tsy Re: zadaj pytanie 10.02.10, 11:27 Są również ostrzejsze sposoby zwrócenia rządzącym uwagi. Odpowiedz Link
skoonk Re: zadaj pytanie 10.02.10, 12:03 tsy napisał: > Są również ostrzejsze sposo > by zwrócenia rządzącym uwagi. Jak na Tsy jesteś bardzo naiwny. Jaki zwracanie uwagi?! Toż Angela kupuje wiedzę od hackera!!! Tsy tkwi w mrzonkach, mógłby zwrócić uwagę na informatykę. Informacja chce być wolna, ale dezinformacja już jest wolna i czuje się jak ryba w wodzie! Oj oj Tsy... Zalatujesz nieświerzo. Wypefumuj się. A najpierw umyj. Odpowiedz Link
tsy Re: zadaj pytanie 10.02.10, 13:20 skoonk napisała: >Oj oj Tsy... > Zalatujesz nieświerzo. > Wypefumuj się. > A najpierw umyj. Dysponujesz naprawdę niesamowitą technologią. Wyczułeś mój smród poprzez internet mimo, że swego smrodu nie digitalizowałem. Czyżbyś włamał się do tajnych satelitarnych wąchaczy kwarkowych któregoś z mocarstw? Odpowiedz Link
tsy Re: zadaj pytanie 10.02.10, 15:27 skoonk napisała: > Informacja chce być wolna, > ale dezinformacja już jest wolna > i czuje się jak ryba w wodzie! > Fajna gazeta. Odpowiedz Link
map4 Re: zadaj pytanie 10.02.10, 17:10 skoonk napisała: > Jak na Tsy jesteś bardzo naiwny. > Jaki zwracanie uwagi?! > Toż Angela kupuje wiedzę od hackera!!! Nie od hakera, tylko od złodzieja. Facet pracował w banku, dorwał się do danych i wypalił je na płycie. Przedwczoraj w Vaduz zapadł bardzo ciekawy wyrok: klientowi banku LGT sąd przyznał 7,8 miliona Euro odszkodowania. Otóż klient ten został zbyt późno przez swój bank powiadomiony o wycieku danych. Klient nie zdążył się sam zgłosić do niemieckiego urzędu podatkowego i urząd nałożył na niego karę. W niemieckim prawie funkcjonuje zasada autodonosu. Donoszę na samego siebie, że popełniłem przestępstwo, za co nagrodą jest złagodzenie kary. Ale zasada autodonosu działa tylko do momentu, w którym organy ścigania namierzą mnie jako przestępcę. 7,8 miliona Euro jest karą dla banku LGT za to, że jego klient nie zdążył sam na siebie w niemieckim urzędzie podatkowym złożyć donosu przed zakupieniem płyty z jego danymi przez niemieckie władze. Generalnie na kupowaniu kradzionych danych rząd bundesrepubliki może się nieźle przejechać. Wystarczy, że któryś z oskarżonych postanowi pociągnąć sprawę przez wszystkie instancje. Jestem dziwnie przekonany, że trybunał praw człowieka uzna skazanie na podstawie kradzionych informacji za nielegalne. W końcu ani dane z nielegalnych podsłuchów ani informacje z nielegalnych przeszukań nie mogą być przed sądem wykorzystane. Odpowiedz Link
map4 Re: zadaj pytanie 10.02.10, 20:56 Poniżej wklejam graficzny komentarz helwetów do decyzji rządu Bunderepubliki o zakupieniu kradzionych danych. Odpowiedz Link
map4 Re: zadaj pytanie 10.02.10, 21:01 map4 napisał: > Jestem dziwnie przekonany, że trybunał praw człowieka uzna > skazanie na podstawie kradzionych informacji za nielegalne. W końcu ani dane z > nielegalnych podsłuchów ani informacje z nielegalnych przeszukań nie mogą być > przed sądem wykorzystane. Poniżej wklejam link do graficznego komentarza helwetów do decyzji rządu Bunderepubliki o zakupieniu kradzionych danych. Odpowiedz Link
map4 Re: zadaj pytanie 11.02.10, 09:24 do trzech razy sztuka. Teraz mam nadzieję wreszcie wkleić porządny obrazek. Odpowiedz Link