać, formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej, smażyć z obu stron na rumiany kolor. Ja zrobiłam połowę porcji, wyszło sporo kotlecików, ponad 10, zalezy ile potrzebujecie, SOS WŁOSKI 2 łyżki oleju, 2 duże ceule, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka majeranku, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz ziołowy Cebulę pokrojoną zeszklić na oleju, dodać koncentrant rozpuszczony w wodzie, dodać pozostałe składniki, wymieszać i gotować 10 min. Życzę smacznego jami jami:-)...idę zeżreć kotleta:P...hyhy papapek Mrszeeff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Kotlety z kalafiora IP: *.lublin.mm.pl 08.06.03, 19:13 marchewunia napisała: > Ależ proszę bardzo: > > KOTLETY Z KALAFIORA > 1 kalafior, 1/2 szkl. tartej bułki, 1 szkl. mąki (razowej, pszennej:wszystko > jedno), 1 cebula, 2 łyżki oleju, tarta bułka do obtaczania, sól > > Kalafior ugotować w osolonej wodzie i posiekać; dodać tartą bułkę, mąkę, > drobno posiekaną cebulę, olej i sól. Masę dobrze wymieszać, formować małe > kotleciki, obtaczać w bułce tartej, smażyć z obu stron na rumiany kolor. > > Ja zrobiłam połowę porcji, wyszło sporo kotlecików, ponad 10, zalezy ile > potrzebujecie, > > SOS WŁOSKI > 2 łyżki oleju, 2 duże ceule, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka > majeranku, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz ziołowy > > Cebulę pokrojoną zeszklić na oleju, dodać koncentrant rozpuszczony w wodzie, > dodać pozostałe składniki, wymieszać i gotować 10 min. > > Życzę smacznego jami jami:-)...idę zeżreć kotleta:P...hyhy papapek > Mrszeeff > Dzięki za przepis, wreszcie jakiś nowy rodzaj kotlecików zasmakuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Kotlety z kalafiora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 17:04 juz dawnoprzeczytałam przepis, ale dopiero dzis zanalażlam czas aby spróbować>>> PYcha!!! ale co zrobic , że by te kotlecki tak się nie rozpadały??? Dolewałam oliwę , ale skutek był marny, oj marny. pozdrawiaam :) Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Kotlety z kalafiora 03.07.03, 19:31 I co? Kotlety, hihi.... Ty wiesz co to kotlet? Moze inna nazwa? A dlugo siedzsz na tym kalafiorze wczesniej? W Kambodzy spszedaja kalafior jako szproty (w poszkach) i nazywa sie to: "Kolifluri" i smakuje, jak ryz - smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
marchewunia Re: Kotlety z kalafiora 06.07.03, 12:00 Ja żeby był bardziej zbity i się nie rozpadał dodaję do masy mąki albo bułki tartej tak na wyczucie i jest dobrze i są pycha, bezwzględu na to czy nazwę je kotlet czy drzewo bo sa PYSZNE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maaaara Re: Kotlety z kalafiora IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 06.07.03, 20:26 kotleciki rzeczywiscie pyszniutkie.... Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Kotlety z kalafiora 08.07.03, 18:02 A jadlas drewno? Podobno niezle! W Tunezji mowia na nie "Kotliti". Odpowiedz Link Zgłoś
marchewunia Re: Kotlety z kalafiora 08.07.03, 18:03 o no widzisz, teraz się czepiasz że ktoś coś je, a widzisz ja nawet jak jadłam mięso to jadłam kotlety z soji albo kalafiora. Nie można stanąć w jednym miejscu i jeść ciągle to samo. Urozmaicajmy sobie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Kotlety z kalafiora 08.07.03, 18:12 marchewunia napisała: Nie można stanąć w jednym > miejscu i jeść ciągle to samo. Urozmaicajmy sobie życie. No, widze to urozmaicenie :))))))))) A za ile lat zmienisz diete i cos urozmaicisz? Odpowiedz Link Zgłoś
marchewunia Re: Kotlety z kalafiora 08.07.03, 18:09 a z resztą cholera wie czy takie zapiekane drewno nie było by smaczne, musze sprawdzić, życzcie powodzenia!!! M. Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Kotlety z kalafiora 08.07.03, 18:13 marchewunia napisała: > a z resztą cholera wie czy takie zapiekane drewno nie było by smaczne, musze > sprawdzić, życzcie powodzenia!!! > > M. Powodzenia!!! Kup sobie duza siekiere. Moze jedz w Bieszczady? Odpowiedz Link Zgłoś
marchewunia Re: Kotlety z kalafiora 08.07.03, 19:09 haha żebyś wiedział, chodzi o urozmaicanie np. raz (w twoim przypadku) kotlet z mięsa raz z soczewicy w moim tylko z warzyw. Nie pytaj dlaczego bo przecież wiesz żen ie jem mięsa... Odpowiedz Link Zgłoś
magda761 Re: Kotlety z kalafiora 08.07.03, 22:38 Apropos rozpadania sie kotletow. Moze by tak jajko dodac?? O ile to sie oczywiscie zalicza do diety. Ja nie jestem wegetarianka, ale chetnie sprobuje tez takich kotletow, bo lubie probowac rozne rzeczy :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marchewunia Re: Kotlety z kalafiora 08.07.03, 23:01 a no jak chcesz mozesz dodać...bo ja jestem wegetarianką, ale w wakacje to tak chciałam weganizmu zasmakować, także oczywiście to jajko jest ok, zresztą ja to co się da to wkładam w każde dania:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezus77 Re: Kotlety z kalafiora IP: *.voxline.com 09.07.03, 00:00 Ja te kotlety zrobie jutro a wlasciwie juz dzisiaj :). Przekonam sie czy bylo warto :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Kotlety z kalafiora IP: *.dip.t-dialin.net 11.07.03, 12:34 Marchewunia gdzie Ty mieszkasz? Mam wrazenie, ze w NIemczech. Czy moze sie myle. Mieszkam w Niemczech i moze jestesmy sasiadkami. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valkiria Re: Kotlety z kalafiora IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 16:26 mniam!rzeczywiście dobre.i z jednego kalafiora wychodzi duuuża micha żarcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Kotlety z kalafiora IP: *.CNet.Gawex.PL 15.07.03, 16:20 Uff... Ja też postanowilam zrobic te kotleciki. Warto było. Rodzinka (sami mięzożercy) równiez zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midm Re: Kotlety z kalafiora IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 18:27 Podalabys jeszcze jakies fajne przepisy z warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: Kotlety z kalafiora IP: *.adsl.interware.hu 16.07.03, 16:40 no i zrobilam te kotleciki, ale one w ogole nie maja smaku. Czy zrobilam cos nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Kotlety z kalafiora IP: *.CNet.Gawex.PL 16.07.03, 17:51 Mi te pierwsze też wydawały się bez smaku, więc dodalam do masy troche koperku, pietruszki, sładkiej papryki i soli. "Wzbogacone" smakowały lepiej :) Pozdro MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocieszona Re: Kotlety z kalafiora IP: *.adsl.interware.hu 16.07.03, 18:00 dzieki za rade Odpowiedz Link Zgłoś