Dodaj do ulubionych

Masoni we Wrocławiu

09.09.07, 13:07
Podpowiedzcie mi coś na ten interesujący mnie temat. Mało informacji można o
tej organizacji znaleźć.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tsy Re: Masoni we Wrocławiu 09.09.07, 14:06
      texas331 napisał:

> Podpowiedzcie mi coś na ten interesujący mnie temat. Mało informacji można o
      > tej organizacji znaleźć.
      > Pozdrawiam

Jest tajna i pełna stopni wtajemniczenia. Jakiego RYTU poszukujesz szczególnie?
      Wrocław, ponoć, jest przepełniony masonami (niektórzy twierdzą, że masonów w
      tymmieście jest więcej niż mieszkańców).
      www.adnikiel.republika.pl/wywnor.html
      • sztuk6mistrz Re: Masoni we Wrocławiu 11.09.07, 10:28
        Tajemniczość tej organizacji polega na tym, że wszyscy którzy do niej należą
        żarliwie temu zaprzeczają. Czyli jakoby nas nie było a pełno nas. Ty też do niej
        należysz!
    • censorship Re: Masoni we Wrocławiu 09.09.07, 16:45
      texas331 napisał:

> Podpowiedzcie mi coś na ten interesujący mnie temat. Mało informacji można o
      > tej organizacji znaleźć.
      > Pozdrawiam

Czy Różokrzyżowcy to też Masoni? Moja przyjaciółka zalicza ten odjazd. Kiedyś
      spotykali się na ul. Kazimierza Wielkiego (dom lekarza) teraz - nie wiem.
      • kolejar Re: Masoni we Wrocławiu 10.09.07, 02:17
        censorship napisała:
        > Czy Różokrzyżowcy to też Masoni? Moja przyjaciółka zalicza ten odjazd. Kiedyś
        > spotykali się na ul. Kazimierza Wielkiego (dom lekarza) teraz - nie wiem.

"Różokrzyże" to niezupełnie masoni. Uważają się za gnostyków, odwołują do
        tradycji katarskiej itd... Długo można sobie gadać... Mam w archiwum trochę
        materiałów "w temacie". Są też ich strony netowe - łatwo znaleźć. Międzynarodowa
        Szkoła Złotego Różokrzyża mieści się w Wieluniu. We Wr ostatnio spotykali się
        przy ul. Wandy. Bywało ciekawie smile.
    • hurysa1 Re: Masoni we Wrocławiu 11.09.07, 15:37
      Czy istnieje masoneria kobieca? Jak o nich czytam to widać, że jest to samcza
      organizacja.
      • sztuk6mistrz Re: Masoni we Wrocławiu 12.09.07, 09:19
        hurysa1 napisała:

> Czy istnieje masoneria kobieca? Jak o nich czytam to widać, że jest to samcza
        > organizacja.

Oczywiście - służy do masowania! smile
    • chlorofil1 Re: Masoni we Wrocławiu 12.09.07, 13:39
      Kiedyś byłem masonem, ale te fartuszki, piony i kielnie są strasznie
      nieporęczne. O coś mi chodziło, dzisiaj niezbyt pamiętam o co.
    • kolejar Re: Masoni w realu 12.09.07, 15:51
      Dobra, jak chcecie naprawdę coś o Masonach, to oni nawet sobie kiedyś państewko
      swoje założyli i wciąż ono niezgorzej się ma - United States of America - hey,
      hey, U.S.A....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka