Dodaj do ulubionych

Zostawiono nas (Nowe Grocholice) samym sobie

28.09.12, 12:48
patrzę na nowy podział okręgów wyborczych i widzę, że wprowadzono trochę zmian w odniesieniu do wielu okręgów wyborczych, ale nie co do Nowych Grocholic.

Tutaj jest ok. 300 wyborców więcej na jednego radnego niż gdziekolwiek indziej i ok. 800 więcej niż w najmniejszym okręgu wyborczym.

Ale to nic - są też inne liczby gdzie 1 Nowogrocholicki ma do zajęcia się np. mniejszą ilością:
szkół - 0
przedszkoli - 0
świetlic - 0
boisk - 0
innych obiektów gminnych - 0
km tras komunikacj miejskiej - 0
placów zabaw, które bardzo denerwują samorządową prasę - 1
chodników i dróg w wersji "cywilizowanej" - ?

Tak więc może rzeczywiście więcej radnych tu nie trzeba
Acha, zapomniałam jeszcze o 1381 mieszkańcach wraz z rodzinami...

Obserwuj wątek
    • grocholica Re: Zostawiono nas (Nowe Grocholice) samym sobie 01.10.12, 15:25
      Tak się ze mnie nabija ktoś na blogu pana Sęklera. A skoro cytuje go właściciel bloga to najwyraźniej też popiera tę opinię, że mi się kortów w NG zachciewa. Ot syty głodnego nie zrozumie.

A ja powiem tak, gdyby pan S. dawno temu znalazł swą miłość to może i on miałby dzieci i o nie się troszczył. Ja dzisiaj przeżyłam horror, bo po raz pierwszy pozwoliłam swojemu dziecku wracać samemu ze szkoły. I szło tą naszą ulicą bez chodników. Żyje, ale ja ... pewnie będę musiała wybrać się na kolejne farbowanie ...
      • b.brudny_motocykl Re: Zostawiono nas (Nowe Grocholice) samym sobie 01.10.12, 19:30
        oj grocholica o czym ty mówisz... wiesz że jestem po twojej stronie... choć andrzej z. cię pozdrowić kazał. Jeżeli coś cytuje to robię to w tym celu by pokazać że jest problem.
        grocholico skoro uderzasz w temat drażliwy to zapraszam do siebie na pogadchy jak ci powiem czemu nie mam potomstwa to przestaniesz takie wypowiedzi publikować... A mimo że nie mam dzieci to żebyć widziała potrafię się troszczyć (motyla noga) o nie swoje... Kiedyś jak spotykałem się z partnerką która miała 2 dzieci to starałem się dla nich być tak jak ojciec więc proszę mie mów mi takich rzeczy bo słuchać nie mogę. A to że macie jak macie to czy tao jest k****a moja wina... macie wójta idźcie całymi rodzinami i krzyknijcie mu by się budził... sekler będzie z wami i też krzyknie co sił w gardle... Grocholico nie ten kierunek ataku... zaparaszam na blog do współpracy a nie do atakowania mnie.
        p.s. myślisz że bym nie chciał mnieć dzieci? I też bym się martwił jak każdy rodzic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka