Dodaj do ulubionych

Teraz tylko święcenia

16.06.09, 16:25
Chmielowy, powiedz czy wystarczy jak historia ogonem zamachnie i nie ważne czy wizjoner to czy natchniony głupek, i tak do nie wejdą w glorii, nawet gdy w efekcie ona i tak z nich zadrwi?
O tym tutaj przeczytacie
Obserwuj wątek
    • napoj.chmielowy Re: Teraz tylko święcenia 16.06.09, 21:23
      sztuk6mistrz napisał:

> Chmielowy, powiedz czy wystarczy jak historia ogonem zamachnie i nie ważne czy
      > wizjoner to czy natchniony głupek, i tak do nie wejdą w glorii, nawet gdy w efe
      > kcie ona i tak z nich zadrwi?
      > O tym tutaj przeczytacie

Ponieważ pytasz o Andrzeja, muszę swoją wypowiedź wyważyć(wywarzyć?) aby mogła być upubliczniona na WBC. W prywatnej rozmowie będę bardziej otwarty na wspomnienia.
      • napoj.chmielowy Re: Teraz tylko święcenia 16.06.09, 21:31
        Zwłaszcza, że rock, który ja grywam ma na prawdę mało wspólnego z głoszeniem
        chwały Pana.
    • napoj.chmielowy Re: Teraz tylko święcenia 17.06.09, 19:40
      sztuk6mistrz napisał:

> Chmielowy, powiedz czy wystarczy jak historia ogonem zamachnie i nie ważne czy
      > wizjoner to czy natchniony głupek, i tak do nie wejdą w glorii, nawet gdy w efe
      > kcie ona i tak z nich zadrwi?
      > O tym tutaj przeczytacie

Chyba wywarzyłem (od war dla ortodoksyjnych Ortografistów).

Cytat
      Aneta Augustyn: Co miesiąc modlicie się za Wrocław. Za co wznosisz intencje?

Andrzej Dziewit: - Za prosperity miasta, za kolejne inwestycje, o przyznanie Euro 2012, o mądrość dla prezydenta, przeciw korupcji, o rzetelną pracę policji i urzędników. Ostatnio także o wybudowanie na czas stadionu na Maślicach, o remont ulic, zmniejszenie korków, a w przyszłym tygodniu o to, żeby nie zamknięto szpitala kolejowego.

Andrzej się modli, a ja jestem wściekły (on już od lat nie pali marihuany, ja zawsze gdy nadazy się okazja). Te intencje andrzejowej modlitwy z pozoru brzmią wspaniale, tyle tylko, że to są pobożne życzenia. Mądrość Dutkiewicza często zahacza o pazerne cwaniactwo (sprawa mieszkania Budrewicza jest dobrym przykładem). Euro 2012 nie poprawi chodników na których się potykam, a o Szpital Kolejowy to trzeba walczyć, a nie oddawać sprawy Siłom wyższym. Jeżeli ci katoliccy rockmeni są otwarci na dyskusję niech zaproszą Perfumowane Chuje do swojego gniazdka, chętnie zawyję:

jebać policję
      jebać tradycję
      jebać Matkę Boską
      Częstachowską
      Wieczną Dziewicę
      Aby Dziewicą
      być przestała

(W zapasie mam jeszcze kilka tekstów obrazających uczucia religijne)
      • poloeschatolo Re: Teraz tylko święcenia 17.06.09, 20:44
        napoj.chmielowy napisał:
        > Jeżeli ci katoliccy rockmeni są otwarci na dyskusję niech zaproszą
        > Perfumowane Chuje do swojego gniazdka, chętnie zawyję:
        >
        > jebać policję
        > jebać tradycję
        > jebać Matkę Boską
        > Częstochowską
        > Wieczną Dziewicę
        > Aby Dziewicą
        > być przestała

jebać i się nie bać
        jebać i się nie bać
        nie bać się
        nie bać się

nie lękajcie się
        otwórzcie drzwi pijakowi
        • skoonk Re: Teraz tylko święcenia 17.06.09, 22:59
          poloeschatolo napisała:

> napoj.chmielowy napisał:
          > > Jeżeli ci katoliccy rockmeni są otwarci na dyskusję niech zaproszą
          > > Perfumowane ...

Jak tak mozna?! tego nie godzi się cytować!
          Nawet jesli macie zastrzeżenia do symboli.
          Zgłaszam naruszenie art.196KK.

• napoj.chmielowy Re: Teraz tylko święcenia 18.06.09, 10:41
        Bezzasadna wściekłość mi przeszła. Modlitwy Andrzeja wywarły zbawienny wpływ na R. Dutkiewicza. Odszczekuję wszystko co napisałem w poscie. Jeżeli ktoś poczuł się urażony to proszę o wybaczenie.
        • poloeschatolo Re: Teraz tylko święcenia 18.06.09, 17:17
          napoj.chmielowy napisał:

> Bezzasadna wściekłość mi przeszła. Modlitwy Andrzeja wywarły zbawienny wpływ na R. Dutkiewicza.
          > Odszczekuję wszystko co napisałem w poscie. Jeżeli ktoś poczuł się urażony to proszę o wybaczenie.

zbliża się czas urlopów.

kto pomodli się za słoneczną pogodę i mniejszą ilość wypadków na suchych drogach?

kto?

no kto?
          • skoonk Re: Teraz tylko święcenia 19.06.09, 00:40
            poloeschatolo napisała:
            >
            > kto pomodli się za słoneczną pogodę i mniejszą ilość wypadków na suchych drogac
            > h?
            >
            > kto?
            >

bój sie, bój czerwono-zielony trucicielu
            błagaj o wybaczenie grzecha, zanim cię rozjadą jak glizde
    • kolejar "Nurt hippisowski" 19.06.09, 01:57
      Na Jasnej Górze odbywają się 14.08. Zloty Hippisów. Oczywiste, że mają charakter
      chrześcijański, a wręcz rom-kat. Są też inne Zloty - jak te organizowane przez
      OFM Conv - Braci Mniejszych od Św. Franciszka z Asyżu. Ogólnie nurt hippisowski
      jest cholernie katolicki w Polsce. Punki zresztą też. To pewnie wynik
      komunizmu - Kościół Katolicki był jedynym wsparciem dla ruchów niezależnych
      wtedy i wielu ludzi załapało Przesłanie. Niestety, niewielu zrozumiało, niewielu
      rozumie, o co chodzi w tym Przesłaniu - "funkcjonariusze kultu" na ogół najmniej
      rozumieją. Tak wygląda klęska Mistycznego Ciała Chrystusa.
      • skoonk Re: "Nurt hippisowski" 19.06.09, 09:37
        kolejar napisał:
        Kościół Katolicki był jedynym wsparciem dla ruchów niezależnych
        > wtedy i wielu ludzi załapało Przesłanie. Niestety, niewielu zrozumiało, niewiel
        > u
        > rozumie, o co chodzi w tym Przesłaniu - "funkcjonariusze kultu" na ogół najmnie
        > j
        > rozumieją. Tak wygląda klęska Mistycznego Ciała Chrystusa.

Jakies insynuacje. Jak to rozumiesz Kolejaru?
        Kiedys na takim zlocie paru młodzieńców pod namiotem popalało sobie swiete
        ziele. I przechodił obok Jezus. Zainteresowany radosnymi głosami zblizył się i
        przyłączył do dialogu. Poczestowano go chlebem, winem i fajką. W końcu nalezało
        sie przedstawić, rzekł więc: "Jam jest Jezus z Nazaretu". Młodzieniec klepną go
        w ramię i odpowiedział: "i o to chodzi!".
        • zbyleon Re: "Nurt hippisowski" 19.06.09, 14:30
          Brawo młodzieńcze!
          Świetnie oddałeś pierwsze kontakty ze świętym zielem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka