21.11.10, 12:47
Od jakiegoś czasu nęka mnie dzwoniący domofon o rożnych porach dnia i nocy (Sadowa 10). Po podniesieniu słuchawki słychać trzaski czasem ktoś inny krzyczy „halo” a 2 -3 razy usłyszałem „ochrona słucham”. Jeżeli ktoś sobie robi żarty to na pewno na odległość (dzwoni z bramy lub z innego mieszkania), ale tak sobie ostatnio pomyślałem, że to może jakaś awaria sprzętu. Czy ktoś może również ma podobny problem?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agus256 Re: Domofon 21.11.10, 13:56
      zdarza się, że wstukując kod nie otwierają się drzwi ani furtka (kod na 100% pamiętam). Dodatkowo wchodząc do klatki czasami jest pisk po wbiciu kodu. Nie zawsze udaje mi się otworzyć drzwi do klatki domofonem i czasami muszę zejść otworzyć drzwi gościom.

Nie wiem czy to jest jakaś prawidłowość ale nie otwiera mi się furtka jak jest otwarty szlaban (mimo że szlaban jest otwarty wolę wejść przez furtkę).
    • mieciuzul Re: Domofon 20.01.11, 17:28
      mam pytanie:
      Czy kod do klatki schodowej jest taki sam jak do furtki?
      • robb80 Re: Domofon 20.01.11, 18:34
        łatwiejszy jest wink
    • redorange Re: Domofon 20.01.11, 19:23
      Jak zasłużyłeś to Cię nękatongue_out
      A tak na poważnie teraz.
      Miałem ten sam problem w innej części osiedla.
      Domofon "sam z siebie dzwonił", w słuchawce trzaski itp.
      Czasami jednocześnie dzwonił u mnie i u sąsiada z za ściany. Po odebraniu mogliśmy se pogadać i poprzekomarzać się kto do kogo zadzwonił. Innym razem wchodząc do klatki, za pomocą kodu, sąsiad u siebie dostawał info że się wbijam do siebiesmile
      Generalnie problem został zgłoszony do administracji. W miarę szybko bo po jakichś dwóch dniach zjawił się technik zbadał domofon na dole i u mnie. Z tego co pamiętam to jakieś zwarcie albo coś podobnego się zrobiło, urządzenie się przeprogramowało tak jakby i czasami mnie i sąsiada traktowało jako jednego użytkownika. Problem został usunięty i kłopotów już nie masmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka