texas331 09.09.07, 13:07 Podpowiedzcie mi coś na ten interesujący mnie temat. Mało informacji można o tej organizacji znaleźć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tsy Re: Masoni we Wrocławiu 09.09.07, 14:06 texas331 napisał: > Podpowiedzcie mi coś na ten interesujący mnie temat. Mało informacji można o > tej organizacji znaleźć. > Pozdrawiam Jest tajna i pełna stopni wtajemniczenia. Jakiego RYTU poszukujesz szczególnie? Wrocław, ponoć, jest przepełniony masonami (niektórzy twierdzą, że masonów w tymmieście jest więcej niż mieszkańców). www.adnikiel.republika.pl/wywnor.html Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: Masoni we Wrocławiu 11.09.07, 10:28 Tajemniczość tej organizacji polega na tym, że wszyscy którzy do niej należą żarliwie temu zaprzeczają. Czyli jakoby nas nie było a pełno nas. Ty też do niej należysz! Odpowiedz Link
censorship Re: Masoni we Wrocławiu 09.09.07, 16:45 texas331 napisał: > Podpowiedzcie mi coś na ten interesujący mnie temat. Mało informacji można o > tej organizacji znaleźć. > Pozdrawiam Czy Różokrzyżowcy to też Masoni? Moja przyjaciółka zalicza ten odjazd. Kiedyś spotykali się na ul. Kazimierza Wielkiego (dom lekarza) teraz - nie wiem. Odpowiedz Link
kolejar Re: Masoni we Wrocławiu 10.09.07, 02:17 censorship napisała: > Czy Różokrzyżowcy to też Masoni? Moja przyjaciółka zalicza ten odjazd. Kiedyś > spotykali się na ul. Kazimierza Wielkiego (dom lekarza) teraz - nie wiem. "Różokrzyże" to niezupełnie masoni. Uważają się za gnostyków, odwołują do tradycji katarskiej itd... Długo można sobie gadać... Mam w archiwum trochę materiałów "w temacie". Są też ich strony netowe - łatwo znaleźć. Międzynarodowa Szkoła Złotego Różokrzyża mieści się w Wieluniu. We Wr ostatnio spotykali się przy ul. Wandy. Bywało ciekawie . Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Masoni we Wrocławiu 11.09.07, 15:37 Czy istnieje masoneria kobieca? Jak o nich czytam to widać, że jest to samcza organizacja. Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: Masoni we Wrocławiu 12.09.07, 09:19 hurysa1 napisała: > Czy istnieje masoneria kobieca? Jak o nich czytam to widać, że jest to samcza > organizacja. Oczywiście - służy do masowania! Odpowiedz Link
chlorofil1 Re: Masoni we Wrocławiu 12.09.07, 13:39 Kiedyś byłem masonem, ale te fartuszki, piony i kielnie są strasznie nieporęczne. O coś mi chodziło, dzisiaj niezbyt pamiętam o co. Odpowiedz Link
kolejar Re: Masoni w realu 12.09.07, 15:51 Dobra, jak chcecie naprawdę coś o Masonach, to oni nawet sobie kiedyś państewko swoje założyli i wciąż ono niezgorzej się ma - United States of America - hey, hey, U.S.A.... Odpowiedz Link