map4 Re: Boston Calling 20.04.13, 17:13 Czekam na jakieś dowody udziału obydwu braci w zamachu. Odpowiedz Link
najglupszy-nick Re: Boston Calling 21.04.13, 12:52 Alex nie czeka. On wie, że nie!map4 napisał: > Czekam na jakieś dowody udziału obydwu braci w zamachu. > Odpowiedz Link
wubecja Re: Boston Calling 21.04.13, 14:12 Alex lepszy jak nasz Antoś. Strach jednoczy lud przeciw bratnim wrogom. Informacja o złapaniu zamachowca wywołała euforię na ulicach Bostonu. Ludzie skandowali "USA", "BDP" (to skrót oznaczający bostońską policję) i "Boston". Bili brawo każdemu napotkanemu policjantowi. Żałosne ale nie dziwne. www.rmf24.pl/wideo/swiat/video,vId,1109740 Odpowiedz Link
wubecja Re: Boston Calling 21.04.13, 10:29 Czy sprawcy zamachu działali sami - BOSTON UPDATE MaxTV Odpowiedz Link
wubecja Denver Marijuana Day 21.04.13, 15:14 na dzikim zachodzie nie ma imprezy bez westernu. Gunshots pierced the fog of marijuana smoke hanging in Denver's Civic Center on Saturday afternoon, sending attendees at the largest pot smokeout in the country scrambling for their lives. www.denverpost.com/breakingnews/ci_23070489/crowds-converge-denver-4-20-marijuana-rally Łatwiej popalić i postrzelać niż uczyćsie i rabotać. Odpowiedz Link
map4 weapon of mass destruction 23.04.13, 08:22 Wczoraj w wiadomościach usłyszałem, że prokuratura za oceanem zamierza oskarżyć tego dziewiętnastolatka o użycie broni masowego rażenia. Nie znam się na tym za bardzo, ale do tej pory wydawało mi się, że pojęcie broń masowego rażenia zarezerwowane jest dla głowicy jądrowej przykręconej do rakiety. Albo dla lotniczej bomby z wąglikiem zamiast trotylu. Ewentualnie dla cysterny kolejowej zatankowanej po korek jakimś chemicznym świństwem w rodzaju gazu musztardowego. Wczoraj dowiedziałem się, że bronią masowego rażenia może być również garnek kuchenny wypełniony prochem i gwoździami. Czy oni tam za tym oceanem już zupełnie ocipieli, czy to tylko ja mam zdecydowanie przestarzałe poglądy ? Odpowiedz Link
skoonk Re: weapon of mass destruction 23.04.13, 09:01 map4 napisał: > Wczoraj dowiedziałem się, że bronią masowego rażenia może być również garnek ku > chenny wypełniony prochem i gwoździami. > > Czy oni tam za tym oceanem już zupełnie ocipieli, czy to tylko ja mam zdecydowa > nie przestarzałe poglądy ? > Mają bardzo szszczegółowe definicje broni masowej zagłady, zależnie od perspektywy. Np: - Criminal (civilian) For the purposes of US criminal law concerning terrorism,[28] weapons of mass destruction are defined as: any destructive device defined as any explosive..... etc - The Federal Bureau of Investigation's definition is similar to that presented above from the terrorism statute: any explosive or incendiary device.... etc - As defined by 18 USC §2332 (a), a Weapon of Mass Destruction is: (a) any destructive device as defined in section 921 of the title; ... etc Więcej tu: en.wikipedia.org/wiki/Weapon_of_mass_destruction Odpowiedz Link
map4 Re: weapon of mass destruction 23.04.13, 18:55 skoonk napisała: > any destructive device defined as any explosive..... etc Czy operator samochodu, który spowoduje wypadek, w którym wybuchną poduszki powietrzne może zostać skazany za użycie broni masowego rażenia ? Taki airbag jest po pierwsze wybuchowy a po drugie destrukcyjny, jeśli przyłoży się do niego średnio rozgarnięty amerykański łeb. Czy jest to akt wojny ? Albo z innej półki: czy wyrostek odpalający racę żeby przestraszyć babcię może zostać skazany za terroryzm z użyciem środków masowego rażenia ? Odpowiedz Link
kolejar Re: weapon of mass destruction 24.04.13, 01:23 Definicje prawne bywają przedziwne. Niezła jazda dla "papugów" Ale w polskim języku określenie "broń masowego rażenia" oznacza ABC i nic więcej. Tłumaczenie z amerykańskiego może durno wychodzić. Nie podejmuję się wyjaśnień, bo chociaż kumam slang z NYC, to jednak językowo jestem wychowany na "starym" Coventry, więc amerykańskiego nie kumam - zwłaszcza oficjalnego. George W. Bush to był dla mnie bełkot w języku niezrozumiałym, a w tym samym czasie Tonny Blair całkiem ok. A priv zupełnie, to tera czekam na "rescue action", bo mam totalną klęskę wg najgorszych oczekiwań... Ale czekam na tą "rescue action"... tylko Niemka uratuje??? Ona tu przyjedzie za tydzień, nie wiem, czym to się skończy... Znów HH? Odpowiedz Link