najglupszy-nick 25.05.07, 09:34 Telefon alarmowy powinien łączyć z dyżurnym egzorcystą, bo egzorcyzmy są dzisiaj potrzebne jak nigdy: miasta.gazeta.pl/opole/1,35114,4172622.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sztuk6mistrz Re: 112 25.05.07, 13:43 Chcę coś wygłosić! Kościele katolicki kocham Ciebie za to, że wprowadzasz w moje szare życie tyle pozytywnej emocji - niepohamowany śmiech, refleksji - czkawka z zapowietrzenia, inspiracji - chyba się napiję! Odpowiedz Link
kolejar Re: 112 25.05.07, 14:27 Jak Sztuk6mistrz wygłosił, to ja też wygłoszę. To wcale nie są jaja. Egzorcyzmy bywają potrzebne i stosowne w odganianiu złych duchów. Czasem nawet bardzo poważnie się zastanawiam, czy nie byłoby to użyteczne w stosunku do pewnych moich znajomych - a taki Mol np., zwany dzieckiem Grotowskiego? Nie mam nic do Grotowskiego, ale Mol to TRAGEDIA! On ma wszystko w bańce pojebane! No, cóż... po prostu jednak usiłuje wciąż bezsilnie być wiernym uczniem swojego Mistrza Kozy (tak Tsy, tego Kozy!) - jednak nie Grotowskiego. Tylko egzorcyzmy zostają... Odpowiedz Link
tsy Re: 112 25.05.07, 15:16 kolejar napisał: > Tylko egzorcyzmy zostają... E tam... Rypsyna była lepsza. Odpowiedz Link
kolejar Re: 112 25.05.07, 17:51 tsy napisał: > E tam... Rypsyna była lepsza. Dla mnie taaak... Pewnie się nawet nie domyślasz, co i jak się stało, i co teraz jest . Ale dla tego opętanego biedaka? - nie sądzę - on mimo poniesionych strat w akcji ( )) ) dalej swoje i swoje... Odpowiedz Link
tomek854 Re: 112 26.05.07, 14:46 A ja niedawno czytałem sobie jakąś książkę napisaną przez słynnego egzorcystę. Koleżanka mi podrzuciła, bardzo religijna studentka teologii, od czasu do czasu podrzuca mi takie rzeczy w nadziei zwalczenia mojego sceptycyzmu. Załóżmy że są nawet jakieś najprawdziwsze przypadki opętania, takie ekstrema, i tym się nie zajmuję Ale moją uwagę zwróciło jedno: załóżmy że straciliście pracę i dziewczyna Was rzuciła, a potem złapaliście grypę: co by normalny człowiek pomyślał? PECH. Co sugeruje ów ksiądz? Zły urok! Za mało chodziłeś do kościoła! Teraz musisz się więcej modlić, a najlepiej zwrócić się do egzorcysty!!! Bardzo wygodne dla kościoła - zapędzanie strachem baranków do stada. A jeżeli egzorcyzmy zostały odprawione, a dalej masz pecha - twoja wiara nie była dość mocna! Módl się, dawaj na tacę!!! Średniowiecze... Odpowiedz Link