02.05.07, 21:56
To jest ładne:
www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=254&year=2007&nrw=160&art=556
Obserwuj wątek
    • najglupszy-nick Re: Ładne 02.05.07, 22:55
      A to jeszcze ładniejsze:
      "Teraz ja: Gdyby prezydent RP bił żonę, byłaby to doniosła wiadomość. Gdyby
      małżonkę okładał I prezes Sądu Najwyższego lub chociaż prezes Polskiej Akademii
      Nauk, byłaby to ciekawostka. Któż jednak ma, do cholery, bijać żonę, jak nie
      facet z firmy ochroniarskiej, skoro w ogóle w Polsce żony są bite?"
      Całość:
      www.nie.com.pl/art8887.htm
    • kolejar Re: Ładne 03.05.07, 03:32
      No, tak, znów sznurek. Przeczytałem. I co? Ładne?
      W pewnym sensie ciekawe. Jakiś oburzony filozof, który usiłuje udowodnić, że
      jednak sprzeciwiał się "ukąszeniu heglowskiemu". Nie wiem, o co mu w tej jego
      walce chodzi. Jego też o kapusiostwo oskarżyli 4. rzeczpospolitacy, czy tylko
      oświadczenia odmawia złożyć? Oświeć mnie autorze wątku, proszę nieśmiało.
      Dlaczego to aż tak ładne???
    • poloeschatolo Ładniejsze 03.05.07, 09:22
      kaczor kaczor:

"Trybunał ma sprawdzić, czy dany akt prawny jest zgodny z konstytucją (...) i na
      przykład w nowej konstytucji bardzo bym chciał przepis - nie wiem czy
      kiedykolwiek taki będzie - który by wyraźnie mówił, że Trybunał może stwierdzić
      sprzeczność z konstytucją, kiedy jest bezpośrednia sprzeczność z wyraźnie
      brzmiącym przepisem konstytucji" - powiedział prezydent dziennikarzom.

Jak dodał, "w tej chwili tworzymy normy (konstytucyjne) drugiego i trzeciego
      stopnia, cokolwiek by to oznaczało, a te normy są zawsze - można powiedzieć -
      dziełem decyzji już arbitralnych". "Związek z samą treścią przepisu konstytucji
      jest bardzo pośredni" - dodał.

Prezydent powiedział, że prezesi Trybunału, z którymi rozmawiał przyznają, że "w
      istocie to nie prawo, tylko swoisty typ aksjologii".

AMEN
      • kolejar Re: Ładniejsze 03.05.07, 10:02
        Przyznaję, TO JEST NAPRAWDĘ PIĘKNE! Nikt i nic nie dorówna rodowi kaczych nielotów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka