Dodaj do ulubionych

mała zła marycha

23.01.13, 10:00
metoda na cwela się sprawdza od lat, a to w maszynach KWW do głosowania, a to w zbliżeniu z sąsiadami, to znów w zwycięstwie Netaniaha, albo fotoradarach Vincenta. Wyjątkowo skuteczna metoda do zwalczania Goliata Davidem, czyli wiekszego mniejszym. I tu Vincent będzie Victorem, a Palikot Premierem. Wkrótce bardzo złe niekontrolowane używki zastąpimy dobrymi czystymi pradawnymi ziołami (mali źli źola z Mali).
Po wczorajszej publikacji "Wprost" i "Newsweeka" wywiadów z pisarką Anną Fryczkowską, której 16-letni syn w Wigilię odebrał sobie życie. Cierpiący na depresję nastolatek miał się powiesić pod wpływem marihuany, którą podobno w ostatnich miesiącach palił codziennie. Za wyznaniami matki poszły komentarze polityków i różnego rodzaju medialnych ekspertów, którzy wypowiadali się o potencjalnej legalizacji marihuany wyłącznie kategorycznie.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13278608,Zulczyk__Duzo__naprawde_duzo_ludzi_w_Polsce_pali_marihuane_.html#BoxSlotII3img
Obserwuj wątek
    • wubecja Re: mała zła marycha 27.01.13, 12:03
      wubecja napisała:
      Cierpiący na depresję
      > nastolatek miał się powiesić pod wpływem marihuany, którą podobno w ostatnich
      > miesiącach palił codziennie.

Ale marycha bywa czasem mniej zła, a nawet całkiem koszerna.
      Naukowcy poddali działaniu marihuany ochotników - mieszkańców domu opieki Hadarim w Izraelu. Badaniu poddano 19 osób w wieku od 69 do 101 lat. Osoby te cierpiały na spowodowany różnymi schorzeniami brak apetytu, przewlekłe bóle, drgawki i skurcze mięśni. Trzy razy na dobę w ciągu roku otrzymywały ściśle określoną dawkę leczniczej marihuany pod postacią proszku, olejku, oparów lub klasycznych skrętów.
      Naukowcy zanotowali także znaczący spadek zapotrzebowania na środki farmakologiczne - leki psychotropowe, przeciwbólowe, stabilizatory nastroju i leki stosowane przy chorobie Parkinsona. Spadek zapotrzebowania na leczenie farmakologiczne dotyczył 72 proc. badanych.
      www.rp.pl/artykul/9138,974502-Marihuana-na-starcze-dolegliwosci.html
      • skoonk Re: mała zła marycha 28.01.13, 13:09
        wubecja napisała:
        Trzy razy na dobę w ciągu roku otrzymywały ściśle określoną d
        > awkę leczniczej marihuany pod postacią proszku, olejku, oparów lub klasycznych
        > skrętów.

I w ten przyjemny sposób marycha z mało złej staje się przenajwyższym dobrem. Po zalegalizowaniu terapii można będzie karać antysemitów odmową przydziału, wprowadzić reglamentację, akcyzę, refundację, certyfikat rabinacki i seder paschalny. Może następna WOŚP będzie zbierać na ziołoterapię.
        • wubecja Re: mała zła marycha 28.01.13, 14:07
          skoonk napisała:
          > I w ten przyjemny sposób marycha z mało złej staje się przenajwyższym dobrem. P
          > o zalegalizowaniu terapii można będzie karać antysemitów odmową przydziału, wpr
          > owadzić reglamentację, akcyzę, refundację, certyfikat rabinacki i seder paschal
          > ny. Może następna WOŚP będzie zbierać na ziołoterapię.
          >
          Następne nagrody Nobla przypadną Izraelowi z ekonomii za pokonanie deficytu emerytalnego oraz pokojowa za poddanie się poprzez wstawiennictwo trójcy świętej Marycha-Opium-Hera.
    • kolejar Re: mała zła marycha 30.01.13, 02:07
      Przeczytałem Wasze wszystkich wywody i widać mi, że to poplątanie polit-medialne Wam się nieźle udzieliło - zresztą nie tylko w tym temacie. Dlatego też zaniechałem udzielania się, użerania na wszelkich forach. Ale o marijuanie wyjątkowo coś napiszę.
      Ja to Święte Ziele palę od roku 1980. Były lata, że... paliłem codziennie!!! Teraz jednak nie. Protestuję przeciwko tezom o uzależnieniu itp. Mam akurat "lufę", której nie palę tak zaraz, leży sobie, troszkę wypaliłem, dzisiaj nic, czeka na stosowny czas... To jest uzależnienie?
      Marijuana ma prowadzić do czegoś gorszego?
      Mnie doprowadziła do psychodelików oczywiście: Św. Grzyby i LSD. Ktoś durny pewnie pomyśli, że ganiam za Św. Grzybami i rujnuję się na kupowanie LSD... To gratuluję głupoty w razie co! A jak ktoś uważa, że muzycznie jestem, jaki jestem przez Św. Grzyby i LSD, to pewnie ma rację... smile To się nie dogadamy?... sad
      Niestety, nie ma możliwości, żebym coś u siebie za bardzo zmienił - już za dużo wiem i tyle.
      • wubecja Re: mała zła marycha 30.01.13, 09:23
        kolejar napisał:
        zanie
        > chałem udzielania się, użerania na wszelkich forach. Ale o marijuanie wyjątkowo
        > coś napiszę.

no i użarliście. A zaczem ta agresja?

