hurysa1 02.05.07, 21:56 To jest ładne: www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=254&year=2007&nrw=160&art=556 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
najglupszy-nick Re: Ładne 02.05.07, 22:55 A to jeszcze ładniejsze: "Teraz ja: Gdyby prezydent RP bił żonę, byłaby to doniosła wiadomość. Gdyby małżonkę okładał I prezes Sądu Najwyższego lub chociaż prezes Polskiej Akademii Nauk, byłaby to ciekawostka. Któż jednak ma, do cholery, bijać żonę, jak nie facet z firmy ochroniarskiej, skoro w ogóle w Polsce żony są bite?" Całość: www.nie.com.pl/art8887.htm Odpowiedz Link
kolejar Re: Ładne 03.05.07, 03:32 No, tak, znów sznurek. Przeczytałem. I co? Ładne? W pewnym sensie ciekawe. Jakiś oburzony filozof, który usiłuje udowodnić, że jednak sprzeciwiał się "ukąszeniu heglowskiemu". Nie wiem, o co mu w tej jego walce chodzi. Jego też o kapusiostwo oskarżyli 4. rzeczpospolitacy, czy tylko oświadczenia odmawia złożyć? Oświeć mnie autorze wątku, proszę nieśmiało. Dlaczego to aż tak ładne??? Odpowiedz Link
poloeschatolo Ładniejsze 03.05.07, 09:22 kaczor kaczor: "Trybunał ma sprawdzić, czy dany akt prawny jest zgodny z konstytucją (...) i na przykład w nowej konstytucji bardzo bym chciał przepis - nie wiem czy kiedykolwiek taki będzie - który by wyraźnie mówił, że Trybunał może stwierdzić sprzeczność z konstytucją, kiedy jest bezpośrednia sprzeczność z wyraźnie brzmiącym przepisem konstytucji" - powiedział prezydent dziennikarzom. Jak dodał, "w tej chwili tworzymy normy (konstytucyjne) drugiego i trzeciego stopnia, cokolwiek by to oznaczało, a te normy są zawsze - można powiedzieć - dziełem decyzji już arbitralnych". "Związek z samą treścią przepisu konstytucji jest bardzo pośredni" - dodał. Prezydent powiedział, że prezesi Trybunału, z którymi rozmawiał przyznają, że "w istocie to nie prawo, tylko swoisty typ aksjologii". AMEN Odpowiedz Link
kolejar Re: Ładniejsze 03.05.07, 10:02 Przyznaję, TO JEST NAPRAWDĘ PIĘKNE! Nikt i nic nie dorówna rodowi kaczych nielotów! Odpowiedz Link