Dodaj do ulubionych

Papież Franciszek

27.07.13, 21:53
Robią z niego świętego dodając mu aureolę
https://bi.gazeta.pl/im/65/ea/da/z14346853H.jpg
Dla mnie jest to podejrzany typ, który przy pomocy pijaru usiłuje omamić owieczki (baranów). Naśladowanie Świętego Franciszka poprzez rezygnację z gronostajów jest tyle samo warte co "męki chrystusowe" Karola Wojtyły w jednej z najlepszych klinik na świecie pod opieką wybitnych medyków.
Obserwuj wątek
    • map4 Re: Papież Franciszek 28.07.13, 13:19
      napoj.chmielowy napisał:

> Robią z niego świętego dodając mu aureolę

Zaczął dobrze, mocnym piarowo otwarciem. Pozmieniał masę nieistotnych detali. Ale powoli tematy mu się kończą. Buty, samochód, teczka, pokój w hotelu ...
      Pewnie z Brazylii będzie wracał klasą ekonomiczną.

Teraz czas na ważne tematy: Instytut dzieł religijnych, pedofilia, księża-kobiety, celibat, struktura kurii. I już teraz widać, że Franciszek stara się poważne tematy trzymać od siebie z daleka, żeby się nie poparzyć. W banku porządki zaprowadzić ma komisja. Nic nie słychać o wnioskach wyciągniętych z lektury raportu, który Benedykt kazał zamknąć w sejfie do wyłącznego użytku następcy.

Na razie trwa szoł, ale czas budowania swojej pozycji jako przeciwieństwo poprzednika powoli mu się kończy.
      • wubecja Re: Papież Franciszek 28.07.13, 14:06
        Możecie sobie mniemać co chcecie, ale za Franciszkiem jest wola ludu. A więc problem, od którego i Putin wyłysiał.
        https://1.bp.blogspot.com/-UJ5ekHTT_VI/UC6_N8faFVI/AAAAAAAAALI/aqyQ0_hk9ow/s320/Putin-cyryl-cerkiew-prawos%C5%82a%CC%A8wie.jpg
        Tak co?
        A tych guru w różowych cadillacach pomni? A sekty Asahara, Moona, scjentologów, Vril i Thule i innych lemingow ? Na to nie macie sposobu. Tu trzeba z głową.
        • napoj.chmielowy Re: Papież Franciszek 29.07.13, 15:33
          wubecja napisała:

> Możecie sobie mniemać co chcecie, ale za Franciszkiem jest wola ludu. A więc pr
          > oblem, od którego i Putin wyłysiał.

Pisałem o omamianiu owieczek (baranów). Na temat "woli ludu" i metod jej kształtowania napisano bardzo dużo książek....

> Tak co?
          > A tych guru w różowych cadillacach pomni? A sekty Asahara, Moona, scjentologów,
          > Vril i Thule i innych lemingow ? Na to nie macie sposobu. Tu trzeba z głową.
          >

Argumenty typu "a u was biją murzynów" na WBC zwykle nie przechodzą.
          • wubecja Re: Papież Franciszek 30.07.13, 08:36
            napoj.chmielowy napisał:
            > Pisałem o omamianiu owieczek (baranów). Na temat "woli ludu" i metod jej kształ
            > towania napisano bardzo dużo książek....

> Argumenty typu "a u was biją murzynów" na WBC zwykle nie przechodzą.

właśnie dokazali, że przechodzą bez cenzury w te i nazad.
            Alfred Rosenberg, czołowy ideolog hitlerowski, zeznawał: „Thüle? Ależ wszystko wyszło stamtąd! Pouczenie tajne, któreśmy mogli stamtąd zaczerpnąć, pomogło nam więcej w dojściu do władzy niż dywizje SA i SS. Ludzie, którzy założyli to stowarzyszenie, byli prawdziwymi magami”. Soviety ile lat niszczyli zabobon i nic. Tusk odleciał na ślub katolski i miłość i cud zaufania. Więc może też WBC wybierze papieża.
            forum.przyszloscwprzeszlosci.pl/sekty/tajemnicze-stowarzyszenie-vril-t175.html
            https://nowaatlantyda.com/wp-content/uploads/2011/02/NS_03.jpg
            • map4 Re: Papież Franciszek 30.07.13, 15:06
              Wrocław Bez Cenzury

> Więc może
              > też WBC wybierze papieża.

Papież ma zawsze rację, a tego o żadnym z wubeków powiedzieć się nie da.
              Ergo: musimy sobie nadal radzić sami, bez latarni mądrości i wykładni prawości w postaci papieża.

Poza tym znam tylko jednego WuBeCka, który by się zgodził stanowisko papieża przyjąć: kolejara. Tyle, że kolejara najpierw należałoby wybrać, co wydaje mi się w tym akurat gronie być mało prawdopodobne.
              • kolejar Re: Papież Franciszek 02.08.13, 01:44
                map4 napisał:
                > Poza tym znam tylko jednego WuBeCka, który by się zgodził stanowisko papieża przyjąć: kolejara. Tyle, że kolejara najpierw należałoby wybrać, co wydaje mi się
                > w tym akurat gronie być mało prawdopodobne.

Oj Biedaku... Nie wziąłeś pod uwagę, że akurat nie mam zamiaru być papieżem - nie przyjmuję! No, może prędzej na Patriarchę ukr-biz-kat, albo wręcz prawosławnego jakiegoś wink A poważnie, to się nie nadaję z powodu braku kompletu sakramentów św. i wieloletniego nieuczestniczenia w sektach żydowskich, chociaż Żyd jestem rom-kat oficjalnie, ale... a co się mam tłumaczyć i komu???
                A co do Franciszka, to może wreszcie zrobi, że znów wrócę do sekty rom-kat?
    • kolejar Re: Papież Franciszek 02.08.13, 01:47
      napoj.chmielowy napisał:
      > Dla mnie jest to podejrzany typ, który przy pomocy pijaru usiłuje omamić owieczki (baranów).

Ty lepiej nie usiłuj mamić pewnej owieczki orm-kat. O Pannę R. chodzi oczywiście, jakby co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka