Dodaj do ulubionych

Prawda o Kurierze R

26.04.14, 21:32
To, że ja mam bardzo negatywne zdanie o jakości i rzetelności pisania w Kurierze Raszyńskim pani redaktor i tych, których artykuły musi podpisywać swoim nazwiskiem, to raczej znana wszem i wobec sprawa. Czasami łapię się czytając z odrazą kolejny tekst, na przemyśleniu, czy to moje zdanie nie jest zbyt zależne od uwidacznianej przez piszącą nienawiści wobec mojej osoby i tego co robię. Tak było też przy lekturze artykułu o wizycie naszego duszpasterza Ks Kardynała Kazimierza Nycza. Nawet zacząłem się zastanawiać, czy jest możliwe aby tekst o wizycie był autoryzowany przez naszego Ks. Proboszcza. Dziś już wiem, że nie. I redaktor chyba też wie, że nie tylko Wiśniewski ma bardzo złe zdanie o infantylnym, przekłamanym i pełnym błędów merytorycznych i pisarskich Kurierze Rodzinnym. Nie wiem, o której impreza w Falentach się skończyła, ale w sprawie głośnej dyskusji o jakości raszyńskiego nibydziennikarstwa miałem już 5 telefonów.
Obserwuj wątek
    • b.czysty_motocykl Re: Prawda o Kurierze R 26.04.14, 23:45
      Ominąłem ten artykuł wcześniej, ale teraz, zachęcony przez Pana, zajrzałem do niego. I czegoś tu nie rozumiem. Artykuł jest o wizytacji Kardynała Nycza. Gdzie tu nierzetelność? Nie było Kardynała? A może był gdzie indziej? A może nie było go tam, gdzie był (są zdjęcia). A o Panu Wiśniewskim to tam nic redaktor nie napisała - to jak miała uwidaczniać swoją nienawiść do Pana. A może powinna była napisać i nie napisała i za to ta krytyka. I co ma do tego impreza w Falentach?
      Wie Pan co? Ja to bym się nawet chciał z Panem czasem zgodzić, żeby nie być tak ciągle na nie, żebyś Pan nie myślał, że ja jestem z jakiejś grupy w gminie, ale się nie da, bo to wszystko przeczy zdrowemu rozsądkowi i podstawowej logice myślenia.
    • m.kaiper Re: Prawda o Kurierze R 27.04.14, 00:12
      Od bardzo dawna nie czytałam ani forum, ani blogów sławnych blogerów. Poinformowana o wpisach, które się dziś pojawiły przeczytałam je. Nie będę wchodzić w dyskusję ani z p. Wiśniewskim, ani z p. Iwickiem. Natomiast bardzo proszę osoby, które te teksty przeczytały, żeby zajrzały do źródła, czyli artykułu o wizytacji JE Kardynała Kazimierza Nycza w parafii w Raszynie. Nie widzę w tym tekście niczego, co mogłoby kogokolwiek obrazić. Z informacji od Księdza Proboszcza Zdzisława Karasia, dziś wiem, że wizytacja rozpoczęła się rano, a nie Mszą św. o godz. 13. Trudno brak informacji, której nota bene nie miałam, nazywać kłamstwem. Nie rozumiem również, co mogło wywołać łzy nauczycielek.
      Panowie, trochę ogłady i nadawania słowom prawdziwej miary. Piszecie o moich rzekomych kłamstwach, sami bez przerwy wprowadzając ludzi w błąd. I w dodatku włączacie w tę waszą intrygę Księdza Proboszcza? To naprawdę nie wypada.
      Artykuł jest na str. 7 ostatniego Kuriera: www.raszyn.pl/kurier_raszynski/kr_nr_38_kwiecien_2014_internet.pdf
    • jacek-wisniewski Re: Prawda o Kurierze R 27.04.14, 10:25
      Polecam blog Piotra Iwickiego, a zwłaszcza wpis:
      "Uderz w stół...
      Pani Małgorzata Kaiper znowu chce nas oszukać. Po wytknięciu jej bzdur publikowanych na łamach "Kuriera Raszyńskiego" nie potrafiła zwyczajnie powiedzieć "przepraszam" i brnie dalej: forum.gazeta.pl/forum/w,35660,150707808,150709779,Re_Prawda_o_Kurierze_R.html Najbardziej ubawił mnie ten fragment: "Od bardzo dawna nie czytałam ani forum, ani blogów sławnych blogerów. " I jest to kłamstwo do kwadratu, bowiem akurat moje wpisy red. nacz. "Kuriera Raszyńskiego" który wraz z córką prowadzą, czyta namiętnie, o czym przekonałem się ostatnio kilka razy, gdy zwyczajnie je komentowała w mojej obecności. Ładnie tak kłamać? Tajemnicą poliszynela jest to, że wiele wpisów jest wręcz namiętnie studiowanych, analizowanych i komentowanych przez wydział propagandy. Prawda? A co do obrażania porządnych ludzi, to proponuję podpisywać od dzisiaj zdjęcia wójta Zaręby i jego popleczników: był wójt i jeszcze kilku zastępców oraz czterech radnych. Zobaczy pani redaktor jak szybko przestanie być panią redaktor. Obraziła pani nauczycielki, które przez wiele dni przygotowywały piękną uroczystość w szkole w Raszynie. Nie zadała pani sobie trudu zanotowania ich nazwisk! Kardynał Nycz potrafił wyrazić uznanie dla nich, zapmiętać nawet jakich przedmiotów uczą! W kilka sekund! A pani się nie chciało zanotować i pochwalić na łamach, tak jak uczynił to sam Kardynał! A może to kobieca zazdrość? I tak "Kurier" przestał być pismem informacyjnym a stał się - i tu trudno zaprzeczyć - blogiem oraz fotoblogiem z źycia wójta i jego koalicjantów. Przypominam więc, źe pismem tworzonym za pieniądze podatników. Więc mamy prawo oczekiwać od redaktor naczelnej uczciwości i solidności. Kończąc apeluję, proszę już przestać pisać, bo tego pani zwyczajnie nie potrafi robić. A o tym, źe robić solidnie nawet już nie wspomnę. Raszyn bez pani pisania będzie lepszy. Jest pani najgorszym redkatorem tego pisma w historii, jako dziennikarz i publicysta oraz krytyk największych polskich gazrt i mediów z niemal 25-letnim doświadczeniem, mam prawo to napisać. Kurier miał być pismem prawdy, pani uczyniła z niego pośmiewisko. Nigdy w swej historii nie był tak krytykowany powszechnie i wyśmiewany. A jak znam życie, to dno da się jeszcze pogłębić. Nasz wydział propagandy nie powiedział ostatniego słowa. Papież Polak zostaje świętym a u nas z socjotechnicznej manipulacji uczyniono formę komunikacji z mieszkańcami. Ale proszę mi wierzyć, do czasu. CDN PS. No tak, ale pani tego nie czyta, prawda?"
      • patrzacy.z.boku Re: Prawda o Kurierze R 10.05.14, 01:34
        bedzie ten rynek czy dom kultury ogloszony imieniem swietego jp2 czy nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka