Dodaj do ulubionych

Super teksty z forum. Część 1.

IP: 207.44.154.* 01.01.04, 19:31
BRUMBAK

Na forum podaje fakty , opinie kórych nigdzie nie znajdziecie.

Trudno mówic wieć ,że karmienie
wegetaraińskiej kotó jest przeciw naturze skoro trzymanie zwierząt w domu nie
jest za bardzo w zgodzie z Natura.

krowa "daje" mleko tylko wtedy jesli miała ciele a po pewnym czasie
wytwarzanie mleka zanika

jezeli ktoś pyta a uważa ze nie wie lecz chce się dowiedzieć niech wie że
pyta , jeżeli pytając przyczynia się do odpowiedzi niech chociaż odpowiada za
to o co pyta

BARTEKXL

Czy jedzac mieso mozna byc dobrym czlowiekiem?
Jestem ciekawy waszych opinii.Ilekroc sam o tym mysle wpadam w bledne kolo...

BALBINA

- Przed paroma laty grupy archeologow i biblioznawcow udaly sie do zrodel,
czyli do pism hebrajskich. Obalili teorie, ze niby Jezus jadl i lowil ryby.
Podobno byly to glony, algi, gdzie tylko jednym znakiem roznia sie te slowa
od siebie. Natomiast logiczne opisy pasuja do spozywania glonow: ryby same z
siebie by sie nie rozmnozyly (zas glony jako niewymagajace rosliny tak)
wystawione na 2 dni na sloncu by sie zepsuly i nie nadawaly do spozycia(glony
wrecz przeciwnie)

ALIPSO

wierze w breatharianizm..rozwojem duchowym mozna osiagnac naprawde
wiele..Marzy
mi sie takie zycie,jestem weganka,ale wiem,ze mozna by jeszcze wiecej zrobic
dla dobra przyrody..breatharianizm eliminuje calkowicie jej
niszczenie..jedank
taki stopien rozowju duchowego niekazdy potrafi osiagnac..trzeba do tego
dojrzec..to lata pracy nad soba..ale na pewno warto..moze kiedys...

NOWAMLODA

Czy hodowane w wannach karpie wigilijne dostaja od hodowcow cos do jedzenia
czy umieraja z glodu i popijaja chlorowana woda?
Obserwuj wątek
    • Gość: boza krowka Sluchaj, Yi IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.04, 22:11
      Skoro Cie irytuja czytane tu rzeczy (az tak, ze robisz wlasny wyciag z
      cytatow), po co tu zagladasz? po co marnowac swoj (optymalny, jak sie domyslam
      z innych postow), za to jakze cenny czas?
      • Gość: slawek Re: Sluchaj, Yi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 22:44
        no wiesz takie teksty nie walają sie na ulicy ;)))

Slawek
        • Gość: boza krowka Sluchaj, drogi Slawku! IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.04, 21:21
          Przypomne Twoje teksty - Twoje swiete oburzenie, ze na socjologii w Monachium
          nie ucza o diecie opty (moze pomyliles socjologie z dietetyka??) i ze ja w
          zwiazku z tym (krotko, bo opty nie daja dlugo czekac na siebie) nie mialam
          pojecia, kim sa opty. Polskimi Atkinsami pod przewodnictwem dra KWasniewskiego.
          Tyz piknie.
          Ale takie geocentryczne spojrzenie na swiat poprzez perspektywe wlanego ja
          (oburzenie, ze w Monachium swiatowej slawy socjolog Ulrich Beck nie opowaida o
          slowianskich Atkinsach), jak rowniez wyjasnienie wszystkiego przez pryzmat
          diety ( w tej dziedzinie bije Cie na glowe nieoceniona Krystyna Opty. Ze tylko
          przypomne - psychologom opadaja rece, co jest przyczyna anoreksji. Teza
          dominujacej matki odpadla, bo wiele dziewczat takiej matki nie mialo. Ale oto
          na firnamencie nauki pojawia sie nowa gwiazda Krytyna O., ktora jednym
          optystwierdzeniem o charakterze belkotu wyjasnia wszystko. Ot tak. Ze tez ci
          psycholodzy nie zapytaja sie, kurcze, Krystyny).
          No wlasnie powyzsze zachowania drogi SLawku sa jednoznaczna wskazowka, ze dieta
          opty graniczy z sekta.
          • Gość: slawek Re: Sluchaj, drogi Slawku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 21:44
            > Przypomne Twoje teksty - Twoje swiete oburzenie, ze na socjologii w Monachium
            > nie ucza o diecie opty (moze pomyliles socjologie z dietetyka??) i ze ja w
            > zwiazku z tym (krotko, bo opty nie daja dlugo czekac na siebie) nie mialam
            > pojecia, kim sa opty. Polskimi Atkinsami pod przewodnictwem dra
            KWasniewskiego.

Tak w kwestii formalnej to nie było oburzenie tylko zdziwienie że studiując
            socjologie nie wiesz nic o "zjawisku" Diety Optymalnej ;))) zdziwienie nie
            dlatego ze na studiach nie ma takiego tematu , ale zdziwienie że młoda
            inteligentna kobieta rodem z Polski nic nie wie :( na ten temat ,. ale widzę że
            już nadrobione ;))))))

Slawek
            P.S.
            co jest przyczyną Anoreksji ????
            • Gość: boza krowka Slawku! IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.04, 23:51
              Zechciej przyjac do wiadomosci, ze dieta opty to kwestia marginalna, nawet
              jesli sadzisz inaczej. I nie kazdy, kto o tym nie (ja zostalam do widzo o opty
              przymuszona), nie jest niedoksztalcony. Po prostu dieta opty nie odgrywa waznej
              roli w dziejach swiata, Polski ani Bawarii i wspolczesnej socjologii.
              A co do anoreksji - radze zapoznac sie z czarem prostych wyjasnien Krystyny
              • Gość: slawek Re: Slawku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 11:02
                :))) ech ale zanim porozmawialiśmy o Diecie Optymalnej ;) to rozmawiałaś z
                Krystyną*Opty* i co nie zainteresował cię ten dopisek ?????
                A tak poważnie to co wiesz o Anoreksji ???

Slawek
              • Gość: Krystynaopty1 Re: "Wiązanka" od Krystyny *Opty* IP: *.biaman.pl 03.01.04, 21:09
                Gość portalu: boza krowka napisał(a):

> Zechciej przyjac do wiadomosci, ze dieta opty to kwestia marginalna, nawet
                > jesli sadzisz inaczej. I nie kazdy, kto o tym nie (ja zostalam do widzo o
                opty przymuszona), nie jest niedoksztalcony. Po prostu dieta opty nie odgrywa
                waznej roli w dziejach swiata, Polski ani Bawarii i wspolczesnej socjologii.

Nam to zupełnie nie przeszkadza, ważne że w NASZYM WŁASNYM życiu DO odgrywa
                ważną rolę.

> A co do anoreksji - radze zapoznac sie z czarem prostych wyjasnien Krystyny

Tak często tu ktoś rzuca w mięsojadów mięsem, że i ja poślę w waszą stronę
                "wiązankę"... ;)
                Z potraw, które się zjada, powstają wszystkie choroby ludzkie. Herodot
                Największe odkrycia, w swej istocie bywają
                niezwykle elementarne. ks. prof. W. Sedlak
                Miej odwagę posługiwania się własnym rozumem. Immanuel Kant
                Zwykle prawda jest niebywale prosta, a kłamstwo - skomplikowane.
                Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
                Prawdziwa wiedza - to znajomość przyczyn. Francis Bacon
                Zdrowy rozsądek może zastąpić każde wykształcenie,
                ale żadne wykształcenie nie zastąpi zdrowego rozsądku.
                Ludzkość nie może znieść zbyt wielkiej dawki rzeczywistości.
                Thomas Stearns Eliot
                Niejeden sądzi, że posiada dobre serce, a ma tylko słabe nerwy.
                Marie von Ebner-Eschenbach
                Nie ma żadnej moralnej wartości poddanie się tłumowi,
                nawet w najszlachetniejszym celu.

A co do anoreksji: Czy może znasz ją z autopsji?
                Ja jej nie doświadczyłam, więc chętnie poznam Twoje własne doświadczenia.
                I może nawet zmienię zdanie jakie wyrażają niektórzy w/w autorzy.

Krystyna
          • Gość: Krystynaopty1 Re: Sluchaj, drogi Slawku! IP: *.biaman.pl 03.01.04, 21:28
            > Ale takie geocentryczne spojrzenie na swiat poprzez perspektywe wlanego ja
            > (oburzenie, ze w Monachium swiatowej slawy socjolog Ulrich Beck nie opowaida
            o slowianskich Atkinsach), jak rowniez wyjasnienie wszystkiego przez pryzmat
            > diety ( w tej dziedzinie bije Cie na glowe nieoceniona Krystyna Opty.

:) Dzięki za uznanie! :)

Ze tylko
            > przypomne - psychologom opadaja rece, co jest przyczyna anoreksji.

A co mnie obchodzi, co opada psychologom? Anoreksja _MA_ ZWIĄZEK z dietą, czy
            Ci się to podoba, czy nie. Za ileś tam lat może nawet to zrozumiesz...

Ale oto
            > na firnamencie nauki pojawia sie nowa gwiazda Krystyna O.,

Dziękuję za taki piękny epitet :)

ktora jednym
            > optystwierdzeniem o charakterze belkotu wyjasnia wszystko.

Skoro mnie zmuszasz: Bełkot - to wybitnie Twoja specjalność na tym forum.

Ot tak. Ze tez ci
            > psycholodzy nie zapytaja sie, kurcze, Krystyny).

Jeszcze gorzej, że sami nie myślą... wiadomo - specjaliści... znają tylko swój
            wąski zakres. Gdzie im tam do ogarnięcia całości. Zresztą po co? Do leczenia
            anoreksji szersza wiedza im nie jest potrzebna.
            Co innego, gdyby musieli każdą anorektyczkę WYleczyć... ale wiadomo - czy się
            wyleczy, czy nie wyleczy, to i tak lekarz/psycholog dostaje zapłatę... po co
            więc szukać głębszych przyczyn?

> No wlasnie powyzsze zachowania drogi SLawku sa jednoznaczna wskazowka, ze
            dieta opty graniczy z sekta.

I tylko tyle potrafisz, o Mądra, napisać... ;(

Krystyna

Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor,
            że głupstwo powiedział. Aleksander Fredro

• Gość: boza krowka [...] IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.04, 16:40
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: boza krowka Sluchaj, droga Krystyno! - wersja pelna IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.04, 16:44
              Droga Krystyno!
              Zwroty typu nieoceniona Krystyna i podobne to nie wyraz mojego uznania, lecz
              ironii. To czesto spotykany manerw i az dziwi mnie, ze tego jeszcze nie
              znasz. Ale nie przejmuj sie za bardzo i czytaj dalej.
              Droga Kystyno, nigdy nie twierdzilam ze anoreksja nie ma zwiazku z jedzeniem,
              ale zawsze bede twierdzic, ze Twoje wyjasnienia, proste jak umysl wielu ludzi (
              nie bierz tego sobie do serca, droga Krytyno.Tym razem nie ironia, lecz zwrot)
              opieraja sie na jednym tylko i wylacznie zrodle diecie opty. ALe, droga
              Krystyno, musze tu lojalnie ostrzec, ze monoprzyczynowosc zawiodla juz
              niejednego naukowca. Rzadko kiedy skomplikowane zjawiska ( a naoreksja do nich
              z pewnoscia nalezy) maja jedna przyczyne. To czesto caly kompleks przyczyn i
              dieta opty nie pomoze w ich wyjasnieniu. Choc moze paru prostym umyslom pomoze.
              To tez wazne.
              Tak, droga Krystyno, pisac umiem, ale nie widze powodu, zeby sie tym az tak
              abrdzo podniecac. Jak widac Ty potrafisz pisac tez i to jedna z niewielu
              rzeczy, ktore nas lacza.
              pozdrawiam serdecznie
              boza krowka
              PS: Doswiadczen wlasnych z anoreksja nie mam ,wiec nie mozesz liczyc na moje
              zwierzenia.
    • Gość: brumbak Re: kolejny tuman (Yi) próbuje coś mieszac IP: *.crowley.pl 02.01.04, 20:27
      Gość portalu: Yi napisał(a):
      > BRUMBAK
      > Na forum podaje fakty , opinie kórych nigdzie nie znajdziecie.
      >

> jezeli ktoś pyta a uważa ze nie wie lecz chce się dowiedzieć niech wie że
      > pyta , jeżeli pytając przyczynia się do odpowiedzi niech chociaż odpowiada za
      > to o co pyta
      ....... mój komentarz: powyższy tekscik jest PARODIĄ pytania jakie zadał
      jakis ambitny gośc na tym forum zaczynając wątek pytaniem po wielokroć
      złożonym , tak złozonym że już nie bardzo było wiadomo o co mu chodzi.
      -
      • Gość: Yi brumbak zjebie, wrzucaj tu nadal swoje "fakty" IP: 207.44.154.* 03.01.04, 00:14
        których nigdzie nie znajdziemy, będzie wesoło.
        • Gość: boza krowka temu chamowi juz dziekujemy! IP: *.dip.t-dialin.net 03.01.04, 01:19
          A moze za pare dni wiadomosc zniknie z uwagi na chamstwo piszacego?
        • Gość: brumbak [...] IP: *.crowley.pl 10.01.04, 12:02
          • Gość: Yi [...] IP: 207.44.154.* 13.01.04, 17:33
    • balbinia Re: Super teksty z forum. Część 1. 03.01.04, 16:56
      1. na kazdym forum mozna znalezc perelki
      2. forum to forum, jestesmy wegetarianinami, ale ludzmi, nie bogami
      3. nabijanie sie z nas swiadczy o twoim mikroskopijnym jestestwie
      4. naprawde dziekujemy za tak dokladnie poswiecona nam uwage
      5. jestesmy zaszczyceni doprawdy, nasze forum jest chyba jedyne, ktore wzbudza
      az takie zainteresowanie i jest obiektem tak dokladnych "badan" niektorych
      forumowiczow
      6. milego dnia koteczku i pracuj pracuj dalej, noz widelec kolejna perelke
      wylowisz :-))))
      • Gość: brumbak Re: Super teksty z forum. Część 1. IP: *.crowley.pl 03.01.04, 21:58
        >balbinia napisała:
        > 1. na kazdym forum mozna znalezc perelki
        > 2. forum to forum, jestesmy wegetarianinami, ale ludzmi, nie bogami
        > 3. nabijanie sie z nas swiadczy o twoim mikroskopijnym jestestwie
        > 4. naprawde dziekujemy za tak dokladnie poswiecona nam uwage
        > 5. jestesmy zaszczyceni doprawdy, nasze forum jest chyba jedyne, ktore
        wzbudza
        > az takie zainteresowanie i jest obiektem tak dokladnych "badan" niektorych
        > forumowiczow
        > 6. milego dnia koteczku i pracuj pracuj dalej, noz widelec kolejna perelke
        > wylowisz :-))))
        ..balbinia
        jestem pod wrażeniem twoich noworocznych tekstów. pieknie napisane , mądre i z
        jakim niezrównanym wdziekiem
      • Gość: Yi Uważają się niektórzy za bogów IP: 207.44.154.* 10.01.04, 11:36

> 2. forum to forum, jestesmy wegetarianinami, ale ludzmi, nie bogami

Niektórzy z was mają patent na nieomylność, jak bogowie.

> 3. nabijanie sie z nas swiadczy o twoim mikroskopijnym jestestwie

Nikt się nie nabija, sami się ośmieszacie (niektórzy)

> 4. naprawde dziekujemy za tak dokladnie poswiecona nam uwage
        > 5. jestesmy zaszczyceni doprawdy, nasze forum jest chyba jedyne, ktore
        wzbudza
        > az takie zainteresowanie i jest obiektem tak dokladnych "badan" niektorych
        > forumowiczow
        > 6. milego dnia koteczku i pracuj pracuj dalej, noz widelec kolejna perelke
        > wylowisz :-))))

To forum (obok forum humorum) najbardziej mnie rozśmiasza, cała przyjemność po
        mojej stronie
        Miłego dnia laska.
    • Gość: misiu Re: Super teksty z forum. Część 1. IP: *.chello.pl 04.01.04, 14:50
      Kolejne "perełki", chociaż nie z tego forum, ale z innego:
      www.space.pl/net/Forum253/HTML/000117.html
      "Często w mięsie są zarazki gruźlicy i raka"

"Mogą też w mięsie występować wirusy raka"

"W USA około 30%, a w Polsce aż 80% krów choruje na białaczkę. Obecnie nie ma
      już wątpliwości co do tego, że spożywając mięso pochodzące od chorej krowy
      człowiek może zarazić się białaczką,"

"Stwierdzono również, że wątroba osób spożywających mięso wytwarza aż o cztery
      do pięciu razy więcej kwasów żołądkowych niż wątroba wegetarian"

• Gość: Robert Re: teksty jak teksty wazna jest prawda IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.04, 22:55
        W mięsie chorych zwierzat i ludzi wystepuja mikro pasozyty ktore mozemy nabyc
        np. przez jedzenie miesa

Podaje adres strony gdzie mozna zamowic film
        w ktorym jest to wszystko pokazane i wytlumaczone
        www.space.pl/net/Forum253/HTML/000117.html

Pozdrawiam

• Gość: misiu Prawda jest jak d*** - każdy ma swoją. :) IP: *.chello.pl 11.01.04, 11:22
          Gość portalu: Robert napisał(a):

> W mięsie chorych zwierzat i ludzi wystepuja mikro pasozyty ktore mozemy nabyc
          > np. przez jedzenie miesa

... i bakterie zwichnięcia stawu skokowego. ;)
          • Gość: Robert Re: adres stronki bo poprzednio nie podalem IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.04, 17:20
            W mięsie chorych zwierzat i ludzi wystepuja mikro pasozyty ktore mozemy nabyc
            np. przez jedzenie miesa

www.artvberlin.de/krebs/FilmA.html
            Podaje adres strony gdzie mozna zamowic film
            w ktorym jest to wszystko pokazane i wytlumaczone

poprzednio podalem zly link

Pozdrawiam

• Gość: misiu Re: adres stronki bo poprzednio nie podalem IP: *.chello.pl 11.01.04, 18:09
              Czy nie obiło Ci się nigdy o uszy cokolwiek o obróbce termicznej żywności?
              • Gość: Robert Re: adres stronki bo poprzednio nie podalem IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.04, 16:11
                Gdybys ten film widzial to wiedzialbys ze te mikropasozyty nie gina w
                temperaturze 140 czy 160 stopni C tak wiec obrubka termiczna na niewiele sie
                sprzyda.

Naprawde warto ten fim zobaczyc

Jesli masz w domu mikroskop z okolo 1000 krotnym powiekszeniem to bedziesz
                mogl sam przeprowadzic takie doswiadczenie.

Jest tam to wszystko dokladnie pokazane i wytlumaczone

Na tej stronce masz tylko kilkusekundowe fragmenty filmu a caly ma okolo 45
                minut.

Pozdrawiam
                Robert

• Gość: misiu Re: adres stronki bo poprzednio nie podalem IP: *.chello.pl 12.01.04, 18:03
                  Nie rób sobie jaj. Na tych filmikach nic nie widać. Animacje komputerowe są
                  takim samym dowodem, jak "Jurassic Park" na współczesne istnienie dinozaurów.
                  Podaj adresy niewegetariańskich stron, poświęconych tym rzekomym
                  ogniotrwałym "mikropasożytom".

Nie strasz, nie strasz, bo się... :-D
                  • Gość: Robert Re: misku IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.04, 16:11
                    Ta strona ktora podalem nie jest strona wegetarianska hihihi

Ja mowilem ze mozna kupic kasete video a wtedy jest dobra jakosc nie wyobrazaj
                    sobie ze dostaniesz wszystko za darmoche

Ja nie strasze hihi jest mi obojetne czy sie boisz czy nie

Pozdrawiam :-)
                    • Gość: misiu Re: misku IP: *.chello.pl 13.01.04, 16:44
                      Ja nie pisałem, że strona, do której dałeś link, jest wegetariańska, tylko,
                      żebyś podał jakiś adres do innej, wiarygodnej (a przynajmniej
                      niewegetariańskiej) strony, która poświęcona byłaby owemu "sensacyjnemu"
                      odkryciu.
                      Dopóki na TVN emitują program "Nie do wiary", nie muszę kupować żadnych kaset
                      wideo, bo moje zapotrzebowanie na ten gatunek może być w każdej chwili
                      zaspokojone.

Straszysz, straszysz, a przynajmniej się starasz. Dość nieudolnie, przyznaję.
                      W "Nie do wiary" straszą lepiej, ale to przecież profesjonaliści. :-D

• Gość: Robert Re: misku IP: *.dip.t-dialin.net 15.01.04, 17:42
                        Wiesz lubie misie :-)) i niechce cie straszyc

Zycze ci milego dnia lub wieczoru

Pa pa

moze spotkam cie kiedys na innym forum
                        3maj sie
                • Gość: abc Re: adres stronki bo poprzednio nie podalem IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.11.04, 10:59
                  Co to za robale?
                  • motylanoga2 Re: adres stronki bo poprzednio nie podalem 30.11.04, 13:13

> Co to za robale?

to sa mozgojady, ktorymi sie brumbrak zarazil dawno temu... :-)
                    • Gość: jga Re: adres stronki bo poprzednio nie podalem IP: *.hikam.com / *.hikam.com 02.12.04, 20:20
                      > to sa mozgojady, ktorymi sie brumbrak zarazil dawno temu... :-)

Juz dawno zdechly :-) z glodu oczywiscie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka