janeks31 11.09.09, 16:46 Czy jestescie zadowoleni z wody z kranu? Ja bylem ostatnio w Lodzi i tam jest zupelnie inna jakosc wody do picia. Herbata z wody z kranu smakuje inaczej niz u mnie w domu. Jak mozna sobie poradzic z tym problemem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalenam85 Re: Woda do picia? 12.09.09, 13:07 Woda tutaj jest tragiczna.Polecam zakupić filtr do wody brita zupełnie inna jakość wody do picia. Odpowiedz Link
26dawid Re: Woda do picia? 12.09.09, 14:11 na dodatek są momenty ze smierdzi jak bysmy mieli ujecie z SZAMBA Odpowiedz Link
donpedr Re: Woda do picia? 12.09.09, 22:21 Witam, woda na RJ jak na warunki lokalne jest świetna. W Wawie nie ma najmniejszych szans na wodę tej jakości (mieszkałem tam 30 lat i wiem, o czym piszę), a lokalne gminne wodociągi potrafią być mocno zapiaszczone (vide Jachranka). Jeśli narzekacie na tutejszą wodę to pomieszkajcie gdziekolwiek w Wawie i zmądrzejecie. pozdr Krzysztof Odpowiedz Link
26dawid Re: Woda do picia? 18.09.09, 12:24 donpedr-ylu mialem kupe szczescia i nie mieszkalem wczesniej w Wa-wie a woda w moim poprzednim miejscu zamieszkania byla o niebo lepsza, tutaj niestety jest straszna kaszana z ta woda. A tak na marginesie co ma wspolnego z tym jakies vide Jachranka że woda tu jest chu.... Odpowiedz Link
donpedr Re: Woda do picia? 21.09.09, 08:18 > donpedr-ylu mialem kupe szczescia i nie mieszkalem wczesniej w > Wa-wie a woda w moim poprzednim miejscu zamieszkania byla o niebo > lepsza, tutaj niestety jest straszna kaszana z ta woda. A tak na Uroki życia w stolicy i jej okolicy. Radzę przywyknąć, bo na górskie potoki bym tu nie liczył. > marginesie co ma wspolnego z tym jakies vide Jachranka że woda tu > jest chu.... Jachranka ma to wspólnego, że jest niedaleko, ma wodociąg gminny i woda tam jest paskudna. Przytoczyłem ją jako przykład, że może być gorzej mimo oddalania się od miasta. A co do wody - nie wiem, gdzie wcześniej mieszkałeś, ale tu woda jest naprawdę dobra. -- Krzysztof Odpowiedz Link
mac.greg Re: Woda do picia? 18.09.09, 14:14 Z tego co się orientuję w Jachrance jest przepompownia ścieków a nie stacja uzdatniania wody lub jakiś oddział wodociągów... Pochodzę z tamtych okolic i woda była tam o niebo lepsza niż w RJ Co do Warszawy to i owszem nie rzadko woda jest fatalna (ale winne są często przestarzałe instalacje w domach) - to co jest u nas ...szkoda słów, czasem zwykłe płukanie zębów to męka przez którą ciężko przebrnąć Odpowiedz Link
donpedr Re: Woda do picia? 21.09.09, 08:23 mac.greg napisał: > Z tego co się orientuję w Jachrance jest przepompownia ścieków a nie stacja > uzdatniania wody lub jakiś oddział wodociągów... Pochodzę z tamtych okolic i > woda była tam o niebo lepsza niż w RJ Przepompownia jest, ale jest też wodociąg, w którym woda jest zapiaszczona i niesmaczna. Co do wody z własnych ujęć - zależy od konkretnego odwiertu. > > Co do Warszawy to i owszem nie rzadko woda jest fatalna (ale winne są często > przestarzałe instalacje w domach) - to co jest u nas ...szkoda słów, czasem > zwykłe płukanie zębów to męka przez którą ciężko przebrnąć No to chyba mieszkamy na innych osiedlach pozdr Krzysztof Odpowiedz Link
agus256 Re: Woda do picia? 24.09.09, 09:24 zależy od dzielnicy W-wy, wydaje mi się że "nasza" częściej śmierdzi .kiedyś zostawiłam wodę w białym kubku i zrobił się różowy osad, na umywalce też czasami się robi... Odpowiedz Link