Ktoś durny pew
        > nie pomyśli, że ganiam za Św. Grzybami i rujnuję się na kupowanie LSD... To gra
        > tuluję głupoty w razie co!

żrecie się sam ze sobą.

A jak ktoś uważa, że muzycznie jestem, jaki jestem p
        > rzez Św. Grzyby i LSD, to pewnie ma rację... smile To się nie dogadamy?... sad
        > Niestety, nie ma możliwości, żebym coś u siebie za bardzo zmienił - już za dużo
        > wiem i tyle.

słyszeliśmy conieco o c-mol na samych czarnych mistrzu Kolejar! Tak 3mać!
      • skoonk Re: mała zła marycha 30.01.13, 12:17
        kolejar napisał:
        Św. Grzyby i LSD. Ktoś durny pew
        > nie pomyśli, że ganiam za Św. Grzybami i rujnuję się na kupowanie LSD... To gra
        > tuluję głupoty w razie co! A jak ktoś uważa, że muzycznie jestem, jaki jestem p
        > rzez Św. Grzyby i LSD, to pewnie ma rację... smile To się nie dogadamy?... sad
        > Niestety, nie ma możliwości, żebym coś u siebie za bardzo zmienił - już za dużo
        > wiem i tyle.

Zwracamy sie do Waszej Świątobliwości o wstawiennictwo u Św.Dealera
        i dziękujemy za gratulacje.
    • skoonk wojna psychodeliczna 30.01.13, 12:18
      Rosja wypowiedziała wojnę USA.
      Federacja Rosyjska zdecydowała się na wypowiedzenie umowy dotyczącej współpracy obu krajów w zakresie ochrony praw i walki z obrotem narkotykami- poinformował rosyjski rząd.
      www.stefczyk.info/wiadomosci/swiat/rosja-nie-chca-wspolpracy-z-amerykanami,6570124325
      • chlorofil1 Re: wojna psychodeliczna 31.01.13, 13:17
        Co jest nielegalnego w tej roślinie? W jaki sposób roślina może być nielegalna?

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/bj/we/nlre/AdPPus81cCI0RSsDEX.jpg
        • napoj.chmielowy Re: wojna psychodeliczna 31.01.13, 14:23
          Neurobiolog mówi:
          vetulani.wordpress.com/2013/01/30/nie-taka-straszna-jak-ja-maluja/
          • wubecja Re: wojna psychodeliczna 06.02.13, 13:41
            napoj.chmielowy napisał:
            > Neurobiolog mówi:
            > vetulani.wordpress.com/2013/01/30/nie-taka-straszna-jak-ja-maluja/
            Była ciekawa audycja dzisiaj w tokfm "dlaczego działa coś co nie działa? o efekcie placebo" z udziałem prof.Vetulaniego. Chodzi o to, że naturalne neurotransmitery ,mozno sobie wytworzyć bez trucizn w miłym nastroju. Zdrowo i rozwojowo.
            bi.gazeta.pl/im/3/13355/m13355413.mp3
      • wubecja Re: wojna psychodeliczna 31.01.13, 14:46
        skoonk napisała:

> Rosja wypowiedziała wojnę USA.
        > Federacja Rosyjska zdecydowała się na wypowiedzenie umowy
        > www.stefczyk.info/wiadomosci/swiat/rosja-nie-chca-wspolpracy-z-amerykanami,6570124325

Ot czarny pijar czarnych skunków! Towarzyszka modliszka.
        Przygotowywane jest nowe porozumienie z USA w sprawie współpracy w walce z narkotykami, mające zastąpić poprzednie, którego działanie przerwane zostało przez rząd Rosji – poinformowała rosyjska Federalna Służba Kontroli Narkotyków (FSKN).
        W urzędzie podkreślono, że porozumienie z 2002 roku „było moralnie przestarzałe”. W nowym zaś „odzwierciedlenie znajdą współczesne systemy zarządzania działalnością antynarkotykową i całkowicie nowe metody w walce z transnarodową przestępczością narkotykową”.
        W FSKN zaznaczono, że relacje pomiędzy Rosją i USA w sferze walki z narkotykami układają się dobrze.
        polish.ruvr.ru/2013_01_31/Rosja-i-USA-podpisza-nowe-porozumienie-w-sprawie-walki-z-narkotykami/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka