Dodaj do ulubionych

problem śmieciowy

17.06.13, 23:59
oj teraz się zacznie a miało być tak pięknie... 1 lipca zacznie się bardzo nerwowo. A kto nie wierzy niech jutro zasięgnie informacji w Urzędzie
Obserwuj wątek
    • konradzubko Re: problem śmieciowy 18.06.13, 12:26
      Gmina przygotowała i przeprowadziła, zgodnie z ustawą o zamówieniach publicznych, przetarg nieograniczony dokładając wszelkiej staranności by oszczędnie gospodarować pieniędzmi publicznymi i wyłoniła zwycięską firmę w oparciu o kryterium najniższej ceny.
      To jest podstawa do wystapienia o nagrodę, a nie problem!
      Jeżeli gmina została oszukana przez oferenta, to jest jego problem! Wtedy gmina przygotuje i przeprowadzi, zgodnie z ustawą o zamówieniach publicznych, przetarg nieograniczony dokładając wszelkiej staranności by oszczędnie gospodarować pieniędzmi publicznymi i wyłonić zwycięską firmę w oparciu o kryterium najniżejsz ceny.

Mam nadzieję, że wyjaśnienia ze strony Urzędu Gminy będą dalekie od w/w bełkotu popularnego w kręgach władzy,
      a działania w zakresie zorganizowania odbioru odpadów, od dnia 1 lipca począwszy, będą efektywne, a nie tylko efektowne.
      I tego nam wszystkim życzę.
    • konradzubko Re: problem śmieciowy 18.06.13, 19:04
      Dziś się dowiedziałem, że wczorajsza zbiórka odpadów segregowanych w Raszynie (z 17 czerwca 2013) nie udała się całkowicie. Z mojej ulicy je zebrano, a z ulicy kolegi nie.
      Warto tu zaznaczyć, że to ostatnia zbiórka w ramach starego systemu, a jak to będzie w nowym jeszcze nie ogłoszono.
      Czy tak zaczynają się problemy?
    • jacek-wisniewski Śmieciowy bałagan 19.06.13, 23:31
      Wieści związane ze śmieciami niestety się potwierdzają. Chyba czeka nas horror. Ale są opinie, które napawają "optymizmem". Mój kolega stwierdził, że nie mam się czym egzaltować. Od 1 lipca śmieci to wyłącznie problem urzędu gminy. Urzędnicy i wójt biorą pensje to niech się tym problemem martwią. Nooo... w sumie po nowelizacji ustawy jest w tym stoickim spokoju racja.
      Czy mógłbyś Konrad tu lub na naszej stronie opisać teorię, kto tak w zasadzie musi zając się śmieciami od 1 lipca?
      Chociaż już są sygnały, ze firmy utylizacyjne zabierają kosze. Czyli przed wejściem nowych przepisów czeka nas nie Wenecja a chyba Nicea. Wenecję robi Prezydent Warszawy, a nasi wójtowie z Raszyna mogą niechcący ( lub jak inni wolą chcący) zrobić włoskie przedmieścia stolicy. Ciekawe, czy posłowie podejmując uchwałę zmieniająca zasady wywozu śmieci o tym pomyśleli. Że są takie miejsca na świecie jak nasza gmina smile.
      • grocholica Re: Śmieciowy bałagan 20.06.13, 10:07
        trochę nie rozumiem?
        To w Warszawie ma być lepiej niż u nas?

Moim zdaniem dosyć tragiczna jest ta data wymyślona przez ustawodawcę - 1 lipca czyli upał i początek wakacyjnych wyjazdów, ale poza tym to chyba nawet przy najgorszych założeniach w ciągu 2 tygodni nie zbudujemy aż takiej katastrofy!

Jedyne co powinna moim zdaniem gmina teraz zrobić to naciskać to pruszkowskie MPO na dostarczenie pojemników jak najszybciej. W końcu jak komuś zabierają to nam mogą dać!
        • adamex Re: Śmieciowy bałagan 21.06.13, 14:04
          Proponuję zrobić akcję smile
          1 lipca zawozimy smieci pod Urząd Gminy - w końcu muszą się nimi zająć
          • mikey777 Gmina znów wybrała MZO 08.08.13, 00:57
            u nas na rybiu wszyscy sie cieszą, bo będzie tanio
            jakby kto inny wygrał, to BYŚmy mieli drastyczną podwyżkę

www.kurierpoludniowy.pl/wiadomosci.php?art=11653
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka