ontarian 17.07.08, 17:40 www.bermudy.pl/bermudy/1,88680,5461531,Koszmarne_przysmaki_w_podrozach.html smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seth.destructor Re: wolowe i wieprzowe mozna jednak zastapic 17.07.08, 22:58 Vegemite, warzywny odpowiednik słynnej pasty do chleba. Brązowa, cuchnąca maź przypomina raczej lekarstwo na egzemę dla krów, zaś zabicie fatalnego smaku w ustach zajmuje całe godziny. To cos jak Marmite. A Marmite jest zaiste paskudny. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: wolowe i wieprzowe mozna jednak zastapic 18.07.08, 21:45 > Vegemite, warzywny odpowiednik słynnej pasty do chleba. Jakiej słynnej pasty? Bo jak mają na myśli masło orzechowe, a chyba tak, to jest baaaaardzo naciągane porównanie. A Marmite nigdy nie jadłam, i fascynuje mnie to coś. Naprawdę jest takie obrzydliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: wolowe i wieprzowe mozna jednak zastapic 19.07.08, 13:38 To jest tak, że jedni to lubią a inni nienawidzą. Smak coś jak napój z drożdży. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: wolowe i wieprzowe mozna jednak zastapic 20.07.08, 12:49 Napój z drożdży jest taki... nijaki. Próbowałam pić drożdże zalane gorącą wodą jako nastolatka, ale zrezygnowałam, nie miałam aż tak fatalnej cery ;) Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus nijaki??? 21.07.08, 16:08 o rany, ja co roku pije na wiosne, bo wierze, ze mnie ozywi ale ten napoj jest potworny, sycacy, wypicie go wymaga wyrzezcen, ale on nie jest nijaki wiem, wiem, ze o gustach... Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: nijaki??? 21.07.08, 17:23 Jest nijaki. Zatykający, mdły, ale nie mogę powiedzieć żeby miał zdecydowany smak. Jak coś nie ma zdecydowanego smaku, to jest nijakie :) Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor No właśnie tak jest z Marmitem 21.07.08, 19:12 Jedni nie cierpią, inni kochają. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: No właśnie tak jest z Marmitem 22.07.08, 09:52 Ale ja mam do napoju drożdżowego stosunek raczej obojętny właśnie. Ale cóż, ja jestem wyjątkowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus rozumiem 21.07.08, 21:09 dla mnie napoj drozdzowy ma zdecydowanie obrzydliwy smak ale dziala!! doskonale Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: rozumiem 22.07.08, 21:33 martvica napisała: > Na co? Na ośrodkowy układ nerwowy. ;-) Czasami objawy tego działania mamy okazję podziwiać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś