map4 28.04.08, 13:15 Czy ktokolwiek z Was widział, słyszał lub też cokolwiek o napoju chmielowym wie ? Nie odezwał się od środy, a dziś mamy poniedziałek. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poloeschatolo Re: ktokolwiek widział, ktokolwiek cokolwiek wie 28.04.08, 16:38 map4 napisał: > Czy ktokolwiek z Was widział, słyszał lub też cokolwiek o napoju > chmielowym wie ? Nie odezwał się od środy, a dziś mamy poniedziałek. w sobotę wieczorem dawał oznaki życia (choć co to za życie) Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Rozwaliło mnie 28.04.08, 22:28 ale nie z powodu, że zapisałem się do alkaidy. Wybuchłem programistycznie, a może programowo. Ładunek informatyczny nazywa się bomba forkowa i wygląda całkiem niewinnie. Sami zobaczcie: en.wikipedia.org/wiki/Fork_bomb#Example_fork_bombs Namnożyło się procesów potomnych już rypią mi słompa. Cała nadzieja w resecie, ale na razie nie sięgam guziczka. Odpowiedz Link
map4 Re: Rozwaliło mnie 29.04.08, 10:08 napoj.chmielowy napisał: > Namnożyło się procesów potomnych już rypią mi słompa. Cała nadzieja w resecie, > ale na razie nie sięgam guziczka. Czy ta zabawa ma jakąś praktyczną wartość, czy też jest to sztuka dla sztuki ? Gdzieś czytałem, że informatykom największą radość sprawia kręcenie młynków kciukami podczas gdy ich serwery się pocą. Ech, chmielowy, kiedy Ty w końcu dorośniesz ? Odpowiedz Link
map4 Re: Rozwaliło mnie 29.04.08, 11:18 map4 napisał: > Ech, chmielowy, kiedy Ty w końcu dorośniesz ? a tak w ogóle to sprawdź pocztę, pliz. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Rozwaliło mnie 29.04.08, 19:25 map4 napisał: > map4 napisał: > > > Ech, chmielowy, kiedy Ty w końcu dorośniesz ? > > a tak w ogóle to sprawdź pocztę, pliz. > Ja już byłem dorosły teraz jestem zdzicinniały. Za pocztę przepraszam. Wiem, że coś obiecałem, ale cały łykend studiowałem dokumentację do hibernate (dirty chacking, hql itd.) wciągnęło mnie. Muszę się poważnie zresetować. Najpierw sync na mózgu, potem reset. Teraz odpowiadając Ci bredziłbym jak widać. Odpowiedz Link
map4 Re: Rozwaliło mnie 29.04.08, 19:30 napoj.chmielowy napisał: > Najpierw sync > na mózgu, potem reset. Starzy hakerzy robią dwa sync pod rząd. Starzy hakerzy z implikacjami do paranoi robią trzy. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Rozwaliło mnie 29.04.08, 19:48 może rzeczywiście zrezygnuję z tego sync - zrzucę wszystko jako obiekty na stertę i w jakiejś liście umieszczę referencje do. Odpowiedz Link
skoonk Re: Rozwaliło mnie 29.04.08, 13:15 napoj.chmielowy napisał: bomba forkowa i wygląda > całkiem niewinnie. Sami zobaczcie: > en.wikipedia.org/wiki/Fork_bomb#Example_fork_bombs Nie polecam eksperymentów na maszynie, która nie ma ustawionych limitów. W ten sposób po prostu zawiesimy system ;p Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Rozwaliło mnie 29.04.08, 19:31 umieść sobie (komuś jeśliś chuligan) w starym dobrym autoexec.bat wpis %0|%0 Ubaw gwarantowany! Odpowiedz Link
skoonk Re: Rozwaliło mnie 29.04.08, 20:31 napoj.chmielowy napisał: > umieść sobie (komuś jeśliś chuligan) w starym dobrym autoexec.bat wpis > %0|%0 > Ubaw gwarantowany! Zdarza mi się zabawić bez limitów [lim(x>OO)1/OO = 0] wpisujac %9/%9 (ciąg mocnych) w osobistym autoexeku i też się zapętlam. Na samym początku tworzona funkcja o nazwie :, która nie przyjmuje żadnych argumentów. W swoim ciele, które jest ograniczone znakami { } wywołuje się rekurencyjnie dwukrotnie, oraz przekazuje strumieniem swoje wyjście do innej instancji tej funkcji. Ten strumień to mechanizm nienazwanych potoków. Poezja ! Maksimum powinno być wystarczająco niskie, aby w razie zaatakowania maszyny przez wielu użytkowników naraz pozostawić wystarczającą ilość wolnych zasobów na uniknięcie katastrofy, bo potem trudno wyjść z kaca. Odpowiedz Link
chlorofil1 Re: Rozwaliło mnie 29.04.08, 21:12 skoonk napisała: > Zdarza mi się zabawić bez limitów [lim(x>OO)1/OO = 0] wpisujac %9/%9 (ciąg > mocnych) w osobistym autoexeku i też się zapętlam. Na samym początku tworzona > funkcja o nazwie :, która nie przyjmuje żadnych argumentów. W swoim ciele, któr > e > jest ograniczone znakami { } wywołuje się rekurencyjnie dwukrotnie, oraz > przekazuje strumieniem swoje wyjście do innej instancji tej funkcji. Ten > strumień to mechanizm nienazwanych potoków. Poezja ! > Maksimum powinno być wystarczająco niskie, aby w razie zaatakowania maszyny > przez wielu użytkowników naraz pozostawić wystarczającą ilość wolnych zasobów n > a > uniknięcie katastrofy, bo potem trudno wyjść z kaca. Dobrze gadasz siostro! Odpowiedz Link
censorship Re: Rozwaliło mnie 30.04.08, 17:43 chlorofil1 napisał: > Dobrze gadasz siostro! Chlorofilowaty! Dopiero teraz ujawniasz, że mam szwagierkę na WBC? Odpowiedz Link
censorship Re: Rozwaliło mnie 01.05.08, 16:21 napoj.chmielowy napisał: > umieść sobie (komuś jeśliś chuligan) w starym dobrym autoexec.bat wpis > %0|%0 > Ubaw gwarantowany! To żaden ubaw. Chlorofil nieźle się napocił nim przywrócił system do porządku. Odpowiedz Link